דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.2k 99 18.7k 97
  • @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

איצ'ה כידוע מייצג את ההשקעה לפי הכללים של הכלכלה העולמית.
    ולפי הכללים האלו כנראה שאיצ'ה צודק לא היה לזה סיכוי וגם עכשיו אין לזה סיכוי.
    אבל מה לעשות שהרב המשקיע הוא כנראה יהודי מאוד מוכשר וקומבינטור, ויודע בדרך משלו להתמודד עם קשיים ומשברים

אתה שוב ושוב חוזר על תאוריה עלומה שאתה פיצחת את השיטה איך מרויחים כסף פשוט מתנהגים הפוך מכל הכלכלה העולמית לוקחים האידישע קאפ ולא מתנהגים כמו הכללים של הגויים באונברסיטאות וזהו. כך מצליחם וכך מחתנים את כל הילדים.
    ברצינות?

@רק-יגיעה-בתורה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אתה שוב ושוב חוזר על תאוריה עלומה שאתה פיצחת את השיטה איך מרויחים כסף פשוט מתנהגים הפוך מכל הכלכלה העולמית לוקחים האידישע קאפ ולא מתנהגים כמו הכללים של הגויים באונברסיטאות וזהו. כך מצליחם וכך מחתנים את כל הילדים.
    ברצינות?

טוב אתה רוצה דוגמא אחרת?
    כשאילון מאסק קנה את טוויטר הוא השתולל וריסק את המנייה שלה לחלוטין.
    בסוף הוא בדרך המשוגעת שלו הרים הכל חזרה פי כמה.
    אם היו לטוויטר משקיעים והם היו מוציאים אותו מהניהול.
    מה לדעתך היה המצב שלה כיום?
    זה לא קשור רק לאידישע קאפ.
    זה קשור לאנשים מוצלחים ומוכשרים שיש להם דרכים יצירתיות מחוץ לקופסא.
    כמובן שאיצ'ה צודק שהיה אסור להתחיל כך ושצריך להפסיק את זרימת המשקיעים ושהכל חייב להיות בפיקוח, אבל צריך להכיר גם במעלות המיוחדות של הרב המשקיע.
    ולהבין שרק הוא בדרכו המיוחדת יוכל להביא רווחים

• @משהמשה

יש סיכוי (קטן מאד לטעמי) ש @איצ-ה-דז-אלובסקי תוקף יותר ממה שצריך, אולי יתכן שהוא יכתוב שבעלי המכרות הציגו דו"ח מזויף והוא לא יודע שיש דו"ח אחר.
    אבל להגיד שהוא פירש פרשנות מעשית למכתב כאשר הוא יודע שזה לא נכון אין לזה היתכנות נורמלית, ולא כי אני מאמין בו, אלא כי הכלי היחיד שלו היא האמינות שלו.

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה

יש סיכוי (קטן מאד לטעמי) ש @איצ-ה-דז-אלובסקי תוקף יותר ממה שצריך, אולי יתכן שהוא יכתוב שבעלי המכרות הציגו דו"ח מזויף והוא לא יודע שיש דו"ח אחר.
    אבל להגיד שהוא פירש פרשנות מעשית למכתב כאשר הוא יודע שזה לא נכון אין לזה היתכנות נורמלית, ולא כי אני מאמין בו, אלא כי הכלי היחיד שלו היא האמינות שלו.

חלילה לא התכוונתי לומר שאיצ'ה סילף את הפסק.
    אפשר לקרוא את הדברים כמו שאיצ'ה קרא ואפשר אחרת.
    הוא כתב מה דעתו, וכתבתי מה דעתי הענייה.

• @משהמשה גם וגם
    גם בשעות הסדרים וגם בלילה
    זה כבר משעמם שמשה משה ויושב בגנים מתקוטטים ללא סוף, יאלה תעבירו נושא
    מה יקרה אם האמריקאים יתקפו באיראן, האם זה ישפיע על המכרה באתיופיה, או לכה"פ לפורום הזה?

@מתבגר-מבולבל
    תגיד לי אתה אם ה90 אחוז שנתת למיזם כלולים בהם תקיפה באיראן או לא?

• @רק-יגיעה-בתורה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ברצינות?

