דילוג לתוכן

חיסכון לכל ילד לאזרחים אמריקאים - שאלה

חיסכון לכל ילד
8 3 59 3
  • שלום לכולם,
    קראתי כאן כמה פוסטים על השקעות לאזרחים אמריקאיים- מה שרלוונטי גם לגביי,
    ויש לי שאלה לגבי חיסכון לכל ילד:
    אני רואה שהנושא שנוי במחלוקת האם מתחייב במס PFIC או לא...
    בכל מקרה ההמלצה הגורפת כאן הייתה - לא להגדיל את החיסכון ב- 57 ש"ח נוספים מביטוח לאומי.
    ושאלתי היא - למה?
    הרי החיסכון רשום על שם הילד שלי, לא על שמי.
    גם הילד שלי הוא אזרח ארה"ב, מצד שני - הילד שלי לא מגיש דוחות ל- IRS,
    וגם אנחנו לא מגישים עבורו מעל גיל 18 (נניח שימשוך בגיל 21),
    ולכאורה הילד שלי לא יגיש דוח IRS בעצמו (- הוא תושב ישראל ואין לו מה להרוויח מזה, במקרה שלו.)

ככל הידוע לי, בפועל - ה-IRS לא "מתעסק" עם אזרח ארה"ב (שאינו תושב ארה"ב) שלא יוצר איתו מגע. ה- IRS לא רודף אחרי עשרות מליוני אזרחי ארה"ב שמפוזרים בגלובוס ומעולם לא הגישו דוחות IRS.
    אז למה לחשוש שמא ה- IRS יחייב במס PFIC את הילד שלי כשימשוך את החיסכון לכל ילד?
    האם פספסתי כאן משהו?

• שלום לכולם,
    קראתי כאן כמה פוסטים על השקעות לאזרחים אמריקאיים- מה שרלוונטי גם לגביי,
    ויש לי שאלה לגבי חיסכון לכל ילד:
    אני רואה שהנושא שנוי במחלוקת האם מתחייב במס PFIC או לא...
    בכל מקרה ההמלצה הגורפת כאן הייתה - לא להגדיל את החיסכון ב- 57 ש"ח נוספים מביטוח לאומי.
    ושאלתי היא - למה?
    הרי החיסכון רשום על שם הילד שלי, לא על שמי.
    גם הילד שלי הוא אזרח ארה"ב, מצד שני - הילד שלי לא מגיש דוחות ל- IRS,
    וגם אנחנו לא מגישים עבורו מעל גיל 18 (נניח שימשוך בגיל 21),
    ולכאורה הילד שלי לא יגיש דוח IRS בעצמו (- הוא תושב ישראל ואין לו מה להרוויח מזה, במקרה שלו.)

ככל הידוע לי, בפועל - ה-IRS לא "מתעסק" עם אזרח ארה"ב (שאינו תושב ארה"ב) שלא יוצר איתו מגע. ה- IRS לא רודף אחרי עשרות מליוני אזרחי ארה"ב שמפוזרים בגלובוס ומעולם לא הגישו דוחות IRS.
    אז למה לחשוש שמא ה- IRS יחייב במס PFIC את הילד שלי כשימשוך את החיסכון לכל ילד?
    האם פספסתי כאן משהו?

@אפ_על_פי_כן

@אפ_על_פי_כן כתב בחיסכון לכל ילד לאזרחים אמריקאים - שאלה:

ה- IRS לא רודף אחרי עשרות מליוני אזרחי ארה"ב שמפוזרים בגלובוס ומעולם לא הגישו דוחות IRS.

ואחרי מאות מליונים שמגישים דוחות הוא כן 'מתעסק'?
    מאיפה נקודת המוצא שהוא מחפש רק אנשים שמגישים דחות לIRS?, כל אזרח אמריקאי בגדול הוא בחזקת 'חייב' עד שיוכח אחרת.

• @אפ_על_פי_כן

ה- IRS לא רודף אחרי עשרות מליוני אזרחי ארה"ב שמפוזרים בגלובוס ומעולם לא הגישו דוחות IRS.

ואחרי מאות מליונים שמגישים דוחות הוא כן 'מתעסק'?
    מאיפה נקודת המוצא שהוא מחפש רק אנשים שמגישים דחות לIRS?, כל אזרח אמריקאי בגדול הוא בחזקת 'חייב' עד שיוכח אחרת.

@שמיל-שמיל
    אנשים שגישים דוח ל- IRS
    כמה אחוזים בודדים מתוכם (מדי שנה) - הם מבקשים אימות,
    כמה אחוזים בודדים מתוכם (מדי שנה) - הם מבקשים הוכחות,
    כמה אחוזים בודדים מתוכם (מדי שנה) - מבצעים בדיקת עומק.

