מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
מישהו יכול להסביר לי איזה לשון הרע יש כאן באשכול?
אין שום לשון הרע בלדון על ההשקעה האם היא טובה או לא.
מי שרוצה לדון על גופם של דברים שידון, אבל חבל לסתום פיות בטענות שווא של לשון הרע. -
זה שההשקעה הזו כושלת לא נראה לי שיש למישהו ספק
הדבר היחיד שאני מנסה להבין זה למה כל כך חשוב לאנשים מסויימים שלא ידברו על זה
יש משהו שמישהו מנסה להסתיר וזה נהיה מסקרן מאוד.
שבסדנו קרסה אף רב לא אמר שאסור לדבר על זה. -
שבסדנו קרסה אף רב לא אמר שאסור לדבר על זה.@חופש-כלכלי
הרב ברוורמן בדבריו שהובאו לעיל אמר שהוא מעדיף פחות לדבר על זה כיון שיכול להיות שיצא מזה משהו למשקיעים, ושאם הוא ידבר זה אולי יזיק להם.אלא שאיני יודע מתי בדיוק נאמרו דבריו, והרי @מונטיפיורי כתב לפני 15 ימים
משזה כשל, קיבלנו את אישורו לפתוח מחדש שרשור זה על מנת לעורר ליבות האברכים להזהר על הונם ולא ליפול ברשת חלקלקה של השקעות שמניבות רווח עצום לכולם חוץ מלמשקיע בעצמו וד"ל! -
סיפר לי הרב סילמן סיפור
פעם היה יהודי צדיק למד כל היום עם תפילין בכולל מהחשובים בב"ב
השקיעו אצלו אברכים רבים סכומים עצומים.
יום אחד אברך שרצה להשקיע אצלו ע"י, הלחץ של החברותא הלך לרב סילמן להתייעץ
המשפט המפורסם היה 'אצלו הכסף יותר בטוח מהבנק' הרב סילמן ענה לאותו אברך
"אם הכסף היה בטוח יותר מהבנקים למה מנהלי הבנקים לא ישקיעו דרכו??
סוף הסיפור העצוב היתה אחת הנפילות שהדור הקודם זוכרים היטב.הטיפשות והרשעות אחיות קרובות, לפעמים כמעט לא ניתן להבדיל ביניהם.
ומי שנהרג בתאונת רדכים לא כ"כ משנה לו האם הדריסה היתה בכוונה או מבלי משים.
יישר כח למנהלי הפורום שנותנים במה לשרשור כ"כ נוקב וסוער. -
שבסדנו קרסה אף רב לא אמר שאסור לדבר על זה.@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.
-
@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.
@השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.
גוף כשרות לא אמור לבדוק כל השקעה האם זה השקעה טובה.
הם נותנים כשרות על הצד ההלכתי כגון ריבית שבת וכו׳, ולא על הצד העסקי. -
@השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
גוף כשרות לא אמור לבדוק כל השקעה האם זה השקעה טובה.
הם נותנים כשרות על הצד ההלכתי כגון ריבית שבת וכו׳, ולא על הצד העסקי.@פושט-רגל-מרמה-ד
הציפייה של ציבור האברכים מהרבנים היא שכאשר הם מעניקים אישור או "הכשר" לעסקה, הכוונה היא שאכן ניתן וכדאי לבצע אותה גם מבחינה מעשית. אם ההשקעה אינה נכונה מהצד העסקי, הרי שמעבר לשאלות של איסור ריבית, יש כאן חשש של פגיעה ממשית בממונם של אחרים, הגובלת בפיקוח נפש כלכלי.מלבד זאת, ברגע שהרב מודע לכך שישנה בעייתיות מובנית בעסקה, הוא מחויב מכוח הדין של השבת אבידה להזהיר את השואל ולהתריע על כך, כדי למנוע ממנו הפסד כספי ניכר.
-
הציפייה של ציבור האברכים
אכן ציפיה יש אמנם היא תלושה מהמציאות כיון שזה משום כיון לא התחום של הכשרות. -
חבר'ה תקשיבו טוב, אני מכיר היטב את הענין הזה מקרוב ואני לא יודע מהיכן צצו כל השמועות על נפילה של המכרה, הכל עובד ומתפקד יפה מאד.
