-
@שמואל כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
@טריידר כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
מומלץ לו למצוא מישהו שעוסק בזה,
(באזור מגורים אחר שלא מתחרה מולו),כל הכבוד !!!
לא קשור.
אם אתה רוצה עזרה והכוונה איכותית מבעל מקצוע,
הוא חייב להבין שאתה לא הולך להתחרות אתו כלל וכלל,
ודווקא אז ישמח מאוד לשתף אותך עם התובנות החכמות שלו,
בפרט כשאתה פונה אליו בתור התייעצות עם איש חכם ומנוסה... -
@אבא-איתי אולי תציע גם לאסוף פחיות??
-
קומבינות במעגל העוני
.
אגב הדיון בהגדלת הכנסות - כתבו לי פעם:יש עוד נקודה, הרגשה שהרבה אברכים חושבים שהם באמת יכולים לנצח את המערכת [באנגלית זה יותר חזק beat the system]
זאת אומרת, אדם פשוט יודע שכדי להרוויח 8,000 ש"ח לחודש צריך לעבוד ככה וככה שעות, וכדי להרוויח 15,000 צריך להשקיע ללמוד מקצוע, וכן על זה הדרך למעלה למעלה, לפום צערא אגרא.
מאידך, הרבה אברכים מרגישים שבאמת הם יכולים לנצח את המערכת, הרי ראיה לדבר, שהם מצליחים מאוד לנצח, כי ידידינו אברימי מכניס גם מילגה מהכולל עם שמירת סדרים, וגם מעיון הפרשה, וגם מדרשו, וגם משמירת הלשון, וגם ממבחן על חומש רש"י, וכל זה תוך זמן לימוד של אברך רגיל.
בנוסף הוא יודע איפה לקנות כל דבר באופן הרבה יותר חכם מכולם. הרי לפסח הוא קיבל מ6 סוגי קימחא דפיסחא והצליח להכניס פי 4 מהחברים שלו...
וסיוע לשכר דירה, הוא הצליח "לסדר" המסמכים באופן כזה, ודמי אבטלה יחד עם שאר מיני קומבינות, עד שהוא כבר מרגיש שגם בהשקעות הוא גם יצליח יותר מכולם...
וכמו שפעם אברך אחד בכולל אמר לי, שכל האמריקאים שהוא מכיר הם אנשים ישרים כמו סרגל, ולא מבינים בשום קומבינות, ואפי' מה שמגיע להם הם לא יודעים להשיג, מצד שני, כל אחד מהקהילה שלו, יודעים איך לנצל כל מה שמגיע להם.
אז הוא שאל, איך זה יכול להיות שהראש האמריקאי מצליח להרוויח הרבה כסף, ואילו הישראלי המתוחכם לא...
וזה מה שעניתי לו:
התושבה לדעת הפסיכולוגים להנ"ל:
כי קומבינות (גם ההכי חכמות) בתוך מעגל העוני, לא מניבים תוצאות שמעל ומעבר למעגל,
וכמו שאפילו עבודה ממש שבתוך מעגל העוני, באופן כללי לא מניבה פירות יפות במיוחד...
משא"כ הראש האמריקאי שנמצא בתוך מעגל העושר, אם יעבוד כראוי יכול להניב תוצאות טובות במעגל שלו...
-
חזק מאוד
ובכלל כל הרעיונות איך להכניס או לחסוך עוד קצת הם בכלל דקדוקי עניות ושוחק.
אם כבר אז לחשוב איך האשה וכדו' יכולה להתקדם בעבודה איזה קורסים להשקיע כדי להיות יותר מקצועי אומנם זה עולה כסף אבל זה השקעה שווה.
או לפתוח עסק דבר שע"פ דרך הטבע יש לו אופציה לגדול
כמובן הכל בגדר השתדלות בלבד. -
פוסט זה נמחק!
-
@אבא-איתי כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
@הקול הכוונה שלי היתה להדגים איך כותבים רעיון מעשי.
אני חושב שההודעה שכתבת מזלזלת בעולם האברכים, בפורום ובך.
אני חושב שברור איך לכתוב באופן מעשי, ונראה לי כדאי שתערוך או תמחק את ההודעה שלך. -
@הקול-השפוי הכוונה שלי לא היתה חס וחלילה לזלזל ואם בכל זאת יש מישהו שנפגע
אני מתנצל ומבקש את סליחתו
בתקווה ובתפילה שלא תצא שום תקלה תחת ידי -
אני נאלץ להביא כאן דל"פ.
