דילוג לתוכן

סקר: האם אפשר לקחת משכנתא ולהשקיע ללא יכולת תזרימית בחודשי?

חתונות הילדים
1 1 31 2
  • שלום חברים יקרים!
    מעניין אותי לשמוע את דעתכם:
    נאמר משפחה שיש לה מקום למשכנתא נוספת על הבית לצורך השקעה, אך מבחינת המאזן החודשי אין להם מקום להוסיף כמה אלפים לחיסכון... האם אתם מכירים אסטרטגיית השקעה שיכולה להתאים להם?
    המהלכים המוכרים לכאורה לא עובדים כל כך:
    בשוק ההון אתה צריך לשכוח מהכסף לכמה שנים טובות, כך שבינתיים אתה מחזיר לבנק איזה 2700 ש"ח על משכנתא של חצי מיליון..
    כמו"כ בנדל"ן - במקרה הטוב שמצאת דירה מחולקת איפשהו שמכניסה 5% בשנה, אבל אחרי עלויות נלוות של מס רכישה ותיווך וכו' (12% בערך) - הגענו להכנסה משכירות של 4.4% בשנה.. והחזר המשכנתא הוא כ-6.5% בשנה...
    כך שעדיין מדובר בהואצה חודשית.

באופן אישי יש לי מה לומר בנושא הזה,
    אבל אני רוצה קודם לשמוע מהציבור למה נחפשתם כבר - השקעה בעסק, מינופים בשוק ההון... עוד כיוונים מעניינים..?

נושאים מוצעים

• איך מקבלים החלטות בנדל"ן..?

נדל"ן ומשכנתאות 613
    5
    3 הצבעות
    5 פוסטים
    177 צפיות
    ב
    יש כאלו שמכניסים כסף מדבידנדים אבל כמובן הכל ביחס להשקעה
  • פרעה בפיג'מה באמצע הלילה...

כלכלת המשפחה 613
    1
    5 הצבעות
    1 פוסטים
    381 צפיות
    מ
    וואו - יש לי שיתוף מצחיק שיכול לשמש אתכם בהרצאות: הבן שלי בגיל 5 חוזר יום אחד מהמכינה, והוא מתלונן בקול בוכים שהוא שכח להביא פיג'מה לחיידר... -הם עשו הדגמה כיתתית של 'פרעה בפיג'מה' וגו', ומכיוון שהוא שכח לעדכן אותנו לגבי התוכנית -- הוא נשאר היחיד המוזר שעמד בצד עם בגדים רגילים.. כשעולה הנושא של השפעת הסביבה, סטנדרטים וכו'-- לפעמים אנחנו נותנים לאשה\שכן\גיס מוסר על כך שהוא מושפע מהרחוב ולא מחשב אם יש לו כיסוי להוצאה הזאת, או האם בסדרי העדיפויות זה קודם ללחם וחלב... אם נשתמש בסיפור מצחיק כדי לעשות 'ליצנות' מהמשיכה ל'מה שכווולם עושים' - זה יכול להפיל חומות של התנגדות, ולהיכנס לשומעים מהדלת האחורית..!
  • 4 הצבעות
    5 פוסטים
    397 צפיות
    מונטיפיורימ
    הקטגוריה נועדה להוסיף על הפורום ולא לגרוע ממנו, המשך הדיון כאן
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    352 צפיות
    מ
    @אבי-ר. קראתי את דבריך הנחמדים. לדעתי, המעלה הגדולה מכל המעלות - זה כאשר האבא מוצא את הדרך להיטיב לעצמו ולהימנע מהתחייבות מופרזת שאין לו איך להשיג, מתוך הלחץ שבהצעות השידוכים. על כן, אם 'שטיק' כזה של קניית דירה בעסקת 15% נעשית בצורה מחושבת ומושכלת (כן - עם תשלום מלא לאיש מקצוע שידע איך לגשת לזה מכל ההיבטים!) - אני אומר שההורים שחסכו 300 אל"ש שאין להם - זו מצווה גדולה יותר מאשר אפשרות של הבת לקנות את דירת החלומות במקום החלומי עם משכנתא חלומית... (ואם מישהו מתווכח עם הנקודה הזאת - אעשה בל"נ מאמץ למחיקת התגובה שלו:))
  • 3 הצבעות
    2 פוסטים
    304 צפיות
    ia90990I
    @משה-חיים חמותי הרגילה תמיד את כל הבנות שלה שחוץ מהעבודה הרגילה לחשוב על עוד משהו מהצד.. שאי אפשר להישאר בשקט כל עוד יש כוחות ופניות.. וייאמר לזכותה שהם אחרי 8 חתונות של ילדים ויש להם פלוס מאוד גדול בבנק... [אחרי התחייבויות לדירה והכל..]