טוב אתה רוצה דוגמא אחרת?
    כשאילון מאסק קנה את טוויטר הוא השתולל וריסק את המנייה שלה לחלוטין.
    בסוף הוא בדרך המשוגעת שלו הרים הכל חזרה פי כמה.
    אם היו לטוויטר משקיעים והם היו מוציאים אותו מהניהול.
    מה לדעתך היה המצב שלה כיום?
    זה לא קשור רק לאידישע קאפ.
    זה קשור לאנשים מוצלחים ומוכשרים שיש להם דרכים יצירתיות מחוץ לקופסא.
    כמובן שאיצ'ה צודק שהיה אסור להתחיל כך ושצריך להפסיק את זרימת המשקיעים ושהכל חייב להיות בפיקוח, אבל צריך להכיר גם במעלות המיוחדות של הרב המשקיע.
    ולהבין שרק הוא בדרכו המיוחדת יוכל להביא רווחים

@משהמשה
    אתה שוב כותב ערטילאי ולא ברור
    תביא בבקשה כלל שהוא לא נכון
    ואנשים מוצלחים בלעדיו מצליחים יותר טוב בדרכם המיוחדת שלהם

• העלו שאלה מעניינית.
    מה עם כל הקרקעות שמוכרים לאברכים באיזה חור, שלא יפשירו לעולם.
    באו נקים קול זעקה על זה, יש המון פרסומות ע"ז, ואברכים רבים קנו שם.

• מכיוון שאני מרגיש שהדיון הספציפי הזה די קרוב למיצוי (ויש שיאמרו שהוא כבר מעבר...)
    פתחתי לכם נושא חדש. באותו ענין.
    כדי שמי שרוצה להשמיץ את הפורום להגנת החרדים יהיו לו עוד הזדמנויות...
    אשמח מאוד לראות אתכם ממשיכים להתקוטט בחן.
    הונאות בקרקעות

והערה ל @משהמשה, בזה אתה מבין, לא?

• מכיוון שאני מרגיש שהדיון הספציפי הזה די קרוב למיצוי (ויש שיאמרו שהוא כבר מעבר...)
    פתחתי לכם נושא חדש. באותו ענין.
    כדי שמי שרוצה להשמיץ את הפורום להגנת החרדים יהיו לו עוד הזדמנויות...
    אשמח מאוד לראות אתכם ממשיכים להתקוטט בחן.
    הונאות בקרקעות

@ברינה-יקצורו כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

זה מאוד פשוט יש איזה תקן נראה לי משהו בשם 21 או משהו דומה.
    אם יש אותו אז יש היתכנות ואם לא אין התכנות.
    וכמובן שיש שלבים שונים, אין מה לדון בזה חוץ מלצעוק על אנשים שלא יעשו שטויות.

• העלו שאלה מעניינית.
    מה עם כל הקרקעות שמוכרים לאברכים באיזה חור, שלא יפשירו לעולם.
    באו נקים קול זעקה על זה, יש המון פרסומות ע"ז, ואברכים רבים קנו שם.

@אהבת-התורה
    אתה לא רציני, אתה לא יודע כמה הפורום ורבניו מזהירים וזועקים על זה,
    ההבדל היחיד ששם אין קהילה שלמה, אשר כבודה תלוי בכך שהמיזמים יצליחו ועולים אם כל מיני ניקים עלומים להגן על כבודם בכל מיני דרכים שונות ומשונות.

• @משהמשה

@רק-יגיעה-בתורה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה

מה הכלל שגורם לביבי להשתלט על טראמפ.
    אין כלל
    יש אנשים מיוחדים שיש להם דברים מיוחדים.
    ואני לא מתכוון אלי, כי העסקאות שעשיתי לא כאלו בכלל.
    אם אתה רוצה לקרוא את הכללים שלי על נדלן כתבתי אותם באשכול שלי על ההשקעה, ויש עוד אשכול או 2 שפתחתי על זה תראה שם.

