דילוג לתוכן

תוכנית אפריון

שוק ההון והשקעות
10 7 237 7

נושאים מוצעים

• קרן סל מחקה S&P של מגדל

שוק ההון והשקעות שוק ההון קרן סל
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    43 צפיות
    י
    מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון, מצאתי את הקרן הזו מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01), אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'. אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה. האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח? אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12). תודה רבה.
  • 1 הצבעות
    48 פוסטים
    757 צפיות
    I
    גם בקרית אתא הקניון נרכש ע"י יהודי שומר תורה ומצוות [מאוד קרוב לחרדי ילדיו בחינוך חרדי] ועבר גיור מאוד גדול
  • 13 הצבעות
    5 פוסטים
    138 צפיות
    ביזנייעסב
    חריג שאין מתנגדים...
  • 6 הצבעות
    297 פוסטים
    8k צפיות
    ס
    @השומר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?: @אברך-מהמרכז לא ניכנס למספרים ולא מה אני באישי עושה, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש. הפתרון היותר פשוט............... לבדוק במשיאים כמה תצטרך, לעשות הוראת קבע חודשית ל3 קרנות השתלמות שונות, [לא שליש, שליש, שליש, 50% לפחות בסנ''פ וכו'] אבל לא מקבילות, כגון סנ''פ ונאסד''ק. אלא כמו מדד של חברות הטכנולוגיה, ומדד של חברות הבריאות העולמיוית. כך שלא כל הכסף באותו שוק ממש, וגם אם הקרן המרכזית תהיה בשפל, לא תהיה מוכרח לקחת הלוואה. בהגיע הזמן שווה לבדוק אם הקרן במצב שאפשר למשוך את כל הסכום, או שעדיף לקחת הלוואת עמיתים, ולהחזיר באותה צורה של משיאים. הפער בין מי שיעשה את זה למשיאים הוא ענק, וזה מודל עם פחות התעסקות מהמודל של משיאים.
  • 1 הצבעות
    35 פוסטים
    929 צפיות
    abaye123A
    @חושב-שאני-גאון אני לא רואה סיבה הגיונית להעדיף חברה ישראלית ע"פ חברה אמריקאית כמו קראקן וכו' - פערי העמלות הם 70%-80% לפחות לרעת החברות הישראליות.. (בקראקן ספציפית ניתן לעשות מינו פרו במחיר של כ20 ש"ח לחודש, אני עושה מינוי כל פעם שאני מבצע רכישות גדולות ומבטל אותו לאחמ"כ) כמובן שאני מדבר על עמלות של הבורסה ולא על תשלומי הגז של הרשת הבעיה היחידה עם חברות חיצוניות שקשה למשוך את זה לבנק אח"כ אבל יש על זה דיונים לאחרונה, ואני מאמין שעד שהחברים פה יעשו רווחים משמעותיים כאלו הענין כבר יסודר..