דיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון'
-
תודה על הבסיס הראוי לתחום שאני לא מכיר.
אשמח להבין אם לאדם אמציונלי זה כלי שאתה קורא לו להתרחק ממנו או יש דרך לייצר מגבלות שימנעו תגובות פזיזות? -
@צופה-ומביט כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':
תודה על הבסיס הראוי לתחום שאני לא מכיר.
אשמח להבין אם לאדם אמציונלי זה כלי שאתה קורא לו להתרחק ממנו או יש דרך לייצר מגבלות שימנעו תגובות פזיזות?קודם כל אשמח לפידבק ממכם כמה אני ברור, לעיתים מי ששוחה בבריכה יתקשה להבין מה האלו שבחוץ לא מבינים.
אני אדם אמוציונלי מאד, ולדעתי אין לזה קשר, פשוט קבעתי לעצמי כלל, שלחשבון שלי אני נכנס רק כשאני מפקיד כסף, למעשה כרגע אין לי מושג מה מצב החשבון שלי וזה לא מענין אותי, עוד כמה עשרות שנים אבדוק.
אם אתה יודע לשלוט על עצמך לבחור להכנס בהחלטה ברורה שגם אם תגלה שתיק שלך הפסיד 30% מהשווי שלו, אתה לא בורח, גם אם הגיעה הקורונה וכולם בטוחים שהעולם נגמר בין כה.
חשוב לזכור שהכלל הזה, תקף לכל השקעה גם בקופת גמל או בקרן השתלמות, רק שכאן זה נגיש מול העינים.
-
אממ...
לי היה מובן לחלוטין, אבל עדיין קשה לי איך יוצרים מעצורים לא להתקרב לתיק כשלא צריך, הנגישות אליו והשליטה שלי בו (בשונה מקופות גמל וכו') היא מהותית לביצוע טעויות אימפולסיביות. -
@צופה-ומביט כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':
אממ...
לי היה מובן לחלוטין, אבל עדיין קשה לי איך יוצרים מעצורים לא להתקרב לתיק כשלא צריך, הנגישות אליו והשליטה שלי בו (בשונה מקופות גמל וכו') היא מהותית לביצוע טעויות אימפולסיביות.אתה צודק וזה הסיבה שהדגשתי את החסרון הזה.
בעיקרון אם אתה מקבל החלטה שהמטרה שלך בכניסה לשוק ההון היא נטו פסיבית ולא מענין אותך מה קורה בתיק שלך, אתה פשוט לא מכיר מספר קרן שונה מזו שאתה רוכש מידי שבוע, או חודש, ואין לך ענין בנעשה בתיק, פעולה פרוצדרלית נטו ומתקדמים, זה עבודה אבל בהחלט ניתן לעשות אותה.
-
@ניסן-עציוני אתה מכיר הרבה אנשים שמנהלים לעצמם תיק השקעות ולא בודקים מה קורה אתו ועושים פעולות פזיזות?
-
@ניסן-עציוני יכול להיות שבשנתיים האחרונות לא היה הזדמנות טובה לפעולות פזיזות כי לא היה משבר אז אין איך למדוד את זה
אבל מרגיש לי שזה מאוד קשה לא לנסות הרפתקאות ולהגיד רק אלף שקל על ממונף בחסר וכדומה -
@רואה-את-הנולד כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':
@ניסן-עציוני יכול להיות שבשנתיים האחרונות לא היה הזדמנות טובה לפעולות פזיזות כי לא היה משבר אז אין איך למדוד את זה
אבל מרגיש לי שזה מאוד קשה לא לנסות הרפתקאות ולהגיד רק אלף שקל על ממונף בחסר וכדומה@רואה-את-הנולד כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':
@ניסן-עציוני אתה מכיר הרבה אנשים שמנהלים לעצמם תיק השקעות ולא בודקים מה קורה אתו ועושים פעולות פזיזות?
מכיר בהחלט
-
@רואה-את-הנולד כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':
אבל מרגיש לי שזה מאוד קשה לא לנסות הרפתקאות ולהגיד רק אלף שקל על ממונף בחסר וכדומהתלוי כמובן כמה ההרפתקאה תהיה קשה.
אבל זה נקודת מבחן, והיא חשובה, כשלעצמי ברור לי שלא אצא גם בירידות דרמטיות, אבל מי שחושב שלא יעמוד בזה, עדיף שישלם דמי ניהול גבוהים יותר בקרנות פחות נגישות.