דילוג לתוכן

המלצה למלווה משקיעים

נדל"ן ומשכנתאות
5 4 56 4

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    1 פוסטים
    62 צפיות
    צופה ומביטצ
    סיכום של AI לכתבה שיעור הביטולים בעסקאות הדירות בדרום גבוה כמעט פי שניים מהממוצע הארצי מהנתונים עולה שבעסקאות שנחתמו בשנת 2023 באזור באר שבע כשבעה אחוזים מהעסקאות בוטלו, לעומת כארבעה אחוזים בכלל הארץ וכשני אחוזים ומחצה בתל אביב. הכתבה מסבירה שהפער אינו מקרי אלא תוצאה של הצטברות כמה גורמים. הגורם המרכזי הוא מבצעי המימון מסוג 20/80 ו-10/90 שהיו נפוצים במיוחד בדרום. הרוכש נכנס לעסקה עם הון עצמי קטן, ואת עיקר התשלום הוא נדרש להשלים סמוך למסירה. בפועל הדבר דחה את מבחן היכולת האמיתי בשנתיים או שלוש, וכשהגיע מועד ההשלמה הריבית כבר היתה גבוהה יותר וההחזר החודשי כבד יותר ממה שתוכנן. בדרום העניין מחריף משום שמחירי הדירות אכן נמוכים, אך גם ההכנסות וההון העצמי נמוכים בהתאם, כך שהיחס בין מחיר הדירה להכנסה נשאר גבוה. גורם שני הוא שחיקת המחיר. רוכש שחתם בשיא הציפיות מגלה כיום דירה דומה בפרויקט מוזלת או מוצעת עם הטבות בשווי עשרות אלפי שקלים, ולפעמים גם הערכת שמאי הנמוכה ממחיר החוזה מחייבת אותו להביא הון עצמי נוסף דווקא ברגע הקשה. במקרה כזה עלול להיות משתלם יותר לספוג קנס ולצאת מהעסקה. לגבי עלות הביטול, בחוזים רבים נקוב פיצוי מוסכם של כעשרה אחוזים ממחיר הדירה, אך בפועל הפיצוי הממוצע שנגבה בדרום עמד על כעשרים אלף שקל בלבד, עם פערים גדולים בין יזם ליזם. עיקר המבחן עוד לפנינו, שכן חלק ניכר מעסקאות 2024 ו-2025 יגיע לתשלום הגדול בשנים 2027 ו-2028. https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/20039002
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    331 צפיות
    מ
    לגופם של דברים: אני משער שהינך סומך על שיקול דעתך, כי הרי אם לא, מדוע שאלת -הרי גם התשובות שתקבל כאן יהיו נגועות, אל על כרחך שבדברים שבסברא, אתה בוחן אם הם מתקבלים על הדעת או לא, רוב הנידונים הם עניינים שבשיקול דעת, (אין אחד שיודע לחזות את העתיד). לגבי עובדות ניתן לברר בקלות יחסית. ומה שלא זה ולא זה, אכן אל תסמוך על אף אחד-כולל מי שלא נגוע, הרי מהיכן הינך יודע שהוא אכן מבין? אני מניח שרוב חברי הפורום (כולל אנוכי הקטן), אין להם שום אינטרס לא בזה ולא בזה, (אני אישית מושקע קצת בשוק הנדל"ן, והרבה פחות בשוק ההון, ועם זאת סבור שעדיפה בהרבה השקעה בשוק ההון). מרבית הממליצים משקיעים בעצמם באפיק שעליו הם ממליצים, כלומר הם מאמינים באמת בנכונות המלצתם. סתם שאלה, מה הינך עושה כשאתה צריך החלטה רפואית? סומך על הרופא הלא דתי עם אינטרסים ברורים? על העסקנים הרפואיים שגם להם בדר"כ יש אינטרסים, (חיוביים!! (לשמור על קשרים עם רופאים וכו')? אם שאלת למעשה (באמת?!), דבר ראשון פיזור- לא מניחים את כל הביצים בסל אחד, שנית- אם אכן לא הנדל"ן ולא שוק ההון- משכנעים אותך, ואתה חושש, ניתן להניח את הכסף בקרן כספית (עם הכשר!), אני מקוה שאתה לא חושד בי שיש לי בזה אינטרס כלשהוא . או כמובן בגמ"ח. מקווה שיישרנו את ההדורים!!
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    284 צפיות
    חופש כלכליח
    ההרשמה להגרלות תיפתח ביום רביעי – 15.4.26 ותיסגר ביום ראשון – 17.5.26 ניתן להנפיק אישור זכאות כבר עכשיו ועד 30.4.26 (השלמת מסמכים עד ל-7.5.26)
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    209 צפיות
    מ
    האדריכלית הגב' "י. שטיינקולר" y0548431621@gmail.com מנצלת היטב את השטח ומעצבת מאוד יפה גם מבחינת תאורה ניקוז חלונות ממש בנתה לנו דירה יפה. העירה הערות הלכתיות שמקובלות בעיר בנושאים תכנוניים. גם בנושאי סוכה ועוד
  • רשיון לחדר ממ״ד בתקופה זו

נדל"ן ומשכנתאות נדלן ממד מלחמה
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    298 צפיות
    מזומניםמ
    יש מידע איך בודקים את הדברים מול העירייה?