דילוג לתוכן

איזה עסק כדאי לפתוח?

הועבר תעסוקה, עסקים ויזמות
7 6 317 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    49 צפיות
    Y
    אף אחד לא יודע
  • 4 הצבעות
    17 פוסטים
    447 צפיות
    אבי ר.א
    בהרהור אין פעילות, משא"כ בדיבור. הענין בשבת זה שביתה ממלאכה, ואפילו בדיבור של מלאכה, רק שאין איסור לחשוב על מלאכה, כנראה כיון שזה לא סותר את השביתה. ולשאלתך יש לדון האם לדבר עם עצמי נחשב כדיבור או אולי רק כהרהור בקול? וע"ש זה נקרא שמו @השומר שבת דכתיב ביה "הרהורים מותרים" @מחשב-מסלול-מחדש מחכים לטור מחכים.
  • 1 הצבעות
    19 פוסטים
    587 צפיות
    ה
    וַיְעַנְּךָ וַיַּרְעִבֶךָ וַיַּאֲכִלְךָ אֶת הַמָּן אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ וְלֹא יָדְעוּן אֲבֹתֶיךָ לְמַעַן הוֹדִיעֲךָ כִּי לֹא עַל הַלֶּחֶם לְבַדּוֹ יִחְיֶה הָאָדָם כִּי עַל כָּל מוֹצָא פִי ה' יִחְיֶה הָאָדָם שֶׁבְּשָׁעָה שֶׁאָמַר יִרְמְיָה לְיִשְׂרָאֵל מִפְּנֵי מָה אֵין אַתֶּם עוֹסְקִין בַּתּוֹרָה? אָמְרוּ לוֹ: אִם אָנוּ עוֹסְקִין בַּתּוֹרָה בַּמֶּה נִתְפַּרְנֵס? בְּאוֹתָהּ שָׁעָה הוֹצִיא לָהֶן צִנְצֶנֶת הַמָּן וְאוֹמֵר לָהֶם, הַדּוֹר אַתֶּם רְאוּ דְבַר ה', הֲמִדְבָּר הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל אִם אֶרֶץ מַאְפֵּלְיָה מַדּוּעַ אָמְרוּ עַמִּי רַדְנוּ לוֹ נָבוֹא עוֹד אֵלֶיךָ (ירמיה ב, לא). אֲבוֹתֵיכֶם שֶׁעָסְקוּ בַּתּוֹרָה, רְאוּ מֵהֵיכָן נִתְפַּרְנְסוּ, וְאַתֶּם עִסְקוּ בַּתּוֹרָה וַאֲנִי אֲפַרְנֵס אֶתְכֶם מִזֶּה. תנחומא בשלח. רש"י בשלח. אשרינו שזכינו מרגש, שזכינו לתורת אמת שמאירה את דרכינו. [אותי אישית - משום מה - מצמרר ומקפיץ], לחשוב כמה החיים האוטומטיים שלנו רחוקים מזה. שום, אבל שום השתדלות ופעולה לא יכולה להוסיף פרוטה ותועלת מסוימת אילולי נגזר משמים. אל תחשוב, בגלל פעולה מוצלחת או כשרון כלשהו השגתי דבר מה, אלא להיפך - בגלל שנגזר עלי שיהיה לי כך וכך, אז הקב"ה נתן לי כשרון והצלחה במעש"י. וממילא העקרון המנחה הוא 'האם זו פעולת ההשתדלות שהקב"ה רוצה שאעשה'. אם לא זה מה שהקב"ה רוצה ממני 'אין מצב' שארויח מזה משהו, רק להיפך, אם בן אדם התרשל במילוי חובת ההשתדלות [לפי דרגתו] אז יתכן שיפסיד ממה שנגזר לו. - אבל אין מצב שהשתדלות תוסיף על מה שנגזר!! ולואי שנזכה לחיות עם זה.
  • 7 הצבעות
    25 פוסטים
    999 צפיות
    שמיל שמילש
    @שמח-לעזור כמעט כל אדם באימון יכול להגדיר לעצמו את המטרות בצורה מדויקת יותר, לקבל כלים נכונים איך לפעול, להסיר חסמים שמונעים ממנו [צריך לזכור שהמציאות הפיננסית של ימינו מורכבת מאוד בעיקר מבחינה התנהלותית] להגיע ליעדים גבוהים יותר משחשב. בסופו של דבר השכל לא גדל על העצים יש אנשים עם הבנה פיננסית רחבה יותר מאדם רגיל [גם אם זה תחום שמענין אותו] ולכן לדעתי הקטנה יש מה לשפר. האם אתה המיינסטרים של הקורס? ככל הנראה התשובה היא לא, אך האם יש לך מה לשפר, גם אני שלא הלכתי לשם [עדיין] מאמין שיש מה לשפר ולקדם.
  • בקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר"

הועבר תעסוקה, עסקים ויזמות
    15
    1 הצבעות
    15 פוסטים
    760 צפיות
    ד
    בעיניי הנקודה המשמעותית היא אנשים שמרוויחים מלדווח פחות הוצאות: נשים בתקופת הפוריות, אנשים שיש להם יותר הוצאות (עסקים שמוכרים מוצרים, או עסקים בשנים של השקעות מרובות- בניית אתר, והוצאות נוספות שיכולות להקטין את הנטו). ולמי שקצת סקפטי לגבי טוב ליבה של המדינה, יכול להיות שכדאי לבדוק עם רו"ח מקצועי, אם זה אכן לטובתו לעבור. חשוב לציין כי יש תקופת צינון (לא התעמקתי, אז אין לי את הפרטים המדויקים, לי אישית זה פחות רלוונטי)