דילוג לתוכן

היערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם

פרנסה
20 6 96 5
  • בתקופה האחרונה יוצא לי לא מעט להרהר בעתיד הכלכלי של כולנו.
    ולפני שאתם מפנים אותי ל-S&P אבהיר שכבר פתחתי קה״ש, ולא בחתונות הילדים עסקינן.
    כולנו כבר חוטאים לעיתים בקיצורי דרך עם הבינה המלאכותית: אם זה ייעוץ על השיעול של הילד, ברכה למעסיק או סתם העשרה כללית.
    אך דומה שאת הדבר האמיתי אנחנו מפספסים, והוא לדעתי שוק התעסוקה, או במבט רחב יותר – הדרך להרוויח כסף.
    ברור שאנחנו לקראת עידן אחר לחלוטין. כל החשיבה שלנו על כסף ועל הדרך להשיג אותו הולכת להשתנות מהקצה לקצה. קשה לנו לדמיין את זה כשאנו נוסעים ברכב הבנזין למשרד ומקווים שהבוס לא ישים לב לאיחור שנגרם לנו בעקבות התור הארוך בסופר השכונתי. הכול מוחשי כל כך וחסר תחליף הגיוני.
    אבל זהו – שאנחנו בדיוק כמו אותו חוטב עצים שעובד קשה, אבל בטוח במאה אחוז שאם לא הגזע הזה הילדים שלו יקפאו מקור. היום אנחנו יודעים לגחך עליו ופשוט להדליק את תנור החימום. חכמת הבדיעבד.
    רק כדי שנבין קצת למה אני זורה אימה מהמקלדת ועד כמה אנחנו מפספסים פה: לאחרונה שוחחתי עם יהודי שעובד בתחום ההייטק בתפקיד בכיר, ומטבע הדברים יוצא לו לפגוש אנשים מהתעשייה מכל העולם. ואני שומע שהדבר החם הבא הוא סוכני AI שירכזו לנו את כל הפן הפיננסי, כולל התמקחויות על הנחות והטבות מול הבנק, חברת הביטוח, הסופרמרקט או חנות הנעליים.
    יהיו כאלו מנויים בג׳מיני, כנראה שאצל גרוק יירשמו הקונספירטורים שבינינו, והתפרנים אולי ילכו לדיפסיק. מה שבטוח – כמות המקצועות שיתאדו במהפכה כזו היא מטורפת: החל מיועצי משכנתאות, סוכני ביטוח, יועצים כלכליים למיניהם, סוכני שירות ומכירות, ובעצם כולם. תעצמו עיניים רגע ותריצו את כל המקצועות שעולים לכם בראש – כנראה שלא יצטרכו אותם.
    טוב, אז לא קוראים לי יצחק בריק ואין לי שום מוטיבציה להטריד את מנוחת מי מהקוראים.
    אז למה לי כל המלל הזה? אני רוצה לשתף אתכם במסקנה מעניינת שעלתה במוחי והובילה אותי לקבל החלטה אישית כבר היום. אם ננסה לצפות את העתיד ולחשוב קצת "אילון מאסק", כנראה שהאפשרות הראשונה להתפרנס ב-2046 בלי להתייתר בדור הבינה תהיה בעלות על נכס – דהיינו דירה, מניה או קיוסק מוזנח ברחובות. אממה, שלצד מגמת ה-AI ובהיבטים מסוימים כתוצאה מההתפתחות, הבעלות תהפוך להיות מאוד ריכוזית. לעשירים יהיה הרבה יותר קל לעמוד בהשקעה הראשונית של פיתוח אוטומציות ורובוטיקה, מה שיעניק להם יתרון ברור על פני האזרח הפשוט. כך שהאפשרות הזו יותר מורכבת.
    האופציה השנייה, והמעניינת לדעתי, היא שלל מקצועות הרוח. לדוגמה: סופר סת״ם, צייר (לחובבי הז׳אנר!), לומד תורה, איש חינוך או שופט. המכנה המשותף הוא הערך שמוביל צרכן לדרוש דווקא מבן אנוש את השירות שהוא מציע.
    נכון שכיום רבים מאיתנו יעדיפו גם מלצר אנושי במסעדה, אבל זה נטו מהסיבה שמוזר לנו לראות אופטימוס מגיש מנת אסאדו. המבחן האמיתי הוא לא מה יותר כיף, אלא מה קו אדום אצלנו. מזוזה מודפסת לעולם לא ארכוש, ואף אדם נורמטיבי לא ישלח ילד ללמוד אצל רובוט – כי שם אנחנו זקוקים לאנושיות.
    מה שמותיר אותנו עם אסטרטגיה ברורה לכאורה: להתמקד היום דווקא במקצועות הרוח, כדי שכשנגיע לרגע האמת נוכל להעניק מהניסיון שנצבור כמחנכים לכל המתכנתים והאדריכלים לשעבר, וכמובן להשתכר בהתאם. נשמע הזוי, אבל לטעמי זה ממש צפוי.
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
    נ.ב. חברו הטוב של האדם די הסכים עם ההגיון ששפכתי כאן