נכון כל מיני אנשים הערימו קשיים על בעלי המכרה אבל הם מתמודדים עם הכל ביד רמה ובעז"ה בקרוב כל הסיבוכים האלו יהיו מאחוריו והאמת תצא לאור בשילוב הכרעתו של הרב הייזלר שליט"א שעושה ימים כלילות לחקר עומק הענין,
ולדעתי בינתיים חוסר התגובה של היזם לכל הפרסומים היא סוד ההצלחה, כך שכל המלכלכים מתפוצצים כי זה מאד קשה להיאבק אם אין מול מי
בשורות טובות בקרוב ממש.
בתקוה שכל צרי העין שנלחמים בו יפרגנו לו את ההצלחה המסחררת הזו. -
חבר'ה תקשיבו טוב, אני מכיר היטב את הענין הזה מקרוב ואני לא יודע מהיכן צצו כל השמועות על נפילה של המכרה, הכל עובד ומתפקד יפה מאד.
נכון כל מיני אנשים הערימו קשיים על בעלי המכרה אבל הם מתמודדים עם הכל ביד רמה ובעז"ה בקרוב כל הסיבוכים האלו יהיו מאחוריו והאמת תצא לאור בשילוב הכרעתו של הרב הייזלר שליט"א שעושה ימים כלילות לחקר עומק הענין,
ולדעתי בינתיים חוסר התגובה של היזם לכל הפרסומים היא סוד ההצלחה, כך שכל המלכלכים מתפוצצים כי זה מאד קשה להיאבק אם אין מול מי
בשורות טובות בקרוב ממש.
בתקוה שכל צרי העין שנלחמים בו יפרגנו לו את ההצלחה המסחררת הזו. -
לכאו׳ מקווים למכור את החברה
אם המשקיעים ימשכו בלחץ
לא יהיה זמן לחפש קונה ולמכור
וזה יהיה מכירה בהפסד משמעותימסתמא זה לא בהכרח יחזיר את כל הכסף
אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהוא@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אם המשקיעים ימשכו בלחץ
אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהואלא יועץ ולא ממליץ!
יודע מספיק בשביל להבין כמה מעט אני יודע…2
אכן מעט מאד אתה יודע, מנין לך תאוריות מופרכות אלו??
-
@איש-יהודי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@נחומי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
חבר'ה תקשיבו טוב,
טוב.
אם הלכת על צחוקים- לחיים ולשלום, נשמע מופרך-יתכן אך מול מציאות בשטח אי אפשר להתווכח,
כשמיודעינו התחיל עם המכרה טענו לו שאין שם זהב וכשהתחיל לצאת זהב טענו שזה רק קצת וכשנהיה הרבה טענו שמחירי הזהב ירדו ושעלו מחירי הזהב מחפשים עלילות נוספות כגון הרשות לניירות ערך וכדו' שאגב גם הם מסיימים היום את הבדיקה בהצלחה מסחררת מצד הבעלים. -
@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אם המשקיעים ימשכו בלחץ
אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהואלא יועץ ולא ממליץ!
יודע מספיק בשביל להבין כמה מעט אני יודע…2
אכן מעט מאד אתה יודע, מנין לך תאוריות מופרכות אלו??
@נחומי
העליתי תאוריה למה גם מי שחושב שזה השקעה לא טובה מעדיף לא לפרסם את זה עדיין (איצ׳ה לדוגמא)לא אמרתי כלום על המיזם עצמו
ויכול להיות באמת שבעלי המיזם חושבים אחרת מהנ״לבלי קשר למה שכתבתי
אני מכיר כבר הרבה שנים מכלי ראשון את אחד מבעלי המיזם
אף התייעצתי איתו בקשר להשקעות אחרות כמה פעמים
לא רק זה, אני מכיר מכלי ראשון אחד שהיה רו״ח של החברה מלפני כמה שנים
ועדיין אני חושב שאני לא מספיק יודענשמח לשמוע מה הקשר שלך למיזם
ומה גורם לך להגיב בצורה בוטה על הודעה שלא פקפקה בשום דבר -
@נחומי
העליתי תאוריה למה גם מי שחושב שזה השקעה לא טובה מעדיף לא לפרסם את זה עדיין (איצ׳ה לדוגמא)לא אמרתי כלום על המיזם עצמו
ומה גורם לך להגיב בצורה בוטה על הודעה שלא פקפקה בשום דבר@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@נחומי
ומה גורם לך להגיב בצורה בוטה על הודעה שלא פקפקה בשום דבראני מכיר באופן אישי את בעל המיזם בעצמו וקצת חרה לי על התאוריה שבנית על גבי שמועות כוזבות כאילו משהו שם לא מצליח זה הכל.
