דילוג לתוכן

האם בישראל יש אפשרות ל'הכות את המדד'

שוק ההון והשקעות
6 5 57 2
נושא זה פוצל מתוך הנושא השוק יעיל? שמח בחלקו
  • @העץ-הרענן
    האם יש אמת בטענה שבישראל שהשוק קטן ויש קשרים לכולם מנהלי ההשקעות כן יכולים להכות את המדד ?

• @העץ-הרענן
    האם יש אמת בטענה שבישראל שהשוק קטן ויש קשרים לכולם מנהלי ההשקעות כן יכולים להכות את המדד ?

@998877 אולי...
    אבל אל תשכח שישראל היא פרומיל מכלכלת העולם...
    "יש קשרים לכולם" לא יודע...
    לבינתיים אני לא יודע על מישהו שהצליח להכות את המדד יותר מדאי בישראל, כלומר יש כאלו שלקחו על עצמם בשנה - שנתיים האחרונות יותר סיכון בשוק הישראלי ועשו יותר תשואות, אבל זו לא חכמה בעוד שהשוק עשה כמעט 70% בזמן הזה...
    יש טענה שכל הצלחתו של וורן באפט בהכאת השוק היתה ממידע פנים.

• @998877 אולי...
    אבל אל תשכח שישראל היא פרומיל מכלכלת העולם...
    "יש קשרים לכולם" לא יודע...
    לבינתיים אני לא יודע על מישהו שהצליח להכות את המדד יותר מדאי בישראל, כלומר יש כאלו שלקחו על עצמם בשנה - שנתיים האחרונות יותר סיכון בשוק הישראלי ועשו יותר תשואות, אבל זו לא חכמה בעוד שהשוק עשה כמעט 70% בזמן הזה...
    יש טענה שכל הצלחתו של וורן באפט בהכאת השוק היתה ממידע פנים.

@העץ-הרענן אני חושב ש@998877 התכוון שאפשר להכות את המדד בישראל כך שזה לא רלוונטי מה המשקל של ישראל בכלכלה העולמית

• @העץ-הרענן אני חושב ש@998877 התכוון שאפשר להכות את המדד בישראל כך שזה לא רלוונטי מה המשקל של ישראל בכלכלה העולמית

@דוד.פ לענ"ד הוא התכוון שהשוק כאן איננו מספיק יעיל. בא נחכה לשמוע ממנו מה הוא התכוון.

• אני חושב שבכל מקום בעולם יש אנשים שיודעים ויכולים להכות את השוק ,
    בעיניי הגזימו עם הזלזול במנהלי ההשקעות שלא מצליחים להכות את השוק , עולם ההשקעות הוא ענק עם מטרות שונות ולא תמיד בלשון המעטה המטרה היא להכות את השוק .
    לגבי ישראל אני חושב שיש להם הרבה יותר פוטנציאל להכות את השוק ממקומות אחרים מכיוון שהשוק קטן ויש להם יכולת להטות את השוק עם קניות גדולות ויש להם גם יכולת לקבל מידע שלא יהיה במקומות אחרים בעולם .

• @העץ-הרענן

@998877 בהגדרה א"א שרוב המשקיעים יכו את השוק כי לכל פעולה יש צד שמרוויח וצד שמפסיד. אז מה שה משנה איפה זה? רוב המנהלים לא יכו את המדד. איך תבחר את האלה שכן?

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    3 פוסטים
    53 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה said: א. אשמח לשמוע באיזה בנק ומה הסיבה שקיבלת הלוואה במחיר כזה? (האם לקחת ג"כ משכנתא מאותו בנק באותו זמן? פאג"י, אכן בגלל משכנתא, פלוס המלצה שהיתה לי על החשבון בגלל התנהלות תקינה במשך שנים רבות. ב.כתבת שאתה לא מאמין במדד S&P500, ע"פ מה האמון שלך בנוי? על אנשים אנונימים שכותבים תגובות בפורומים? כי אם אתה שואל כאן מה לעשות אם הכסף אז מסתמא לא עברת קורסים כל שהם... יש די והותר נידונים על זה בכל פורום ותת פורום אפשרי, ובכל פינת קפה מאולתרת, אין ענין גם כאן... בוא נניח שזו תחושת כרס אישית שלי, וזו בעיה שלי. עכ"פ זה הנתון. ג. הפריים ב12 שנה יכול להשתנות הרבה מאוד. ואתה מסתמא מחפש השקעה לתווך ארוך, לכן מי אמר שה"ריבית האטקרטיבית" תשאר גם עוד 3 שנים ממש לאו דווקא לטווח ארוך, אפילו פיקדון עם תחנות יציאה נוחות כדי לברוח ברגע שזה כבר לא ישתלם. או להפך - תשואה שמבוססת גם היא על הפריים או ריבית בנק ישראל והנגזרים ממנה, וכך זה ימשיך להיות משתלם תמיד. ד. בהלוואת שיעבוד נכס במשכנתא שמוצערת עבור שיפוץ וכדו' אפשר להשיג ריביות נמוכות יותר יכול להיות, אבל לא שווה לי את ההתעסקות. גם ההלוואה הנ"ל - כל השאלה שלי מתחילה אחרי שכבר יש לי את הכסף ביד והשאלה היא האם להחזיר או להשקיע אותו. אני לא מאלה שלוקחים הלוואות בשביל להשקיע, לא בשלב זה של החיים.
  • האם להשקיע בריאל האיראני???

שוק ההון והשקעות השקעות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    435 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    ומה אם טראמפ יממש שם את הרעיון שהוא הציע לאחרונה בענין עזה הנפקת מטבע דיגיטלי יעודי לתושבי אירן עיין כאן https://www.cryptojungle.co.il/stablecoins/trump-board-of-peace-stablecoin-gaza/
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    218 צפיות
    ד
    @החושב זה בדיוק מה שכתבתי שאילון מאסק טוען שלא יהיה בסיס לכסף
  • 1 הצבעות
    31 פוסטים
    1k צפיות
    ל
    בעצם, זה בגלל שזה חשוף לדולר והשקל עלה...
  • האם אני המשקיע הנכון

הועבר שוק ההון והשקעות
    27
    7 הצבעות
    27 פוסטים
    2k צפיות
    א
    @ניסן-עציוני תוכל לשתף באיזה 3 מדדים ? וכן אשמח לקבל הסבר על מסלול עוקב מדדי מניות