• מעניין מאד.
    הסכמתי עם הרבה נקודות,
    רק ברצוני להעיר את תשומת הלב: כל התחום רווי באגדות, מיתוסים וקונספירציות.
    המון דיבורי סרק של אנשים שלא באמת מבינים במקצועות עליהם הם מדברים.
    ולמה הכוונה?! -
    אתמקד בדוגמא אחת שיש לי איתה היכרות עמוקה: הייטק. שומעים בלי סוף ברבורים ע"כ שזה סוף הדרך של המתכנתים, כי ה- AI יחליף אותם וכו'.
    לא נכון.
    אנשי ההייטק מוכרחים למוד לעבוד יד ביד עם AI כי אחרת הם יפגרו מאחור, אבל ה- AI לא יכול להחליף אותם. צורת ההעבודה עוברת מטמורפוזה, אבל לא נכחדת.
    הם יצטרכו לחשוב על נקודות החוזקה שלהם על פני המכונה, כדי לייצר לעצמם יתרון על פניה.
    למשל: כן ל- ראייה מערכתית רחבה, יכולת עבודה בצוות, הבנת צרכי הלקוח, הגיון אנושי בריא וכו',
    ולא: יכולת כתיבת קוד מהירה ויעילה, ידע מקיף, ועוד. בתחומים אלו ל- AI יש יתרון על כל אדם.
    (מי שמעוניין בהרחבה יכול לבקש.)

נקיש מכאן למקצועות אחרים.
    לדעתי ה AI לא יחליף סוכני ביטוח ויועצים פיננסיים, אבל הם יהיו מוכרחים להתאים את עצמם לשינויים קיצוניים ומהירים כדי להישאר על המפה. (- כאן זהו תחום שאין לי התמצאות לעומק.) לא יהיה ליועץ הפיננסי יתרון כי הוא מהיר מאד בחישוב תשואות, או בקיא במתרחש בכל הבורסות בעולם, כן יהיה לו יתרון אם יהיה אמפטי, ומבין מצבים כלכליים מהבחינה האנושית. (- יועצים פיננסיים הם לפעמים חצי פסיכולוגים)

לשם הוכחה, תחשבו על הדוגמא הבאה:
    האם לדעתכם ה- AI יחליף את מקצוע העיתונאי?
    גם היום כתבות רבות בכלי התקשורת נכתבות ע"י AI וחדי העין יכולים להבחין בכך... האם זהו הסוף למקצוע העיתונאות? ודאי שלא. המקצוע פשוט יחליף צורה.

אלו מקצועות כן בסכנה? (לדעתי הענייה)
    בראש ובראשונה- שירות לקוחות. נציגי שירות, טלרים בנק, כל מקצוע שהוא חזרתי ותבניתי, הווי אומר- קל להחליף אותו בתהליך אוטומטי.

