דילוג לתוכן

קרן כספית | עד מתי? 🪙💹

שוק ההון והשקעות
3 3 62 3
  • בעקבות הירידות של ריבית בנק ישראל - שמשפיעות באופן ישיר על הקרן כספית,
    השאלה נשאלת בפי כל,
    קרן כספית עדיין כדאית?
    אנסה לענות עליה ברמת הכלל, כי לכל כלל, כידוע, יש יוצא מן הכלל.
    ריבית בנק ישראל כיום עומדת ב: 3.5 ,
    נלך לתרחיש בו הריבית יורדת ל3 אחוז, כאן כבר השאלה זועקת.
    ניתן בהחלט למצוא פקמי"ם בבנק של 3 אחוז (בהתאם כמה כסף, ולכמה זמן סגירה),
    למרות זאת, עדיין כספית טובה יותר, מבחינת המס.
    בעוד שבפק"מ משלמים 15 אחוז מס מהשקל הראשון של הרווח, בכספית אמנם משלמים 25 אחוז מס, אבל זה לא מהשקל הראשון של הרווח, אלא החל מהשקל של אחרי הורדת האינפלציה (זוכרים את האינפלציה ושאר ירקות? הרחבתי ע"ז במאמרים רבים המפוזרים כאן).
    שורה תחתונה מי נשאר ביד עם יותר ש"ח?
    כמובן, מי שלא תרם למס כסף מיותר - מי ששם בכספית.

השאלה נשאלת, מתי פק"ם כן ישתלם? נניח בנק x הציע לי פק"ם בתשואות עודפות.
    כאן אנחנו נצטרך לשבת ולחשבן בהחלט.
    כלל יהיה בידכם: הפק"ם חייב להציע לפחות 0.2% עד 0.4% מעל הקרן הכספית (כלומר, כיום - ריבית ברוטו של 3.7%–3.9% ומעלה) כדי שבכלל יהיה שווה לשקול אותו.
    בוא נאמר את זה כך, ככל שמדובר על כסף גדול וכל שמינית האחוז משפיעה על אלפים, כדאי לשבת ברצינות על המספרים, לשכלל הצעות, ולראות מה הכי רווחי.
    ועוד משהו לעכשיו, כספית קסם כיום עדיפה מכל חברותיה הוותיקות, מפני שיש לה דמי ניהול מהנמוכים בשוק. (למה? כי היא חדשה ומנסה לקרוץ לכל האחרים. מאמין שבהמשך היא תעלה את העמלות. כדאי לעקוב!)
    וממש לסיום: בחצי שנה האחרונה פנה אלי אברך, שבעקבות המאמרים כאן אמר לי, שבעת מכירת דירתו הקודמת, הוא נשאר עם 2 מליון ש"ח ביד למשך כמה חודשים עד לרכישה לדירה השנייה שלו, ובזכות כך הפקיד הכל בכספית, והרוויח בסביבות 14 אלף ש"ח רווח נקי! אני מתרגש כל פעם מחדש לשמוע שאברכים (ולא רק), נהנים מהמאמרים שלי, במקום להביא להם דגים הביתה, מביאים להם חכות. דגים יהיה להם בשפע...

השאלה נשאלת בפי כל,
    קרן כספית עדיין כדאית?
    בעוד שבפק"מ משלמים 15 אחוז מס מהשקל הראשון של הרווח, בכספית אמנם משלמים 25 אחוז מס, אבל זה לא מהשקל הראשון של הרווח, אלא החל מהשקל של אחרי הורדת האינפלציה (זוכרים את האינפלציה ושאר ירקות? הרחבתי ע"ז במאמרים רבים המפוזרים כאן).

כלל יהיה בידכם: הפק"ם חייב להציע לפחות 0.2% עד 0.4% מעל הקרן הכספית (כלומר, כיום - ריבית ברוטו של 3.7%–3.9% ומעלה) כדי שבכלל יהיה שווה לשקול אותו.
    בוא נאמר את זה כך, ככל שמדובר על כסף גדול וכל שמינית האחוז משפיעה על אלפים, כדאי לשבת ברצינות על המספרים, לשכלל הצעות, ולראות מה הכי רווחי.
    ועוד משהו לעכשיו, כספית קסם כיום עדיפה מכל חברותיה הוותיקות, מפני שיש לה דמי ניהול מהנמוכים בשוק. (למה? כי היא חדשה ומנסה לקרוץ לכל האחרים. מאמין שבהמשך היא תעלה את העמלות. כדאי לעקוב!)
    וממש לסיום: בחצי שנה האחרונה פנה אלי אברך, שבעקבות המאמרים כאן אמר לי, שבעת מכירת דירתו הקודמת, הוא נשאר עם 2 מליון ש"ח ביד למשך כמה חודשים עד לרכישה לדירה השנייה שלו, ובזכות כך הפקיד הכל בכספית, והרוויח בסביבות 14 אלף ש"ח רווח נקי! אני מתרגש כל פעם מחדש לשמוע שאברכים (ולא רק), נהנים מהמאמרים שלי, במקום להביא להם דגים הביתה, מביאים להם חכות. דגים יהיה להם בשפע...

@פלוס said:

כספית קסם

שכחת לרשום את מספר הקרן 5142377

השאלה נשאלת בפי כל,
    קרן כספית עדיין כדאית?

@פלוס
    כיף לראות שחזרת עם כל העוצמה גם לכתיבת מאמרים

נושאים מוצעים

• קרן סל מחקה S&P של מגדל

שוק ההון והשקעות שוק ההון קרן סל
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    151 צפיות
    י
    מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון, מצאתי את הקרן הזו מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01), אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'. אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה. האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח? אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12). תודה רבה.
  • 0 הצבעות
    23 פוסטים
    832 צפיות
    צ
    @השתדלות הדמי ניהול הם על כל הצבירה, כלומר קרן ותשואה.
  • 5 הצבעות
    11 פוסטים
    574 צפיות
    בואו חשבון.ב
    שבוע שעבר קיבלתי מייל מחתול פיננסי שבו הוא הסביר על מלכודת המס שצפויה למי שיעביר את הכסף שלו מקרן כספית יקרה לקרן זולה יותר הוא חישבן שבעוד שעליה של 0.13 שווה ל130 ₪ בשנה, המס על הפדיה עכשיו הוא שווה ל250 ₪ וממילא מסקנתו הייתה שלא שווה למשוך. הערתי לו שיש לו כאן טעות כלשהי, ויאמר לזכותו שהוא הודה לי שאני צודק. אם נפדה עכשיו נשלם מס של 25 אחוז על הרווח הריאלי וזה שווה באמת ל(אפילו קצת יותר מ) 250 ₪. אבל, וכאן האבל שלי, את המס הזה אנחנו נשלם בכל מקרה (אלא אם כן תהיה אינפלציה של מעל חמש אחוז בשנה הבאה) וממילא מה שצריך לחשבן זה רק כמה אנחנו נרוויח אם נשאיר את ה250 ₪ בקרן הכספית (בהנחה של תשואה של 4% אנחנו מדברים על משהו כמו עשר שקל) אז מה עדיף? 130 ₪ או 10 ₪?
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    670 צפיות
    צ
    @הגיוני ומתי שהוא שהריבית תרד, היא תרד גם בקרן כספית וגם בפק"מ. עכשיו אני חושב ע"ז, כמה היה הפק"מ בזמן שהריבית הייתה 0%?
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    266 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]