מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
סיפור כואב ששמעתי עכשיו מכלי ראשון:
יהודי ת"ח עצום, די מוכר. קיבל לפני כמה שנים ירושה נכבדה. השקיע את כולה במכרות באתיופיה, ובמקביל קנה 3 (!) דירות בבית שמש ב20 - 80. לשלשת בנותיו שאמורות להגיע לפרקן בזו אחר זו בשנים הקרובות. כשהוא מתכנן לשלם את התשלומים של ה80% מהתשואה שתתקבל מהמכרות....
מצד אחד הוא עוד במצב טוב, כי הוא לפחות לא לווה בשביל ההשקעה, מצד שני הוא נדפק גם אם בסוף יהיה תשואה, עצם העיכוב יכול להפסיד לו הרבה (בגלל ה20-80)...
ה' יעזור.@איש-בנימין כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
סיפור כואב ששמעתי עכשיו מכלי ראשון:
יהודי ת"ח עצום, די מוכר. קיבל לפני כמה שנים ירושה נכבדה. השקיע את כולה במכרות באתיופיה, ובמקביל קנה 3 (!) דירות בבית שמש ב20 - 80. לשלשת בנותיו שאמורות להגיע לפרקן בזו אחר זו בשנים הקרובות. כשהוא מתכנן לשלם את התשלומים של ה80% מהתשואה שתתקבל מהמכרות....
מצד אחד הוא עוד במצב טוב, כי הוא לפחות לא לווה בשביל ההשקעה, מצד שני הוא נדפק גם אם בסוף יהיה תשואה, עצם העיכוב יכול להפסיד לו הרבה (בגלל ה20-80)...
ה' יעזור.א. לפי דברי הרב הייזלר הוא יכול לפתוח את ההסכם מול הרב המשקיע, ואם הוא ילך איתו להרב הייזלר יכול להיות שיגיעו לאיזה הסדר מיוחד כי הוא קנה דירות על סמך ההבטחות.
ב. זה שהוא קנה בבית שמש זה סיפור טוב.
כי הדירות שלו ודאי שוות יותר.
מה שהייתי מציע לו לעשות, להכניס משקיעים - אברכים - כן דוקא אברכים ל 2 הדירות של הבנות הקטנות יותר.
אסביר אם כל דירה עלתה בסך של 400 אלף והם כנראה לפני הסוף, הוא לוקח חברים מהכולל או מהבית כנסת שהופכים לשותפים בדירות שלו, או בטאבו משותף או בהסכם הלוואה חוקי עם ריבית גבוהה בהיתר עיסקא - האמת שלא צריך כי מבחינה הלכתית זה מוגדר שותפות גם אם חוקית זה הסכם הלוואה.
השותפים החדשים לוקחים משכנתאות על הדירות שלהם ומשלימים את ה 80% החסרים בדירות בבית שמש.
הם משלמים למשקיע הראשון חלק מעליית הערך של הדירות, מגיע לו הוא עשה את ההשקעה.
ואת החלק הנוסף הם גורפים לכיס שלהם
זו ההשקעה הכי בטוחה שיש והכי רווחית שיש
רגע לפני האיכלוס אתה משקיע ממתין שנה וחצי שלא יהיה מס שבח
ומקבל את עליית הערך שהייתה לפני שנכנסת לעיסקה. -
מה שנפלו גם לא אברכים לא רלוונטי .גם אצל מיידוף לדוג' ( ואני לא מתכווין לרגע להשוות וגם לא ברמז חלילה ) נפלו בנקים . אין לי ספק שלא הייתה כוונתו לרע חלילה אבל תמיד נשאל למה הבנק לא חטף את העיסקה בשתי ידיים
ולגבי הנסיעה ההיא .לדעתי זה היה אמורלהיות תמררור אדום בוהק . ואם יראו לי זהב נוזל האם זה אומר משהו על כלכליות או שווי או עלויות וכו' ?? וכי יש למישהו מאתנו כלים למדוד ולהעריך א"ז ?
אלא שמראה עיניים מגרה את החושים ומקהה את השכל -
אומר מידיעה ברורה.
היזם עשה את זה רק בשביל לעזור לאברכים.
שמעתי וראיתי מכלי ראשון ממש.
מאחל לכולנו להיות ישרים ובעלי מידות, לפחות חצי ממנו, אז נהיה כבר אנשים מיוחדים ביותר.מעיד עלי, שאין לי שום אינטרס בכל הסיפור הזה. [חוץ מהאינטרס שיש לכולנו לעזור לאברכים, שכנראה גם המתנגדים בטח רוצים.]
רק אומר את העובדות ששמעתי וראיתי מכלי ראשון.אבל חברים מקשיבים, לא נמאס כבר, נראה לי שהנושא הזה כבר יצא מכל החורים.
-
על מה כל הרעש הגדול באיזה היקף של נופלים מדובר?
עשרות מאות או אלפים?
זה הנושא הכי תוסס פה בפורום ולא רק האם אכן מדובר בסדר גודל כל כך גדול? -
אומר מידיעה ברורה.
היזם עשה את זה רק בשביל לעזור לאברכים.
שמעתי וראיתי מכלי ראשון ממש.
מאחל לכולנו להיות ישרים ובעלי מידות, לפחות חצי ממנו, אז נהיה כבר אנשים מיוחדים ביותר.מעיד עלי, שאין לי שום אינטרס בכל הסיפור הזה. [חוץ מהאינטרס שיש לכולנו לעזור לאברכים, שכנראה גם המתנגדים בטח רוצים.]
רק אומר את העובדות ששמעתי וראיתי מכלי ראשון.אבל חברים מקשיבים, לא נמאס כבר, נראה לי שהנושא הזה כבר יצא מכל החורים.
@אהבת-התורה
רק אני השתכנעתי ?????? -
מעיד עלי, שאין לי שום אינטרס בכל הסיפור הזה. [חוץ מהאינטרס שיש לכולנו לעזור לאברכים, שכנראה גם המתנגדים בטח רוצים.]
רק אומר את העובדות ששמעתי וראיתי מכלי ראשון. -
מעיד עלי, שאין לי שום אינטרס בכל הסיפור הזה. [חוץ מהאינטרס שיש לכולנו לעזור לאברכים, שכנראה גם המתנגדים בטח רוצים.]
רק אומר את העובדות ששמעתי וראיתי מכלי ראשון. -
@אהבת-התורה
רק אני השתכנעתי ??????