• אנשים יקרים האמת כשקראתי את הדברים השונים פה בפורום במהלך החודשים האחרונים לא שקלתי אפילו להתחבר לפורום ולכתוב בו כיוון שאני חשבתי לתומי שלא מתאים לי להביע דעה ברבים אבל לאחר שאזרתי היום אומץ פעם ראשונה לכתוב גילתי דבר מאוד מענין שאני כותב בעד הרב איצה' היקר אני מקבל תגובות טובות ואני קצת תמהה וודאי שהוא עושה ועשה דברים טובים לציבור אבל אולי הכוח המטורף שיש ליהודי היקר הזה זה לא קצת מוגזם? האם הוא לא יכול חלילה להפיל מיזמים רק בגלל שהוא עושה עליהם תחקיר ב"ה הפעם הוא ירד מהעץ בצורה מופתית אבל לפעמים אנשים גם אם הם ישרים מאוד (כמו איצה) שמקבלים מדי הרבה כח קשה להם להודות בטעויות לכן אני רק שואל אם הכח שיש לו לא מדי מוגזם? (אשמח לתגובות עניניות בלבד)

• @רק-יגיעה-בתורה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה

מה הכלל שגורם לביבי להשתלט על טראמפ.
    אין כלל
    ואני לא מתכוון אלי, כי העסקאות שעשיתי לא כאלו בכלל.
    אם אתה רוצה לקרוא את הכללים שלי על נדלן כתבתי אותם באשכול שלי על ההשקעה, ויש עוד אשכול או 2 שפתחתי על זה תראה שם.

@משהמשה

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אין כלל

עכשיו הבנתי
    אכן מאוד הגיוני ומרתק

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה

חלילה לא התכוונתי לומר שאיצ'ה סילף את הפסק.
    אפשר לקרוא את הדברים כמו שאיצ'ה קרא ואפשר אחרת.
    הוא כתב מה דעתו, וכתבתי מה דעתי הענייה.

@משהמשה
    התייאשתי מלהגיב לך,
    אבל בכל אופן כיון שכפי הניכר מדבריך אתה לא מכיר את קו המידע, האמינות של @איצ-ה-דז-אלובסקי היא שכשהוא כותב משהו זה לא מפרשנות לפסק אלא מידיעה מה עומד מאחורי הפסק.

• אנשים יקרים האמת כשקראתי את הדברים השונים פה בפורום במהלך החודשים האחרונים לא שקלתי אפילו להתחבר לפורום ולכתוב בו כיוון שאני חשבתי לתומי שלא מתאים לי להביע דעה ברבים אבל לאחר שאזרתי היום אומץ פעם ראשונה לכתוב גילתי דבר מאוד מענין שאני כותב בעד הרב איצה' היקר אני מקבל תגובות טובות ואני קצת תמהה וודאי שהוא עושה ועשה דברים טובים לציבור אבל אולי הכוח המטורף שיש ליהודי היקר הזה זה לא קצת מוגזם? האם הוא לא יכול חלילה להפיל מיזמים רק בגלל שהוא עושה עליהם תחקיר ב"ה הפעם הוא ירד מהעץ בצורה מופתית אבל לפעמים אנשים גם אם הם ישרים מאוד (כמו איצה) שמקבלים מדי הרבה כח קשה להם להודות בטעויות לכן אני רק שואל אם הכח שיש לו לא מדי מוגזם? (אשמח לתגובות עניניות בלבד)

@אבא-תודה
    כתגובה ענינית אני חושב שיש מקום לפתוח אשכול על הכח שיש לאיצ'ה, ועל הדרכים למנוע שיום אחד לא יביא הכח שבידיו שלידי הרס,
    אך אם אתה סבור שמה שקרה כאן נקרא שאיצ'ה ירד מהעץ, אז לא נראה לי שאפשר לפתוח איתך אשכול כזה.

• @אבא-תודה
    כתגובה ענינית אני חושב שיש מקום לפתוח אשכול על הכח שיש לאיצ'ה, ועל הדרכים למנוע שיום אחד לא יביא הכח שבידיו שלידי הרס,
    אך אם אתה סבור שמה שקרה כאן נקרא שאיצ'ה ירד מהעץ, אז לא נראה לי שאפשר לפתוח איתך אשכול כזה.