זה השנקל שלי 😊
    בהצלחה לכולנו

• מעניין מאד.
    הסכמתי עם הרבה נקודות,
    ולמה הכוונה?! -
    אתמקד בדוגמא אחת שיש לי איתה היכרות עמוקה: הייטק. שומעים בלי סוף ברבורים ע"כ שזה סוף הדרך של המתכנתים, כי ה- AI יחליף אותם וכו'.
    לא נכון.
    אנשי ההייטק מוכרחים למוד לעבוד יד ביד עם AI כי אחרת הם יפגרו מאחור, אבל ה- AI לא יכול להחליף אותם. צורת ההעבודה עוברת מטמורפוזה, אבל לא נכחדת.
    הם יצטרכו לחשוב על נקודות החוזקה שלהם על פני המכונה, כדי לייצר לעצמם יתרון על פניה.
    למשל: כן ל- ראייה מערכתית רחבה, יכולת עבודה בצוות, הבנת צרכי הלקוח, הגיון אנושי בריא וכו',
    ולא: יכולת כתיבת קוד מהירה ויעילה, ידע מקיף, ועוד. בתחומים אלו ל- AI יש יתרון על כל אדם.

לדעתי ה AI לא יחליף סוכני ביטוח ויועצים פיננסיים, אבל הם יהיו מוכרחים להתאים את עצמם לשינויים קיצוניים ומהירים כדי להישאר על המפה. (- כאן זהו תחום שאין לי התמצאות לעומק.) לא יהיה ליועץ הפיננסי יתרון כי הוא מהיר מאד בחישוב תשואות, או בקיא במתרחש בכל הבורסות בעולם, כן יהיה לו יתרון אם יהיה אמפטי, ומבין מצבים כלכליים מהבחינה האנושית. (- יועצים פיננסיים הם לפעמים חצי פסיכולוגים)

גם היום כתבות רבות בכלי התקשורת נכתבות ע"י AI וחדי העין יכולים להבחין בכך... האם זהו הסוף למקצוע העיתונאות? ודאי שלא. המקצוע פשוט יחליף צורה.

בראש ובראשונה- שירות לקוחות. נציגי שירות, טלרים בנק, כל מקצוע שהוא חזרתי ותבניתי, הווי אומר- קל להחליף אותו בתהליך אוטומטי.

זה השנקל שלי 😊
    בהצלחה לכולנו

@אפ_על_פי_כן
    אני רוצה רק לחזק את מה שכתבת א"א להחליף את היועצי משכנתאות והסוכני ביטוח כי המציאות אומרת שהם לא עושים בפועל עבודה של רובוטים ואני יסביר היום הרבה יועצי משכנתאות משקרים סכום שאני מרויח כדי שאני יוכל לקחת משכנתא וסוכני ביטוח מדווחים סכום גבוה יותר של הכנסות כדי להביא דמי ניהול נמוכים יותר ולחברה אין איך לעלות על זה כי אני מרויח שעתי ואני יכול לשקר אליהם שהמשכורת היתה נמוכה כי בדיוק לא עבדתי כל החודש וכן על זה הדרך בהרבה תחומים.

• מעניין מאד.
    הסכמתי עם הרבה נקודות,
    ולמה הכוונה?! -
    לא נכון.

זה השנקל שלי 😊
    בהצלחה לכולנו

@אפ_על_פי_כן כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

יש מצב שבדיוק כל המקצועות האלה ישארו עיין בפרסומת שהושקה באחד הבנקים לפני חצי שנה,
    "לכל אחד יש נציג אנושי" דווקא אנושיות בכאלה מקומות יכולה לקנות אנשים.

• @אפ_על_פי_כן כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

יש מצב שבדיוק כל המקצועות האלה ישארו עיין בפרסומת שהושקה באחד הבנקים לפני חצי שנה,

@איש-קיש כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

את הפרסומת הזו לא ראיתי, אבל -
    מידיעה,
    הבנק היחיד שמזכיר שוב ושוב את האנושיות והיחס האישי הוא מזרחי טפחות, והוא בפיגור רציני אחרי המתחרים מבחינה טכנולוגית... הוא הבנק הכי פחות טכנולוגי.
    הנה לך דוגמא איך לוקחים נקודה מסויימת (ואפילו חיסרון) ןוהופכים אותו ליתרון.

• @איש-קיש כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

מידיעה,
    הבנק היחיד שמזכיר שוב ושוב את האנושיות והיחס האישי הוא מזרחי טפחות, והוא בפיגור רציני אחרי המתחרים מבחינה טכנולוגית... הוא הבנק הכי פחות טכנולוגי.

