דילוג לתוכן

פדיון הבן - שער הכסף.

שוק ההון והשקעות
8 6 298 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    40 צפיות
    ח
    @השומר איך עובד ההחזר ע"י קבלות מס לסעיף 46 לדוגמא אם קניתי את המניה ואני מוכר אותה עוד 3 שנים, אני יכול להזדכות על קבלות של 3 שנים או רק על הקבלות של שנת המשיכה? תודה
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    41 צפיות
    צ
    @דל-גאה אם אתה לא רוצה את הסנופי, אז כנראה אתה רוצה מדד עולמי, יש לך באינפיניטי מסלול הלכה.
  • 14 הצבעות
    3 פוסטים
    92 צפיות
    משה צבימ
    כל מילה בסלע אני חושב שקראתי כבר הרבה מאמרים בעניין כן גידור לא גידור אבל מה שקראתי כאן פתחת לי את העיניים ושינה לי לחלוטין את התפיסה, ואכן אין ספק גם למי שלא רוצה להודות בדברים הנכוחים שכתב כפי שתמיד מציינים התנועה בדולר שקל היא 50/50 וממילא כל עלות גידור היא כבר הימור שאינו שווה ובפרט עם הנקודה החשובה שציית שעלויות הגידור הינם עלויות ששוחקות את הריבית דריבית ואילו תנועת הדולר שקל לא משפיע על כך כלל ולצורך הדוגמא עלות המימון בשנת 2025 היה קרוב לשני אחוז משקיע לטווח ארוך של כ 30 שנה היה עושה תשואה נמוכה ב כמעט חצי ממשקיע ללא תשואה וזה עוד לפני החשיפה שלו למטבע המקומי שכפי שכתבת "הגרוע מכל הוא שגידור מט"ח עושה פעולה הפוכה לחלוטין מניהול סיכונים חכם" כל זה הוא בכלל לאילו שחושבים שכדאי לגדר חשיפה אבל כפי שכתבת והדהים אותי בנכונותו, "גידור הוא לא אי חשיפה גידור הוא ההיפך חשיפה לישראל!!!!" מה שכן חבל שהמיסוי בישראל לא מתחשב ברווח הריאלי הגלובלי האמיתי אלא ברווח השקלי מה שיכול לעוות את תשלום המס אשמח אם תפרט מעט על עלויות הגידור כתבת למשל "כשהריבית הדולרית גבוהה מהריבית השקלית, עלות הגידור יכולה להיות משמעותית מאוד לאורך זמן." ומאידך דברת על מצב של היפר אינפלציה במצב כזה לכאורה הריבית השקלית צפויה להיות גבוהה בהרבה מהריבית הדולרית מה שייצור רווח גם בגידור, לא ? תקן אותי אם אני טועה דבר שני ככל שהבנתי מהקישור שצירפת עלויות המימון הם דווקא הפוך ככל שהריבית השקלית היא גבוהה יותר כך עלות הגידור גבוהה יותר מכיוון שהרעיון הבסיסי של גידור הוא ללוות שקלים היום בריבית שקלית לקנות דולרים בשער הנוכחי היום ולקבל עליו ריבית דולרית, זאת אומרת לכאורה שמשלמים בריבית שקלית ומרוויחים בריבית דולרית והפער ביניהם הוא העלות (או הרווח לכאורה) האר את עיני בעניין זה ושוב פעם יישר כוח על המאמר המחכים במיוחד.
  • קרן השתלמות

שוק ההון והשקעות שוק ההון והשקעות
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    79 צפיות
    הקול השפויה
    @דל-גאה לא נראה לי שיש מה לחכות לחוקים בימים אלו
  • 1 הצבעות
    37 פוסטים
    140 צפיות
    א
    שיא חדש!!!! [image: 1780339583301-6b4ea123-b914-494b-a66a-e195a8f77e7b-image.jpeg]