דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.1k 93 17.6k 88
  • אחרי שמבינים שהדעה שלי בנויה על מכתבי הרבנים בלבד ארשה לעצמי לשאול כמה שאלות.

א. האם נראה לאי מישהו ממכתב הרבנים שעל חברי הפורום הנכבד להתנצל, או שמא עבודתם רצויה לגיטימית ומבורכת?

ב. @פייביש כתב ע"ז "הכי טוב שיכול להיות" זה נכון? וא"כ למי? (אני חושב שלשני הצדדים)

ג. האם למשקיעים יש למה לצפות להחזרת הקרן? לרווח? (ע"ז ניתן לענות גם בסקר הנ"ל) ומתי?

ד. האם @כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן אמור להירדם עכשיו יותר טוב או שמא עליו לפנות להרב המשקיע ולגבש איתו הסכמות חדשות לפי הערכה ריאלית של מצב הפרויקט כיום?

ה.
    אני לא רוצה לשאול כדי לא להזיק לכלל המשקיעים, וכל משקיע שישאל את רבותיו.

אם יש למישהו תשובות אשמח שיגבה אותם ולא רק יכתוב כן/לא.

נ.ב. מאמין שיש עוד כמה שאלות שיכולות להישאל רק שלא עולה לי כרגע.

• @יושב-בגנים
    השאלה היא האם בעת גיוס המשקיעים הובהר להם כי השקעה זאת היא עם סיכון קיצוני והימור (כלשונו של הרב הייזלר) או שהובטח להם רווחים גבוהים בטווח זמן קצר? (שוב אדגיש כל המידע שלי הוא ממה שנכתב כאן)

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אין צורך להתמם חברי הפורום אוחזים שיש אולי אחוז בודד שהשקעה זו תצליח, ומכח זה מעל כל במה אפשרית השתלחו בהשקעה בצורה מוגזמת גם לטעמי כתבות טורים וכו'
    הצגת הדברים בצורה זו מפורשת לא כך בדברי הרב הייזלר, (ושוב אני חוזר על טענתי שלנושא זה לא התייחסו הרב סילמן ור' שריאל בדבריהם).
    אין חילוק בין אם הטעם שכתב כך הוא משום שהוא יודע דברים שהם אינם יודעים, או מכח שהוא סובר שכך ראוי להציג הדברים לעיני הציבור.
    כבני תורה אנו לא אמורים לקבל גישה אחרת ללא תמיכה רבנית מאחורה (אך יתכן שהרב ברוורמן תומך בכך ואם כן יש כאן לכאורה מחלוקת)

ויתכן שהוא תמך בכך ואין כאן מחלוקת הם פשוט באו להציל את הממון של המשקיעים והוא בא להציל את הממון של אלה שעדיין לא השקיעו, ובשניהם מקיימים מצות השבת אבידה.

ולגבי הטורים שכתבו כנ"ל אין לי שום מידע חוץ מהאשכול הזה.

@אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

השאלה היא האם בעת גיוס המשקיעים הובהר להם כי השקעה זאת היא עם סיכון קיצוני והימור (כלשונו של הרב הייזלר) או שהובטח להם רווחים גבוהים בטווח זמן קצר? (שוב אדגיש כל המידע שלי הוא ממה שנכתב כאן)

אם אתה לא יודע מה דעתי בענין זה אתה מוזמן לקרוא את דברי מהתחלה.

• כאחד שמתנגד חריף לגיוס המשקיעים למיזם זה ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
    אני לא מבין את הכותבים האחורנים אשר נותנים פתחון פה, משום היתממותם או חוסר ידיעתם לתומכי ההשקעה,
    יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום אם כי יתכן ויש טעם אחר לשתיקתם

• סיכום בקצרה של מעלות וחסרונות 'השקעה' במכרות ע"פ מכתב הגר"מ הייזלר

מעלות

• א. בעל המכרה אדם יר"ש ואין חשש לגניבת או עוקץ ח"ו
    • ב. ידוע היכן כל הכספים שנגבו מאברכים.
    • ג. במידה ו'ההשקעה' תצליח יש אפשרות (פונטציאל) ויהיה רווח גדול
    • ד. נמצא משקיע שמוכן לעת עתה לשלם את התחיבות החברה לשלם את משכנתאות האברכים

חסרונות

• א. סיכון במידה קיצונית (לשון המכתב)
    • ב. גם באפשרות האופטמית ביותר אין צפי משוער מתי יבואו רווחים (אם בכלל...)
    • ג. אין לחברה אפשרות לשלם את חובתיה אלא מכספי 'משקיעים' חדשים. (א.ה. ובעלי החברה התחייבו לרבנים שליט"א שלא לקחת עוד כספים מאברכים, ועד היום לא נמצאו כ"כ אנשים שאינם אברכים 'שישקיעו' שם...)
    • ד. החברה פועלת למנות מנהל מקצועי חדש, כל עוד אין כזה לכאו’ הניהול של היום לא ממש מוצלח (בלשון המעטה...)

לכל היוצא מהנ"ל לככאו’ כוונת הרבנים שליט"א לברוח מהששקעה הזו כמו מאש

• @אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אם אתה לא יודע מה דעתי בענין זה אתה מוזמן לקרוא את דברי מהתחלה.

@יושב-בגנים
    נראה לי שאני יודע, ולכן היה לי מוזר מה שכתבת, כי לפעמים גם כשיש 10% סיכוי ולמשקיעים מספרים אחרת, יש בזה גם סוג של נוכלות.
    (אא"כ זה היה מחוסר ידיעה, אלא שזה מוזר לומר שאדם נכנס כך להשקעה ואינו יודע את ההשלכות)

• כבוד הרב יושב בגנים אינני מבין מה אתה חוזר שוב ושוב על בקשתך להתיחסות של ר' איצה לענין
    איפה היה דבר שאמר [בגלוי] שסותר את מכתב בית הדין. והרי הויכוח כאן כעת הוא על נידון שלא למעשה בכלל - כמה כעת אחוזי הרווח.
    א. כו"ע מודו שבעלי ההשקעה אדם טוב ישר ומיוחד ומטרתו היתה ליתן אפיק השקעה בעל פוטנציאל ריווחי גבוה לאברכים שיוכלו להשיא את ילדיהם בכבוד.
    ב. כו"ע מודו שהשקעה זו היא בסיכון גבוה ולא נכון לאברכים להיכנס להשקעה כזו.
    ג. כו"ע מודו שלמשכן את הדירה בעבור השקעה זה דבר שאסור בשום מצב לעשות.
    ד. כו"ע מודו שכרגע ההשקעה עדיין בסיכון גבוה ועם זאת יש פוטנציאל רווח אם יצליח.
    ה. כו"ע מודו שטובת כלל המשקיעים שלא ימשכו כל המשקיעים את כספם בשביל פוטנציאל הרווח.
    הספק ויכוח היחיד שיש כאן הוא על אחוזי הסיכוי של פוטנציאל הרווח, שעל זה לא היה התיחסות כלל של מכתב בית הדין ולא היה מעולם התיחסות בקו המידע.
    ההתיחסות של קו המידע ור' איצ'ה מתחילה היא שלאברכים אסור להשקיע, [ובפרט להיכנס כעת] להשקעה זו במקום כזה בסיכון גבוה.
    וכן התייחסות של הרב ברוורמן בכינוס היתה שנכון לא לדבר על כך כעת בשביל אפשרות הצלחת פוטנציאל הרווח.
    אז מה אתה רוצה מר' איצ'ה שיאמר שיש כך אחוזי סיכוי או כך...
    מטרתו ודבריו היו שכעת אברכים לא יכנסו להשקעה בעלת סיכון גבוה הזאת.
    וכן ילמדו להבא לא להיכנס להשקעה בעלת סיכון גבוה כזאת.
    וזה בדיוק מה שנכתב בפסק הדין.
    אז מה יש לו להגיב

@רק-יגיעה-בתורה
    כנראה שאתה לא מסתובב כאן מספיק זמן בשביל לדעת שאין כאן נושא אחד שכו"ע מודו,
    הדבר היחיד שכו"ע מודו הוא שאסור לאברכים להכנס לסיכון גבוה,
    אך לא כו"ע מודו מהו סיכון גבוה? ומה היה מיזם זה?

• @יושב-בגנים
    נראה לי שאני יודע, ולכן היה לי מוזר מה שכתבת, כי לפעמים גם כשיש 10% סיכוי ולמשקיעים מספרים אחרת, יש בזה גם סוג של נוכלות.
    (אא"כ זה היה מחוסר ידיעה, אלא שזה מוזר לומר שאדם נכנס כך להשקעה ואינו יודע את ההשלכות)

@אבי-ר.
    נכון ולכן מתפלא אני על הרב הייזלר שלא כתב זאת וצ"ע

• כאחד שמתנגד חריף לגיוס המשקיעים למיזם זה ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
    אני לא מבין את הכותבים האחורנים אשר נותנים פתחון פה, משום היתממותם או חוסר ידיעתם לתומכי ההשקעה,
    יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום אם כי יתכן ויש טעם אחר לשתיקתם

ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,

(לא יורשה) וכנ"ל מטרתו היתה להציל את הכספים המושקעים כבר ולא ראה צורך לגנות כך כשאין עוד גיוס מאברכים.

כנ"ל.

• סיכום בקצרה של מעלות וחסרונות 'השקעה' במכרות ע"פ מכתב הגר"מ הייזלר

מעלות

• א. בעל המכרה אדם יר"ש ואין חשש לגניבת או עוקץ ח"ו
    • ב. ידוע היכן כל הכספים שנגבו מאברכים.
    • ג. במידה ו'ההשקעה' תצליח יש אפשרות (פונטציאל) ויהיה רווח גדול
    • ד. נמצא משקיע שמוכן לעת עתה לשלם את התחיבות החברה לשלם את משכנתאות האברכים

חסרונות

• א. סיכון במידה קיצונית (לשון המכתב)
    • ב. גם באפשרות האופטמית ביותר אין צפי משוער מתי יבואו רווחים (אם בכלל...)
    • ג. אין לחברה אפשרות לשלם את חובתיה אלא מכספי 'משקיעים' חדשים. (א.ה. ובעלי החברה התחייבו לרבנים שליט"א שלא לקחת עוד כספים מאברכים, ועד היום לא נמצאו כ"כ אנשים שאינם אברכים 'שישקיעו' שם...)
    • ד. החברה פועלת למנות מנהל מקצועי חדש, כל עוד אין כזה לכאו’ הניהול של היום לא ממש מוצלח (בלשון המעטה...)

לכל היוצא מהנ"ל לככאו’ כוונת הרבנים שליט"א לברוח מהששקעה הזו כמו מאש

@יהודי-טוב
    עד השורה האחורנה הסכמתי איתך,
    לשורה האחרונה אישית מסכים לה, אך אם כך דעת הרבנים היה עליהם לכתוב זאת ברורות.

על הרב הייזלר שלא גינה זאת,

dd16c241-d1f6-451e-b379-0ff67da53b8d-image.png
    לכאו’כאן התכוון לגנות רק שעשה את זה בעדינות

• @רק-יגיעה-בתורה
    כנראה שאתה לא מסתובב כאן מספיק זמן בשביל לדעת שאין כאן נושא אחד שכו"ע מודו,
    הדבר היחיד שכו"ע מודו הוא שאסור לאברכים להכנס לסיכון גבוה,

כוונתי היתה על הבנת פסק הדין.
    ולא ראיתי אחד שהסתפק בכך אחר פסק הדין.

• @יהודי-טוב

גם אני.

• @יהודי-טוב

אך אם כך דעת הרבנים היה עליהם לכתוב זאת ברורות.

אם זאת המסקנא שיוצאת מהמכתב לכאו’ לזה התכוונו הרבנים רק שרצו לכתוב בלשון נקיה

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,

(לא יורשה) וכנ"ל מטרתו היתה להציל את הכספים המושקעים כבר ולא ראה צורך לגנות כך כשאין עוד גיוס מאברכים.

כנ"ל.

@אבי-ר.

החשש שלי בכל הרצינות,
    שעוד תקופה יטענו תומכי ההשקעה שהרב הייזלר סה"כ כתב שלהשקיע בזהב זה סכנה אך כתב שכאן בעל המכרות מתנהג בישרות נפלאה וב"ה כבר אפשר להשקיע ודעתו של הפורום הרי נכתב עליה כי היתה ללא בסיס הרי יש מהם שהיום אוחזים שיש מעל 90 אחוז לסיפור עיין סקר,
    לכן אני כועס על אופן ההתייחסות הפושרת,
    לא מוצדק?

• @אבי-ר.

החשש שלי בכל הרצינות,
    שעוד תקופה יטענו תומכי ההשקעה שהרב הייזלר סה"כ כתב שלהשקיע בזהב זה סכנה אך כתב שכאן בעל המכרות מתנהג בישרות נפלאה וב"ה כבר אפשר להשקיע ודעתו של הפורום הרי נכתב עליה כי היתה ללא בסיס הרי יש מהם שהיום אוחזים שיש מעל 90 אחוז לסיפור עיין סקר,
    לכן אני כועס על אופן ההתייחסות הפושרת,
    לא מוצדק?

שעוד תקופה

תנוח דעתך הם טעונים את זה כבר עכשיו....
    ועכשיו ברצינות
    מדובר באנשים (מהכרות אם חלקם) ששוקעים בקונספריציה
    ובטוחים ב100% שמחר מקסימום מחרותיים הם מוצאים זהב והולכים להתחרות אם דן גרטלר

יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום

לא נאמר כך מעולם בקו המידע.
    ואני לא ראיתי כזאת חוות דעת... [רשמית.. אשמח שתביא סימוכין].
    מלבד זאת לפי המפורט בפסק הדין לעיני המתריעים היה מידע חלקי...
    והרי הם נפגשו לפגישה ממושכת עם הרב ח אצל הרב ברוורמן
    אז על מה אתה רוצה שיתנצלו שניתן להם מידע חלקי אצל הרב ברוורמן...
    וכבר כתב אחד מחברי הפורום להגנת הצרכן לעיל שהמידע הנוסף, הלא חלקי, לא ניתן להם עד עתה אז איך אתה רוצה שיוציאו הבהרה על בסיס מה שהם לא יודעים...
    מלבד זאת שהפסק לא סותר במאומה את כל מה שהם אמרו תמיד [לפחות מה ששמעתי וראיתי] שלא נכון לאברכים להשקיע בכזאת השקעה בסיכון גבוה. וזה בדיוק מה שנכתב בפסק הדין.

• המדינה עברה בשנתיים האחרונות את הטלטלה הכי גדולה שלא ניתן לתאר, בעולם נורמלי היה מצופה שזה יגרום לאנשים לשנות את דעתם לכאן או לכאן.
    וכלום כל אחד נשאר במקומו.
    כנראה שכל מי שכבר הייתה לו דעה.
    מאוד קשה לו לשנות את הדעה מוקדמת. ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו.

• המדינה עברה בשנתיים האחרונות את הטלטלה הכי גדולה שלא ניתן לתאר, בעולם נורמלי היה מצופה שזה יגרום לאנשים לשנות את דעתם לכאן או לכאן.
    וכלום כל אחד נשאר במקומו.
    כנראה שכל מי שכבר הייתה לו דעה.
    מאוד קשה לו לשנות את הדעה מוקדמת. ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו.

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו.

איזה עובדות???

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו.

איזה עובדות???

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

@משהמשה
    אשמח שכבודו יראה לי איך הוא קורה את המכתב.

נושאים מוצעים