על משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם
-
גם אם יכול להיות שלא כל הדברים שלהם זולים אבל צריך לציין שבמוצרים עונתיים למשל במוצרי סוכות כדוגמת דפנות וסכך היו להם מחירים ללא תחרות
-
@דוד-גולדברג כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
חשוב להדגיש שבעבר זה היה הרבה יותר זול משמעותי
הם מעלים מחירים והציבור כבר התרגלחד משמעי, כיום בדרך כלל רק הפירות וירקות במחיר זול יותר מהרשתות.
ייתכן שבערים בהם אין את רמי לוי/אושר עד/שערי רווחה, עדיין יש מוצרים רבים בהם יש פער בין המחירים של הרשתות השונות לבין משנת יוסף.
-
@ניסן-עציוני
כהמשך למה שהעליתי כאן השבוע, הנה מהש העליתי הבוקר לקבוצה שלי בהמשך לסוגיה הרותחת הזוכשנגעתי בסוגיית משנת יוסף בקבוצה, ידעתי שאני זורק כאן גפרור בוער שעתיד להתלקח, אבל לא חלמתי עד כמה הדבר יעורר שיח וענין, עד עכשיו אני לא מפסיק לקבל תגובות, במאמר הקודם נגעתי בעיקר בפסיכולוגיה שמאחורי משנת יוסף, היום ניגע בקניה עצמה.
יש טענה על משנת יוסף, למה הם לא זולים יותר מהרשתות הגדולות, הרי אין להם עלויות של ארנונה, שכירות, ניקיון, ואפילו על העובד שהם מעסיקים בתחנה הם גובים עמלה נוספת, דעתי היא, ששוק מבוסס על היצע וביקוש, ככל והמתחרים הקיימים בשוק מאפשרים את המחירים האלו, ולא מורידים את המחירים, אין סיבה שהרב קוסובר יוריד את המחירים.
וכבר היה מעשה בבעלים של אחת מחנויות החסד מרקט שירד מרכב שרד כשכולו לבוש בגינוני פאר והדר, ניגש אליו יהודי ואמר לו 'אתה ההוכחה שמחסד לא מפסידים'...
בקניה במשנת יוסף יש יתרונות רבים, היא סמוכה לבית, הם מביאים מותגים מאד זולים, איכות הירקות והפירות שלהם יצאה לשם ותהילה, ובשנת השמיטה הם מספקים פתרונות שחנויות אחרות לא מציעות בכלל, וובנסוף, יתרון שבעיני הוא חשוב מאד, לפרנס יהודי שומר תורה ומצוות, כשהעובדים כולם הם יהודים כשרים ונאמנים, בבחינת צאו והתפרנסו זה מזה.
אבל כאן אנחנו לא נמצאים בשביל לפרגן, אלא בשביל לנסות לחסוך, וכאן כדאי לשים לב, משנת יוסף בשנים האחרונות מצרפים אל המכירות שלהם מוצרים עונתיים רבים, גם במכירות השבועיות תמצאו מוצרים רבים שהם לא מזון, מה שיוצר בעיה בשבילנו הצרכנים, העובדה שהם משתלטים על השוק, מונעת ממשפחות שמחפשות הכנסה מהצד להקים בביתם עסק קטן לממכר ציציות או מוצרי אפיה, ובנוסף סל הקניות מתרגל להיות גדול יותר, והדבר נהפך להרגל, מה שיוצר בהמשך קניות גדולות יותר על בסיס הזכרון שבעבר כבר הוצאנו סכומים כאלו.
בנוסף ההזמנה דרך המחשב או הטלפון היא קלה ונותנת דרור, וגורמת לאנשים ליד קלה על המקלדת, בלי לחשבן את גובה המינוס בבנק, גם העובדה שיש רק אופציה אחת מכל מוצר לבחירה נוטלת את כושר השיפוט לבחון האם המחיר לא יקר מידי, בנוסף הירקות באים במארזים גדולים, מה שיוצר בלאי ואוכל שהולך לפח אצל המשפחות הקטנות, בעיה נוספת היא שברבים המקרים למרות שמוצרים חסרים שוכחים לבקש החזר בגלל הסרבול שבדבר, ויצא ששילמנו על מוצר שלא קיבלנו.
רוצים עוד קצת פסיכולגיה צרכנית? לקוחות משנת יוסף בודאי מכירים את הסמל 'אזל מהמלאי', מה שיוצר לחץ מסוים להזמין ולרכוש מוקדם ומהר, לפני שיגמרו המוצרים שתכננתי להזמין.
