מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
כנראה שלא הובנתי אז אבהיר את דברי,
כל מי שנכנס להשקעה בסיכון גבוה זה על דעת שיתכן מאוד שהכסף הלך לאבדון,
כך שאחרי שהשקעת בהשקעה בסיכון גבוה
גם אם שמעת שזה קרס יתכן שזה יגרום לך תחושת החמצה
אך לא אמור לגרום לך לא לישון כי כך הוא טבעם של השקעות בסיכון גבוה
האפשרות שהמידע שפרסם הפורום גרמה למישהו חוסר שינה הוא רק אם הוא חשב שלא מדובר בהשקעה בסיכון גבוה,
האפשרות שמכתב הרבנים הרגיע אותו זה רק אם הוא לא הבין מה שכתוב בו.הסיבה היחידה שאני ואחרים מתעקשים להשאיר את הנושא פתוח הוא כי יש כאן כמה שלא מבינים או לא רוצים להבין את המושג השקעה בסיכון גבוה ואת העוול שעשה מי שהכניס אברכים לכך.
@יושב-בגנים אכן, יש כאן בעיה שהציבור הוא דיכוטמי.
או שהעסק הוא גניבה נוכלות וזריקת כסף לפח, או שהעסק הוא שווה ואפשר לנוח על זרי הדפנה.
ולמרבה הצער מי שנופל בדיכוטמיות הזו הם גם חברי הפורום וכו'
כי אם אחרי המכתב של הרב הייזלר יש כאן מישהו שכותב שעכשיו אחרי המכתב הוא יכול לחזור לתלמודו בנחת, כשיש לו משכנתא פתוחה שיש עוד סיכוי שלא יצא כלום מהעניין, ולא יהיה מי שישלם לו את המשכנתא, זה אומר שהוא לא הפנים את המכתב.
ואם חברי הפורום וכו' מתעקשים להגיד לא נכון לא הציגו לנו את הנתונים וכנראה זו טעות, במקום להגיד, אמנם אכן יש סיכוי, אך זה לא גורע מילה ואלי אף מאשש את מה שאמרנו. העסק מסוכן ואסור להשקיע בו.
זה אומר שגם הם נפלו בפח הדיכוטמיות ומבחינתם הרב הייזלר כבר לא איתנו, ולכן צריך להתנגד בפומפוזיות ואולי קצת להשמיץ את הרב הייזלר על הדרך. (סתם בושה, אבל לא קשור)
בסופו של דבר, יצא כאן מכתב שאומר לא נכון ההשמצות אודות גניבה וכדו' וכן נכונות הטענות בדבר חוסר התאמה של המשקיעים לנושא ההשקעה. וחוסר ההתאמה הזה כמובן עדיין קיים, אלא שאין מה לעשות פשוט עם הבעיה הזו.
למה לא פשוט לקרוא ולהפנים. -
או שהעסק הוא גניבה נוכלות וזריקת כסף לפח, או שהעסק הוא שווה ואפשר לנוח על זרי הדפנה.
כי אם אחרי המכתב של הרב הייזלר יש כאן מישהו שכותב שעכשיו אחרי המכתב הוא יכול לחזור לתלמודו בנחת, כשיש לו משכנתא פתוחה שיש עוד סיכוי שלא יצא כלום מהעניין, ולא יהיה מי שישלם לו את המשכנתא, זה אומר שהוא לא הפנים את המכתב.
ואם חברי הפורום וכו' מתעקשים להגיד לא נכון לא הציגו לנו את הנתונים וכנראה זו טעות, במקום להגיד, אמנם אכן יש סיכוי, אך זה לא גורע מילה ואלי אף מאשש את מה שאמרנו. העסק מסוכן ואסור להשקיע בו.
זה אומר שגם הם נפלו בפח הדיכוטמיות ומבחינתם הרב הייזלר כבר לא איתנו, ולכן צריך להתנגד בפומפוזיות ואולי קצת להשמיץ את הרב הייזלר על הדרך. (סתם בושה, אבל לא קשור)
בסופו של דבר, יצא כאן מכתב שאומר לא נכון ההשמצות אודות גניבה וכדו' וכן נכונות הטענות בדבר חוסר התאמה של המשקיעים לנושא ההשקעה. וחוסר ההתאמה הזה כמובן עדיין קיים, אלא שאין מה לעשות פשוט עם הבעיה הזו.
למה לא פשוט לקרוא ולהפנים.@וממילא כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
למה לא פשוט לקרוא ולהפנים.
זה מה שאני שואל כבר יומיים.
רק כיון שחברי הפורום לא מעניניים אותי כל כך אני שואל רק את השאלה הראשונה. -
@וממילא כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
למה לא פשוט לקרוא ולהפנים.
זה מה שאני שואל כבר יומיים.
