דילוג לתוכן

חדשות שוק ההון- עדכונים בלבד

נעוץ שוק ההון והשקעות
76 20 4.0k 20
  • שוק השבוע

מדדים (חמישי–רביעי):
    מדד S&P 500 ירד כ-0.2% ונאסד"ק ירד כ-0.8%.

מה קרה
    שבוע של רכבת הרים.
    ביום שישי נפילה חדה (S&P מינוס 1.5%) אחרי שעיראק הכריזה על פורס מאז'ור על שדות הנפט והנפט חצה את ה-$112.
    ביום שני ראלי של 1.4% אחרי שטראמפ הודיע על "שיחות פרודוקטיביות" עם איראן והקפיא תקיפות תשתיות אנרגיה.
    ברביעי עלייה נוספת על רקע הצעת 15 נקודות שנשלחה לטהרן דרך פקיסטן.
    אבל היום – נפילה חזרה: איראן דחתה את ההצעה והציגה תוכנית נגדית של 5 נקודות כולל שליטה על מצר הורמוז, והפנטגון מכין אופציות ל"מכה סופית".

השיח
    הנפט שולט בכל - נפט נע בין $88 ל-$112 השבוע.
    מייקרון פרסמה דו"ח מדהים והמניה ירדה ב-10% בשבוע של חששות מהשקעות הון.
    חברת JPMorgan הורידה יעד של 2026 ל-S&P ל-7,200 על רקע זעזוע הנפט.

קדימה
    השבת מסתיים הדד-ליין של 5 ימים שטראמפ נתן לאיראן - אם אין הסכם, הסלמה משמעותית צפויה.
    שוק העבודה במוקד: ביום שישי הבא (3.4) מתפרסם דו"ח התעסוקה למרץ, אחרי שבפברואר המשק איבד 92 אלף משרות.
    השאלה המרכזית: האם מחירי הנפט כבר מכים בשוק העבודה?
    פרופסר גיל מגלים את שוק ההון

• הוא לא האריך את הדד ליין?
    ויש גם דיבורים של סגנו
    מעניין איך השוק יגיב מחר

• הוא האריך ב10 ימים

• סיכום טלטלת פברואר-אפריל בשווקים
    השבועות האחרונים ייזכרו בספרי ההיסטוריה הכלכלית כשיעור מאלף בניהול סיכונים תחת אש. מה שהחל כזעזוע גיאו-פוליטי בסוף פברואר, הפך לרכבת הרים שבוחנת את העצבים של כולנו.

המדדים:
    חודש מרץ האחרון ייזכר כחודש הגרוע ביותר של ה-S&P 500 מאז ספטמבר 2022.

מדד ה S&P 500: נסיגה של כ-5.1%.

נאסד"ק: ירידה של כ-5.1% – הטכנולוגיה ספגה את המכה הקשה ביותר.

נפט (ברנט): זינוק של 71% שחצה את רף ה-100 דולר.

סקטור האנרגיה: עלייה של 10.3% – המקלט היחיד ש"חגג" בזמן שהשאר צללו.

מה קרה: מההלם ועד המפנה
    העימות הצבאי הישיר בין ארה"ב לאיראן בסוף פברואר הנחית מכה קשה על וול סטריט, בעיקר בגלל החשש המיידי לשרשראות האספקה העולמיות. מחירי האנרגיה טסו, והשווקים נכנסו למצב של מגננה.

אלא שבשבוע האחרון קיבלנו מפנה דרמטי: בתיווך פקיסטן, הנשיא טראמפ הכריז על הפסקת אש זמנית של 14 יום, המותנית בפתיחת מצר הורמוז.
    השוק הגיב ב"ראלי של הקלה" (Relief Rally) עוצמתי: הניקיי קפץ ב-5%, החוזים על ה-S&P זינקו ב-2.5%, ומחירי הנפט צללו בכ-16% ביום אחד.

השיח: אינפלציה, ריבית ו"שבע המופלאות"
    מתחת לפני השטח, הדיון המרכזי הוא...
    פרופסר גיל מגלים את שוק ההון

• שיא חדש

ba9b3c29-bdbd-4f46-a4c7-5f711d05a290-image.jpeg

• וכמובן גם שיא שלילי של הדולר

0e1ae7d0-1da2-4507-85cc-493b866fd857-image.jpeg

• עמית סגל: הפעם הקודמת שהדולר היה כ״כ חלש הייתה כל כך מזמן, שביבי היה ראש ממשלה, דרעי יו״ר ש״ס וצה״ל נלחם ברצועת ביטחון בדרום לבנון.

