דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

• למה כל פעם שמישהו כותב נגד @איצ-ה-דז-אלובסקי זה משתמש חדששלא היה קיים עד היום?
    הרב @פייביש

• מה אני יעשה שאני משתמש חדש?
    כאילו אם אני חדש אסור לי להגיב?
    איך נהפכים לישן?
    ואגב אני ממש לא נגד איצ'ה
    אני רק תוהה מה הענין בכל הרעש הזה, כל עוד לא יצא הבירור הסופי מדייני בני ברק

איך נהפכים לישן?

@פייביש כמובן שאין כאן טענה אישית כלפיך ע"ז שאתה חדש, וזכותו של כ"א חדש כישן להביע את דעתו.
    אך הענין הוא שטיבו של הפורום, שכל אלו שאינם מזוהים בשמם ובתפקידם, האמון כלפיהם הוא רק ממה שמשתקף מהכתיבה שלהם, וכשהכתיבה [ובפרט אם היא הראשונית] של מישהו משתמעת לעומד מן הצד כ'מגמתית' ופחות ענינית יש בזה פגיעה מסוימת באמון כלפיו
    אבל כמובן שאין כאן שום טענה כלפיך אישית, רק בחינת הדברים כפי שהם משתקפים לקורא הממוצע.

איך נהפכים לישן?

@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ברור שמותר לך אבל השאלה שהעלה כאן @פשוט-יהודי זה למה תמיד הפוסט הראשון והאחרון של המגיבים נגד איצ'ה הוא הפוסט נגדו? כאילו אין שום נושא שמעניין אותם חוץ מלכתוב נגדו?

• תכל'ס
    מישהו יודע מה הסיפור?
    למה פרסום המסקנות או אשכול זה יכל לגרום להפסד ממוני??

• פרסום באשכול זה לכאו' לא יכול לגרום לשום הפסד ממוני
    רק זה יכול לגרום להפסד בעוה"ב של איסור מוציא שם רע........

• פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

@אברכצ-יק

לא הבנתי,
    היום כל @אברכצ-יק כבר מחלק ציונים לרבנים?!...

ורב אחד מבין המעורבים- יש לי היכרות, וביכולתי להעיד שאין הרבה אנשי אמת, אמיצים שלא נושאים פנים לאיש - כמוהו.
    אם הוא תומך בבירור שקט ורחוק מהכותרות, כנראה שבהוא יודע מה שהוא עושה.

• כאלה קשקושים של @אברכצ-יק לא שמעתי מזמן, רואים שאתה כותב בלי שום ידע מוקדם.
    א. הרב היחיד של איצ'ה המוכר לכולם הוא הרב ברוורמן מביתר שאמר קבל עם ועדה שהוא אוסר על איצ'ה לפרסם על העניין עד לבירור בבית הדין
    ב. הרב קסלר ממודיעין עילית שאיצ'ה פנה אליו שיצטרף לעניין והוא גם נכח בפגישה הוציא מכתב שהעניין מתברר בבי"ד מהשורה הראשונה, זה אומר שהוא סומך על הרב הייזלר בעיניים עצומות
    ג. הרב סילמן אמר במפורש שאם הרב הייזלר בודק את ההשקעה אז הוא סומך על תוצאות הבדיקה שלו
    אז איזה רבנים בדיוק התכוונת?
    זה מה שקורה לצערי שהופכים איש תקשורת לאליל!!! וד"ל
    ואגב כל הדברים המעניינים שיש במכתבו של איצ'ה היו כתובים שבוע שעבר באתר 'אמס' ובעיתון בקהילה, ככה שאתה מבין לבד שהדיינים בב"ב יודעים מצויין את הטענות של איצ'ה
    ועכשו תחשוב לבד [בוא נראה אם יש לך שכל] למה איצ'ה הוציא את המכתב הנ"ל

• @אברכצ-יק

לא הבנתי,
    היום כל @אברכצ-יק כבר מחלק ציונים לרבנים?!...

ורב אחד מבין המעורבים- יש לי היכרות, וביכולתי להעיד שאין הרבה אנשי אמת, אמיצים שלא נושאים פנים לאיש - כמוהו.
    אם הוא תומך בבירור שקט ורחוק מהכותרות, כנראה שבהוא יודע מה שהוא עושה.

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • כפי שכולכם יודעים, אנו מקפידים לא למחוק שום דבר הנכתב בפורום נכבד זה, לא בעד שלמונים ולא עקב איומים.
    ואף על פי כן, אשכול זה הוסתר לבקשת אנשים חשובים שניסו למצוא פתרון למשבר הזה ולאחר שקיבלנו אישור מיוחד מראב"ד ביתר הגאון הגדול הגר"צ ברוורמן שליט"א שאכן ראוי להסתיר את האשכול על מנת לאפשר למשא ומתן להתקיים ולמציאת פתרון.
    משזה כשל, קיבלנו את אישורו לפתוח מחדש שרשור זה על מנת לעורר ליבות האברכים להזהר על הונם ולא ליפול ברשת חלקלקה של השקעות שמניבות רווח עצום לכולם חוץ מלמשקיע בעצמו וד"ל!

@מונטיפיורי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אישור מיוחד מראב"ד ביתר הגאון הגדול הגר"צ ברוורמן שליט"א שאכן ראוי להסתיר את האשכול על מנת לאפשר למשא ומתן להתקיים ולמציאת פתרון.
    משזה כשל, קיבלנו את אישורו לפתוח מחדש שרשור זה על מנת לעורר ליבות האברכים להזהר על הונם ולא ליפול ברשת חלקלקה של השקעות שמניבות רווח עצום לכולם חוץ מלמשקיע בעצמו וד"ל!