רק כיון שחברי הפורום לא מעניניים אותי כל כך אני שואל רק את השאלה הראשונה.@יושב-בגנים למה חברי הפורום לא מעניינים אותך? אתה קולט איזה כוח יש להם ביד ומה הם מסוגלים לעשות איתו? אותי זה מפחיד ממש
-
@יושב-בגנים אני אנסה לענות במקום @כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן
ברור לנו שמרבית המשקיעים השקיעו על סמך האיש ולא על סמך העסקה, מתוך הבנה שאיך שהם מכירים אותו הוא לא ינוח ולא ישקוט עד שיחזור אליהם השקל האחרון, מה שמתברר כנכון מאוד על האישיות, אך יום אחד הם קמו וגילו שמדברים על האיש שלהם שהוא נוכל ושרלטן במקרה הרע או לפחות תמים ומדומיין במקרה הפחות רע. מכאן בא הלחץ והלילות ללא שינה. אפשר להבין.@אני-אחר
יתכן שהיית צודק לו לא היה @כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן אוחז אחר מכתב הרבנים שיש 90 אחוז להצלחת המיזם,
גם המעל 50 אחוז שאתה פרגנת הוא מעל ומעבר למה שמובן ממכתב הרבנים אך זה בהזדמנות. -
למה לא פשוט לקרוא ולהפנים.@וממילא כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ולכן צריך להתנגד בפומפוזיות ואולי קצת להשמיץ את הרב הייזלר על הדרך. (סתם בושה, אבל לא קשור)
היכן ראית שהשמיצו
מה שאני ראיתי שכתבו שזה תואם את מה שאמרו לא להשקיע שם עוד -
@יושב-בגנים למה חברי הפורום לא מעניינים אותך? אתה קולט איזה כוח יש להם ביד ומה הם מסוגלים לעשות איתו? אותי זה מפחיד ממש
@אני-אחר
טענת טענה חזקה שאין להתעלם ממנה,
אך בו תסביר לי מה הכח שלהם, האם הם יכולים לקחת דבר מצליח ולעשות ממנו אפס לא נראה לי ואם אתה יודע אחרת תתקן אותי,
אם לא נהיה מוזנים משמועות לא ששמענו מחבר בכולל ולא בהאזנה לקו אלא מניתוח הדבר ונתינת משקל נכון לכל צד
ובנוסף פורום שאפשר לדון בכל דבר,
לא נראה לי שתהיה להם השפעה כל כך גדולה. -
כל הפורשים לא לשכוח לענות על הסקר
סקר בעקבות סערת מכרות הזהב באתיופיה
אחר קריאת כל החומר שהיה מונח לפניך עד עתה כולל מכתב הרבנים שליט"א כמה הסיכוי שמכרה הזהב יהיה רווחי.
הפורום הכלכלי החרדי הראשון (forum.benakel.org)
@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
כל הפורשים לא לשכוח לענות על הסקר
סקר בעקבות סערת מכרות הזהב באתיופיה
@פייביש @משהמשה @חסידישער @מתבגר-מבולבל
וכל שאר המגיבים כאן נשמח לשמוע את את דעתכם בסקר.
אחרי שתצביעו תגלו מה אחרים חושבים. -
שלום חברים!
אני לא לא כ"כ אנונימי כאן בפורום ולא נכנסתי אליו למען אשכול זה,
אלא ככל מתעניין גם אני עובר על מה שכותבים כאן,
ושוב אציין שאין לי שום קשר כלשהו אם אי מי מבעלי העניין וכל הידע שלי בנושא הוא רק דרך פורום זה. ע"כ הקדמה.כיון שלצערי האשכול כאן הידרדר מכל מיני סיבות לדיבורים כלל לא ענייניים, ועובר להשמצות על חברי הפורום היקרים (עוד מעט תבינו למה אני קורא להם כך)
וכיון שנראה לי שכל הרבנים מסכימים עם פעולתם הנפלאה (וכמו שאבאר להלן)
ולמרות שממכתב הרבנים נראה שעדיף שלא לדבר כדי שלא להזיק לאברכים שכבר השקיעו שם,
אני חושב שאחרי כל הבוז והרפש שנשפך כאן על העוסקים בצרכי ציבור פשוטו כמשמעו שכן מוטל עלי לדבר כאן,
ולו בשביל שהציבור יבין שפעולתם חשובה ונפלאה עד למאוד, וכדי שלהבא יוכלו ולעזור להזהיר את הציבור מכל מיני דברים מפוקפקים מעין אלו, (וסליחה שכך אני כותב, אני חושב שיש כאן כאלה שהצריכו אותי לבוא לזה)אז כמו שכתבתי כל המידע שלי הוא מהפורום כאן, ואתייחס רק לדברים הרציניים שנכתבו כאן שזה כמובן מכתבי הרבנים שליט"א, אעתיק את דבריהם ואדגיש את מה שנראה לי שהיו שלא שמו לב בין בשוגג ובין במזיד, (ואשמח שאם אי מי חושב שגם אני לא שמתי לב לחלק מהדברים שפשוט יעתיק וידגיש את החלק הזה כדי שאוכל להשים לזה את ליבי).
ואתחיל עם הרב קסלר "ידידי הגר"מ הייזלר שליט"א נתן עינו וליבו למען שימור כספי המשקיעים, ובתקוה שיזכו לראות פירות מבורכים,
ויש לציין לשבח את שיתוף הפעולה באופן מלא של הרב חיים קפלן שיחי' שעושה הכל להצלחת הפרויקט לטובת המשקיעים."איך שאני הבנתי כשקראתי את מכתבו הבנתי יותר טוב את המכתב של הרב הייזלר, והוא שכל מטרתו היתה לצורך שימור כספי המשקיעים, אלו שכבר שמו את ממונם על הימור מסוכן כלשונו במכתב.
ולאחר מכן פניתי לראות שוב את מכתב הרבנים וראיתי שכך גם כתבו הרב רוזנברג והרב סילמן "קיבלנו מידידנו הגר"מ הייזלר שליט"א את כל הנתונים הנוגעים למיזם העסקי הנ"ל, כפי שעלו בבדיקה שנערכה בהנחייתו, וכן פירוט של הפעילות הנעשית במטרה לשמר את כספי המשקיעים, לצד עצירת גיוס כספים נוספים."
"ושעתה ננקטו צעדים שמטרתם לפעול לכך שהתשלומים השוטפים למשקיעים ימשיכו להתבצע כסדרם -לעת עתה-, ולניהול נכון של הפרויקט מתוך ציפיה להקטין בכך את הסיכון לכספי המשקיעים, ובתקוה שעל ידי כך הפרויקט יהיה נכון עסקית, -וככל שיהיה רווח- יקבלו המשקיעים את חלקם"
מה שאני רואה עד כאן זה שכל המטרה היתה לשמור על כספי המשקיעים, שכמובן שזה פעולה מבורכת ביותר, ומי יודע אם היתה נהיית לולי הפורום להגנת הצרכן.
אגב אציין שגם הרב ברוורמן בהקלטה שהובאה לעיל כשהזכיר את המכרות אמר שלא כדאי לומר את זה גם כהונאה, כדי שלא יזיק למשקיעים, כיון שאולי יש שם איזשהו סיכוי.
"בשולי הדברים, חובה להזכיר ולהתריע, שעל הציבור לדעת כי השקעות מסוג זה, הכרוכות בסיכון גבוה, אינם מתאימות להשקעת כספי אברכים, ובפרט לא לשעבד את דירות המגורים לכך, וכמו שפירט הגר"מ שליט"א במכתבו"
כל מילה נוספת גורעת.
ועכשיו אפנה למכתבו של הרב הייזלר, (אך מפאת אריכותו לא אעתיק את כולו, ואם אחסיר דברים חשובים אשמח שיעלו אותם לתועלת הכלל) "בעת האחרונה עלתה דרישה ציבורית לבחון לעומק את המיזם העסקי המנוהל ע"י הרב ק. באתיופיה. דרישה זו במהותה רצויה לגיטימית ומבורכת, אלא שלעיני הגופים המתריעים עמד מידע חלקי בלבד, מטבע הדברים התפתחו גם האשמות חמורות בדבר חשש להונאה וכיוצא בזה."
מדלג.
"עם זאת, חשוב להדגיש באופן ברור: השקעה במיזמי כריית זהב המצויים בשלבים ראשוניים מאופיינת ברמת סיכון קיצונית. זהו תחום שבו אי ודאות תפעולית, רגולטורית וגיאולוגית היא חלק בלתי נפרד מן הדרך. מנגד במקרה של הצלחה פוטנציאל הרווח חורג משמעותית במידה ניכרת מן המקובל באפיקי השקעה סולידיים. לפיכך המשקיעים בוחרים להיחשף לסיכון לסיכון משמעותי מתוך תקווה ואמונה באפשרות למימוש פוטנציאל גבוה בעתיד, אפיקי השקעה מסוג זה נועדו לאנשי עסקים בעלי הון שיש להם את היכולת להסתכן וגם חלילה להפסיד, ולא לאברכים בני תורה שבמקרה הפסד חלילה ההשלכות הינם קשות. -דא עקא שבפועל נלקחו כספים מאברכים שאינם בעלי הון שמשכנו את דירתם לשם כך, דבר שאינו עולה בקנה אחד עם רמת הסיכון של המיזם-."
"במקרה שלפנינו אין מחלוקת כי בעת ההשקעה חשפו המשקיעים את כספם להימור מסוכן. יחד עם זאת יש לציין כי בחלוף השנים לא נצפתה החמרה בסיכון, אלא להיפך: הפרויקט התקדם במספר מישורים, חלק מן אי הוודאות צומצם, והיתכנותו התבהרה יותר משהייתה בראשית הדרך. אף על פי כן עדיין מדובר בהשקעה מסוכנת. -במקביל חלוף הזמן יצר עומס חוב משמעותי על החברה כתוצאה מגיוסי הון קודמים, נתון שיש לו משקל מהותי בהערכת מצבה הנוכחי.-"
"לצד הסיכונים, ניתן לקבוע כי האופק העסקי של המיזם לא דעך. ככל שהפרויקט יצליח בס"ד לממש את החזון והתקווה שלאורם הוא פועל, פוטנציאל ההצלחה והרווח נותר משמעותי ואף מרשים."
כנ"ל "לצורך שימור כספי המשקיעים".
"לאור דרישתנו שלא לגייס כספים נוספים מן הציבור, וכו' "
כמובן מדוע. כי הרי כל מה שכל נעשה הוא "לצורך שימור כספי המשקיעים" וכנ"ל.
