דילוג לתוכן

עשרות אחוזים בשנה מנדל"ן

שוק ההון והשקעות
22 10 418 10
  • מפורום אחר מה שאחד כתב

יצא לי לאחרונה לסייר בכמה דירות במתחם הסופרים,
    מקום שהיה אמור להיות מתוכנן ברמה הכי גבוהה שאפשר, לאחר שלמדו מהליקויים התכנוניים בתוך בני ברק
    ופשוט כאב לי הלב,
    א. הדירות עצמם מתוכננות ברמה גרועה ביותר, עד כדי כך שיש לי השערה ששילמו לאדריכל תשלום נוסף כדי שיתכנן את זה בצורה הכי גרועה שאפשר, ואפרט, אמנם התרגלנו שכיום לא עושים הול בכניסה לבית אבל עדיין ברוב הבתים שנאי מכיר מוצאים פיתרון שלא כל אחד שפותח את הדלת יראה את כל הבית, כמו כן המטבח תקוע בתוך הסלון ממש, בלי שום הפרדה, הסוכות או שהם קטנות ידי, ואם הם גדולות אז הם בחדר שינה של ההורים, זה כנראה כדי לחסוך מהאברך המסכן לקנות מיטה מתקפלת, והארון בגדים? שיירטב מהגשם לא נורא.
    ב. איך ייתכן שב2026 לא מצמידים חניה לכל דירה, האם גם שם המדרכות אמורות להפוך לחניה ציבורית.
    ג. הבניינים צפופים מאד, אחד בתוך האף של השני.

וכאן אני שואל למה לבנות ככה לא חבל לקחת מקום כל כך נפלא ואסטרטגי ולהרוס אותו?

• כל כך הרבה שטח ואין כמעט מרחק בין הבניינים. ממש כמו בעיר העתיקה בירושלים.... אולי חשבו שהאוירה תעלה את המחיר חחח

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    9 פוסטים
    350 צפיות
    ס
    ומי שאין לו אפשרות להגדיל הכנסות? ישנם עצות שונות שיכולות להוסיף הגנות ולהפחית סיכונים ואעלה חלקם כאן וכמובן כל אחד צריך לעשות את שיקוליו ולהבין את מה שהוא עושה כי אי אפשר להוריד את הסיכון לאפס. הרעיון הוא להשתמש בכלל ה300 שציינת,אבל להוסיף הגנות. א.להחזיק כסף שיספיק לתשלומי משכנתא שנה קדימה בקרן כספית ב.לחוסכים דרך קופות גמל להשקעה או השתלמות לשקול להשתמש בהלוואות בלון כדי לפרוע את המשכנתא בשנים של ירידות או דשדוש,ולסוחרים עצמאית ,להשתמש בברוקר שנותן לך מינוף ואפשרויות הלוואה בזול כמו IB חו"ל (הישראלי יותר יקר) . ג.לחפש קרנות עם בטא גבוהה אבל גם לנסות לייצר פיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי מקסימלי למשל סקטור הביטחון ,טכנולוגיה ,פיננסים ,קרנות על סחורות.וגיאוגרפי ארה"ב ,שווקים מתעוררים ואפשר להשתמש גם בקרנות על מדדי מדינות מסויימות ,המטרה היא שביום שיצטרך למשוך כסף להחזר ההלוואה הוא יוכל למשוך מההשקעות שהרוויחו הכי הרבה מבלי לגעת באלה שנמצאות בזמני ירידה . ד. ולמתקדמים יש אפשרות לקבל הגנה נוספת על ידי השקעה באופציות קול ארוכות טווח וכמובן לגלגל אותם כשנה לפני הפקיעה ,שנותנות הגנה מסויימת במקרה של ירידות אבל כמובן צריך לשמור על המינוף הרצוי ולשמור את שאר הכסף באג"ח או בקרן כספית. כמובן שצריך יעוץ פרטני כל אחד לגופו כי יש עוד הרבה פרטים ואכמ"ל
  • 5 הצבעות
    69 פוסטים
    3k צפיות
    ש
    כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?: @משהמשה חושב שהאסטרטגיה היחידה היא לחסוך כל חודש סכום יפה @אפ_על_פי_כן נראה שזה נכון גם במקרה שלך… בעז״ה שתצליח בזה
  • פרעה בפיג'מה באמצע הלילה...

כלכלת המשפחה 613
    1
    5 הצבעות
    1 פוסטים
    411 צפיות
    מ
    וואו - יש לי שיתוף מצחיק שיכול לשמש אתכם בהרצאות: הבן שלי בגיל 5 חוזר יום אחד מהמכינה, והוא מתלונן בקול בוכים שהוא שכח להביא פיג'מה לחיידר... -הם עשו הדגמה כיתתית של 'פרעה בפיג'מה' וגו', ומכיוון שהוא שכח לעדכן אותנו לגבי התוכנית -- הוא נשאר היחיד המוזר שעמד בצד עם בגדים רגילים.. כשעולה הנושא של השפעת הסביבה, סטנדרטים וכו'-- לפעמים אנחנו נותנים לאשה\שכן\גיס מוסר על כך שהוא מושפע מהרחוב ולא מחשב אם יש לו כיסוי להוצאה הזאת, או האם בסדרי העדיפויות זה קודם ללחם וחלב... אם נשתמש בסיפור מצחיק כדי לעשות 'ליצנות' מהמשיכה ל'מה שכווולם עושים' - זה יכול להפיל חומות של התנגדות, ולהיכנס לשומעים מהדלת האחורית..!
  • 5 הצבעות
    5 פוסטים
    458 צפיות
    מונטיפיורימ
    הקטגוריה נועדה להוסיף על הפורום ולא לגרוע ממנו, המשך הדיון כאן
  • כלכלת ארה"ב לאן?

שוק ההון והשקעות s&p 500
    12
    1
    3 הצבעות
    12 פוסטים
    644 צפיות
    טריידרט
    לפי הניתוח הטכני של איש מקצוע (שאני סומך עליו), אפשרי בהחלט (לא שזה הצפי) שהמדד S&P500 ירד עד 5100, דהיינו ירידה נוספת של 7.5% בערך, כלומר, שעד שם זה עדיין בגבולות התנודות הסבירות, אז אל תהיו מופתעים. לא יעוץ, ללא אחריות, אך חשוב לא להיכנס לפאניקה במדה וזה יקרה, כי העיתונאים יעשו מזה "קריסה טוטאלית בלתי ניתנת לשיקום לנצח"