מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@רק-יגיעה-בתורה
שוב גלשתי בחסות העייפות והשעות המאוחרות לויכוח ...
ומחקתי את ההודעות הקודמות.
תמשיך רק להתייגע בתורה באמת !!! -
דעתם של חברי הפורום היתה שהיה מעילה בכספי המשקיעים כפי שהובהר במכתב שהובא בבקהילה,
ברור שמכתב זה נכתב משום המידע החלקי שמשום מה נמסר להם,
מבקשים מהם הבהרה האם באמת נחשפו למידע חלקי בלבד והיום הם יודעים שאכן במקרה זה ההתנהלות היתה תקינה לגמרי אפילו שהיה אסור לקחת כסף מאברכים.
או שאין הם מקבלים את דברי הרב הייזלר, צד זה יותר נראה מאותו כותב בפורום שעלה כאן.שאלה (לא) למעשה: יש לי תיק השקעות אוני מעונין לשים 5 אחוז בהון סיכון האם מומלץ לדעת חברי הפורום להניחו במכרות הזבה באתיופיה.
לפי המשתמע במכתב הרב הייזלר התשובה היא כן לפי מה שכתבו החברי הפורום עד היום התשובה היא לא כאחד שמתייעץ עם מומחים מה דעת חברי הפורום כיום?כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
שאלה (לא) למעשה: יש לי תיק השקעות אני מעונין לשים 5 אחוז בהון סיכון האם מומלץ לדעת חברי הפורום להניחו במכרות הזהב באתיופיה.
לפי המשתמע במכתב הרב הייזלר התשובה היא כן לפי מה שכתבו החברי הפורום עד היום התשובה היא לא כאחד שמתייעץ עם מומחים מה דעת חברי הפורום כיום?מקפיץ שוב
-
@אני-אחר
יתכן שהיית צודק לו לא היה @כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן אוחז אחר מכתב הרבנים שיש 90 אחוז להצלחת המיזם,
גם המעל 50 אחוז שאתה פרגנת הוא מעל ומעבר למה שמובן ממכתב הרבנים אך זה בהזדמנות. -
סיכום בקצרה של מעלות וחסרונות 'השקעה' במכרות ע"פ מכתב הגר"מ הייזלר
מעלות
- א. בעל המכרה אדם יר"ש ואין חשש לגניבת או עוקץ ח"ו
- ב. ידוע היכן כל הכספים שנגבו מאברכים.
- ג. במידה ו'ההשקעה' תצליח יש אפשרות (פונטציאל) ויהיה רווח גדול
- ד. נמצא משקיע שמוכן לעת עתה לשלם את התחיבות החברה לשלם את משכנתאות האברכים
חסרונות
- א. סיכון במידה קיצונית (לשון המכתב)
- ב. גם באפשרות האופטמית ביותר אין צפי משוער מתי יבואו רווחים (אם בכלל...)
- ג. אין לחברה אפשרות לשלם את חובתיה אלא מכספי 'משקיעים' חדשים. (א.ה. ובעלי החברה התחייבו לרבנים שליט"א שלא לקחת עוד כספים מאברכים, ועד היום לא נמצאו כ"כ אנשים שאינם אברכים 'שישקיעו' שם...)
- ד. החברה פועלת למנות מנהל מקצועי חדש, כל עוד אין כזה לכאו’ הניהול של היום לא ממש מוצלח (בלשון המעטה...)
לכל היוצא מהנ"ל לככאו’ כוונת הרבנים שליט"א לברוח מהששקעה הזו כמו מאש
@יהודי-טוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
מעלות
חסרונות
- ג. אין לחברה אפשרות לשלם את חובתיה אלא מכספי 'משקיעים' חדשים. (א.ה. ובעלי החברה התחייבו לרבנים שליט"א שלא לקחת עוד כספים מאברכים, ועד היום לא נמצאו כ"כ אנשים שאינם אברכים 'שישקיעו' שם...)
- ד. החברה פועלת למנות מנהל מקצועי חדש, כל עוד אין כזה לכאו’ הניהול של היום לא ממש מוצלח (בלשון המעטה...)