"עם זאת, פרקי הזמן הנדרשים לקידום הפרויקט התבררו כארוכים משמעותית מן הערכות הראשוניות. -גם בתרחישים אופטימליים, יש להביא בחשבון דחיות נוספות בלוחות הזמנים-. -לאור מציאות זו, נכון לגבש הסכמות מעודכנות בין המשקיעים ליזם, המבוססות על הערכה ריאלית של מצב הפרויקט כיום.-"
כאן המקום להודות לחברי הפורום להגנת הצרכן החרדי שעשו עבודתם נאמנה, למרות שספגו בגלל זה הרבה בוץ ורפש, המשיכו במלאכתכם הנאמנה ביתר שאת, ותזכו לרב טוב בעוה"ז ובעוה"ב, אמן.
נ.ב. עם זאת אדגיש שנראה לאורך כל הדרך שהרב ח. ק. הוא אדם ישר ועושה את ההשתדלות הטובה ביותר מצידו לטובת המשקיעים גם ע"י זה שהמשקיעים סמכו עליו, וגם ממכתבי הרבנים, אלא שזה לא סותר כלל את הנ"ל.
-
כתבת יפה מאוד,
לדעתי בעניין חברי הפורום ובראשם איצ'ה יש שתי נקודות- איצ'ה ציית לרבנים! ברגע שאמרו לו לעצור הוא עצר וזה מעיד משהוא עליו
- אולי משמעותי יותר, איצ'ה נפגש עם הרב הייזלר בעבר ואולי גם בעתיד, לכן אולי דווקא אתה לא קורא נכון את התגובות (או החוסר תגובות שלו) שלו.
-
שלום חברים!
אני לא לא כ"כ אנונימי כאן בפורום ולא נכנסתי אליו למען אשכול זה,
אלא ככל מתעניין גם אני עובר על מה שכותבים כאן,
ושוב אציין שאין לי שום קשר כלשהו אם אי מי מבעלי העניין וכל הידע שלי בנושא הוא רק דרך פורום זה. ע"כ הקדמה.כיון שלצערי האשכול כאן הידרדר מכל מיני סיבות לדיבורים כלל לא ענייניים, ועובר להשמצות על חברי הפורום היקרים (עוד מעט תבינו למה אני קורא להם כך)
וכיון שנראה לי שכל הרבנים מסכימים עם פעולתם הנפלאה (וכמו שאבאר להלן)
ולמרות שממכתב הרבנים נראה שעדיף שלא לדבר כדי שלא להזיק לאברכים שכבר השקיעו שם,
אני חושב שאחרי כל הבוז והרפש שנשפך כאן על העוסקים בצרכי ציבור פשוטו כמשמעו שכן מוטל עלי לדבר כאן,
ולו בשביל שהציבור יבין שפעולתם חשובה ונפלאה עד למאוד, וכדי שלהבא יוכלו ולעזור להזהיר את הציבור מכל מיני דברים מפוקפקים מעין אלו, (וסליחה שכך אני כותב, אני חושב שיש כאן כאלה שהצריכו אותי לבוא לזה)אז כמו שכתבתי כל המידע שלי הוא מהפורום כאן, ואתייחס רק לדברים הרציניים שנכתבו כאן שזה כמובן מכתבי הרבנים שליט"א, אעתיק את דבריהם ואדגיש את מה שנראה לי שהיו שלא שמו לב בין בשוגג ובין במזיד, (ואשמח שאם אי מי חושב שגם אני לא שמתי לב לחלק מהדברים שפשוט יעתיק וידגיש את החלק הזה כדי שאוכל להשים לזה את ליבי).
ואתחיל עם הרב קסלר "ידידי הגר"מ הייזלר שליט"א נתן עינו וליבו למען שימור כספי המשקיעים, ובתקוה שיזכו לראות פירות מבורכים,
ויש לציין לשבח את שיתוף הפעולה באופן מלא של הרב חיים קפלן שיחי' שעושה הכל להצלחת הפרויקט לטובת המשקיעים."איך שאני הבנתי כשקראתי את מכתבו הבנתי יותר טוב את המכתב של הרב הייזלר, והוא שכל מטרתו היתה לצורך שימור כספי המשקיעים, אלו שכבר שמו את ממונם על הימור מסוכן כלשונו במכתב.
ולאחר מכן פניתי לראות שוב את מכתב הרבנים וראיתי שכך גם כתבו הרב רוזנברג והרב סילמן "קיבלנו מידידנו הגר"מ הייזלר שליט"א את כל הנתונים הנוגעים למיזם העסקי הנ"ל, כפי שעלו בבדיקה שנערכה בהנחייתו, וכן פירוט של הפעילות הנעשית במטרה לשמר את כספי המשקיעים, לצד עצירת גיוס כספים נוספים."
"ושעתה ננקטו צעדים שמטרתם לפעול לכך שהתשלומים השוטפים למשקיעים ימשיכו להתבצע כסדרם -לעת עתה-, ולניהול נכון של הפרויקט מתוך ציפיה להקטין בכך את הסיכון לכספי המשקיעים, ובתקוה שעל ידי כך הפרויקט יהיה נכון עסקית, -וככל שיהיה רווח- יקבלו המשקיעים את חלקם"
מה שאני רואה עד כאן זה שכל המטרה היתה לשמור על כספי המשקיעים, שכמובן שזה פעולה מבורכת ביותר, ומי יודע אם היתה נהיית לולי הפורום להגנת הצרכן.
