-
ישנו נושא שנוגע מאוד להגדלת הכנסות, והוא מפורסם לכל מרוב פשטותו.
הנושא הוא שכיר מול עצמאי.
כידוע, כל אדם עם הכישרונות שלו - יכול לחשוב על שירות מסוים שהוא יכול להציע,
ולקבל עליו תשלום הוגן בהתאם לערך שהוא נותן.
רק מה--- הרבה אנשים (או נשים) אומרים 'עזוב, אין לי כח לזה - אני רוצה ראש קטן... בלי אחריות לשלם לעובדים ולחפש אחר לקוחות...' וכו' וכו'
יש בזה מן האמת. אך מה שכדאי לחשוב הוא, האם יש לי איזה דרך - לאט לאט, להתחיל לסלול איזה שביל חדש, שיקדם אותי למקום שהייתי מעדיף להיות בו בעוד 5 שנים, הן מבחינת מימוש עצמי ושליחות בעולם, והן מבחינת הכנסות למשפחה, שיכולים לעבור משכר של 50 לשעה, לשירות פרטי של 300 ש"ח לשעה ויותר..?בואו נחזור רגע אחורה ליום לידתו של התינוק - שום דבר הוא לא יכול לבד!! תלוי באחרים במאת האחוזים...
ואז שלב אחר שלב, הוא מתקדם בחיים; לומד להתהפך לבד, לשבת לבד, לעמוד לבד, ללכת לבד, לאכול לבד, להתלבש לבד, להתרחץ לבד, ללכת לחיידר לבד, לעבור כביש לבד...
אפשר להמשיך עם זה הלאה - לקרוא לבד, ללמוד גמרא לבד... ואז מתחתנים ובאיזשהו שלב אנחנו כבר עצמאיים ומתפרנים לבד ללא סיוע ההורים...
ועדיין - עדיין אנחנו מוצאים את עצמנו תלויים בסביבה בכל מיני מציאויות, שאנחנו אומרים לעצמנו 'ככה זה!' - אין כזה דבר להשתכר יותר מ-80 ש"ח לשעה! אי אפשר להיות היום עצמאי אלא אם כן אתה תותח, עם כח סבל - לומד להיות איש שיווק ומכירות של עצמך וכו' וכו'...
מה שאני בא להציע לציבור היקר והחשוב שבפורום זה - בואו ננסה לשבת בני הזוג יחד ולחשוב קצת על התפיסות שלנו, לבדוק את המחשבות שמקובעות אצלינו - ולראות האם זה באמת נכון שאני צריך להישאר לנצח במינימום..?? או שמא יש איזה דרך להתחיל פרויקט חדש לאט לאט - משהו שמתאים לי אישית; לאופי שלי, לכוחות שלי, למה שאני אוהב לעשות...
אולי יש לי משהו מיוחד לתרום לעולם, שאנשים גם ירצו לשלם עליו כסף טוב- כשאני אתפרסם...?אני פוגש משפחות בתהליכי ליווי, ושוב ושוב אני רואה את הרבנית (או לפעמים הבעל) עם פוטנציאל נפלא - היא למדה גרפיקה למשל, היא אלופה בזה (באמת!! דיברתי עם לקוחות שלה!), והיא יודעת שלוקחים בין 250 ש"ח ל-1200 ש"ח לעמוד...
אבל בינתיים (10 שנים...) אין לה כח 'לשווק את עצמה'...
אז להמשיך עם משכורת של 45 לשעה... העיקר שלא ללמוד ללכת לבד חלילה...(?) -
@משה-חיים כתב באתה יכול ללכת לבד..???:
עם פוטנציאל נפלא - היא למדה גרפיקה למשל, היא אלופה בזה
חשוב לציין שיש כאלו שממש לא אלופים בלשווק את עצמם, לשים לעצם דד-ליין, לביקורת איכות עצמאית וכו' וכו'.
כך שנכון מאוד שחשוב להתגבר על חסימות, אך בצורה גורפת יש לבדוק כל מקרה לגופו, עדיף 50 ש"ח לשעה 40 שעות בשבוע, מ500 ש"ח פעם בשבוע !...
-
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-