אם תיקח איזה ג'וני מיוהנסבורג, שהוא אזרח אמריקאי כי אמא שלו היא אזרחית,
    מעולם לא פנה ל- IRS, לא הגיש דוחות ולא החליף איתם מילה - הם לא פונים אליו יום אחד בהיר ומבקשים בדיקת עומק...

כאשר אתה מגיש להם דוח שנתי, הם כן עלולים להחליט "לקחת אותך כפרוייקט".

הסתייגות: אין התחייבות לנכונות המדובר כלל. מדובר מידע כללי.
    לא פניתי אליהם ושאלתי על מדיניות הבדיקות שלהם.

• @שמיל-שמיל
    אנשים שגישים דוח ל- IRS

מעולם לא פנה ל- IRS, לא הגיש דוחות ולא החליף איתם מילה - הם לא פונים אליו יום אחד בהיר ומבקשים בדיקת עומק...

מנין לך?

הרי על פי חוק כל אזרח מעל הכנסה מינמאלית חייב בהגשה
    אם ניקח את ג'וני מיוהנסבורג לצורך הענין בגיל 40 כמה סיכוי יש שהוא מקיים את חובתו כלפי החוק? למה שלא יבדקו את זה.

• @שמיל-שמיל
    אנשים שגישים דוח ל- IRS

אם אתה לא חושש לאחוזים האלו תעשה מה שאתה רוצה, אך זה לא באת"ל, לכל שורה שציטטת יש סטטיסטיקה כשלעצמה.

חוץ מזה שיתכן ויום יבוא והאמריקאים יקבלו מידע ישיר דרך חברות ההשקעה על משקיעים שמשקיעים דרכם כפי שקיים כבר כיום בבנקים, ואז הם יכולים להגיע אליך מהצד השני

• @אפ_על_פי_כן כתב בחיסכון לכל ילד לאזרחים אמריקאים - שאלה:

אם אתה לא חושש לאחוזים האלו תעשה מה שאתה רוצה, אך זה לא באת"ל, לכל שורה שציטטת יש סטטיסטיקה כשלעצמה.

חוץ מזה שיתכן ויום יבוא והאמריקאים יקבלו מידע ישיר דרך חברות ההשקעה על משקיעים שמשקיעים דרכם כפי שקיים כבר כיום בבנקים, ואז הם יכולים להגיע אליך מהצד השני

הכל ייתכן בעתיד,
    הכוונה היא מהמדיניות עד היום -
    ה- IRS האמריקאי לא יוצר קשר עם אזרח אמריקאי שאינו מתגורר בארה"ב ואינו מרוויח בארה"ב, ואין לו שום תקשורת עם ה- IRS,
    כדי לבדוק איך הוא מקיים את חבות המס שלו.
    אמנם תיאורטית הוא חייב לשלם מס, אבל לא אוכפים את זה.
    צריך להבין,
    שמדיניות המיסוי של ארה"ב (חבות מס של אזרחים שאינם תושבי ארה"ב ואינם מרוויחים בארה"ב) היא נדירה בין מדינות העולם.
    רוב מדינות העולם אינם דורשות מס מאזרחים שאין להם קשר מגורים או עבודה עם מדינת המקור שלהם.

השאלה שלי היא- סתם בחור ישיבה בן 21 שמשך חיסכון לכל ילד על שמו. הוא אמנם אזרח אמריקאי, אבל ה- IRS מבחינתו לא מכיר אותו.
    כמה סיכויים יש שהוא יסתבך אם לא ישלם מס PFIC על החיסכון הזה?
    (לא תיאוריות, אלא בפועל)

• ייתכן שאם אתה מליארדר ושמך מפורסם בעולם- המצב שונה, וה- IRS בהחלט עלול לחפש אותך.
  • הכל ייתכן בעתיד,
    הכוונה היא מהמדיניות עד היום -
    ה- IRS האמריקאי לא יוצר קשר עם אזרח אמריקאי שאינו מתגורר בארה"ב ואינו מרוויח בארה"ב, ואין לו שום תקשורת עם ה- IRS,
    כדי לבדוק איך הוא מקיים את חבות המס שלו.
    אמנם תיאורטית הוא חייב לשלם מס, אבל לא אוכפים את זה.
    צריך להבין,
    שמדיניות המיסוי של ארה"ב (חבות מס של אזרחים שאינם תושבי ארה"ב ואינם מרוויחים בארה"ב) היא נדירה בין מדינות העולם.
    רוב מדינות העולם אינם דורשות מס מאזרחים שאין להם קשר מגורים או עבודה עם מדינת המקור שלהם.

