מדריך מעשי וקל לקריאה לטיפול בכספי החיסכון לכל ילד - מצווה לפרסם
-
לגבי מה שכתב ניסן עציוני
מה שבטוח שהרגולטור אישר את ההחלפה גם עבור הילדים שכבר קיימים בקופה
למה ואיך? זה צריך לשאול אותו איך אישר.למה שידוע לי מור נמצאת בכשרות הרב דביר וגם תשואה כהלכה
תקן אותי אם אני טועה...סיבת כתיבתו בסגנון "רחל בתך הפרגית..."
משימת לב שלאחר שבוע שעוררת מישהו בנושא
נו טיפלת? העברת?
הוא עונה לך: לא הצלחתי להיכנס, היה מסובך לי וכו' כאן וודאי מכירים את אותם אלו ויש הרבה כאלו ולכן אמרתי אשב ואשרבב את הקולמוס ע"ג המחשב הפרוס...להשלמת הקובץ הכנתי טבלה מסודרת למי שטרח בערב שבת ולמי שלא טרח....
המיוחדות של החישובים בה הם שחושב גם המענקים שבאמצע - גיל 3 וגיל מצוות - כולל הרווחים שעשו
אשמח להארות והערות כדי שיהיה מוצר מוגמר וטוב:

-
לגבי מה שכתב ניסן עציוני
מה שבטוח שהרגולטור אישר את ההחלפה גם עבור הילדים שכבר קיימים בקופה
למה ואיך? זה צריך לשאול אותו איך אישר.למה שידוע לי מור נמצאת בכשרות הרב דביר וגם תשואה כהלכה
תקן אותי אם אני טועה...סיבת כתיבתו בסגנון "רחל בתך הפרגית..."
משימת לב שלאחר שבוע שעוררת מישהו בנושא
נו טיפלת? העברת?
הוא עונה לך: לא הצלחתי להיכנס, היה מסובך לי וכו' כאן וודאי מכירים את אותם אלו ויש הרבה כאלו ולכן אמרתי אשב ואשרבב את הקולמוס ע"ג המחשב הפרוס...להשלמת הקובץ הכנתי טבלה מסודרת למי שטרח בערב שבת ולמי שלא טרח....
המיוחדות של החישובים בה הם שחושב גם המענקים שבאמצע - גיל 3 וגיל מצוות - כולל הרווחים שעשו
אשמח להארות והערות כדי שיהיה מוצר מוגמר וטוב:

-
@ניסן-עציוני כתב בקובץ שהכנתי ויעשה לכם סדר בנושא החל"י - ראוי לפרסם:
מי נתן לכל החברות אישור להעביר בבת אחת אלפי ועשרות אלפי ילדים ששוהים אצלם במסלול הלכה למסלול מנייתי, בו בזמן שרבים מהם הם בגילאים שהם מושכים כבר את הכסף, ובמידה ותהיה תקופה של נפילות הם ינזקו מהמהלך.
לכל מסלול בחברות ההשקעה יש טווח שהחברה קובעת מראש
והם יכולים לשנות כל בוקר בהתאם לטווח שיש להם
הרגולטור סומך עליהם שהם רוצים להרויח וכך אנשים יצטרפו אליהם -
ד דוד גולדברג התייחס לנושא זה
-
הכנתי את הקובץ בעמל רב ואני אשמח שתפרסמו אותו אבל עם הקישור לפורום בכדי שאקבל הערות ואתקן בקבצים הבאים.
שימו לב!!!
יום שישי ו' טבת תשפ"ו הקובץ עודכן בקובץ חדשני ובעיצוב נעים לעין, אשמח לפרסום שלכם וכמובן גם להערות/הארות.
2701745b-a867-4dac-ae36-82871ca782e1-המדריך לבחירת קופה ומסלול והגדלת החיסכון לכל ילד - משופר מחדש.pdf -
@מ.-יפה יישר כח מדריך מפורט וברור!
רציתי לשאול פתחנו קופת חיסכון בתאריך 13/1/25 במיטב מסלול הלכה, יש מה לשנות או שזה אוט' מוגבר סיכון?

-
@מ.-יפה יישר כח מדריך מפורט וברור!
רציתי לשאול פתחנו קופת חיסכון בתאריך 13/1/25 במיטב מסלול הלכה, יש מה לשנות או שזה אוט' מוגבר סיכון?

