דילוג לתוכן

מחפש יועץ משכנתא זול

נדל"ן ומשכנתאות
21 9 942 10
  • @קטנטנציק
    @חיסכון-לחתונה

לא יודע למה.. מרגיש שהשיח עבר להיות אלים..
    תתקנו אותי אם אני טועה.

הועלתה שאלה מקצועית, האם לסוג עיסקה של דירה חליפית שווה לקחת יועץ או לעשות לבד.
    השואל הוסיף עוד פרט: הוא מתכוון לפרוע בעוד 3 שנים, פרט שלדעתו מהווה סיבה לוותר על היועץ..
    מה שכמובן טעות פטאלית, כי סך ההיוון מתייחס דווקא לזמן שלא שילמת.. - כמובן, בתנאי שהריבית במשק תרד, אבל ברור שזה דווקא סיבה כן להיעזר ביועץ.

לא דובר על עיסקאות אחרות, וגם לא נשאל איזה יועץ לקחת, אלא האם לקחת.

ובנקודה הזאת אני חושב שכולנו מסכימים שללא רקע לא כדאי לעשות את הדברים לבד, זה יכל להוביל להפסדים, כי בסוף ייעוץ משכנתא זה לא רק שאלה של תימחור ריבית, אלא בנייה נכונה של לוח תשלומים ופירעונם.

@Magshimim
    הוא בדיוק אשר דיברתי.
    בנוגע ל20/80 הבאתי רק דוגמא שלא תמיד מה שמצפים לעשות אחרי זמן מסוים באמת אפשר לעשות.
    בכל אופן בהצלחה

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    362 צפיות
    ש
    הנה הקישור לפוסט הנ"ל. https://forum.benakel.org/post/3943
  • 12 הצבעות
    105 פוסטים
    7k צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @כמו-שצריך said: מתי היה ירידה אחרונה במזרחי של העוגן ? היום התעדכן הירידה של ה-11 לחודש, ירידה של 0.03 @כמו-שצריך said: ועל כמה היא עומדת היום 3.21
  • 2 הצבעות
    280 פוסטים
    26k צפיות
    ל
    @משהמשה said: מי שמתעניין יכול לפנות אלי למייל ‫A054840548@gmail.com‬ הוא לא מגיב במייל הזה?
  • 0 הצבעות
    30 פוסטים
    2k צפיות
    chavy7032C
    בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה, והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים: עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן עד כאן הכול ברור ️ אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי: העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק. כלומר – הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע, והוא גם לא יכול "לשחק" איתו. העוגן חייב להיות מבוסס על גורם: חיצוני אובייקטיבי שלא תלוי בבנק לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א): "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל." אז מה כן נשאר למשא ומתן? המרווח זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע — ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע. ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא: אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת. תפרקו אותה: מה העוגן מה המרווח כי מי שמבין את ההבדל — מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ️
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.