בקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר"
-
@ביזנייעס תיאום מס ודיווח לרשות המיסים
ומי שלא יודע לעשות לבד צריך לחשוב ע"ז לפני
אם כי גם על זה אפשר לקחת רואה חשבון שיעזור -
@זבדיאל השאלה היתה לגבי מי שיש לו עוסק פטור האם כדאי להחליף לעוסק זעיר,
לגבי תיאום מס, לעצמאי אין תיאום מס על העסק העצמאי, אא"כ הוא עובד בשני מקומות כשכיר.
לגבי דווח לרשות המיסים, הדיווח קל בהרבה לעומת טופס 1301. -
@רייך-ניסן גם עכשיו בעוסק זעיר?
כי ברשות המיסים היה נראה לי אחרת -
@זבדיאל אתה צודק, בתקנות החדשות של עוסק זעיר צריך לעשות תיאום מס כדי לשער את תשלומי המס הצפויים מעסק זה, אבל זה אמור להיות דבר פשוט כמו תיאום מס לשכירים.
לגבי מי שיש לו תיק עוסק פטור, אוטומטי זה נהפך לעוסק זעיר אא"כ הוא יבטל את הרישום.
-
@רייך-ניסן אני מסכים שזה פשוט וגם אני נרשמתי לעוסק זעיר אבל מי שלא מסתדר עם ביוקרטיה צריך לשים לב לזה
אגב צריך להירשם באתר של רשות המיסים -
@זבדיאל דיווח שנתי לא אמור להיות ענין מסובך,
לגבי התיאום מס, לא ראיתי דרישה כזו, אשמח אם תרחיב בעניין. -
@ביזנייעס מאתר רשות המיסים.
-
@זבדיאל כתב בבקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר":
@רייך-ניסן אני מסכים שזה פשוט וגם אני נרשמתי לעוסק זעיר אבל מי שלא מסתדר עם ביוקרטיה צריך לשים לב לזה
אגב צריך להירשם באתר של רשות המיסים
באתר כל זכות מופיע שלא צריך להרשם וזה נהפך אוטומטי. -
@רייך-ניסן כתב בבקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר":
@זבדיאל כתב בבקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר":
אגב צריך להירשם באתר של רשות המיסים
באתר כל זכות מופיע שלא צריך להרשם וזה נהפך אוטומטי.https://www.gov.il/he/service/request-transfer-to-micro-business-owner
וניסתי וכן הואולגבי תיאום מס זה ג"כ באתר רק צריך לדעת מה למלאות ואיפה ולא להחסיר פרטים כמו ש@רייך-ניסן כתב
-
בעיניי הנקודה המשמעותית היא אנשים שמרוויחים מלדווח פחות הוצאות:
נשים בתקופת הפוריות,
אנשים שיש להם יותר הוצאות (עסקים שמוכרים מוצרים, או עסקים בשנים של השקעות מרובות- בניית אתר, והוצאות נוספות שיכולות להקטין את הנטו).ולמי שקצת סקפטי לגבי טוב ליבה של המדינה, יכול להיות שכדאי לבדוק עם רו"ח מקצועי, אם זה אכן לטובתו לעבור.
חשוב לציין כי יש תקופת צינון (לא התעמקתי, אז אין לי את הפרטים המדויקים, לי אישית זה פחות רלוונטי)