לסיכומו של דבר, יש צדדים רבים לכאן ולכאן, ישנם מוצרים שלא תמצאו בשום מקום במחיר זול כל כך, ישנם מוצרים שהם דווקא די יקרים, האמת תמיד נמצאת איפשהו באמצע, תבחנו היטב לפני רכישה, שלא יצא לכם יקר כל הזול הזה.
-
@ניסן-עציוני
מתחבר לכל מילה.
ויש לי בטן מלאה על הסגנון שזה מייצר.אבל לדעתי האנשים שהתמכרו (אין מילה אחרת) למשנת יוסף, אלו אנשים שנהנים מהתחושה של הגמח /חלוקה שזה מייצר, קניות באמצע הרחוב, אוספים ממשטחים וכו'..
בדקתי עשרות פעמים והשוואתי מחירים (אושר עד מול משנת יוסף בבני ברק) אושר עד הרבה יותר זול מהמבצעים של משנת יוסף, ובמשנת יוסף איכות המוצרים 'שונה', והכמויות לא מותאמות לצורך המשפחתי הספציפי שלי, כי אין לי מה לעשות עם 3 קילו אפסרמון.
אבל העיקר, תעשו לעצמכם כלל שפעם בחודש אתם עושים קניות באחד מהסופרים הגדולים והזולים בעיר, ותגלו שאין השוואה והרבה יותר זול ונגיש ומאפשר השוואת מחירים לעשות זאת בסופר.וכמובן בערי פריפרייה יכול להיות התועלת בהם מורגשת יותר, אני לא יודע, בבני ברק ירושלים זה ברור לי לא נצרך ולפעמים אפילו מזיק.
-
גם בירושלים בעקרון יש מעלה בשכונות שבהם הרשתות הגדולות לא נגישות.
אבל איך אמר לי אחד מנוה יעקב: "משנת יוסף עשתה אותנו עפולה"
כלומר משנת יוסף זה פתרון מעולה לפרפריות במקום שאין הצדקה לחנות חרדית אבל זה הופך גם מקומות שבעקרון יש בהם הצדקה לכאילו אין להם.
זה שיש אפשרות לקנות ליד הבית הוריד את ההכרח לאושר עד וכדו' ודחה את היום שנווה יעקב תהיה עצמאית ותגמל מהקניות בעיר.
צחוק הגורל הוא שבעפולה כבר נפתח יש חסד ובוונה יעקב עדיין מחכים... -
@הקול-השפוי
אם אתה מכיר בנווה יעקב מקום לפתוח אושר עד תעדכן...
אין שום קשר בין זה למשנת יוסף. -
@סייעתא-דשמיא כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
@הקול-השפוי
אם אתה מכיר בנווה יעקב מקום לפתוח אושר עד תעדכן...
אין שום קשר בין זה למשנת יוסף.יתכן מאוד שאתה צודק.
אבל יתכן מאוד שאם לכל תושבי נוה יעקב לא היה איפוה לקנות מוצרי יסוד בשכונה היו מוצאים פתרונות מחוץ לקופסא כמו להחליף את מחסני השוק (אולי יש להם חוזה לשנים כמובן שאין לי מושג).
בכל אופן מצבים נואשים מביאים פתרונות והזדמניות עסקיות מביאות גם כן תוצאות. -
@הקול-השפוי כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
גם בירושלים בעקרון יש מעלה בשכונות שבהם הרשתות הגדולות לא נגישות.
אבל איך אמר לי אחד מנוה יעקב: "משנת יוסף עשתה אותנו עפולה"
כלומר משנת יוסף זה פתרון מעולה לפרפריות במקום שאין הצדקה לחנות חרדית אבל זה הופך גם מקומות שבעקרון יש בהם הצדקה לכאילו אין להם.
זה שיש אפשרות לקנות ליד הבית הוריד את ההכרח לאושר עד וכדו' ודחה את היום שנווה יעקב תהיה עצמאית ותגמל מהקניות בעיר.
צחוק הגורל הוא שבעפולה כבר נפתח יש חסד ובוונה יעקב עדיין מחכים...כיוון שמחירי הדירות בעפולה יותר זולים אז חבל לא לגור בעפולה
אבל זה כבר קשור לאשכול של הנדל"ן -
אם לפי מחירי הדיור עדיף בית שאן או ירוחם.
כנראה שיש עוד שיקולים... -
לפי הנכתב באשכול אחר מבדיקת איצ'ה משנת יוסף יותר זולה מכל הרשתות