• שיא חדש!!
    2d036d0b-0205-4626-a149-31dfe92c69ea-image.jpeg

• 9ced6da9-5e61-4c8f-b42c-6c8cd9560937-image.jpeg

• סיכום עיקרי דו"ח שנתי של חברת בלייד ריינג'ר http://bondisrael.com/2026/04/19/מיטרוניקס-דוח-שנתי-2025-תזרים-חיובי-למרות/

נושאים מוצעים

• 15 הצבעות
    23 פוסטים
    568 צפיות
    מ
    @בואו-חשבון. תודה רבה! כיף לשמוע. יש עוד כאן וכאן
  • -3 הצבעות
    112 פוסטים
    1k צפיות
    ב
    @משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה: @יושב-בגנים למה ? לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי... וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה. לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים. אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם. ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם. אני חושב שכאן @משהמשה הסביר את כל הדרך שלו בגדול איך שזה נראה הוא מסכים שצריך להזהר מסיכונים רק אצלו זה לא נקרא סיכון בגלל שיש לו דרכים לפתור את הבעיות החולקים עליו סוברים שדרכים לפתור את הבעיות לא נקראים אין סיכון אלא שיש פתרון אבל הסיכון קיים אחרי זה אני חושב שאין בכלל מחלוקת בדברים וכל אלו שמיד עונים נגד יכולים להבין את כוונתו ולהגיב בהתאם תנסו להבין את הראש שלו לפני התגובה
  • 1 הצבעות
    73 פוסטים
    910 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 1 הצבעות
    38 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    אם כבר טחנו אותו מכל הכיוונים לפחות ניתן לעסקאות שלו לדבר זה המייל שהוא שלח עכשיו. לא קראתי אותו עדיין עשיתי העתק הדבק. אבל איתמחי גברא שהוא מציע דברים טובים. ומי שחושב שיש לי קשר אליו ואני משווק אותו שיעשה לי דיסלייק.... [אגב גם מי שמרוויח מדברים דומים בשוק ההון נקרא שהוא משווק ???] נכס מהמם בירושלים, אבל רק לבעל יכולת, תנאים מפליגים ופוטנציה השבחה גבוהה ​נכס מהמם ב-גילה בירושלים ​ דירת פנטהאוז 4.5 חד' 106 מ' דירה משופצת קומפלט: צנרת חשמל חדשה, כלים סניטריים חדשה. מחסן פרטי בקומת המחסנים. קומה עליונה עם מרפסת גדולה ויפה. עם מעלית. שווי שכ"ד להשכרה 7,000 ש"ח. לפינוי בינוי עם היזם חב' "עומר" הנדסה הבונה את הפרויקט המרכז העולמי של ויז'ניץ. תוספות של דירות התמורה, כמות לא מקובלת בשוק של 42 מ' מתוכו 12 מ' מרפסת. לפי תוספת התמורה, תתקבל דירה של 6 חד' ועוד תוספת מחסן צמוד לדירה, (לא בקומת מחסנים) ​ ​שווי שכ"ד שתתקבל מהיזם לפחות 10-20% מעל שווי שכ"ד. ​ ​שווי הנכס החדש הצפוי (לפי מחירי היום) הנו לפחות 4,600,000 ש"ח ​ ​חלום של השקעה ​במיוחד בתנאי מינוף: ​של דירה לא ראשונה ההשקעה 1,325,000 ש"ח ​במצב של דירה ראשונה, ההשקעה 662,500 ש"ח בלבד ​ ​מדובר על אחוזי רווח גבוהים מאד, במיוחד לאור התנאים ​הנמוכים כיום בפרויקטים של פינוי בינוי.
  • כך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון

שוק ההון והשקעות
    14
    1 הצבעות
    14 פוסטים
    503 צפיות
    חלמיש צורח
    @טריידר כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @שמיל-שמיל כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @טריידר המדינה חתומה על הית"ע נכון, אבל עד כמה שצריך עקרונית הית"ע, יהיו אלו שמחמירים לא להסתמך על הית"ע, מה שהופך את קבלת הריבית בהחזר מס לבעייתי... אין השקעה בשוק ההון, ודאי שלא השקעה במסחר עצמאי, שלא כרוכה בהיתר עיסקא. כך שאין הרבה הבדל הלכתי בין הרווח שיש לך מהקרן סל אותה בחרת, לבין הרווח שיש לך מההחזר של רשות המסים. כמדומני שגם אין הבדל גדול ברמת ההידור ביניהם. אולי יש הבדל קטן, שהמדינה לא חתומה על היתר עסקא פרטי עם 'גלאט הון', אבל מאידך גלאט הון סבירא להו שלא צריך בכלל היתר עסקא עם המדינה. ובפרט שכאן אתה לא מלווה להם (כמו באג"ח של המדינה) אלא רק הם 'גוזלים' לך סכום, ומחזירים כעבור תקופה את הגזילה בתוספת הריבית של המשק.