דילוג לתוכן

דמי חברות בקרן למחייתם

פרנסה
8 6 50 6
  • אני מנוי בקרן למחייתם
    ודמי החברות והתפעול הם 3 ש"ח בחודש,
    האם הגיוני שעלויות התפעול החודשיות מגיעות לקרוב ל100 אל"ש?
    או שזה סתם ביזנס פרטי (לא שיש בעיה אם זה כך, רק נשמע כאילו זה עלויות )

נ.ב. מקווה שאני שואל במקום הנכון בפורום

• אני מנוי בקרן למחייתם

@אב-מאושר אם תחשב משכורות (לא בשמיים - בסוף יש שם אנשים שעובדים בזה במשרה מלאה) פירסום / קופירייטר וכו' אין לי מושג במחירים האלה אבל בהחלט יכול להיות סביר
    מה גם שזה מחיר די אחיד בלי קשר לגביה לטובת היתומים (כלומר זה לא משהו שאמור לעלות במידה וחלילה יהיו יותר יתומים)

• אני מנוי בקרן למחייתם

@אב-מאושר יש את לרווחתם, ללא דמי ניהול כלל.
    לרווחתם.pdf

• @אב-מאושר יש את לרווחתם, ללא דמי ניהול כלל.
    לרווחתם.pdf

@מחשב-מסלול-מחדש אם קופות העיר עומדת מאחורי זה הייתי חושב טוב על כל מיני אותיות קטנות קימות ולא קימות השירות שלהם בערבים גרוע בלשון המעטה(לתועלת, מידיעה של מקרים מסוימים מגוף ראשון).

• @מחשב-מסלול-מחדש אם קופות העיר עומדת מאחורי זה הייתי חושב טוב על כל מיני אותיות קטנות קימות ולא קימות השירות שלהם בערבים גרוע בלשון המעטה(לתועלת, מידיעה של מקרים מסוימים מגוף ראשון).

@השומר תודה על המידע.
    השאלה האם זה קיים גם בתוכנית הזאת, כי כל אחד צריך לקבל בה.
    בכל מקרה אני לא שם.

• @מחשב-מסלול-מחדש אם קופות העיר עומדת מאחורי זה הייתי חושב טוב על כל מיני אותיות קטנות קימות ולא קימות השירות שלהם בערבים גרוע בלשון המעטה(לתועלת, מידיעה של מקרים מסוימים מגוף ראשון).

@השומר

@השומר said:

@מחשב-מסלול-מחדש אם קופות העיר עומדת מאחורי זה הייתי חושב טוב על כל מיני אותיות קטנות קימות ולא קימות השירות שלהם בערבים גרוע בלשון המעטה(לתועלת, מידיעה של מקרים מסוימים מגוף ראשון).

אפשר לקבל פרטים?

• @השומר

@השומר said:

אפשר לקבל פרטים?

@מתיתיהו אני ממש לא רוצה לרכל, ואני גם יודע ממה שאני מכיר וגם משער שיש שם אנשים צדיקים שמרבים חסד בעולם, אבל כנראה שהמודל של 72 שקל לחודש מקסימום איכשהו לא אפשרי והם דוחים תביעות מחמת סיבות משונות או סתם מריחת זמן, זה השערה שלי ללמד זכות במקום שצריך ונכון ללמד, רק אמרתי שצריך לבדוק את התנהלות המערכת בשביל לקבל החלטה מושכלת לאיזה קרן להשתייך. אוסיף שאני לא מבין מה העניין להתחרות בשני קרנות קיימות וגם אם למחייתם מרוויח איזה משכורת ויש הוצאות, גם בשאר הקופות יש משכורות לחלק מהאנשים והוצאות פרסום שונות אז בסוף 100 אחוז צדקה תמיד מורכב מחלקי הוצאות שונות.

• ערבים של ועד הרבנים יותר זול ולא בודקים את ההכנסות
    למחייתם זה מצוין, הכל בשקיפות המחיר בריצפה וכן לכלכלתם

נושאים מוצעים

• איזה עסק כדאי לפתוח?