@אפ_על_פי_כן מעניין מה שאתה אומר כי אין לי מושג איך הוא טכנולוגית אך עדיין אתה רואה שהם מבליטים את המעלה של זה במקום להתעלם מהחסרון שלהם,
    מה שכן ההגיון אומר שאשים שכל חייהם הוא מסך ווואצפ הגיוני שירצו יותר אנושיות.

מידיעה,

הנה לך דוגמא איך לוקחים נקודה מסויימת (ואפילו חיסרון) והופכים אותו ליתרון.

אני ממש לא חושב שזאת הגדרה נכונה, ברור שהיתרון הוא שירות אנושי אלא שיש תועלויות בשירות רובוטי כמו מהירות העבודה ושיש לו את כל הידע ולא צריך לשאול את המנהל... ובעיקר בעיקר יותר זול לעסק מאשר להעסיק עובדים.
    אבל ברור שבן אדם הוא בן אדם, והוא יודע להיות גמיש כשצריך וכו'

• @אפ_על_פי_כן מעניין מה שאתה אומר כי אין לי מושג איך הוא טכנולוגית אך עדיין אתה רואה שהם מבליטים את המעלה של זה במקום להתעלם מהחסרון שלהם,

מעניין מה שאתה אומר כי אין לי מושג איך הוא טכנולוגית אך עדיין אתה רואה שהם מבליטים את המעלה של זה במקום להתעלם מהחסרון שלהם,

קודם כל הנתונים שאמרתי - הם מידיעה. עובדה ולא תחושה אישית.

עכשיו לגבי האם הציבור רוצה כמה שיותר ממוחשב או כמה שיותר אנושי- זה עבודה של מנהלי שיווק, הציבור גם הוא הופך לטכנולוגי יותר ויותר, ואנשים רבים לא מעוניינים להגיע לסניף בכלל אלא רק דיגיטלי. (כמובן בלי להכליל.)

האסטרטגיה שמזרחי טפחות בחרו בה - יכול להיות שזו החלטה חכמה - בהחלט יש "שוק" של אנשים שירצו תקשורת רגילה עם נציג אנושי, ולא צ'אט ממוחשב עם נציג אנושי/רובוטי.
    זה בד"כ הציבור היותר מבוגר + ציבור חרדי מסויים, אבל לא רק הם.

אגב מזרחי טפחות עושים עבודה קשה מאד ושופכים הרבה כסף כדי להדביק את הפערים הטכנולוגיים...

הפוך... הדור הצעיר (בעיקר) שכל חייו בוואטסאפ, רוצה בנקאות ממוחשבת כמה שיותר.

הנה לך דוגמא איך לוקחים נקודה מסויימת (ואפילו חיסרון) והופכים אותו ליתרון.

אני ממש לא חושב שזאת הגדרה נכונה, ברור שהיתרון הוא שירות אנושי אלא שיש תועלויות בשירות רובוטי כמו מהירות העבודה ושיש לו את כל הידע ולא צריך לשאול את המנהל... ובעיקר בעיקר יותר זול לעסק מאשר להעסיק עובדים.

@אבי-ר. כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

כמו שכתבתי קודם - מידיעה - בעולם הבנקאות זה חיסרון גדול. כן.
    מבחינת הציבור - יש אנשים מסויימים שזה דווקא יתרון.

אבל לא באנו לדון כאן על אסטרטגיות שיווק של בנקים...

מעניין מה שאתה אומר כי אין לי מושג איך הוא טכנולוגית אך עדיין אתה רואה שהם מבליטים את המעלה של זה במקום להתעלם מהחסרון שלהם,

עכשיו לגבי האם הציבור רוצה כמה שיותר ממוחשב או כמה שיותר אנושי- זה עבודה של מנהלי שיווק, הציבור גם הוא הופך לטכנולוגי יותר ויותר, ואנשים רבים לא מעוניינים להגיע לסניף בכלל אלא רק דיגיטלי. (כמובן בלי להכליל.)