-
@בית-שמש
תסתכל בעמוד האחרון במה שכתבתי

פה יש גם תשובה לשאלתך
כאשר החברה שינתה את מסלול ההשקעה
אוטומטית כל הכספים ששם באותו מסלול מנייתי - סיכון מוגבר. -
@בית-שמש
תסתכל בעמוד האחרון במה שכתבתי

פה יש גם תשובה לשאלתך
כאשר החברה שינתה את מסלול ההשקעה
אוטומטית כל הכספים ששם באותו מסלול מנייתי - סיכון מוגבר.@מ.-יפה
המדריך החדש ממש יפה מכל הבחינות,
יישר כח גדול.מסלול הלכה של אינפיניטי במדד עולמי כבר כמה שנים ולא רק שנתיים,
בפנסיה זה ממרץ 2022 בחל"י אני לא יודע.לגבי מסלול הלכה של הראל,
אכן גלאט הון מפרסמים שזה לא מסתמך על היתר עיסקא,
מכיון שהם מסתמכים על דעת החזו"א שאין בעלות למדינה,
וממילא אג"ח מדינה של ממשלת ישראל אינו צריך היתר עיסקא.
אבל בפועל יש למסלול הזה היתר עיסקא, כדי לצאת את הדעות הסוברות שאג"ח ממשלתי כן צריך היתר עיסקא, וכך לדעת בד"ץ העד"ח.לגבי חברת מור,
אכן זה בכשרות הרב אריה דביר, שקיבל הוראות בעניין מהגרי"ש אלישיב זצ"ל,
והוא באמת סבר שאי"צ כשרות על מסלולי ההשקעה,
בגלל שלדעתו החזקת מניות אינה נחשבת בעלות בחברה, וכפי שסברו עוד פוסקים.חשוב לציין שהמסלול של חברת הראל הוא לא עוקב אחרי מדדים, אלא מסלול מנוהל אקטיבי בסיכון מוגבר בערך עד 75% חשיפה למניות.
ולכן יש סיכוי טוב שהמסלול של מיטב יביא תשואה עודפת, לפי המחקרים שהמסלולים המנוהלים אקטיבית לא הצליחו לנצח את המדד לאורך השנים.דרך אגב,
בשנת 2026 כנראה שסכום ההפקדה יעמוד על 58 ש"ח.ושוב יישר כח על ההנגשה המושקעת, הקולחת והמוצלחת.
-
@צמיחה
כן נכון שמתי לב
עניתי לו שמה שכתוב שם עונה גם על שאלתו
יותר במילים "משמיא קא זכו ליה" -
@מ.-יפה
המדריך החדש ממש יפה מכל הבחינות,
יישר כח גדול.מסלול הלכה של אינפיניטי במדד עולמי כבר כמה שנים ולא רק שנתיים,
בפנסיה זה ממרץ 2022 בחל"י אני לא יודע.לגבי מסלול הלכה של הראל,
אכן גלאט הון מפרסמים שזה לא מסתמך על היתר עיסקא,
מכיון שהם מסתמכים על דעת החזו"א שאין בעלות למדינה,
וממילא אג"ח מדינה של ממשלת ישראל אינו צריך היתר עיסקא.
אבל בפועל יש למסלול הזה היתר עיסקא, כדי לצאת את הדעות הסוברות שאג"ח ממשלתי כן צריך היתר עיסקא, וכך לדעת בד"ץ העד"ח.לגבי חברת מור,
אכן זה בכשרות הרב אריה דביר, שקיבל הוראות בעניין מהגרי"ש אלישיב זצ"ל,
והוא באמת סבר שאי"צ כשרות על מסלולי ההשקעה,
בגלל שלדעתו החזקת מניות אינה נחשבת בעלות בחברה, וכפי שסברו עוד פוסקים.חשוב לציין שהמסלול של חברת הראל הוא לא עוקב אחרי מדדים, אלא מסלול מנוהל אקטיבי בסיכון מוגבר בערך עד 75% חשיפה למניות.
ולכן יש סיכוי טוב שהמסלול של מיטב יביא תשואה עודפת, לפי המחקרים שהמסלולים המנוהלים אקטיבית לא הצליחו לנצח את המדד לאורך השנים.דרך אגב,
בשנת 2026 כנראה שסכום ההפקדה יעמוד על 58 ש"ח.ושוב יישר כח על ההנגשה המושקעת, הקולחת והמוצלחת.
@צמיחה
יישר כח
באמת שחשבתי כבר להעביר את הילדה ממיטב להראל בגלל התשואה הנמוכה שמופיע במיטב אבל אחרי מה שכתבת
"חשוב לציין שהמסלול של חברת הראל הוא לא עוקב אחרי מדדים, אלא מסלול מנוהל אקטיבי בסיכון מוגבר בערך עד 75% חשיפה למניות.