חסרון ב. לא כתוב במכתב, כתוב שצריך לעשות הערכה מחודשת
איך חסרון ד. מסתדר עם תחילת המכתב "מן הבחינה החשבונאית עולה כי ניתן להתחקות אחר קרוב למאת אחוזי ההשקעות והשימוש שנעשה
בהן. בהתחשב בהיקף הכספים ובמורכבות הפעילות, מדובר ברמת ניהול ובקרה מרשימה." -
@יהודי-טוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
מעלות
חסרונות
חסרון ב. לא כתוב במכתב, כתוב שצריך לעשות הערכה מחודשת
איך חסרון ד. מסתדר עם תחילת המכתב "מן הבחינה החשבונאית עולה כי ניתן להתחקות אחר קרוב למאת אחוזי ההשקעות והשימוש שנעשה
בהן. בהתחשב בהיקף הכספים ובמורכבות הפעילות, מדובר ברמת ניהול ובקרה מרשימה."@אני-אחר
ואיך אתה מסביר משפט זה: החברה פועלת למינוי מנהל מקצועי בעל ניסיון רלוונטי בתחום, -
מוסכם על כל הצדדים ששתי מטרות הושגו
אין עוד גיוס של משקיעים חדשים
מקסימום הצלה של הכספים הקודמים (במידה ויהיה חוזה טוב עם המשקיע החדש ויובא מנהל מקצועי ויוקם דירקטריון איכותי)
אבל מה עם המיזם הבא
אחרי מכתב הרב הייזלר עלול לקום המשקיע הבא שיציע משהו אחר
ויטען וישכנע שאצלו אין את הבעיות הללו...
לא עבר המסר שא''א להרוויח בלי לקחת סיכון ביחס מקביל
ושאין מה לנסות להרוויח מעבר לתשואה נורמלית
נראה לי שזה מה שהתכוונו להוסיף דברי הרב סילמן והרב רוזנברג
רק כנראה בגלל שנכתבו דבריהם כתוספת לדברי הרב הייזלר נכתבו בצורה עדינה ומרומזת
בתקווה שלא נדע עוד צער -
שלום לכל חברי הפורום
במסגרת עבודתי יצאתי לבדוק את נושא מכרות הזהב באתיופיה
אבקש סליחה מראש שלא אוכל להגיב למגיבים על פוסט זה.
להלן מה שהעליתי בחכתי [אני מדגישה שכל דבריי הם רק ע"פ הניתוח שלי לעניין].
אתחיל קודם בהצגת המקרה ואח"כ במסקנות שהתבררו לי.
מר ח.ק. נכנס לפני כ8 שנים כמשקיע בחברה בהמלצת כמה מידידיו, לאט לאט התברר לו שמנהלי ההשקעה לא מתנהלים בצורה הנכונה ובתזרימים הנכונים,
ואז במקום שהמקום יופסד וכמה אברכים שהשקיעו שם כמוהו [שלא היו קשורים אליו] יפסידו את כל כספם בהמלצת רבותיו הוא נכנס לעובי הקורה לנסות להציל מה שאפשר,
להבנתי בשלב זה הוא לא ידע את רמת הסיכונים כלל, אבל את מה שהוא כן ידע הוא הניח על השולחן באופן גלוי לכל אלה שהוא ביקש מהם להכנס לעזור לו להציל את המקום,
לאט לאט מטבע הדברים הוא התמקצע גם בהבנת מכלול האירוע וגם בפתרון הבעיות והמורכבויות שצצו לו על כל צעד ושעל.
להבנתי הוא צלח באופן מעורר השראה כמה וכמה מורכבויות שבאופן רגיל היה אמור להקריס את האירוע, וכל זה רק בזכות אופיו הישר וכשרונותיו הברוכים [כך גם ע"פ רבנים המעורבים],
למיטב ידיעתי בכל שלב של הכנסת משקיעים הוא גילה את כל מה שידוע לו לגבי הסיכונים, אך מטבע הדברים יש מורכבויות שהתבררו לו רק אחרי שהוא התמקצע במקום.
בחקר שלי אצל כלכלנים כולם נטו לא להאמין שהמכרה של החברה יצליח להפיק רווחים בסדר גודל של האירוע כיום, אבל מה שהם לא לקחו בחשבון שיש למר ח.ק. עוד 3 חברות באתיופיה שעובדות במקביל בכמה מישורים ובכמה וכמה איזורים,
מבחינת הכלכלנים מכיון שהחברות האלו הם פרטיות של ח.ק. הם לא באות בחשבון, מה שמתברר כלא נכון מכיון שבשנים האחרונות ח.ק. לקח מהמשקיעים הלוואות בהיתר עסקא על שמו הפרטי וממילא הוא מחויב למשקיע מכל נכסיו, וכאן גם נכנס ענין האימון שלהבנתי המשקיעים מאמינים שח.ק. יחזיר את כל חובותיו מכיסו הפרטי ככל שיהיה לו את האפשרות [מה שכמובן לא עובר אצל כלכלן שעובד לפי השוק הכללי].
