איך ניתן לייחס רווחי הון לבן הזוג עם נקודות זיכוי לא מנוצלים לצורכי מס?
-
אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.
לעומת זאת, לי יש לא מעט נקודות זיכוי (2.25 נקודות בסיס + נקודות עבור ילדים).בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.
השאלה שלי היא:
האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי? -
אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.
לעומת זאת, לי יש לא מעט נקודות זיכוי (2.25 נקודות בסיס + נקודות עבור ילדים).בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.
השאלה שלי היא:
האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?
החזר מס על רווח הון מחושב לפי בן הזוג שהרוויח יותר, לא משנה על שם מי רשום ההשקעה, אלא אם כן החשבון נפתח לכל הפחות שנה לפני החתונה.
אל תשכח שאתה יכול לנצל גם החזר מס על תרומות (סעיף 46) עבור החזר על מס רווח הון. -
החזר מס על רווחים בשוק ההון
1.נקודות זיכוי בסיסיות של בן הזוג עם ההכנסה הגבוהה.
2.ע"י קבלות של תרומה לפי סעיף 46
3.תרומה של מניות דרך מערכת Jgive לכל עמותה שתרצו בניכוי 2% (כך שאם תכננת לתרום השנה נניח 20000 שקל דרך עמותת רשמיות תתרום מניות בשווי הזה ותקנה בכסף המיועד לתרומה את אותם מניות ולא תשלם מס על מניות אלו ובנוסף תזדכה על סכום זה לפי סעיף 46)
4.מתנה לילד מעל גיל 18 שיש לו נקודות זיכוי לניצול.
5.אם אתה גר מעל 12 חודשים בעיר או ישוב בפריפריה שיש לו הטבת מס.
6.קיזוז מול הפסדים יש להתיעץ עם יועץ מס הבקי בתחום. בצלחה.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות