דילוג לתוכן

זקוקים לעזרתכם: קופת גמל ישנה שלא הניבה כלום

שוק ההון והשקעות
3 3 74 3

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    13 פוסטים
    240 צפיות
    צ
    @אנונימי2 אולי קודם תשאל את הרב שלך - אם יש לך. לגבי חיסכון לכל ילד, אמנם ציינתי במדריך שלי שמסלולי סיכון מוגבר באמת השיגו תשואה ממש יפה. אבל כמדומני שבשאר המוצרים הפנסיוניים הם לא השיגו את התשואה הזאת, אז באמת אין כ"כ אינדקציה לנחש האם הם ימשיכו להכות את המדד. ולכן יש מצב שמסלול הלכה הוא עדיין עדיף, אבל זו בהחלט שאלה שאני לא יודע מה לומר.
  • 1 הצבעות
    8 פוסטים
    99 צפיות
    בוטח בה'ב
    @איש-קיש דרך סוכן בדרך כלל מקבלים דמי ניהול יותר טובים ושמדובר בפנסיה אם יהיה צורך להתנהל מול החברה הסוכן ידע לעשות את זה בשבילך יותר טוב ויעיל ממך
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    1k צפיות
    מונטיפיורימ
    נא לדווח על כל דבר דומה בפורום. כדי שלא נכשל ח"ו.
  • 12 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    מצרף כאן קטע שקיבלתי היום מיועץ השקעות: שבוע שעבר, חול המועד. חוף בית ינאי. אשתי ואני, חמישה ילדים, חברים, משפחה – אווירה של חג. ופתאום – שני כרישים שוחים במים. קרוב. קרוב מדי. הנה תמונה שצילמתי מהחוף. החוף נעצר, כולם מתכנסים, מצלמים. אני לא מרשה לאף ילד להיכנס למים. ואז, כמובן – כמה צעירים גאונים קופצים פנימה. מנסים לגעת בכרישים. המציל צורח, מאיים בקנס, רק אז הם יוצאים. והם? מקללים. תפסתי אחד מהם ואמרתי לו בפשטות: "יש סיכונים שפשוט לא שווה לקחת." .... והנה, רק אתמול – שחיין נכנס לחוף בחדרה… וכריש טרף אותו למוות. מצמרר. ..... להבדיל אלף אלפי הבדלות. גם בהשקעות. מבחוץ, הכל נראה נוצץ: פרויקטים נוצצים, הטבות מגניבות, מניות שעולות בלי סוף, קרקעות שעוד רגע גורמות לך להתעשר, אבל הסיכונים לא תמיד מובנים וברורים. מי שלא יודע לקרוא את הקרקע, מי שלא יודע לזהות את הסיכונים ופועל בהתאם, פשוט נמצא בסכנה ברורה ומיידית. בטח ובטח בשוק של היום.
  • כיסוי משכנתא או השקעה בקופת גמל?

שוק ההון והשקעות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    261 צפיות
    צ
    @איש-אחד שאלה זו שאלו את אבנר סטפק ביום ראשון בב"ב, והוא ענה שאם המשכנתא נלקחה מלפני כמה שנים ומעלה, בזמן שהיו משכנתאות טובות, אז ודאי שהתשובה להשקיע את הכסף. ואם המשכנתא נלקחה בקופה האחרונה, זה תלוי מה תמהילי המשכנתא, וברוב המסלולים התשובה תהיה שעדיף להשקיע את זה ולא לכסות את המשכנתא.