דילוג לתוכן

"שיאי המדדים: התיעוד שלכם"

שוק ההון והשקעות
37 6 214 2

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    189 צפיות
    מ
    @בן-עליה , ההפסד עלול להיות גבוה בהרבה מאשר הריבית דריבית ועלול להיות על הקרן עצמו , אם נייר הערך שכרגע מופסד יעלה עד סוף שנת המס ואז לא יהיה אפשרות למכור ולקזז ובמקרה זה גם אם נייר הערך יחזור להפסד בהמשך בשנים הבאות לא יוחזר הקרן. (סיבה נוספת למכור כעת ולא לחכות לסוף שנה היא, שבהפסד, הקיזוז הוא נומינלי, ומכיוון שכך עדיף לקבע את ההפסד לצורך הקיזוז כמה שיותר מוקדם כדי לקבל את האינפלציה על נייר ערך זה ולא לשלם עליו ריבית (אמנם בהנחה שהנייר יעלה לכאורה סיבת עלייתו עד האינפלציה היא האינפלציה מה שגורם לטיעון להיות חסר משמעות) דרך אגב לעניין מה שטענת שמפסידים את הריבית דריבית זה לא תמיד כי יש ריבית 4 פלוס הצמדה ללא מס .
  • 8 הצבעות
    6 פוסטים
    319 צפיות
    ד
    איפה כתוב בכותרת שלקנות חברות טובות בירידה זה לא טוב . הכותרת פונה לתפיסה שקונים מניות שירדו .
  • -3 הצבעות
    112 פוסטים
    2k צפיות
    ב
    @משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה: @יושב-בגנים למה ? לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי... וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה. לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים. אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם. ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם. אני חושב שכאן @משהמשה הסביר את כל הדרך שלו בגדול איך שזה נראה הוא מסכים שצריך להזהר מסיכונים רק אצלו זה לא נקרא סיכון בגלל שיש לו דרכים לפתור את הבעיות החולקים עליו סוברים שדרכים לפתור את הבעיות לא נקראים אין סיכון אלא שיש פתרון אבל הסיכון קיים אחרי זה אני חושב שאין בכלל מחלוקת בדברים וכל אלו שמיד עונים נגד יכולים להבין את כוונתו ולהגיב בהתאם תנסו להבין את הראש שלו לפני התגובה
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    169 צפיות
    טריידרט
    @משהמשה כתב באני כבר מפקיד לגמ"ח, להפסיק את ההפקדות?: האם יש מקום שמאפשר הפקדות בסכום קטן ומנהל עבור כל הלקוחות את ההשקעה כמו סוחרי נדלן למי שמחפש סיכוי מוגבר בסיכון מוגבר (מעל המוכר) - מובחרים במדד ה"נאסדאק", המדד מרכיב את 100 החברות החזקות בארה"ב, לרוב בתחום הטכנולוגיה, שם עיקר התנודיות וגם עיקר הכסף, ובכל זאת מדובר במדד מפוזר על פני כלל החברות הגדולות והבינוניות, כך שזה מאזן סיכון משמעותי, [image: 1748573874872-2ef75648-1904-45f6-bbd1-753929be06e9-image.png] [image: 1748573927886-ff2e596e-e527-4374-97ed-c50864cf0124-image.png]
  • היתר עיסקא בהשקעות, לכתחילה?

תורני היתר עיסקא השקעות
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    831 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @צמיחה כתב בהיתר עיסקא בהשקעות, לכתחילה?: @מתעניין-1 יכול להיות שהגזמתי, ונכון שכך הוא כתב לבנקל. אבל תשמע את השיעור שלו בקול הלשון שיעור כא - היתר עיסקא ומחקה מדד S&P500 - הרב יעקב לנדו - טו' שבט, תשפ'ד37353077 מדקה 30:00 ואילך, זה שיעור גם על היתר עיסקא, וגם על מחקי מדד, וגם האם להחמיר לא להסתמך על היתר עיסקא בכל מצב, או שזה יוהרא. האם יש לך להעלות את זה כתוב?