כאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי
-
@האברך-מירושלים כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
ולגבי מה שכתבת להפקיד עצמאי האם גם מי שאין לו עסק עצמאי יכול?
כן
-
@צמיחה כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
ולגבי מה שכתבת להפקיד עצמאי האם גם מי שאין לו עסק עצמאי יכול?
כן
איך?
-
@צמיחה @האברך-מירושלים
א. האם ההפקדה העצמאית תעזור לי גם לגבי מקרה של אובדן כושר עבודה ח"ו?
ב. איך אני יודע באיזה חברה אני ומה המספר שלה?@סומכוס כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
@צמיחה @האברך-מירושלים
א. האם ההפקדה העצמאית תעזור לי גם לגבי מקרה של אובדן כושר עבודה ח"ו?כן, זה נקרא הסדר ריסק, הוא עד שנתיים.
תוכל להרחיב אפיקים כאן
https://www.kolzchut.org.il/he/הסדר_ריסק_בביטוח_פנסיוניב. איך אני יודע באיזה חברה אני ומה המספר שלה?
תסתכל בתלוש,
או תבדוק בהר הכסף,
או במסלקה הפנסיונית בתשלום של כמה שקלים. -
כאן תוכלו לשאול כל שאלה בהקשר של מיסוי ישראלי
@אסתר-קונינסקי 1. האם מותר למכור נייר ערך בסוף שנה כדי להזדכות על המס ואח"כ לקנות מחדש? (כך הופכים את הרווח השנתי (שבתקרת המס או הנקודות) לקרן)?
2. האם מותר למכור בהפסד ולקנות מיד כדי לנכות את ההפסד מהעליה אח"כ?ונניח שלא, האם מותר למכור ולקנות נייר אחר? (נניח מוכר מגודר וקונה לא מגודר)
-
@אסתר-קונינסקי 1. האם מותר למכור נייר ערך בסוף שנה כדי להזדכות על המס ואח"כ לקנות מחדש? (כך הופכים את הרווח השנתי (שבתקרת המס או הנקודות) לקרן)?
2. האם מותר למכור בהפסד ולקנות מיד כדי לנכות את ההפסד מהעליה אח"כ?ונניח שלא, האם מותר למכור ולקנות נייר אחר? (נניח מוכר מגודר וקונה לא מגודר)
@מחשב-מסלול-מחדש
הכל מותר -
@מחשב-מסלול-מחדש
הכל מותר@צמיחה תודה!
מוזר לי שעוד לא אסרו את זה, אבל זה יכול לחסוך לאנשים מאות אלפי שקלים לטווח של 20 שנה.
-
@מחשב-מסלול-מחדש מבחינת סיכון צריך לדעת שלא בטוח שהנייר יעלה אח"כ ובמכירת הנייר בהפסד קיבעתם הפסד!
-
@מחשב-מסלול-מחדש כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
- האם מותר למכור בהפסד ולקנות מיד כדי לנכות את ההפסד מהעליה אח"כ?
בכזה מקרה אתה לא מרויח כלום,
ורק מפסיד את עמלת ק/מ.הרעיון של קיזוז, הוא אם הפסדת על מניה אחת, והרווחת על מניה אחרת.
אבל אם את אותה מניה אתה מוכר בהפסד וקונה מיד ומרויח עליה,
הרי אתה מגיע לאותה נקודה גם אם לא היית מוכר וקונה מיד. -
@מחשב-מסלול-מחדש כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
- האם מותר למכור בהפסד ולקנות מיד כדי לנכות את ההפסד מהעליה אח"כ?
בכזה מקרה אתה לא מרויח כלום,
ורק מפסיד את עמלת ק/מ.הרעיון של קיזוז, הוא אם הפסדת על מניה אחת, והרווחת על מניה אחרת.
אבל אם את אותה מניה אתה מוכר בהפסד וקונה מיד ומרויח עליה,
הרי אתה מגיע לאותה נקודה גם אם לא היית מוכר וקונה מיד.@צמיחה כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
בכזה מקרה אתה לא מרויח כלום
נכון
התכוונתי לזה
@צמיחה כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:הרעיון של קיזוז, הוא אם הפסדת על מניה אחת, והרווחת על מניה אחרת.
רק
-
@מחשב-מסלול-מחדש מבחינת סיכון צריך לדעת שלא בטוח שהנייר יעלה אח"כ ובמכירת הנייר בהפסד קיבעתם הפסד!
@יהודי-רציני כתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
כן ברור כמו כל דבר..
אבל רלוונטי מאוד לתיק פסיבי.