רכישת תפילין לחתן בר מצוה ולא רק - עלויות והידורים בנימה אישית
-
זכיתי לברך 'ברוך שפטרנו' לא מכבר והרבה זמן חשבתי שנצרך להרים את הכפפה ולפתוח דיון מעמיק בנושא רכישת תפילין והמסתעף:
כל מיני הידורים שעליהם אנו משלמים כפול ומכופל, בזמן שאין לנו אופציה לדעת מה מהם בוצע ומה לא (לא שלא למדנו סימן ל"ב) ורק אנו מסתמכים על מי שרכשנו ממנו.
והאם המחירים מוצדקים ומותאמים לרמה שאנו מוקבלים?
אתן דוגמה קלה מארבעת המינים, רוב ככל האברכים מונחים ובקיאים בהלכות ובוחרים בעצמם במאמץ גדול כפי רמת ההידור והיכולת הכלכלית, אך הכל בידיעה ובהבנה גמורה.
אז יצאתי לדרך וגיליתי עשרות סוגי הידורים חדשים ועולם מושגים שלא היה בעבר וחומרות מחומרות שונות, וברובם לא הבנתי כלום ומה שכן הכרתי, לא היתה יכולת לדעת האם יש פיקוח שכל דבר מימה ששילמתי עליו אכן בוצע (יש הרבה ידיים בדרך וכל אחד מפיל על השני אחריות).
אז כמובן, שאלתי בכולל וביררתי אצל חברים שבירמצו והתגלה לי שזה סיפור מסובך.
גם אברכים רציניים שבקושי יש להם כסף, חוסכים שנים לקראת הזכות של רכישת תפילין הכי מהודרות שיש ומוכנים להשקיע סכום גדול אך כשבאים לרכוש אין להם שום מושג או כי זה הלכות מסובכות שלא לומדים ואם לומדים לא מכירים את השטח, ואז יש שני סוגי אנשים אלו שמראש סומכים על הסופרים או על הסוחרים וקונים לפי המחיר או לכל הפחות ממה ששמעו מאחרים או ששמעו על מישהו ירא שמים ואז קונים בלי לבדוק, ויש סוג אחר שמנסה לתחקר אבל במציאות בסוף מתאכזבים אם לא באותו זמן אז לאחר כמה שנים ששולחים את התפילין לבדיקה (סיפורי זוועה שמעתי) - אחת הסיבות, בגלל שגם אם מצאנו סופר טוב יש עוד הרבה אנשים בדרך (הקלף, הבתים, הרצועות ההגהה וההכנסה) שאם אחד התרשל בדרך הכל ירד לטמיון.
אשמח לדיון עומק בנושא ומה הפתרונות שאתם מצאתם -
אני חייב לומר שאני מכיר סיפורים ממקור ראשון וזה באמת נושא בעייתי, בעיקר שלא מבינים בו ממש ויש הרבה 'אשמים פוטנציאלים באמצע'.
בדיוק סיפר לי חבר שרכש תפילין לבנו הבכור והוא הזמין פרשיות מהודרות מסופר חשוב ואחרי זה רכש בתים ממישהו אחר ולא היה זיווג ביניהם, הקלף לא היה מתאים לבית, הוא בסוף החליף הכל והפסיד הרבה כסף. -
נושא חשוב מאין כמותו שגם בו יד המתווכים במעל, הרי כמו שכתבתם האברך הממוצע לא בקי בדקויות הנושא ולא למד סוגיות אלו בעיון וכך סוחר כלשהו מחליט מה מהודר ומה יפה ומה המחיר וגובה 20% מהמחיר (כן זה מגיע לדרגה הזאת) מה שבא כמובן על חשבון הקונה והסופר.
מה שיש לי להציע, ישנם מגיהי סת"ם שהם בדרך כלל אברכים ת"ח שבקיאים בנושא ובסוגיות וגם ברמה הפרקטית וכמובן עשו שימוש על הדבר, אפשר פשוט להתייעץ איתם מה חשוב מה כדאי להחמיר מה תוספת הידור וכמובן המלצה על סופר ירא שמיים הרי הסופרים שואלים אותם כל הזמן זה ממש מו"ץ בנושא הזה כמובן כל פגישת התיעצות והכוונה לשלם עליה ומי שרוצה גם לבקש ליווי ופיקוח על הסופר והבתים מאכער וכו... כך תשלם בלי תיווך מיותר ותקבל המלצה מת"ח וכן ליווי, וגם נזכה לפרנס קצת אברכים יראי שמים שהשקיעו בנושא ובקיאים בו ונאמנים להלכה ולא לכיס.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות