דילוג לתוכן

משיכה מוקדמת מקרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
16 7 683 7

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    8 פוסטים
    245 צפיות
    M
    תודה רבה לכל המגיבים אני מגיב באיחור, עדיף מאוחר מאשר לא , רק עכשיו קראתי את התגובות מפאת חוסר זמן אבל החכמתם אותי, ואעשה שיעורי בית, תודה רבה
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    314 צפיות
    ד
    האם לאברך לא מחויב גיוס, תהיה השפעה על מעמדו עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם לשכיר תהיה תהיה השפעה על ביטו"ל עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם יוכל לקבל מענק עבודה בלי קשר למשכורת האישה? אם תוכלו להרחיב מניסיון איזה סוג עוסק כדאי לפתוח, ומה הדרישות מעוסק עצמאי קטן. (המטרה היא קרן השתלמות) תודה רבה
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    174 צפיות
    צ
    @רוצה-לדעת-0 said: שאלה לי אל המבינים בתחום, עבדתי בעבודה מספר חודשים והמעסיק הפריש לי לקרן השתלמות, כעת אינני עובד יותר, האם אני יכול להמשיך להפריש לקופה זו ולקבל את ההטבה של פטור ממס? לא. לקרן השתלמות של שכיר - רק המעסיק יכול להפריש. (והאם מעסיק יכול להפריש לי לקרן השתלמות יותר מה12 אחוז של המשכורת?) כנראה התכוונת 10%. אא"כ אתה עובד הוראה. הוא יכול להפריש יותר, אבל כל מה שמעבר לתקרה, יהיה חייב במס רווחי הון בעת המשיכה, והפטור של מס רווחי הון יחול רק על הכספים שהופקדו עד התקרה. ייתכן מאוד שהחברה תחזיר את הכספים שהופקדו מעל התקרה. כמו כן הסכום שמעבר לתקרה יהיה חייב גם במס הכנסה.
  • 4 הצבעות
    5 פוסטים
    415 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @צמיחה בוודאי שזו אחת השאלות הקריטיות הראשונות. אני הוספתי נקודה שלא כ''כ ידועה
  • אזרח אמריקאי לקרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    12
    1 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    צ
    @יצחק-בן-אברהם said: האם יש בעיה לפתוח קרן השתלמות לעצמאי אם מפקידים שם יותר מההכנסה של העסק אין בעיה. הפקדה שהיא פטורה ממס הכנסה הבנתי שרוב רואי חשבון סבורים שאין בעיההשאלה: מה שיותר מהפטור למס הכנסה האם זה בעייתי לאזרח אמרקאי מבחינת PFIC למיטב זכרוני הדעה הרווחת שעל קה"ש אין מס PFIC, אבל יש תשלום מס רגיל לארה"ב. אמנם בעצמאי זה יכול להיות שונה, כמבואר בהודעות לעיל. תראה באשכול שעוסק באזרחי ארה"ב, לכאורה יש שם הרבה מידע שיכול לסייע לך.