קרן כספית - כמה שאלות
-
@הגיוני
ישנה קרן כספית דולרית נקובת מט"ח וישנה חשופת דולר.
לא רואה שיש קרן שרשום עליה שהיא כשירה@רחל-עומסי תודה רבה
חבל מאד. -
טיפ קטן:
מי שמבצע רכישות גבוהות בתקופה קצרה כגון ריהוט לבית וכדו' מומלץ לשקול לפרוס כל תשלום למס' התשלומים הגבוה שניתן ובינתיים להניח את כספי התשלומים העתידים בקרן כספית ולשלוף משם כשצריך.
כך למשל אם ביצעתם רכישות בשווי 50000 שח ופרסתם אותם ל12 תשלומים ושמתם את השאר בקרן כספית הרווחתם בסביבות ה1000 שח בסוף השנה ואם ל24 תשלומים אז 2000.
כמובן כל זה נתונים יבשים בלי להתחשב בשיקולים פסיכולוגיים והתנהלותיים. -
טיפ קטן:
מי שמבצע רכישות גבוהות בתקופה קצרה כגון ריהוט לבית וכדו' מומלץ לשקול לפרוס כל תשלום למס' התשלומים הגבוה שניתן ובינתיים להניח את כספי התשלומים העתידים בקרן כספית ולשלוף משם כשצריך.
כך למשל אם ביצעתם רכישות בשווי 50000 שח ופרסתם אותם ל12 תשלומים ושמתם את השאר בקרן כספית הרווחתם בסביבות ה1000 שח בסוף השנה ואם ל24 תשלומים אז 2000.
כמובן כל זה נתונים יבשים בלי להתחשב בשיקולים פסיכולוגיים והתנהלותיים. -
@צמיחה כתב בקרן כספית - כמה שאלות:
@הגיוני
אא"כ תשלום במזומן של כל הסכום יזכה אותו בהנחה של כמה אלפי ש"ח.צריך לבדוק אם הנושא של ריבית
אם המוכר מציע תשלום זול יותר על מזומן
זה אומר שבמקרה שבו הוא מלווה לך את הכסף אתה משלם יקר יותר שזה ריבית -
תזכורת:
ממליץ בחום לכל מי שנמצא באמצע דיון ובירורים איפה לשים את הכסף הרב שלו- בסיכון מוגבר, או סולידי, או לפזר, או לסחור, או אולי בכלל שווה לו לקנות אופציות...
אם הדיון לוקח קצת זמן-
בינתיים לשים את הכסף בקרן כספית שקלית כשירה של מגדל (יעויין לעיל תגובה של צמיחה בעניין, הסבר מפורט)
עד שיחליט איפה לשים את הכסף,
וברגע שיחליט, יוציא מיד את הכסף וישים אותו במקום האופטימלי.
כתבתי את זה כבר בכמה הזדמנויות,
ואני כותב שוב,
כי מרגיש לי שבזמן אמת אנשים לא עושים את זה, וחבל... -
תזכורת:
ממליץ בחום לכל מי שנמצא באמצע דיון ובירורים איפה לשים את הכסף הרב שלו- בסיכון מוגבר, או סולידי, או לפזר, או לסחור, או אולי בכלל שווה לו לקנות אופציות...
אם הדיון לוקח קצת זמן-
בינתיים לשים את הכסף בקרן כספית שקלית כשירה של מגדל (יעויין לעיל תגובה של צמיחה בעניין, הסבר מפורט)
עד שיחליט איפה לשים את הכסף,
וברגע שיחליט, יוציא מיד את הכסף וישים אותו במקום האופטימלי.
כתבתי את זה כבר בכמה הזדמנויות,
ואני כותב שוב,
כי מרגיש לי שבזמן אמת אנשים לא עושים את זה, וחבל...@הגיוני כתב בקרן כספית - כמה שאלות:
לקנות אופציות
או למכור
אופציות זה לא סוג נפרד — זה מתחבר עם כל א מהנ״ל -
@הגיוני תוכל להסביר? קניתי ועדיין לא מכרתי אף פעם ואני רוצה לדעת מראש אם יכול להיות לי בזה בעיה של נזילות. תודה
אגב איך משלמים את המס זה מנוקה אוטומטי מהרווח או שצריך להפריש מעצמך?@איש-קיש כתב בקרן כספית - כמה שאלות:
אני רוצה לדעת מראש אם יכול להיות לי בזה בעיה של נזילות
לא, הכסף זמין בכל רגע נתון. רק קח בחשבון שיתכן שיקח יום או יומיים עד שהכסף ישתקף בעו"ש.
@איש-קיש כתב בקרן כספית - כמה שאלות:
איך משלמים את המס זה מנוקה אוטומטי מהרווח או שצריך להפריש מעצמך?
מנוכה במקור אוטומטית.
-
לא, הכסף זמין בכל רגע נתון. רק קח בחשבון שיתכן שיקח יום או יומיים עד שהכסף ישתקף בעו"ש.
מנוכה במקור אוטומטית.
-
מנוכה במקור אוטומטית.