מה עדיף השקעה חד פעמית גדולה או תשלום חודשי קטן
-
להבנתי בS&P500 במסלול מחתנים בנקל, השקעה בטווח ארוך יותר משתלמת, ולכן שאלתי אם כך פני הדברים לכאורה עדיך להקיע סכום כסף גדול עכשיו ובעוד 20 שנה יגדל בהרבה מאשר אם השקיע את אותו הסכום בתשלומים חודשיים שכן 100 שקל שאני משקיע עכשיו הערך שלהם גדול בהרבה מ100 שקל אותם אשקיע בעוד 10 או 15 שנה
אשמח למומחה שיכחיש או יאשר את הדברים -
להבנתי בS&P500 במסלול מחתנים בנקל, השקעה בטווח ארוך יותר משתלמת, ולכן שאלתי אם כך פני הדברים לכאורה עדיך להקיע סכום כסף גדול עכשיו ובעוד 20 שנה יגדל בהרבה מאשר אם השקיע את אותו הסכום בתשלומים חודשיים שכן 100 שקל שאני משקיע עכשיו הערך שלהם גדול בהרבה מ100 שקל אותם אשקיע בעוד 10 או 15 שנה
אשמח למומחה שיכחיש או יאשר את הדברים@חיים-פלדמן
תלוי כמה סכום ההשקעה החד פעמית גדול או לחילופין סכום ההשקעה החודשי,
תוכל לעשות חישוב זריז על פי ההיסטוריה בסימולטור של בנקל,
תוכל גם לעשות חישוב עתידי על פי השערות היסטוריות במחשבוני רשת למיניהם-
מופיע לך קישורית לאתר שכזה, או שתכתוב בגוגל 'מחשבון השקעה לפי הפקדה'מחשבון ריבית דריבית
מחשבון ריבית דריבית - במחשבון זה תוכלו לחשב מה יהיה הסכום העתידי שלכם בהנחת הון התחלתי, הפקדות קבועות, תשואה ומספר שנות הפקדה. לחישוב >
ידע שווה כסף (yeda-kesef.co.il)
-
@חיים-פלדמן
תלוי כמה סכום ההשקעה החד פעמית גדול או לחילופין סכום ההשקעה החודשי,
תוכל לעשות חישוב זריז על פי ההיסטוריה בסימולטור של בנקל,
תוכל גם לעשות חישוב עתידי על פי השערות היסטוריות במחשבוני רשת למיניהם-
מופיע לך קישורית לאתר שכזה, או שתכתוב בגוגל 'מחשבון השקעה לפי הפקדה'מחשבון ריבית דריבית
מחשבון ריבית דריבית - במחשבון זה תוכלו לחשב מה יהיה הסכום העתידי שלכם בהנחת הון התחלתי, הפקדות קבועות, תשואה ומספר שנות הפקדה. לחישוב >
ידע שווה כסף (yeda-kesef.co.il)
@שמואל זה בדיוק העניין שבסימולטור של בנקל משום מה מראה לי כי השקעה חד פעמית הריבית שלה נמוכה משמעותית מריבית חודשית
-
@שמואל זה בדיוק העניין שבסימולטור של בנקל משום מה מראה לי כי השקעה חד פעמית הריבית שלה נמוכה משמעותית מריבית חודשית
@חיים-פלדמן
שוב,
זה לא שזה לא יכול להיות,
זה הכל תלוי בסכומים השונים,
תראה שאם תחשב הפקדה חד פעמית גדולה מאד,
הרבה פעמים זה יהיה שווה יותר מהשקעה חודשית קטנה (קטנה ביחס להשקעה חודשית- לא קטנה מעט להשקעה החד פעמית) -
אשמח למומחה שיכחיש או יאשר את הדברים@חיים-פלדמן
התשובה לשאלה היא תלוי,
ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית.
כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח,
אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר.
ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת.
אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח.
כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500.
אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ.
לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים.
עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה,
אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.