ולכן יש סיכוי טוב שהמסלול של מיטב יביא תשואה עודפת, לפי המחקרים שהמסלולים המנוהלים אקטיבית לא הצליחו לנצח את המדד לאורך השנים."אשקול את המעבר שנית.
וחובתי לציין שהקובץ הגיע למשולמות בתיקונים הלוך וחזור
הודות להרב נ. מראשי ארגון בנקל שסייע בדיקדוקי לשון, טעויות, נוסח וכו'
במשך יותר משבוע.יישר כח!!!
-
@צמיחה
יישר כח
באמת שחשבתי כבר להעביר את הילדה ממיטב להראל בגלל התשואה הנמוכה שמופיע במיטב אבל אחרי מה שכתבת
"חשוב לציין שהמסלול של חברת הראל הוא לא עוקב אחרי מדדים, אלא מסלול מנוהל אקטיבי בסיכון מוגבר בערך עד 75% חשיפה למניות.
ולכן יש סיכוי טוב שהמסלול של מיטב יביא תשואה עודפת, לפי המחקרים שהמסלולים המנוהלים אקטיבית לא הצליחו לנצח את המדד לאורך השנים."אשקול את המעבר שנית.
-
@צמיחה
יישר כח
-
@מ.-יפה
אם תרצה תוכל להיעזר עוד במדריך שלי,
חסכון לכל ילד כל המידע.pdf@צמיחה
ממש יפה!!!עברתי עכשיו על המדריך שלך
ואם הייתי יודע שישנו כבר מדריך כזה מופשט ומונגש כמו שכתבת ללא החסרת שום פרט (וכמובן יותר מקצועי...)
לא הייתי מתיישב לכתוב אותו (אולי ציורי התמונות והקשקושים מוסיפים קצת..? לא יודע..)
בכ"א יישר כח
סימנתי לעצמי כמה נקודות מהקובץ שכתבת שיכולים להוסיף לקובץ "המושלם". -
@צמיחה
יישר כח
-
@צמיחה
הרב היקר והמסור לעוררות הציבור
נ. נמצא כאן בפורום, אם יחליט לפתוח את הנקודה זה כבר נתון ברשותו... -
@צמיחה
ממש יפה!!!עברתי עכשיו על המדריך שלך
ואם הייתי יודע שישנו כבר מדריך כזה מופשט ומונגש כמו שכתבת ללא החסרת שום פרט (וכמובן יותר מקצועי...)
לא הייתי מתיישב לכתוב אותו (אולי ציורי התמונות והקשקושים מוסיפים קצת..? לא יודע..)
בכ"א יישר כח
סימנתי לעצמי כמה נקודות מהקובץ שכתבת שיכולים להוסיף לקובץ "המושלם". -
@מ.-יפה כתב בקובץ שהכנתי ויעשה לכם סדר בנושא החל"י - ראוי לפרסם:
הכנתי את הקובץ בעמל רב ואני אשמח שתפרסמו אותו אבל עם הקישור לפורום בכדי שאקבל הערות ואתקן בקבצים הבאים.
קובץ הסבר על קופות חיסכון לכל ילד.pdfאשריך.
עדיין מצאתי תשובה לשאלה הפשוטה והחשובה כל כך,
מי נתן לכל החברות אישור להעביר בבת אחת אלפי ועשרות אלפי ילדים ששוהים אצלם במסלול הלכה למסלול מנייתי, בו בזמן שרבים מהם הם בגילאים שהם מושכים כבר את הכסף, ובמידה ותהיה תקופה של נפילות הם ינזקו מהמהלך.הרי לא כל הילדים שמושקעים במיטב, אינפניטי הראל ומור, הם פחות מגיל 10, סביר להניח שיש שם גם כאלו בני 21 שכבר רוצים למשוך את הכסף, ומי שמם לקבל החלטה עבור כלל הילדים ולהעביר את כולם מסלול.
@ניסן-עציוני כתב במדריך מעשי וקל לקריאה לטיפול בכספי החיסכון לכל ילד - מצווה לפרסם:
בו בזמן שרבים מהם הם בגילאים שהם מושכים כבר את הכסף, ובמידה ותהיה תקופה של נפילות הם ינזקו מהמהלך.
שאלה יפה
אני מניח שהם טוענים שאם אתה במסלול הלכה ההתחייבות היחידה שיש לחברת השקעות שזה אכן כשר כל השאר אין לך 'זכות טענה' עליהם, כמו שאם בחרת בניהול אקיבי ושנה אחת המנהל החליט להשקיע יותר באגחים אל תבוא אליו בטענות אם שנה לאחמ"כ הוא שינה את הרכב ההשקעות שלו