-
בשורות טובות בקרוב ממש.
בתקוה שכל צרי העין שנלחמים בו יפרגנו לו את ההצלחה המסחררת הזו.@נחומי תקשיב טוב, לא יעזור לך לכתוב כל יום את אותה הודעה בנוסח שונה, זה פשוט לא משכנע!! מהסיבה הפשוטה שאתה אנונימי במלא מובן המילה, אפילו הניק שלך בפורום לא מוכר כי הנושא היחיד שכתבת בו זה הנושא הזה וזה לבד מריח מסריח ומספר לנו כצופים מן הצד כמה אתה נוגע בדבר וזאת בלשון המעטה!!
(אגב גם הניסיונות השונים שלך לפתוח ניקים נוספים ולכתוב מהם לא הועילו/יועלו)
קח את הדברים לתשומת ליבך ותפעל כתבונתך בבחינת "תן לחכם"... -
@נחומי תקשיב טוב, לא יעזור לך לכתוב כל יום את אותה הודעה בנוסח שונה, זה פשוט לא משכנע!! מהסיבה הפשוטה שאתה אנונימי במלא מובן המילה, אפילו הניק שלך בפורום לא מוכר כי הנושא היחיד שכתבת בו זה הנושא הזה וזה לבד מריח מסריח ומספר לנו כצופים מן הצד כמה אתה נוגע בדבר וזאת בלשון המעטה!!
קח את הדברים לתשומת ליבך ותפעל כתבונתך בבחינת "תן לחכם"...@בית-שמש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@נחומי תקשיב טוב, לא יעזור לך לכתוב כל יום את אותה הודעה בנוסח שונה, זה פשוט לא משכנע!! מהסיבה הפשוטה שאתה אנונימי במלא מובן המילה, אפילו הניק שלך בפורום לא מוכר כי הנושא היחיד שכתבת בו זה הנושא הזה וזה לבד מריח מסריח ומספר לנו כצופים מן הצד כמה אתה נוגע בדבר וזאת בלשון המעטה!!
קח את הדברים לתשומת ליבך ותפעל כתבונתך בבחינת "תן לחכם"...אתה מראה לכולם את מה שאתה-
א. זה הניק היחיד שלי
ב. הברוטליות הזו של סתימת פיות היא ההוכחה הגדולה של פחד מתבוסה וכמו אותו אחד שפרסם הרבה נגד היזם והמכרה וכשהרבנים השתיקו אותו כי הענין בבירור הפך את הקערה על פיה שזה לטובת המשקיעים וזה אכן מסוכן ועוד מלא בלה בלה בלה ללא שום מקורות וסימוכין (של מישהו מטעמו כמובן).
ונסיים ג"כ במאמר חז"ל "סיג לחכמה שתיקה", אם כי אצלך אולי זה כבר לא יועיל כי את מה שכתבת כבר כתבת. -
@נחומי
ומה גורם לך להגיב בצורה בוטה על הודעה שלא פקפקה בשום דבראני מכיר באופן אישי את בעל המיזם בעצמו וקצת חרה לי על התאוריה שבנית על גבי שמועות כוזבות כאילו משהו שם לא מצליח זה הכל.
@נחומי אשמח שתמקד אותי איפה כתבתי שמשהו לא מצליח?
שאלו מה העניין לא לפרסם מסקנות אם חושבים שזה השקעה לא בטוחה
אז העליתי רעיוןלטעמיך
מה הסיבה שגם מתנגדי ההשקעה לא מפרסמים?
(@איצ-ה-דז-אלובסקי לדוגמא, שעושה הכל חוץ מלומר במפורש)ושוב, לא אומר שהם צודקים, רק שואל את דעתך
-
אז העליתי רעיוןלטעמיך
(@איצ-ה-דז-אלובסקי לדוגמא, שעושה הכל חוץ מלומר במפורש)ושוב, לא אומר שהם צודקים, רק שואל את דעתך
אז העליתי רעיוןלטעמיך
לא יועץ ולא ממליץ!
יודע מספיק בשביל להבין כמה מעט אני יודע…0
מי קשקש שזה הולך להימכר וחוץ מזה מה איצ'ה עושה כאן בפורום אם לא להתבטא בעינן כל הזמן?