משיכה מהגמח המרכזי או הלוואה כנגד?
-
שלום לכל חברי הקבוצה היקרים
יש לי כרגע 24,000 בהפקדה לגמח המרכזי
ובקשתי למשוך הם מציעים לי שתי אופציות או משיכה של הכסף פחות 200 כפול 6 יחידות ואז משקיע וממשיך להכניס כל חודש 1000 לקופת גמל
או לסגור את הכסף לקבל זכאות להלוואה של 200 אלף בחתונת הבת הגדולה [היא בת כ5 היום] וכיום לקבל הלוואה של 20,000 בהחזר של אלף כל חודש [כמובן ללא ריבית] ובגלל שאני מחזיר 1000 זה במקום להפקיד 1000מה כדאי? האם זכאות להלוואה של 200000 או יותר הפקדות?
אשמח לתשובה -
@אור-שמח
אם תמשוך מהגמ"ח 22,800 ותפתח עוסק זעיר - תכניס לקרן השתלמות,
וכן כל חודש עוד 1000 ש"ח, הסכום המצטבר (רווח שנתי ממוצע של 9%) יכול להגיע ל-470 אלף מזומן, בעוד 15 שנה.
כשמצטבר סכום בקרן בעוד מספר שנים, אפשר גם לבדוק אפשרות לרכישת דירה עבור הבת - אם זה מתאים לכם.
בהצלחה מרובה! -
@אור-שמח
אשמח שתמשיך את החישוב קדימה, זכות להלוואה 'אותה אצטרך להחזיר מידי חודש בחודשו וזה רק על הקטנה בת 5, בלי לדבר על חתונות הבאים אחריה'.
בלי להכנס לשאלתך, אין הגיון בשום מקרה (מלבד מי שממש קרוב לגילאי החתונות, וגם אז כדאי לו ללכת לייעות מקצועי) להתכונן עם חיוך לקבל הלוואה, במקום להתאמץ אולי קצת יותר היום ולקבל כסף משלך -
@אור-שמח כתב במשיכה מהגמח המרכזי או הלוואה כנגד?:
שלום לכל חברי הקבוצה היקרים
יש לי כרגע 24,000 בהפקדה לגמח המרכזי
ובקשתי למשוך הם מציעים לי שתי אופציות או משיכה של הכסף פחות 200 כפול 6 יחידות ואז משקיע וממשיך להכניס כל חודש 1000 לקופת גמל
או לסגור את הכסף לקבל זכאות להלוואה של 200 אלף בחתונת הבת הגדולה [היא בת כ5 היום] וכיום לקבל הלוואה של 20,000 בהחזר של אלף כל חודש [כמובן ללא ריבית] ובגלל שאני מחזיר 1000 זה במקום להפקיד 1000מה כדאי? האם זכאות להלוואה של 200000 או יותר הפקדות?
אשמח לתשובהאם אני מבין נכון הם מציעים לך כך -
או לקבל עכשיו כ - 20,000 ש"ח כהלוואה, וזכות להלוואה של 200,000 ש"ח בעוד 15 שנה.
או לקבל עכשיו כ - 20,000 ש"ח בלי זכאות של הלוואה בעוד 15 שנה.
אני הייתי לוקח את הכסף כהלוואה ומפקיד אותו בקרן השתלמות כמו שמישהו הציע.
והנהנה מהלוואה בלי ריבית בעוד 15 שנה. הלוואה בלי ריבית זו הטבה שתמיד תשמח לקבל. -
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-שוק ההון והשקעות