האסטרטגיה שמזרחי טפחות בחרו בה - יכול להיות שזו החלטה חכמה - בהחלט יש "שוק" של אנשים שירצו תקשורת רגילה עם נציג אנושי, ולא צ'אט ממוחשב עם נציג אנושי/רובוטי.
    זה בד"כ הציבור היותר מבוגר + ציבור חרדי מסויים, אבל לא רק הם.

אגב מזרחי טפחות עושים עבודה קשה מאד ושופכים הרבה כסף כדי להדביק את הפערים הטכנולוגיים...

הפוך... הדור הצעיר (בעיקר) שכל חייו בוואטסאפ, רוצה בנקאות ממוחשבת כמה שיותר.

לא ערערתי אל דברך פשוט לי אין מושג..

זה התשובה לדברך...
    תחשוב שאתה צריך אישור עקרוני נראה לך שתשמע מבין השורות (תרתי משמע) של המחשב כמה מקפידים ואיפה?

• כרגע גם הבנקים הכי מתקדמים טכנולוגית (לאומי ופועלים) לא מוציאים את הנציגים האנושיים משירות הלקוחות,
    אלא התקשורת איתם יותר ממוחשבת (אם כי עדיין יש מענה טלפוני ובנקאים בסניפים וכו'), יש הרבה יותר אפשרויות שניתן לעשות דיגיטלית לחלוטין (פתיחת חשבון בנק, בקשת משכנתא- כמעט כל התהליך) ועוד.

• כרגע גם הבנקים הכי מתקדמים טכנולוגית (לאומי ופועלים) לא מוציאים את הנציגים האנושיים משירות הלקוחות,
    אלא התקשורת איתם יותר ממוחשבת (אם כי עדיין יש מענה טלפוני ובנקאים בסניפים וכו'), יש הרבה יותר אפשרויות שניתן לעשות דיגיטלית לחלוטין (פתיחת חשבון בנק, בקשת משכנתא- כמעט כל התהליך) ועוד.

@אפ_על_פי_כן
    אגב בנק מזרחי תמיד התמקד יותר בשירות אנושי, כמו בנקאי אישי.

וחוץ מזה יש בנקים פחות מתקדמים ממזרחי.

• @אפ_על_פי_כן
    אגב בנק מזרחי תמיד התמקד יותר בשירות אנושי, כמו בנקאי אישי.

0

אני דיברתי על כלל מערכות הבנק. לא על האתר.
    האתר הוא רק פסיק מהמחשוב של בנק...

• @אבי-ר. כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

0

אני דיברתי על כלל מערכות הבנק. לא על האתר.
    האתר הוא רק פסיק מהמחשוב של בנק...

@אפ_על_פי_כן
    גם אני.

• @אבי-ר.
    המקורות שלי הם מאדם שזה בדיוק תחום עיסוקו, שדיבר על זה הרצאה שלימה.
    מה המקורות שלך? ולאיזה בנק אתה מתכוון? מעניין...

• בנקים שאני מכיר אישית, ולא חושב שצריך לפרט כאן.

• מעניין מאד.
    הסכמתי עם הרבה נקודות,
    ולמה הכוונה?! -
    לא נכון.

זה השנקל שלי 😊
    בהצלחה לכולנו

בינה מלאכותית אמפטית פי מיליון מבן אנוש שנתון למצבי רוח וגורמים סביבתיים

לטעמי הגיוני מאוד שכן

@יצירתי כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

היום הרבה יועצי משכנתאות משקרים סכום שאני מרויח כדי שאני יוכל לקחת משכנתא

העולם הולך למקום של הגבלות מאוד רציניות מבחינה רגולטורית ברכב אוטונומי לא תוכל לדהור על 180 קמ"ש

בדיוק, התפיסה העתידית היא, לא לפגוש בן אדם בשום תחום.

שוב, יתכן וכל המגיבים החשובים דפה צודקים במאת האחוזים.
    מנגד, יתכן שאנחנו בסה"כ מנהלים את אותה השיחה של זונדל העגלון עם חצקל שואב המים, אי שם בשנת ת"ק, בה הם מסרבים להאמין שמקצועות חיוניים כשלהם יתאיידו.