השאלה שלי היא- סתם בחור ישיבה בן 21 שמשך חיסכון לכל ילד על שמו. הוא אמנם אזרח אמריקאי, אבל ה- IRS מבחינתו לא מכיר אותו.
    כמה סיכויים יש שהוא יסתבך אם לא ישלם מס PFIC על החיסכון הזה?
    (לא תיאוריות, אלא בפועל)

• ייתכן שאם אתה מליארדר ושמך מפורסם בעולם- המצב שונה, וה- IRS בהחלט עלול לחפש אותך.

הקפצה
    האם לעוד מישהו יש מה לומר?
    אני בדיוק בהתלבטות בנושא זה ואשמח לדעת המבינים

• אני התייעצתי עם רואה חשבון אמריקאי ואמרו לי שהם סוברים שאין שום בעיה עם דמי חסכון לכל ילד לילדים אמריקאים.
    זה כלל לא בטוח שיהיה בעיות על זה בעתיד.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    9 פוסטים
    240 צפיות
    ס
    @המבקר כתב ב'חיסכון לכל ילד' על שם ילד מיוחד, איך לנהל אותו?: אין גם משמעות לגבי מיסוי? לא. יש מס רווח הון על חסכון לכל ילד כמו כל השקעה אחרת. @שמח-לעזור כתב ב'חיסכון לכל ילד' על שם ילד מיוחד, איך לנהל אותו?: המעלה היחידה בהכפלת החיסכון על פני השקעה רגילה היא… פסיכולוגית (ודמי ניהול ביחס לחלק מהחלופות) לא מדוייק. אין שום דמי ניהול על חסכון לכל ילד עד גיל 21, וגם לאחר מכן דמי ניהול זולים משמעותית מכל חלופה אחרת, וזה בהחלט סכום מכובד.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    346 צפיות
    צ
    @בנימין-26 יש מסלולים שמשלבים מדדי ת"א כמו במור והראל, לא בדקתי כעת, אבל ההיגיון אומר שהמסלולים בסיכון מוגבר גם משלבים.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    192 צפיות
    צ
    @משפחה-אחת א"א להמליץ לך, וגם אין תוכנית מומלצת. העיקרון הוא שלטווח הארוך אפשר וכדאי לקחת סיכונים, כלומר להשקיע במניות. מתוך ההנחה שגם אם יהיו ירידות, יש להם מספיק זמן להתאושש ולעלות הרבה יותר. ואילו לטווח הקצר, ממש לא כדאי לקחת סיכונים, ולכן לא כדאי להשקיע במניות. מה נקרא טווח ארוך? מקובל להגיד שבהפקדות חודשיות מ-7 שנים ומעלה זה טווח ארוך. איזה מסלולים יש שמשקיעים במניות בחסכון לכל ילד הלכה? אינפיניטי הלכה זה במדד העולמי, מיטב דש הלכה זה S&P500, מור הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [כמדומני, לא בדקתי כרגע]. הראל הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [גם זה לא בדקתי כרגע]. אבל זה רק 75% חשיפה למניות. בשונה מהחברות שמוזכרות בראש הרשימה שהם כמעט 100% חשיפה למניות. אני נשאל הרבה בנוגע לזה, והתשובות צריכות להיות מותאמות, ראשית, כמה כסף כבר נצבר, אם לא נצבר הרבה כסף, ייתכן שאפשר להשקיע במניות גם בגיל יותר בוגר. מתוך ההבנה שגם אם יהיו ירידות לא יפסידו הרבה כסף, ויהיה אפשר להסתדר, ולפחות יש סיכוי של עליות. ואולי בכלל לא תמיד כדאי למשוך את הכספים כמו שכבר כתבו כאן, ואז אין שום מניעה מלהשקיע במניות.
  • חיסכון לכל ילד

הועבר חיסכון לכל ילד חיסכון לכל ילד
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    257 צפיות
    א
    @סייעתא-דשמיא אכן, טעות שלי. אם כי זכור לי שתשואה כהלכה אמרו שאלטשולר חושבים גם על הכיון.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    155 צפיות
    צ
    @יעקב-פר לא לשכוח להגיש אח"כ בקשה להחזר מס, על מס רוחי הון. [אם באמת יש זכאות, כגון נקודות זיכוי שלא מנוצלות, כפי שמצוי בגיל 18 שאין עבודה] רק שסביר להניח שלא מדובר כאן על סכום גבוה בכלל.