@פרוג-וגמרנו כתב באני כבר מפקיד לגמ"ח, להפסיק את ההפקדות?:
שאלתי היא - האם להפסיק את ההפקדות לגמ"ח, והכסף שהשקעתי עד היום ירד לטמיון, או שאני אמשיך במקביל להשקעה גם את ההפקדות לגמ"ח, אך הסכומים של ההפקדות יהיו נמוכים יותר.
חשוב שתתייעץ על כך, עם מישהו שיכול לעשות את החישובים באופן "אובייקטיבי" לחלוטין, וחסר כאלה.... כי אלו שרוצים שתשקיע מעוניינים לעשות כסף עליך, ולכן בדרך כלל הם לא אובייקטיביים.
אבל אם תעשה את החישוב באופן אובייקטיבי, לכאורה יצא לך בסוף יותר זול, אם תמשיך להפקיד בגמ"ח, ובמקביל לפתוח הפקדה בשוק ההון על סכום יותר קטן, ובעז"ה ברבות הימים כשתחתן את הילד "לא" תמשוך משוק ההון בבת אחת את כל הסכום, אלא תמשוך לסירוגין כל שנה לצורך תשלומי הגמ"ח.
מה שתרוויח:
- יציבות - כי שוק ההון עם כל הזהב שמבטיחים שם, אינו יציב, ויתכן שבדיוק כשאתה תחתן את ילדך השוק יהיה נמוך. (ואל תתפתה למה שמוכרים לך שניתן לקבל הלוואות בריבית נמוכה!!!)
וכך באופן הנ"ל תדע בדיוק את הסכום שאתה תמשוך מההלוואה, והחשש של אי היציבות תהיה רק בהחזרים, ואין איסור בתורה לשלם החזרי הלוואה "אם וכאשר" שוק ההון לא יהיה בדיוק כפי התחזית. - תשואה יותר גבוהה 1# - היות ואתה לא תמשוך בזמן חתונת הילד אלא לשיעורין כנ"ל, הכסף שלך יהיה יותר זמן מושקע בשוק ההון, וכידוע שבשנים האחרונות התשואה הרבה יותר גבוה, כי פשוט הקרן יותר גדול.
- תשואה יותר גבוהה 2# - היות ותמשוך לסירוגין, גם אם בשנה אחת השוק יהיה נמוך, עדיין הסיכון מפוזר על פני כמה וכמה שנים.
- הטבות מס - כשאתה מושך לסירוגין סכומים יותר קטנים, יש יותר אפשרות לקבל הטבות מס, כי ניתן להשתמש בנקודות זיכוי וכדו', ברור שאין אפשרות לבנות על זה, אבל זה מוסיף יותר אפשרויות להפחית את המס.
- פחות כסף - כשתעשה את החישוב אם יש לך גמ"ח טוב שאינו לוקח מאוד מאוד הרבה, כמו הגמחי"ם בקהילות, תסיים את תקופת נישואי הילדים בצורה הנ"ל, והוצאת פחות כסף מהכיס, מאשר היית מפקיד רק בשוק ההון.
וזאת כי אתה מנצל את הגמ"ח כ"מכפיל כח" דהיינו, שהוא נותן לך להישאר יותר זמן בשוק ההון.
בהצלחה