• @משהמשה
    האשכול הזה לא מספיק צריך לפתוח אשכול בענין סערת הכח שיש ל"פורום להגנת הצרכן"
    בו יובאו כל הנוכלויות והשקרים שאנשים נתקלו בהם
    איך הפורום או אנשיו השתלחו באנשים ללא שום בסיס
    עשו מעשים ככל העולה על רוחם ללא שום רב שעומד מאחוריהם
    הפילו מיזמים מצליחים רק מכח אינטרסים
    פעלו בעיקר כנגד אלו שהם לא מחסידי גור
    ומעולם לא הודו בטעות.

כיון שיש כאן בפורום כאלה שלא יודעים איך לקרוא אז אני מדגיש שהדברים נכתבו בהומור קל.

• @משהמשה
    האשכול הזה לא מספיק צריך לפתוח אשכול בענין סערת הכח שיש ל"פורום להגנת הצרכן"
    בו יובאו כל הנוכלויות והשקרים שאנשים נתקלו בהם
    איך הפורום או אנשיו השתלחו באנשים ללא שום בסיס
    עשו מעשים ככל העולה על רוחם ללא שום רב שעומד מאחוריהם
    הפילו מיזמים מצליחים רק מכח אינטרסים
    פעלו בעיקר כנגד אלו שהם לא מחסידי גור
    ומעולם לא הודו בטעות.

כיון שיש כאן בפורום כאלה שלא יודעים איך לקרוא אז אני מדגיש שהדברים נכתבו בהומור קל.

@יושב-בגנים לא כותבים כך גם בהומור.

• @יושב-בגנים לא כותבים כך גם בהומור.

@משהמשה
    כשיש כאלה שחושבים את הדברים וכותבים את כל הכתוב כאן ברצינות מותר לי לכתוב זאת בהומור.

• פשוט כיף לקרוא את התכתבויות, אברכים חשובים, אנשים בוגרים,
    סי פאסט נישט.

• @אבא-תודה

@יושב-בגנים יהודי יקר זה נקרא לרדת מהעץ כי ברור שהוא לא יגיד טעיתי במהלך הכולל אבל זה בהחלט יפה שהוא אומר רק שצריך להביא מנהל אחר וכדו' אבל אני חושב (ומקווה) שהוא לא חולק על הרבנים ואגב שאפו גדול שלא ירדת לקטנות ולא סתם תקפת!!!!!!!!

• @אהבת-התורה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

חוזר על שאלתי?
    מה הרבנים אומרים בקשר לההצעה שהפורום יהיה מושבת בזמן הסדרים?
    מקובל עליכם?

השעות שלי שונות משל אברך
    לי עדיף שבלילה זה יהיה מושבת....
    ככה זה פחות יפריע לי בשעות הטובות של הכתיבה...

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

השעות שלי שונות משל אברך
    לי עדיף שבלילה זה יהיה מושבת....
    ככה זה פחות יפריע לי בשעות הטובות של הכתיבה...

משהמשה תשמע
    לפחות כשאתה ניגש לכתוב וללמוד סוגיא
    קודם כל לומדים היטב את הגפ"ת ודברי הראשונים, ומדקדקים בדבריהם, ולא מעלים השערות מה כתוב בגמרא ולפי זה שואלים.
    ואחר כך חושבים בהוגן הסברות מה נכתב כאן ומה הסברא הרווחת והברורה והמתיישבת היטב על הלב. ולא ספקולציות דחוקות. ועכ"פ מעדיפים את התיישבות הסברא הבהירה.

וכדברי הרמב"ן בהקדמה למלחמת ה' בהדרכתו ללימוד הרמב"ן, וז"ל "אל תטריח על דעתך להכנס בנקב המחט לדחות מעליך הכרח ראיותי אין הדבר כן כי יודע כל לומד תלמודינו שנשים יתרון הכשר לפשטי ההלכות והוגן הסוגיות עם הסכמת השכל הנכון וזאת תכלית יכלתנו" עכ"ל. כתבתי בקיצור הנוגע לענינינו תסתכל שם באריכות ותמצא נחת.
    ומכיון שאני בטוח שכך אתה עושה בלימוד ראוי כך גם להסתכל על שאר הדברים בדיוק כמו שנכון ללמוד סוגיא.

נושאים מוצעים