• @ביזנייעס
    לדעתי היכולות של AI כ"כ גדולות, שהם די מסנוורות. (היקש לוגי מוטעה - אם בינה יכולה לעשות את זה ואת זה ואת זה... כנראה שבעתיד היא תוכל הכל.)

בינה מלאכותית אמפטית פי מיליון מבן אנוש שנתון למצבי רוח וגורמים סביבתיים

לטעמי הגיוני מאוד שכן

@יצירתי כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

היום הרבה יועצי משכנתאות משקרים סכום שאני מרויח כדי שאני יוכל לקחת משכנתא

העולם הולך למקום של הגבלות מאוד רציניות מבחינה רגולטורית ברכב אוטונומי לא תוכל לדהור על 180 קמ"ש

בדיוק, התפיסה העתידית היא, לא לפגוש בן אדם בשום תחום.

שוב, יתכן וכל המגיבים החשובים דפה צודקים במאת האחוזים.
    מנגד, יתכן שאנחנו בסה"כ מנהלים את אותה השיחה של זונדל העגלון עם חצקל שואב המים, אי שם בשנת ת"ק, בה הם מסרבים להאמין שמקצועות חיוניים כשלהם יתאיידו.

@ביזנייעס כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

זונדל וחצקל צדקו בדבר אחד: גם בתשפ"ו בני אנוש צורכים מים, ותעבורה.
    אם חצקל היה מתעדכן (נניח) שיש המצאה חדשה - המוביל הארצי - ועושה הסבה מקצועית להתקנת- ברזים / מהנדס משאבי מים, הוא היה ממשיך להתפרנס בכבוד.
    כנ"ל אם זונדל היה רוכש מונית או מניות בחתנת דלק.