אני ממש בעד הגדלת הכנסות.
אך כל השיח פה נגד צמצום הוצאות לא מובן במציאות, צמצום הוצאות מקוטלג פה כדקדוקי עניות ללא כל חשיבה.
לדעתי, צמצום הוצאות הוא הרבה לפני חשיבה על הגדלת הכנסות.
ישנם משפחות רבות שהמשכורת שלהם מסתכמת ביותר מ30K והם עדיין לא גומרות את החודש.
מאידך, משפחה שמורגלת להסתפק במועט, זה מלווה אותם בכל שלב בחיים.
בבר מצוות הם לא ינסו לנקר עיניים, ובחתונות הם ישמחו שמחה יהודית אמיתית, עם מינימום רעשי רקע, ומי דיבר על הביגוד שזה עניין יומיומי ואצל אנשים מסויימים לופ אינסופי של שפיכת כספים, והתפעלות בעיני אחרים שלא תמיד קיימים.
לסיכום, הגדלת הכנסות, כמו גם צמצום הוצאות, הם דברים חיוביים לגמרי, בשניהם אפשר להגיע בקצוות לדקדוקי עניות, ובדרך הממוצע ניתן להנות, לפתוח את העיניים ולחיות חיים טובים ברוחניות ובגשמיות.
גם בחז"ל מצאנו לא אחת בשבח ההסתפקות במועט. -
@ה-שלמה
דלפ"י פי חכם חן
חשוב להגדיר במדוייק, דבריך לא מדברים על צמצום הוצאות גרידא, כגון שימת לב למספר הילדים בחשבון המים ובכך להוזיל וכו', אלא דבריך מכוונים לתפיסת עולם תרבותית של איך החיים נראים ללא קשר לכמות הכסף שיש לך ואיזה ילדים אתה רוצה לגדלל ללא קשר לעו"ש, והאם ילדיך ברבות הימים ידעו להסתדר בחיים האמיתיים או שהם התרגלו שהכל יש ולא יתמודדו בעיתות חוסר.
צמצום הוצאות ככלי להגדלת כסף זו חשיבה מוטעית כי הגדלת הכנסה מחייב שתגיע מהכנסה חדשה / משופרת, והיא אכן תנטה במהירות לדקדוקי עניות.
חשיבה על סוגי הוצאות שהם בזבזניות לרמה הסביבתית ואיך מתנהלים עם כסף כשהוא עודף או כשהוא במדוייק - הסתפקות במועט שהיא חיונית לחינוך נכון ולבית בריא.וכמובן טוב לראותך בפורום הנכבד הזה!!
-
@אבי-ה-נערה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
וכמובן טוב לראותך בפורום הנכבד הזה!!
@ה-שלמה
גם אני מצטרף
כבוד גדול לפורום. -
@רובל-ה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
אשמח לקבל מידע איך עושים את זה
יוצרים קשר עם מערך ההסעות של העירייה, בירושלים המספר זה 02-6241786.
-
יש אברכים רבים המשלבים את זה בדרך לכולל וכדו'
כך שבמקום לשלם על הסעה משלמים לך והרבה. -
@סייעתא-דשמיא
זה נקרא עבודה לכל דבר?
(מבחינת תלוש וכו') -
@שבתי-בבית-ה
מבחינת תלוש - כן, יש תלוש מסודר עם כל הזכויות הפנסיוניות הנלוות. -
מה גובה השכר (בערך) עבור הסעה יומית הלוך וחזור?
משער ששר נסיעה מק"ס לירושלים הרבה יותר גבוה מבתוך ירושלים עצמה (לדוגמה) ?
הבנתי שכעובד עירייה מקבלים גם בונוסים ומתנות וכדומה...? -
@רובל-ה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
כסף גדול בינתיים לא ראיתי פה חוץ מהליוויים בהסעות לילדים מיוחדים!
