דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
806 82 15.8k 81
  • ניתוח פסק בית דין מכרות זהב.pdf
    המכתב המלא של מר מיכה שולם

• פוסט זה נמחק!
  • @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@פייביש
    אני חורג מדרכי שלא להגיב לך,
    במיוחד שיש לי התנגדות לדברים שנכתבים בכל מיני אתרים למיניהם.
    אך בכל אופן עברתי על מה שאותו אחד כתב ולא ראיתי סתירה אחת בין מה שהוא כתב למה שהרבנים כתבו.
    הכותב סה"כ הראה כמה כסף יצטרכו בעלי המכרות לגייס ולהראות שמדובר בתקווה מאד רחוקה הרבנים לא כתבו בשום מקום אחרת.
    בלי לכעוס על אלה שהכפישו את שמו של הרח"ק,
    תכתוב איפה יש סתירה בין דברי הכותב לדברי הרבנים.
    בהצלחה.

א. הוא קובל על כך שהיה כאן התנהלות מרשימה
    ב. הוא מפקפק על כך שביה"ד קבע שאין כאן 'עוקץ' או 'תרמית'
    ג. הוא כותב ש'קשה להאמין' שהרח"ק יעמוד בהתחיבותיו,
    כ"ז דלא כמבואר במכתב
    מתורף הדברים נשמע שהרבנים לא מבינים והוא וחביריו עשו 'סימולציה' והבינו מה שהרבנים לא הבינו

@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

א. הוא קובל על כך שהיה כאן התנהלות מרשימה
    ב. הוא מפקפק על כך שביה"ד קבע שאין כאן 'עוקץ' או 'תרמית'
    ג. הוא כותב ש'קשה להאמין' שהרח"ק יעמוד בהתחיבותיו,
    כ"ז דלא כמבואר במכתב
    מתורף הדברים נשמע שהרבנים לא מבינים והוא וחביריו עשו 'סימולציה' והבינו מה שהרבנים לא הבינו

עיקר התנגדותם של המבקרים נבעה מהקביעה כי מדובר בהשקעה ברמת סיכון חריגה, שאינה הולמת את מצבם הכלכלי של אברכים. בהמשך, הופצו שמועות ופרסומים בדבר מעילה בכספים, אשר התבססו ככל הנראה על נתונים חלקיים בלבד.

מכתב בית הדין תומך בטענת המתנגדים בנוגע לרמת הסיכון, אך שולל את החשדות למעילה. לפיכך, המושג "התנהלות מרשימה" המוזכר במכתב מתייחס ליושרה האישית – בכך שכל סכום תועד בקפידה ולא נגנב – אולם מבחינה עסקית-ניהולית, מדובר בהתנהלות בסיסית בלבד.

באשר למונח "עוקץ", בית הדין שלל את קיומו במובן של שימוש בכספים למטרות זרות; עם זאת, כאשר הציבור השתמש במונח זה, כוונתו הייתה לעצם לקיחת הכספים ממשקיעים שאינם כשירים לכך – וזאת אכן אישר בית הדין שהתרחש.

בנוגע לטענתך השלישית, לא מצאתי היכן פסק הדין סותר זאת

מתורף דבריו נשמע שהציבור לא הבינו את מה שהרבנים כתבו (כנראה יש כמה אנפלאבתים)
    ואם מישהו שתמך בהשקעה יכול אחרי מכתב כזה להגיד "הכי טוב שיכול להיות" אני נאלץ להסכים לדבריו.

• מי שמשתמש ב'פונזי' בלי לדעת שזה נקרא הונאה, זו הונאה או לא?
    ומי שמבסוט מזה שההשקעה רק מאוד מסוכנת ולא עוקץ, מה הוא????
    ובלי ששמתם לב הרב הייזלר חסם אותו מלגייס משקיעים נוספים וכולם מבסוטים מכך אז מה יותר טוב מזה!

• מי שמשתמש ב'פונזי' בלי לדעת שזה נקרא הונאה, זו הונאה או לא?
    ובלי ששמתם לב הרב הייזלר חסם אותו מלגייס משקיעים נוספים וכולם מבסוטים מכך אז מה יותר טוב מזה!

@ש.-כהן כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מי שמשתמש ב'פונזי' בלי לדעת שזה נקרא הונאה, זו הונאה או לא?

זה נקרא בהלכה מוציא שם רע.

• ערב טוב
    עוקב מהצד כבר תקופה ארוכה אחרי המתרחש ואני מעוניין לנצל במה זו להתנצלות בפני המשקיע שאמנם איני מכירו אך כמו רבים שפטתי אותו על סמך הפצות ושמועות שכעת מתבררות ככזב.
    אם הוא קורא את השורות אבקש מאד שיסלח לי על שהאמנתי לחשדות שפורסמו, והלקח עבורי הוא שאין להאמין ולקחת כמובן מאליו פרסומים שונים גם של אנשים הנחשבים אמינים ומגובים ב"נתונים".
    בכל הדורות מה שהחזיק את העם היהודי זה אמונת חכמים ועירעור ונסיונות פרשנות על דעת הדיינים והרבנים רק מוכיח שכל זה לא היה לש"ש.

נושאים מוצעים