וזו בדיוק דעתי- הצרכים יישארו אותם צרכים.
    תעדכן את עצמך כדי לזרום עם המהפכה

• בתקופה האחרונה יוצא לי לא מעט להרהר בעתיד הכלכלי של כולנו.
    ולפני שאתם מפנים אותי ל-S&P אבהיר שכבר פתחתי קה״ש, ולא בחתונות הילדים עסקינן.
    כולנו כבר חוטאים לעיתים בקיצורי דרך עם הבינה המלאכותית: אם זה ייעוץ על השיעול של הילד, ברכה למעסיק או סתם העשרה כללית.
    אך דומה שאת הדבר האמיתי אנחנו מפספסים, והוא לדעתי שוק התעסוקה, או במבט רחב יותר – הדרך להרוויח כסף.
    ברור שאנחנו לקראת עידן אחר לחלוטין. כל החשיבה שלנו על כסף ועל הדרך להשיג אותו הולכת להשתנות מהקצה לקצה. קשה לנו לדמיין את זה כשאנו נוסעים ברכב הבנזין למשרד ומקווים שהבוס לא ישים לב לאיחור שנגרם לנו בעקבות התור הארוך בסופר השכונתי. הכול מוחשי כל כך וחסר תחליף הגיוני.
    אבל זהו – שאנחנו בדיוק כמו אותו חוטב עצים שעובד קשה, אבל בטוח במאה אחוז שאם לא הגזע הזה הילדים שלו יקפאו מקור. היום אנחנו יודעים לגחך עליו ופשוט להדליק את תנור החימום. חכמת הבדיעבד.
    רק כדי שנבין קצת למה אני זורה אימה מהמקלדת ועד כמה אנחנו מפספסים פה: לאחרונה שוחחתי עם יהודי שעובד בתחום ההייטק בתפקיד בכיר, ומטבע הדברים יוצא לו לפגוש אנשים מהתעשייה מכל העולם. ואני שומע שהדבר החם הבא הוא סוכני AI שירכזו לנו את כל הפן הפיננסי, כולל התמקחויות על הנחות והטבות מול הבנק, חברת הביטוח, הסופרמרקט או חנות הנעליים.
    יהיו כאלו מנויים בג׳מיני, כנראה שאצל גרוק יירשמו הקונספירטורים שבינינו, והתפרנים אולי ילכו לדיפסיק. מה שבטוח – כמות המקצועות שיתאדו במהפכה כזו היא מטורפת: החל מיועצי משכנתאות, סוכני ביטוח, יועצים כלכליים למיניהם, סוכני שירות ומכירות, ובעצם כולם. תעצמו עיניים רגע ותריצו את כל המקצועות שעולים לכם בראש – כנראה שלא יצטרכו אותם.
    טוב, אז לא קוראים לי יצחק בריק ואין לי שום מוטיבציה להטריד את מנוחת מי מהקוראים.
    אז למה לי כל המלל הזה? אני רוצה לשתף אתכם במסקנה מעניינת שעלתה במוחי והובילה אותי לקבל החלטה אישית כבר היום. אם ננסה לצפות את העתיד ולחשוב קצת "אילון מאסק", כנראה שהאפשרות הראשונה להתפרנס ב-2046 בלי להתייתר בדור הבינה תהיה בעלות על נכס – דהיינו דירה, מניה או קיוסק מוזנח ברחובות. אממה, שלצד מגמת ה-AI ובהיבטים מסוימים כתוצאה מההתפתחות, הבעלות תהפוך להיות מאוד ריכוזית. לעשירים יהיה הרבה יותר קל לעמוד בהשקעה הראשונית של פיתוח אוטומציות ורובוטיקה, מה שיעניק להם יתרון ברור על פני האזרח הפשוט. כך שהאפשרות הזו יותר מורכבת.
    האופציה השנייה, והמעניינת לדעתי, היא שלל מקצועות הרוח. לדוגמה: סופר סת״ם, צייר (לחובבי הז׳אנר!), לומד תורה, איש חינוך או שופט. המכנה המשותף הוא הערך שמוביל צרכן לדרוש דווקא מבן אנוש את השירות שהוא מציע.
    נכון שכיום רבים מאיתנו יעדיפו גם מלצר אנושי במסעדה, אבל זה נטו מהסיבה שמוזר לנו לראות אופטימוס מגיש מנת אסאדו. המבחן האמיתי הוא לא מה יותר כיף, אלא מה קו אדום אצלנו. מזוזה מודפסת לעולם לא ארכוש, ואף אדם נורמטיבי לא ישלח ילד ללמוד אצל רובוט – כי שם אנחנו זקוקים לאנושיות.
    מה שמותיר אותנו עם אסטרטגיה ברורה לכאורה: להתמקד היום דווקא במקצועות הרוח, כדי שכשנגיע לרגע האמת נוכל להעניק מהניסיון שנצבור כמחנכים לכל המתכנתים והאדריכלים לשעבר, וכמובן להשתכר בהתאם. נשמע הזוי, אבל לטעמי זה ממש צפוי.
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
    נ.ב. חברו הטוב של האדם די הסכים עם ההגיון ששפכתי כאן

@ביזנייעס כתב בהיערכות נכונה לחתונות הילדים - לא מה שחשבתם:

כנראה שהאפשרות הראשונה להתפרנס ב-2046

בהנחה וכל זה יקרה
    אתה לא תעבוד אם לא תרצה המדינה תתן לך משכורת כי לא יהיה צורך בעבודה שלך ואתה תלמוד תורה בנחת
    יהיה שפע בעולם וכוח העבודה יהיה מיותר
    תחשוב מה אתה אוהב לעשות ותתכונן...