עכשיו ענה לי חבר שעובד בזה:
הסעה חינוך רגיל ("מאותגרים" במוסד רגיל),
שעה בבוקר + שעה אחה"צ (עד שעה וחצי),
(כל צד נחשב ל-2 שעות עבודה, לא משנה כמה זמן לקח בפועל)
שכר בסך 4,500 ש"ח לחודש,
מלווה אחר שאני מכיר, מלווה חינוך מיוחד חלק מהם פיגור קשה,
מקבל אותו סכום על נסיעות של 25 דק' כל צד...פלוס זכויות (א.ה. פנסיה, אבטלה, פיצויים וכדומה),
מתנות לחגים,
חופשה בבית מלון (אחרי שנה של ותק),
שמעתי שעם תעודת יורה יורה שנחשב לתואר השכר גבוה יותר.
.......
א.ה. אציין שמסגרות ילדים מיוחדים פועלים כמעט כל השנה כולה,
(חודש חופש בקיץ וערב חגים ממש, כל השאר קייטנה, ולפעמים יש קייטנה אף בחול המועד)...אם תוכל למצוא כולל באזור המוסד,
כמו לדוגמה נסיעה מרמות או ק"ס לירושלים,
תחסוך גם זמן (חזור למיקום היציאה), ותקבל הסעה ישירה... -
@ארזו-משקיע כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
חזק מאוד
ובכלל כל הרעיונות איך להכניס או לחסוך עוד קצת הם בכלל דקדוקי עניות ושוחק.
אם כבר אז לחשוב איך האשה וכדו' יכולה להתקדם בעבודה איזה קורסים להשקיע כדי להיות יותר מקצועי אומנם זה עולה כסף אבל זה השקעה שווה.
או לפתוח עסק דבר שע"פ דרך הטבע יש לו אופציה לגדול
כמובן הכל בגדר השתדלות בלבד.אשמח להבין למה מבחינתך הדבר הראשון זה ״איך האשה יכולה להתקדם״?
מהיכרותי מכלי ראשון עם כמה נשים שמאוד ״התקדמו״ בעבודה, וכמובן הרוויחו הרבה הרבה יותר,
התקדמות (ברוב מוחלט של המקרים) = עוד אחריות, עוד שעות, עוד מאמץ!
מעבר לזה שאשה שנמצאת במקום הזה שמצפים ממנה להתקדם, תמיד תרגיש לא רגועה במקום שלה ותחפש ותעבוד קשה על מנת להתקדם עוד…שלא לדבר על לפתוח עסק, שזה אחריות מטורפת, המעבר משכיר לעצמאי הוא קשה מאוד והרבה א/נשים חרדים וחילונים יעדיפו כל החיים להרוויח חצי ממה שהם יודעים שירוויחו בתור עצמאי רק בשביל לא להיות במקום המלחיץ של עצמאי שצריך כל יום לקוות בשביל המחר
והמדהים בעיני שאשכול שמטרתו רעיונות איך הבעל האברך יכול להכניס עוד קצת מהצד נחשב לדקדוקי עניות
קחו תרגיל חברתי-פסיכולוגי לשעות הפנאי
תיגשו לכמה אברכים ותציעו להם עבודה קטנה עם רווח קטן, נניח לבנות סוכה תמורת 40-50 לשעה
ואז תיגשו לכמה אברכים ותציעו לנשותיהם עבודה קטנה עם שכר דומה
תשוו את התגובות…גילוי נאות - אני אברך שלא מכניס שקל מהצד, ושחברים מבקשים ממני טובות כמו עזרה בבניית סוכה אני עושה את זה בהתנדבות
ומעולם ובעז״ה לעולם לא אמרתי/אומר לאשתי ״אולי תנסי להתקדם?״
מסיבה פשוטה, אם היא תרצה להתקדם היא תעשה את זה מעצמה, ואם לא, אני לא יהיה זה שיגרום לה להתאמץ יותר ממה שהיא כבר מתאמצת היום… -
@שמח-לעזור נכון ולא נכון
כמו כל דבר, כל אחד מאיתנו מדבר מפוזיציה, אם אשתך יושבת על הייטק ומתמסרת לעבודה בהגזמה, הכל במטרה שבעלה ישב וילמד, אתה רואה תמונה אחת ולא רוצה להעמיס עליה עם קורסים מיותרים.ואם אשתך מעסיקה את עצמה בלהסתכסך עם בוסים, ובחצי מימיה לא מועסקת, ועדיין רוצה בית של תורה עם בעל אברך שלא מוכר את זמנו בבניית סוכות, היא בהחלט יכולה ללכת להכשרה נוספת, או לקורס מזורז שיעלה לה את המשכורות וישנה לה את הכיוון בחיים.
הכלל הוא שאין כלל.