אגב אציין שגם הרב ברוורמן בהקלטה שהובאה לעיל כשהזכיר את המכרות אמר שלא כדאי לומר את זה גם כהונאה, כדי שלא יזיק למשקיעים, כיון שאולי יש שם איזשהו סיכוי.
"בשולי הדברים, חובה להזכיר ולהתריע, שעל הציבור לדעת כי השקעות מסוג זה, הכרוכות בסיכון גבוה, אינם מתאימות להשקעת כספי אברכים, ובפרט לא לשעבד את דירות המגורים לכך, וכמו שפירט הגר"מ שליט"א במכתבו"
כל מילה נוספת גורעת.
ועכשיו אפנה למכתבו של הרב הייזלר, (אך מפאת אריכותו לא אעתיק את כולו, ואם אחסיר דברים חשובים אשמח שיעלו אותם לתועלת הכלל) "בעת האחרונה עלתה דרישה ציבורית לבחון לעומק את המיזם העסקי המנוהל ע"י הרב ק. באתיופיה. דרישה זו במהותה רצויה לגיטימית ומבורכת, אלא שלעיני הגופים המתריעים עמד מידע חלקי בלבד, מטבע הדברים התפתחו גם האשמות חמורות בדבר חשש להונאה וכיוצא בזה."
מדלג.
"עם זאת, חשוב להדגיש באופן ברור: השקעה במיזמי כריית זהב המצויים בשלבים ראשוניים מאופיינת ברמת סיכון קיצונית. זהו תחום שבו אי ודאות תפעולית, רגולטורית וגיאולוגית היא חלק בלתי נפרד מן הדרך. מנגד במקרה של הצלחה פוטנציאל הרווח חורג משמעותית במידה ניכרת מן המקובל באפיקי השקעה סולידיים. לפיכך המשקיעים בוחרים להיחשף לסיכון לסיכון משמעותי מתוך תקווה ואמונה באפשרות למימוש פוטנציאל גבוה בעתיד, אפיקי השקעה מסוג זה נועדו לאנשי עסקים בעלי הון שיש להם את היכולת להסתכן וגם חלילה להפסיד, ולא לאברכים בני תורה שבמקרה הפסד חלילה ההשלכות הינם קשות. -דא עקא שבפועל נלקחו כספים מאברכים שאינם בעלי הון שמשכנו את דירתם לשם כך, דבר שאינו עולה בקנה אחד עם רמת הסיכון של המיזם-."
"במקרה שלפנינו אין מחלוקת כי בעת ההשקעה חשפו המשקיעים את כספם להימור מסוכן. יחד עם זאת יש לציין כי בחלוף השנים לא נצפתה החמרה בסיכון, אלא להיפך: הפרויקט התקדם במספר מישורים, חלק מן אי הוודאות צומצם, והיתכנותו התבהרה יותר משהייתה בראשית הדרך. אף על פי כן עדיין מדובר בהשקעה מסוכנת. -במקביל חלוף הזמן יצר עומס חוב משמעותי על החברה כתוצאה מגיוסי הון קודמים, נתון שיש לו משקל מהותי בהערכת מצבה הנוכחי.-"
"לצד הסיכונים, ניתן לקבוע כי האופק העסקי של המיזם לא דעך. ככל שהפרויקט יצליח בס"ד לממש את החזון והתקווה שלאורם הוא פועל, פוטנציאל ההצלחה והרווח נותר משמעותי ואף מרשים."
כנ"ל "לצורך שימור כספי המשקיעים".
"לאור דרישתנו שלא לגייס כספים נוספים מן הציבור, וכו' "
כמובן מדוע. כי הרי כל מה שכל נעשה הוא "לצורך שימור כספי המשקיעים" וכנ"ל.
"עם זאת, פרקי הזמן הנדרשים לקידום הפרויקט התבררו כארוכים משמעותית מן הערכות הראשוניות. -גם בתרחישים אופטימליים, יש להביא בחשבון דחיות נוספות בלוחות הזמנים-. -לאור מציאות זו, נכון לגבש הסכמות מעודכנות בין המשקיעים ליזם, המבוססות על הערכה ריאלית של מצב הפרויקט כיום.-"
כאן המקום להודות לחברי הפורום להגנת הצרכן החרדי שעשו עבודתם נאמנה, למרות שספגו בגלל זה הרבה בוץ ורפש, המשיכו במלאכתכם הנאמנה ביתר שאת, ותזכו לרב טוב בעוה"ז ובעוה"ב, אמן.
נ.ב. עם זאת אדגיש שנראה לאורך כל הדרך שהרב ח. ק. הוא אדם ישר ועושה את ההשתדלות הטובה ביותר מצידו לטובת המשקיעים גם ע"י זה שהמשקיעים סמכו עליו, וגם ממכתבי הרבנים, אלא שזה לא סותר כלל את הנ"ל.
@אבי-ר.
יישר כח על העבודה הנפלאה להדגיש לאלה שמתעקשים שלא לקרוא את החלקים החשובים,
כמי שבדרך כלל הולך איתך בדעה אחת בנושא זה,
אני רוצה להעלות את הצד השני,
ברור שחברי הפורום ובראשם ר' איצ'ה היקר עשו כאן עבודה נפלאה וכלשון הרב הייזלר העלו דרישה לגטימית ורצויה,
הנידון הנוסף שיש כאן (לאלה שהפנימו או ידעו את גודל הסיכון שהיה ויש בסיפור, על השאר אני לא מדבר)
האם לא היתה כאן חריגה מעבר לגבולות הטעם הטוב ואפילו קצת ירידה לחיים מצד חלק מחברי הפורום או שלוחיהם
אין צורך להתמם חברי הפורום אוחזים שיש אולי אחוז בודד שהשקעה זו תצליח, ומכח זה מעל כל במה אפשרית השתלחו בהשקעה בצורה מוגזמת גם לטעמי כתבות טורים וכו'
הצגת הדברים בצורה זו מפורשת לא כך בדברי הרב הייזלר, (ושוב אני חוזר על טענתי שלנושא זה לא התייחסו הרב סילמן ור' שריאל בדבריהם).
אין חילוק בין אם הטעם שכתב כך הוא משום שהוא יודע דברים שהם אינם יודעים, או מכח שהוא סובר שכך ראוי להציג הדברים לעיני הציבור.
כבני תורה אנו לא אמורים לקבל גישה אחרת ללא תמיכה רבנית מאחורה (אך יתכן שהרב ברוורמן תומך בכך ואם כן יש כאן לכאורה מחלוקת)
קיצרתי ודי בזה לע"ע -
@אבי-ר.
יישר כח על העבודה הנפלאה להדגיש לאלה שמתעקשים שלא לקרוא את החלקים החשובים,
כמי שבדרך כלל הולך איתך בדעה אחת בנושא זה,
אני רוצה להעלות את הצד השני,
ברור שחברי הפורום ובראשם ר' איצ'ה היקר עשו כאן עבודה נפלאה וכלשון הרב הייזלר העלו דרישה לגטימית ורצויה,
הנידון הנוסף שיש כאן (לאלה שהפנימו או ידעו את גודל הסיכון שהיה ויש בסיפור, על השאר אני לא מדבר)
האם לא היתה כאן חריגה מעבר לגבולות הטעם הטוב ואפילו קצת ירידה לחיים מצד חלק מחברי הפורום או שלוחיהם
אין צורך להתמם חברי הפורום אוחזים שיש אולי אחוז בודד שהשקעה זו תצליח, ומכח זה מעל כל במה אפשרית השתלחו בהשקעה בצורה מוגזמת גם לטעמי כתבות טורים וכו'
הצגת הדברים בצורה זו מפורשת לא כך בדברי הרב הייזלר, (ושוב אני חוזר על טענתי שלנושא זה לא התייחסו הרב סילמן ור' שריאל בדבריהם).
אין חילוק בין אם הטעם שכתב כך הוא משום שהוא יודע דברים שהם אינם יודעים, או מכח שהוא סובר שכך ראוי להציג הדברים לעיני הציבור.
כבני תורה אנו לא אמורים לקבל גישה אחרת ללא תמיכה רבנית מאחורה (אך יתכן שהרב ברוורמן תומך בכך ואם כן יש כאן לכאורה מחלוקת)
קיצרתי ודי בזה לע"ע@יושב-בגנים
השאלה היא האם בעת גיוס המשקיעים הובהר להם כי השקעה זאת היא עם סיכון קיצוני והימור (כלשונו של הרב הייזלר) או שהובטח להם רווחים גבוהים בטווח זמן קצר? (שוב אדגיש כל המידע שלי הוא ממה שנכתב כאן)@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
כבני תורה אנו לא אמורים לקבל גישה אחרת ללא תמיכה רבנית מאחורה (אך יתכן שהרב ברוורמן תומך בכך ואם כן יש כאן לכאורה מחלוקת)ויתכן שהוא תמך בכך ואין כאן מחלוקת הם פשוט באו להציל את הממון של המשקיעים והוא בא להציל את הממון של אלה שעדיין לא השקיעו, ובשניהם מקיימים מצות השבת אבידה.
ולגבי הטורים שכתבו כנ"ל אין לי שום מידע חוץ מהאשכול הזה.
-
כבוד הרב יושב בגנים אינני מבין מה אתה חוזר שוב ושוב על בקשתך להתיחסות של ר' איצה לענין
איפה היה דבר שאמר [בגלוי] שסותר את מכתב בית הדין. והרי הויכוח כאן כעת הוא על נידון שלא למעשה בכלל - כמה כעת אחוזי הרווח.
א. כו"ע מודו שבעלי ההשקעה אדם טוב ישר ומיוחד ומטרתו היתה ליתן אפיק השקעה בעל פוטנציאל ריווחי גבוה לאברכים שיוכלו להשיא את ילדיהם בכבוד.
ב. כו"ע מודו שהשקעה זו היא בסיכון גבוה ולא נכון לאברכים להיכנס להשקעה כזו.
ג. כו"ע מודו שלמשכן את הדירה בעבור השקעה זה דבר שאסור בשום מצב לעשות.
ד. כו"ע מודו שכרגע ההשקעה עדיין בסיכון גבוה ועם זאת יש פוטנציאל רווח אם יצליח.
ה. כו"ע מודו שטובת כלל המשקיעים שלא ימשכו כל המשקיעים את כספם בשביל פוטנציאל הרווח.
הספק ויכוח היחיד שיש כאן הוא על אחוזי הסיכוי של פוטנציאל הרווח, שעל זה לא היה התיחסות כלל של מכתב בית הדין ולא היה מעולם התיחסות בקו המידע.
ההתיחסות של קו המידע ור' איצ'ה מתחילה היא שלאברכים אסור להשקיע, [ובפרט להיכנס כעת] להשקעה זו במקום כזה בסיכון גבוה.
וכן התייחסות של הרב ברוורמן בכינוס היתה שנכון לא לדבר על כך כעת בשביל אפשרות הצלחת פוטנציאל הרווח.
אז מה אתה רוצה מר' איצ'ה שיאמר שיש כך אחוזי סיכוי או כך...
מטרתו ודבריו היו שכעת אברכים לא יכנסו להשקעה בעלת סיכון גבוה הזאת.
וכן ילמדו להבא לא להיכנס להשקעה בעלת סיכון גבוה כזאת.
וזה בדיוק מה שנכתב בפסק הדין.
אז מה יש לו להגיב -
אחרי שמבינים שהדעה שלי בנויה על מכתבי הרבנים בלבד ארשה לעצמי לשאול כמה שאלות.
א. האם נראה לאי מישהו ממכתב הרבנים שעל חברי הפורום הנכבד להתנצל, או שמא עבודתם רצויה לגיטימית ומבורכת?
ב. @פייביש כתב ע"ז "הכי טוב שיכול להיות" זה נכון? וא"כ למי? (אני חושב שלשני הצדדים)
ג. האם למשקיעים יש למה לצפות להחזרת הקרן? לרווח? (ע"ז ניתן לענות גם בסקר הנ"ל) ומתי?
ד. האם @כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן אמור להירדם עכשיו יותר טוב או שמא עליו לפנות להרב המשקיע ולגבש איתו הסכמות חדשות לפי הערכה ריאלית של מצב הפרויקט כיום?
ה.
אני לא רוצה לשאול כדי לא להזיק לכלל המשקיעים, וכל משקיע שישאל את רבותיו.אם יש למישהו תשובות אשמח שיגבה אותם ולא רק יכתוב כן/לא.
נ.ב. מאמין שיש עוד כמה שאלות שיכולות להישאל רק שלא עולה לי כרגע.
-
@יושב-בגנים
השאלה היא האם בעת גיוס המשקיעים הובהר להם כי השקעה זאת היא עם סיכון קיצוני והימור (כלשונו של הרב הייזלר) או שהובטח להם רווחים גבוהים בטווח זמן קצר? (שוב אדגיש כל המידע שלי הוא ממה שנכתב כאן)@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
כבני תורה אנו לא אמורים לקבל גישה אחרת ללא תמיכה רבנית מאחורה (אך יתכן שהרב ברוורמן תומך בכך ואם כן יש כאן לכאורה מחלוקת)ויתכן שהוא תמך בכך ואין כאן מחלוקת הם פשוט באו להציל את הממון של המשקיעים והוא בא להציל את הממון של אלה שעדיין לא השקיעו, ובשניהם מקיימים מצות השבת אבידה.
ולגבי הטורים שכתבו כנ"ל אין לי שום מידע חוץ מהאשכול הזה.
@אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
השאלה היא האם בעת גיוס המשקיעים הובהר להם כי השקעה זאת היא עם סיכון קיצוני והימור (כלשונו של הרב הייזלר) או שהובטח להם רווחים גבוהים בטווח זמן קצר? (שוב אדגיש כל המידע שלי הוא ממה שנכתב כאן)
אם אתה לא יודע מה דעתי בענין זה אתה מוזמן לקרוא את דברי מהתחלה.
-
כאחד שמתנגד חריף לגיוס המשקיעים למיזם זה ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
אני לא מבין את הכותבים האחורנים אשר נותנים פתחון פה, משום היתממותם או חוסר ידיעתם לתומכי ההשקעה,
יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום אם כי יתכן ויש טעם אחר לשתיקתם -
סיכום בקצרה של מעלות וחסרונות 'השקעה' במכרות ע"פ מכתב הגר"מ הייזלר
מעלות
- א. בעל המכרה אדם יר"ש ואין חשש לגניבת או עוקץ ח"ו
- ב. ידוע היכן כל הכספים שנגבו מאברכים.
- ג. במידה ו'ההשקעה' תצליח יש אפשרות (פונטציאל) ויהיה רווח גדול
- ד. נמצא משקיע שמוכן לעת עתה לשלם את התחיבות החברה לשלם את משכנתאות האברכים
חסרונות
- א. סיכון במידה קיצונית (לשון המכתב)
- ב. גם באפשרות האופטמית ביותר אין צפי משוער מתי יבואו רווחים (אם בכלל...)
- ג. אין לחברה אפשרות לשלם את חובתיה אלא מכספי 'משקיעים' חדשים. (א.ה. ובעלי החברה התחייבו לרבנים שליט"א שלא לקחת עוד כספים מאברכים, ועד היום לא נמצאו כ"כ אנשים שאינם אברכים 'שישקיעו' שם...)
- ד. החברה פועלת למנות מנהל מקצועי חדש, כל עוד אין כזה לכאו’ הניהול של היום לא ממש מוצלח (בלשון המעטה...)
לכל היוצא מהנ"ל לככאו’ כוונת הרבנים שליט"א לברוח מהששקעה הזו כמו מאש
-
@אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
השאלה היא האם בעת גיוס המשקיעים הובהר להם כי השקעה זאת היא עם סיכון קיצוני והימור (כלשונו של הרב הייזלר) או שהובטח להם רווחים גבוהים בטווח זמן קצר? (שוב אדגיש כל המידע שלי הוא ממה שנכתב כאן)
אם אתה לא יודע מה דעתי בענין זה אתה מוזמן לקרוא את דברי מהתחלה.
@יושב-בגנים
נראה לי שאני יודע, ולכן היה לי מוזר מה שכתבת, כי לפעמים גם כשיש 10% סיכוי ולמשקיעים מספרים אחרת, יש בזה גם סוג של נוכלות.
(אא"כ זה היה מחוסר ידיעה, אלא שזה מוזר לומר שאדם נכנס כך להשקעה ואינו יודע את ההשלכות) -
כבוד הרב יושב בגנים אינני מבין מה אתה חוזר שוב ושוב על בקשתך להתיחסות של ר' איצה לענין
איפה היה דבר שאמר [בגלוי] שסותר את מכתב בית הדין. והרי הויכוח כאן כעת הוא על נידון שלא למעשה בכלל - כמה כעת אחוזי הרווח.
א. כו"ע מודו שבעלי ההשקעה אדם טוב ישר ומיוחד ומטרתו היתה ליתן אפיק השקעה בעל פוטנציאל ריווחי גבוה לאברכים שיוכלו להשיא את ילדיהם בכבוד.
ב. כו"ע מודו שהשקעה זו היא בסיכון גבוה ולא נכון לאברכים להיכנס להשקעה כזו.
ג. כו"ע מודו שלמשכן את הדירה בעבור השקעה זה דבר שאסור בשום מצב לעשות.
ד. כו"ע מודו שכרגע ההשקעה עדיין בסיכון גבוה ועם זאת יש פוטנציאל רווח אם יצליח.
ה. כו"ע מודו שטובת כלל המשקיעים שלא ימשכו כל המשקיעים את כספם בשביל פוטנציאל הרווח.
הספק ויכוח היחיד שיש כאן הוא על אחוזי הסיכוי של פוטנציאל הרווח, שעל זה לא היה התיחסות כלל של מכתב בית הדין ולא היה מעולם התיחסות בקו המידע.
ההתיחסות של קו המידע ור' איצ'ה מתחילה היא שלאברכים אסור להשקיע, [ובפרט להיכנס כעת] להשקעה זו במקום כזה בסיכון גבוה.
וכן התייחסות של הרב ברוורמן בכינוס היתה שנכון לא לדבר על כך כעת בשביל אפשרות הצלחת פוטנציאל הרווח.
אז מה אתה רוצה מר' איצ'ה שיאמר שיש כך אחוזי סיכוי או כך...
מטרתו ודבריו היו שכעת אברכים לא יכנסו להשקעה בעלת סיכון גבוה הזאת.
וכן ילמדו להבא לא להיכנס להשקעה בעלת סיכון גבוה כזאת.
וזה בדיוק מה שנכתב בפסק הדין.
אז מה יש לו להגיב@רק-יגיעה-בתורה
כנראה שאתה לא מסתובב כאן מספיק זמן בשביל לדעת שאין כאן נושא אחד שכו"ע מודו,
הדבר היחיד שכו"ע מודו הוא שאסור לאברכים להכנס לסיכון גבוה,
אך לא כו"ע מודו מהו סיכון גבוה? ומה היה מיזם זה? -
@יושב-בגנים
נראה לי שאני יודע, ולכן היה לי מוזר מה שכתבת, כי לפעמים גם כשיש 10% סיכוי ולמשקיעים מספרים אחרת, יש בזה גם סוג של נוכלות.
(אא"כ זה היה מחוסר ידיעה, אלא שזה מוזר לומר שאדם נכנס כך להשקעה ואינו יודע את ההשלכות)@אבי-ר.
נכון ולכן מתפלא אני על הרב הייזלר שלא כתב זאת וצ"ע -
כאחד שמתנגד חריף לגיוס המשקיעים למיזם זה ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
אני לא מבין את הכותבים האחורנים אשר נותנים פתחון פה, משום היתממותם או חוסר ידיעתם לתומכי ההשקעה,
יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום אם כי יתכן ויש טעם אחר לשתיקתם@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
(לא יורשה) וכנ"ל מטרתו היתה להציל את הכספים המושקעים כבר ולא ראה צורך לגנות כך כשאין עוד גיוס מאברכים.
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
נכון ולכן מתפלא אני על הרב הייזלר שלא כתב זאת וצ"ע
כנ"ל.