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    18 פוסטים
    304 צפיות
    ב
    יש עסק זעיר ויש עסק רגיל, תלוי באופי במחזור (בעיקר) ואפשר תמיד להגדיר עסק רגיל. יחד עם זאת יש עוסק מורשה פטור ועוסק מורשה רגיל (שאינו פטור). כל אדם שיש לו עסק נקרא 'עוסק' ומוטלת עליו לקבל רישיון מהרשויות עבור כך. אם המחזור הוא קטן, וגם, הוא אינו מקבוצת העסקים שמפורסמת ברשות המיסים, הוא מקבל רישיון אך הוא פטור מתשלום מע"מ על הרווחים שהעסק מניב לו. כל הפטור הוא רק על הרווחים שלו, לכן, מוצרים שהוא קונה לעסק הוא אינו מזדכה מהמע"מ שהוא משלם עליו. לעומתו, עוסק רגיל, שמשלם מע"מ, הוא מזדכה ממע"מ על כל המוצרים שהוא קונה, אך משלם זאת בעת מכירתו את המוצר, שאז נגבה מע"מ לכל הסכום אותו הוא קיבל תמורת המוצר (שבעצם כולל גם את עלות החומר ושאר הוצאות וגם את הרווחים). עד כה דברנו על המע"מ, ישנו היטל נוסף שנקרא 'מס הכנסה' (חבר של כולנו ..), הוא חל על כולם בשווה, אלא מה, יש את עניין הנקודות, לכל אזרח ישראלי יש ניקוד זכות במ"ה על עצם היותו ישראלי (מגיע לא?) ולאישה יש עוד, לאם לילדים קטנים יש עוד, נכות וכו'. כל נקודה מזכה ממס עד סכום מסויים. לכן יתכן ואחד יצטרך לשלם החל מסכום מסויים וחבירו על אותו סכום ואף יותר לא יחוייב שקל. לתשומת לב, הניקוד משתנה במהלך החיים, לכן יש לעקוב אולי 'פתאום' אתם חייבים לשלם מעכשיו .. חובה שלישית על הפותח עסק היא תשלום ביטוח לאומי, בדרך כלל הוא עומד על כ6% ממה שהוצהר כהנסה במהלך השנה. ויש שרשומים כאינו בהגדרה, שאינם משלמים עד משהו כמו 26 אלף (תקנו אותי) ומעל הסכום הזה 12%, וכבר הרחיבו פה מה צריך לדעת כדי לבחור מעמד. לסיום, אני לא רו"ח, כך שאל תראו בשום דבר שכתוב כאן כאל הצעה או לא יודע מה ...
  • 11 הצבעות
    31 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @איצ-ה-דז-אלובסקי אשריך ואשרי חבריך מיותר לספר כרגע את היתקלותי עם הגברת הנ"ל. תחזקנה ידיך על הכל הכי נהנתי שבהסכם נדרש ממכם רק לא לפרסם עוד דברים עליה בעוד שהיא עשתה לעצמה פרסום כל כך שלילי בתביעה הזאת.
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    246 צפיות
    טריידרט
    @מפתח_בינה כתב בבינה מלאכותית בהשקעות. עקיצה מתוחכמת?: בשוק ההון כבר מזמן משתמשים ב"בינה מלאכותית" שזה בעצם אלגוריתמים שסורקים כל הזמן את השוק ומנסים לנבא מה הצעד הבא. ממה שקראתי קצת, החידוש עבור סחר בבורסה ע"י הבינה מלאכותית מעבר לאלגוריתם המוכר, הוא ניתוח מלל ולא רק נתונים, לדוגמה, להכניס גם ציוצים של טראמפ בטוויטר או חדשות על פתיחת מלחמה בין הודו לפאקיסטן לתוך שקלול האלגוריתם.
  • 3 הצבעות
    13 פוסטים
    623 צפיות
    בוטח בה'ב
    @המסייע מענק עבודה ניתן למי שמרוויח מעל סכום מסויים אם העסק לא מידי פעיל (וד"ל) זה מסובך לקבל ע"כ אבל בשביל קרן השתלמות ודאי שזה שווה
  • מה זה 'יזמות'?

הועבר פרנסה
    7
    6 הצבעות
    7 פוסטים
    473 צפיות
    איציק התותחא
    @משה-חיים כתב במה זה 'יזמות'?: מתוך כל המשתתפים בפרויקטים של בניה - למי מגיע בדרך כלל הנתח הגדול ביותר? ליזם! למה---הוא לא עבד כלום?! רק קישר בין גורמי המקצוע השונים... והתשובה היא שהרווחים לא נמצאים דווקא בידיים, אלא בראש, בחכמה, באנרגיה שאנחנו מזרימים..!! המאמר שכתבת מאוד יפה, אבל הוא לא מדויק לחלוטין. יזם לא בהכרח מרוויח יותר כסף מאחרים בזכות חוכמתו בלבד, אלא בעיקר משום שהוא לקח סיכון משמעותי והיה מוכן להפסיד סכום כסף גדול במקרה שהפרויקט לא יצליח או אם משהו ישתבש.