הועבר פרנסה עסק עצמאי השקעה פרנסה
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    91 צפיות
    ב
    מה הכשרונות שלך? למה אתה מתחבר? מחשבים, פיננסי וכו'
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    69 צפיות
    אסתר קונינסקיא
    בס"ד אנחנו מתקרבים למועד פתיחת האפשרות להגשת דוחות לשנת 2025, וזה הזמן לבדוק האם מגיע לכם החזר מס אם שילמתם מס במהלך שנת 2025 – ייתכן מאוד שמגיע לכם לקבל חלק מהמס בחזרה לחשבון הבנק. מה יכול לזכות בהחזר מס? תרומות לפי סעיף 46 -מוכרות במס ,35% מסכום התרומה הפקדות לביטוח חיים -(כולל ביטוח חיים למשכנתא) הפקדות לקרן השתלמות וגמל כעצמאי -מעבר לחיסכון הפנסיוני הן מפחיתות את חבות המס נקודות זיכוי בגין תואר אקדמי או לימודי מקצוע(בהתאם לתחומים ולהיקפים הקבועים בחוק). נקודות זיכוי ממס הכנסה בעד ילד או בוגר עם מוגבלות (גם במקרה של אישור מוועדת השמה) עודף מס שנוכה ממשכורת/ מעבודה נוספת- לעיתים המעביד ניכה יותר מדי מס שינויי מעמד במהלך השנה – נישואים, לידה, סיום לימודים, מעבר מקום מגורים לאזור פיתוח. אי התאמות בין הכנסות לניכויי מס – נפוץ במיוחד בשכירים שעובדים בכמה מקומות. הוצאות מוכרות לשכירים במקרים מסוימים – כגון הוצאות רישיון מקצועי, השתלמות, או תשלום לאיגוד מקצועי. קבלת דמי לידה / אבטלה / מילואים – לפעמים יוצרים מצב של חישוב מס מחדש שמגיע ממנו החזר וישנם כמובן נושאים נוספים שכדאי לבדוק. לאחרונה פנתה אליי לקוחה וביקשה בתמימות שאבדוק האם מגיע לה החזר מס. היא עובדת בכמה מקומות עבודה, ערכה תיאום מס, והמעסיקים ניכו מס בהתאם. לאחר בדיקה שערכתי עבורה התברר כי היא זכאית להחזר מס של כ-8,000 ₪. היא הייתה בהלם וביקשה שאבדוק עבורה גם שש שנים אחורה. כמובן שבדקתי והגשתי עבורה את הדוחות– והיא קיבלה החזר נוסף של כ-20,000 ₪ עבור השנים הקודמות. רוצים לבדוק גם עבורכם? ניתן לבצע בדיקה ללא עלות. עלות הגשת דוח להחזר מס: 10% מגובה ההחזר בפועל + מע"מ. בהצלחה!!
  • 7 הצבעות
    11 פוסטים
    438 צפיות
    בנימין מחשביםב
    ממליץ על הפודקאסט "בום-בינה-בועה" מעושים טכנולוגיה על המשבר הככלי הצפוי בעקבות הבינה המלאכותית בדומה לבועת הדוט-קום (אפשר להוריד מכאן) בנוסף יש על זה שרשור מעניין כאן, אם כי כתוב שם גם הרבה שטויות...
  • מיזם עבודת קודש

פרנסה וואהל עבודת קודש חסידי
    10
    5 הצבעות
    10 פוסטים
    998 צפיות
    חופש כלכליח
    [image: 1771715041055-beca178e-576a-4d19-a452-b55cee363125-image.png] [image: 1771715057842-f40c709a-b590-4eb1-baa3-45ed7de6b5fc-image.png] [image: 1771715069483-c1dc41de-07d7-429b-9bfb-1a800d37613c-image.png] [image: 1771715081061-d341dac2-b417-4910-8767-ced320be7382-image.png] [image: 1771715092752-8e3f153b-5262-4f6e-9776-98864b80084e-image.png] [image: 1771715116534-ab5fc87d-e7e9-41bf-b491-20e60b9d8927-image.png] [image: 1771715140428-abcdd719-16a0-49fc-9d0f-0f36f0d6a622-image.png]
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    948 צפיות
    י
    ראיתי שלאחרונה תכנית "ערבים" של קופת העיר פתחו אתר מסודר שבו ניתן לקרוא על כל פרטי ותנאי התכנית בפרוטרוט. כתוב שם למשל שלאחר פטירת אביו או אימו של היתום ששילם דמי חבר חודשיים לתכנית, ניתן לממש באופן מיידי את כספי הקרן שמוקמת על שם היתום, לצורך רכישת דירה על שם היתום, או לצרכי היום יום באצעות משיכה חודשית על סך 2,000 ש"ח, או שניתן להשקיע את כספי הקרן באג"ח. כתוב שם גם שכל שנה הכסף מניב 5% תשואה שנתית שמצטברת ליתום בריבית דריבית. תראו כאן באתר: https://arevim.org.il/ בתקנונים הישנים של תכנית "כל ישראל ערבים" של עמותת קרן ליתומים ואלמנות כל ישראל ערבים (ע"ר) שבעבר פעלה תחת עמותת ועד הרבנים לענייני צדקה היה כתוב דברים דומים. אבל הבנתי שמתישהו בקיץ תשפ"ד, אחרי שהצטבר להם בקופה מעל 150 מיליון ש"ח, הם שינו את התקנון לגמרי וכתבו בו דברים אחרים לחלוטין. למשל הם כתבו שבעצם לאף יתום אין בכלל זכאות לקבל כלום, הם מחקו לחלוטין את העניין של הקמת הקרנות שהם הקימו עבור יתומים, כתבו שזה הכל תלוי בהחלטה שלהם למי להביא ואיך להביא, ואף כתבו שכל הכסף הזה שנאסף והצטבר משנת 2006 בכלל שייך להם ולא ליתומים ושמותר להם לעשות שימוש בכל הכסף הזה לצורך "הוצאות". אני מצרף אחד מהתקנונים הישנים שלהם ואת התקנון החדש שלהם. מה דעתכם? תקנון תכנית כל ישראל ערבים הישן.pdf תקנון תכנית כל ישראל ערבים החדש.pdf