לפני כמה חודשים נכנסו לתמונה 'הפורום להגנת הצרכן החרדי' וקראו לו לבא לבירור אצל הרב ב. [לא נכנסת כרגע לבירור אם יש להם סמכות להנ"ל כי זה לא הנושא], מר ח.ק. משום מה לא הרגיש בנוח מבירור מעשיו באופן זה ולכן פנה מיוזמתו לביה"ד בב"ב שהם יבררו את הנתונים הנ"ל, ושם ע"פ המכתב מתברר שהם פעלו איתו בשיתוף פעולה מלא.
מסקנות המקרה- מר ח.ק. נכנס לענין המכרות באתיופיה רק בשביל להציל את כספו וכספי משקיעים שכבר היו מושקעים שם, ורק ע"פ המלצת רבותיו,
- בכל שלב במהלך העסקא מר ח.ק. התנהל באופן הוגן והציג את כל הידוע לו לגבי הסיכונים במקום.
- מי שהכניס את כספו בתחילת הדרך נחשף לרמת סיכון קיצונית כמו שהתברר וחבל מאוד שהוא לא לקח יעוץ חיצוני, אך ב"ה הודות לכך שמר ח.ק. הוא זה שניהל את האירוע, המקום לא קרס.
- בשלב זה אם נתייחס רק למכרה הראשוני אין לכאורה סיכוי שהמקום שווה את חובות החברה, אך מכיוון שהמשקיעים מושקעים בכל נכסיו של מר ח.ק. ובהצגת כל השקעותיו בפני הדיינים התברר שיש אופק עסקי לרווחים ואפילו רווחים מרשימים.
- בהבנת הדיינים את גודל האירוע ומורכבותו גם בשלב זה, יצאו הדיינים בהצהרה שהמקום לא מתאים כלל להשקעה לאדם שאין לו הון המנותב להשקעות סיכון, ולכן אסרו על אברכים להכנס להשקעה זו.
- להבנתי מכיון שהמקום הוא מורכב מאוד לניהול וכל יום מתחדשות הכרעות לאן ואיך ינותבו הכספים [לדוגמא האם לפיתוח אפיק כזה או אחר, או להחזרת חובות או פיתוח עסקי וכדו'] ועד היום רק ח.ק. הוא זה שהכריע,
כדי שהניהול יהיה יותר שקוף וכדי שכל הכרעה תוכרע ע"פ תשועה ברוב יועץ, ומכיון שמדובר כאן בכספים של ציבור, אע"פ שמר ח.ק. הוכיח יכולת ניהול מרשימה כלשונם, בכ"ז ראוי למנות מנהל מקצועי וחברי דירקטוריון.
רייזל'ה בוציאנו
קרן בוימל -
תודה על הבאת רקע מקיף על האירוע בצורה מקצועית, (לראשונה, כמדומני בפורום זה)
-
שלום לכל חברי הפורום
במסגרת עבודתי יצאתי לבדוק את נושא מכרות הזהב באתיופיה
אבקש סליחה מראש שלא אוכל להגיב למגיבים על פוסט זה.
להלן מה שהעליתי בחכתי [אני מדגישה שכל דבריי הם רק ע"פ הניתוח שלי לעניין].
אתחיל קודם בהצגת המקרה ואח"כ במסקנות שהתבררו לי.
מר ח.ק. נכנס לפני כ8 שנים כמשקיע בחברה בהמלצת כמה מידידיו, לאט לאט התברר לו שמנהלי ההשקעה לא מתנהלים בצורה הנכונה ובתזרימים הנכונים,
ואז במקום שהמקום יופסד וכמה אברכים שהשקיעו שם כמוהו [שלא היו קשורים אליו] יפסידו את כל כספם בהמלצת רבותיו הוא נכנס לעובי הקורה לנסות להציל מה שאפשר,
להבנתי בשלב זה הוא לא ידע את רמת הסיכונים כלל, אבל את מה שהוא כן ידע הוא הניח על השולחן באופן גלוי לכל אלה שהוא ביקש מהם להכנס לעזור לו להציל את המקום,
לאט לאט מטבע הדברים הוא התמקצע גם בהבנת מכלול האירוע וגם בפתרון הבעיות והמורכבויות שצצו לו על כל צעד ושעל.