אז מה הדעת הגר"צ ברוורמן

• @מונטיפיורי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אישור מיוחד מראב"ד ביתר הגאון הגדול הגר"צ ברוורמן שליט"א שאכן ראוי להסתיר את האשכול על מנת לאפשר למשא ומתן להתקיים ולמציאת פתרון.

אז מה הדעת הגר"צ ברוורמן

@מתעניין-1
    פיתרון למה?
    ומדוע פיתרון דורש הסתרה?
    כמובן רק אם אפשר לפרט

• @מתעניין-1
    פיתרון למה?
    ומדוע פיתרון דורש הסתרה?
    כמובן רק אם אפשר לפרט

@אברך-מהמרכז ממה שאני הבנתי איצ'ה ושות' רצו להכריח את היזם למנות מנהל חיצוני שידאג שהכסף של המשקיעים יחזור אליהם ורצו לשמור את המו"מ בשקט, כדי שלא להזיק לכסף בזמן המו"מ, אממה, נוצרה בעיה, שבשביל להכריח אותו אתה צריך שהמשקיעים ידרשו את זה, איצ'ה לא יכול מטעם עצמו או אפי' מטעם הרב ברוורמן לדרוש את זה, אבל לא נמצאו משקיעים שמאמינים לאיצ'ה וכולם סומכים על היזם בעיניים עצומות (ואני בהחלט מבין אותם, מהיכרותי את האיש) במקום זה המשקיעים פנו לר' מאיר הייזלר שיבדוק לעומק את ההשקעה, הרב הייזלר פנה ליזם לשאול אותו אם זה בסדר והוא ענה שבשמחה. וכשפנה צבי טסלר לרב סילמן, הרב הייזלר כבר התחיל בבדיקה שלו והרב סילמן סומך עליו, אז הוא בחר לא להתעסק עם זה. זה בגדול הסיפור, בינתיים הרב הייזלר עובד קשה מאוד בבירור הסיפור והוא לא הסתפק ב'פגישה של שלוש שעות' או ב'תחקיר' של קול חי. נחכה לתוצאות...

• אין חולק על כך ש@איצ-ה-דז-אלובסקי הוא כמעט האדם היחיד בציבור שבאמת לוקח על עצמו אחריות במקרים של הונאות.
    אף אחד לא חושב שמדובר במקרה של הונאה קלאסי,
    אלא יותר בחוסר התאמה בין המשקיעים לסוג ההשקעה.
    כנראה שאין אדם שרוצה להיכנס עכשיו לשותפות במכרות.
    מה בדיוק היה שם וכמה כסף ניתן להוציא? הדבר עוד יתברר בעזרת השם.

• היום פורסם שהרשות לניירות ערך בודקת את חוקיות ההשקעה
    לו יתברר בבית הדין שאחראי ההשקעה נהג ביושר
    האם 'הפורום להגנת הצרכן החרדי' לא נהפך להיות 'מויסר' עכ"פ בגרמא?

• מבחינה הלכתית טהורה זה שאלה לרב המומחה בהלכות לשה"ר ובחו"מ. אך מבחינה ערכית וציבורית 'הכל מודים' שהשירות וההצלה שאיצ'ה נותן לציבור זה דבר עצום, כך שגם אם פה ושם [אם] טועים בשוגג [ויודו על טעותם, בשביל לשמור על האמינות בהמשך] זה לא נורא.

• מבחינה הלכתית טהורה זה שאלה לרב המומחה בהלכות לשה"ר ובחו"מ. אך מבחינה ערכית וציבורית 'הכל מודים' שהשירות וההצלה שאיצ'ה נותן לציבור זה דבר עצום, כך שגם אם פה ושם [אם] טועים בשוגג [ויודו על טעותם, בשביל לשמור על האמינות בהמשך] זה לא נורא.

@המבקר
    אני לא רואה איך הם מודים בטעות, צבי טסלר כבר אמר בתוכנית שלו 'אל תאמינו לשום רבנים ודיינים מטעם אלא רק לעו"ד מטעמכם, ללמדך שהם כבר בונים נרטיב לפיו ר' מאיר הייזלר הוא דיין מטעם,
    ואגב, נזכרתי בריאיון שאיצ'ה נתן למשפחה לפני כמה חודשים ששם סיפר שכנוכל שהוא פירסם עליו מאיים בתביעה, אז הוא אומר לו, אין בעיה תתבע אותי אבל תדע שעוד היום שמונה כלי תקשורת מפרסמים עליך אייטמים מתחילה ועד סוף... אז בינתיים יש לנו את בקהילה ואמס ועוד מגזין בשם 'מבט', ורמזים עבים בעוד עיתונים, מסתבר שאיצ'ה יודע לממש את האיומים שלו..

@פייביש הרשות לנירות ערך עושה דברים גדולים הרבה יותר מהפורום להגנת הצרכן החרדי והתקנות שלהם חשובות ביותר אפילו שלא כולם שומרי מצוות עדין לא כל דבר שהוא קשור איכשהו למדינה הוא ציוני ונקרא מוסר עיין ערך חוקי התנועה שאין חולק שצריך לציית להם מדין תורה.

@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לו יהיה כך, נדבר...

נושאים מוצעים