להבנתי הוא צלח באופן מעורר השראה כמה וכמה מורכבויות שבאופן רגיל היה אמור להקריס את האירוע, וכל זה רק בזכות אופיו הישר וכשרונותיו הברוכים [כך גם ע"פ רבנים המעורבים],
למיטב ידיעתי בכל שלב של הכנסת משקיעים הוא גילה את כל מה שידוע לו לגבי הסיכונים, אך מטבע הדברים יש מורכבויות שהתבררו לו רק אחרי שהוא התמקצע במקום.
בחקר שלי אצל כלכלנים כולם נטו לא להאמין שהמכרה של החברה יצליח להפיק רווחים בסדר גודל של האירוע כיום, אבל מה שהם לא לקחו בחשבון שיש למר ח.ק. עוד 3 חברות באתיופיה שעובדות במקביל בכמה מישורים ובכמה וכמה איזורים,
מבחינת הכלכלנים מכיון שהחברות האלו הם פרטיות של ח.ק. הם לא באות בחשבון, מה שמתברר כלא נכון מכיון שבשנים האחרונות ח.ק. לקח מהמשקיעים הלוואות בהיתר עסקא על שמו הפרטי וממילא הוא מחויב למשקיע מכל נכסיו, וכאן גם נכנס ענין האימון שלהבנתי המשקיעים מאמינים שח.ק. יחזיר את כל חובותיו מכיסו הפרטי ככל שיהיה לו את האפשרות [מה שכמובן לא עובר אצל כלכלן שעובד לפי השוק הכללי].
לפני כמה חודשים נכנסו לתמונה 'הפורום להגנת הצרכן החרדי' וקראו לו לבא לבירור אצל הרב ב. [לא נכנסת כרגע לבירור אם יש להם סמכות להנ"ל כי זה לא הנושא], מר ח.ק. משום מה לא הרגיש בנוח מבירור מעשיו באופן זה ולכן פנה מיוזמתו לביה"ד בב"ב שהם יבררו את הנתונים הנ"ל, ושם ע"פ המכתב מתברר שהם פעלו איתו בשיתוף פעולה מלא.
מסקנות המקרה- מר ח.ק. נכנס לענין המכרות באתיופיה רק בשביל להציל את כספו וכספי משקיעים שכבר היו מושקעים שם, ורק ע"פ המלצת רבותיו,
- בכל שלב במהלך העסקא מר ח.ק. התנהל באופן הוגן והציג את כל הידוע לו לגבי הסיכונים במקום.
- מי שהכניס את כספו בתחילת הדרך נחשף לרמת סיכון קיצונית כמו שהתברר וחבל מאוד שהוא לא לקח יעוץ חיצוני, אך ב"ה הודות לכך שמר ח.ק. הוא זה שניהל את האירוע, המקום לא קרס.
- בשלב זה אם נתייחס רק למכרה הראשוני אין לכאורה סיכוי שהמקום שווה את חובות החברה, אך מכיוון שהמשקיעים מושקעים בכל נכסיו של מר ח.ק. ובהצגת כל השקעותיו בפני הדיינים התברר שיש אופק עסקי לרווחים ואפילו רווחים מרשימים.
- בהבנת הדיינים את גודל האירוע ומורכבותו גם בשלב זה, יצאו הדיינים בהצהרה שהמקום לא מתאים כלל להשקעה לאדם שאין לו הון המנותב להשקעות סיכון, ולכן אסרו על אברכים להכנס להשקעה זו.
- להבנתי מכיון שהמקום הוא מורכב מאוד לניהול וכל יום מתחדשות הכרעות לאן ואיך ינותבו הכספים [לדוגמא האם לפיתוח אפיק כזה או אחר, או להחזרת חובות או פיתוח עסקי וכדו'] ועד היום רק ח.ק. הוא זה שהכריע,
כדי שהניהול יהיה יותר שקוף וכדי שכל הכרעה תוכרע ע"פ תשועה ברוב יועץ, ומכיון שמדובר כאן בכספים של ציבור, אע"פ שמר ח.ק. הוכיח יכולת ניהול מרשימה כלשונם, בכ"ז ראוי למנות מנהל מקצועי וחברי דירקטוריון.
רייזל'ה בוציאנו
קרן בוימל -
@אני-אחר
ואיך אתה מסביר משפט זה: החברה פועלת למינוי מנהל מקצועי בעל ניסיון רלוונטי בתחום,@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@אני-אחר
ואיך אתה מסביר משפט זה: החברה פועלת למינוי מנהל מקצועי בעל ניסיון רלוונטי בתחום,מנהל מקצועי לא כספי