דילוג לתוכן

למה חשוב לדעת למה

• הפוסט הזה הולך להיות קצר מאוד ולענין.
    מי שיקח את הנקודה ויישם אותה יכול לעוף מהר מאוד קדימה, אבל מי שלא, זה רק ענין של זמן עד שהעסק יקרוס.

וכעת לנושא - הכותרת איננה משחק מילים וגם לא טעות.
    רוב האנשים - וזה קורה בכל תוכנית שהיא, החל מתכנון לסיום מסכת ועד לתוכנית להשקעה בשוק ההון לחתונות הילדים, מתמקדים בעיקר בשתי שאלות:
    מה, ואיך?
    מה אני רוצה, או לפעמים - כמה אני רוצה.
    ואיך אני הולך לבצע את זה.
    אבל כמעט ולא מתמקדים בשאלה - למה?
    למה זה חשוב לי?
    למה אני מוכן להשקיע בשביל זה?
    למה אני מתאמץ בשביל זה (מה אני ארוויח מזה)?
    למה אני מוכן להתחייב עבור זה (מה יגרום לי להתמיד ולהמשיך גם כשלא יתחשק לי)?
    וכו'
    הבנתם את הרעיון.
    בלי "למה", מאוד קשה להגיע להשגים גדולים גם אם ברור "מה" ו"איך".

אז, תשאלו את עצמכם -
    מתי בפעם האחרונה ישבתם כדי לבדוק את הלמה שלכם?
    מתי עצרתם לוודא שהלמה שהיה לכם, אם היה, עדיין רלוונטי?

זהו פרק אחד בלבד.
    נחכה לתגובות ונראה איך להמשיך את זה הלאה.
    בהצלחה!

• הפוסט הזה הולך להיות קצר מאוד ולענין.
    מי שיקח את הנקודה ויישם אותה יכול לעוף מהר מאוד קדימה, אבל מי שלא, זה רק ענין של זמן עד שהעסק יקרוס.

וכעת לנושא - הכותרת איננה משחק מילים וגם לא טעות.
    רוב האנשים - וזה קורה בכל תוכנית שהיא, החל מתכנון לסיום מסכת ועד לתוכנית להשקעה בשוק ההון לחתונות הילדים, מתמקדים בעיקר בשתי שאלות:
    מה, ואיך?
    מה אני רוצה, או לפעמים - כמה אני רוצה.
    ואיך אני הולך לבצע את זה.
    אבל כמעט ולא מתמקדים בשאלה - למה?
    למה זה חשוב לי?
    למה אני מוכן להשקיע בשביל זה?
    למה אני מתאמץ בשביל זה (מה אני ארוויח מזה)?
    למה אני מוכן להתחייב עבור זה (מה יגרום לי להתמיד ולהמשיך גם כשלא יתחשק לי)?
    וכו'
    הבנתם את הרעיון.
    בלי "למה", מאוד קשה להגיע להשגים גדולים גם אם ברור "מה" ו"איך".

אז, תשאלו את עצמכם -
    מתי בפעם האחרונה ישבתם כדי לבדוק את הלמה שלכם?
    מתי עצרתם לוודא שהלמה שהיה לכם, אם היה, עדיין רלוונטי?

זהו פרק אחד בלבד.
    נחכה לתגובות ונראה איך להמשיך את זה הלאה.
    בהצלחה!

@אלחנן-זליקוביץ חזק ביותר.
    הפילוסוף פרידריך ניטשה כבר כתב, מי שיש לו "למה" שלמענו יחיה הוא יוכל לשאת כמעט כל "איך".

• ייש"כ לר' אלחנן היקר!

• איך מחזקים את ה'למה' אם הוא כל כך חשוב?
  • @אלחנן-זליקוביץ חזק ביותר.
    הפילוסוף פרידריך ניטשה כבר כתב, מי שיש לו "למה" שלמענו יחיה הוא יוכל לשאת כמעט כל "איך".

@השומר בהחלט!

• ייש"כ לר' אלחנן היקר!

• איך מחזקים את ה'למה' אם הוא כל כך חשוב?

@משה-חיים ראה בפרק הבא...

• אלחנן-זליקוביץ זה לא "לחזק" אל ה"למה", אלא יותר "לברר" את ה"למה". כשמבררים טוב ולעומק מה הלמה הפנימי האמיתי זה עצמו מניע. לא צריך לחזק משהו שרוצים באמת באמת. פשוט רוצים אותו. התרגיל רק מסייע לברר מה באמת רוצים ולמה...

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    69 צפיות
    מ
    כן, אני יודע שזה קצת כמו לשאול "איזה עסק לפתוח" — אבל בכל זאת אנסה את מזלי יש לי אתר מכירות למוצרים פיזיים, ואני מחפש רעיון למוצר או קטגוריה שכדאי להתמקד בהם. הכיוון שאני מחפש הוא מוצר ש: עדיף שיהיה מתכלה או כזה שחוזרים לקנות שוב ושוב (כמו ראשי דיו, עדשות וכו') יש לו ביקוש קיים ומשמעותי לא גדול או מסורבל מדי מבחינה פיזית יהיה קצת מעניין ולא מוצר "אפרורי" מדי יהיה בתחום שאפשר להרחיב בהמשך לעוד מוצרים וקטגוריות אני לא מחפש בהכרח "מוצר מנצח", אלא רעיונות לתחומים או נישות שלדעתכם שווה לבדוק. אשמח לשמוע רעיונות למוצרים או תחומים שאתם חושבים שיש בהם פוטנציאל.
  • 2 הצבעות
    18 פוסטים
    393 צפיות
    ה
    @נפקא-מינה נכון ולא נחזור על כל הסיטואציות האפשריות אבל זה כמו שידברו על עבודה בסופר ואנשים יתחילו לתזכר לבדוק ייחוד כשרות המזון בארוחות שהעסק מספק לעובדים ועוד כל מיני דברים שלא קשורים אף שהם חשובים. על פי רוב אין בעיות ומה שיש אפשר לפתור מה שכן יבדוק כל אחד אם זה ראוי לו אבל הפורום פה לא מקום לדיונים מהסוג זה לכן לא העלתי את הנושא.
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    376 צפיות
    ד
    זה עדיין מחייב מגבלות מסוימות. לא בכל תחום זה אפשרי, ואם האישה מסודרת כבר בעבודה שלא מאפשרת (מה שקורה ברוב המקרים שהיא יוצאת לפניו לשוק העבודה), זה מחייב לחשוב 3 פעמים לפני שנכנסים לתפקיד כזה תובעני
  • מיזם עבודת קודש

תעסוקה, עסקים ויזמות וואהל עבודת קודש חסידי
    11
    5 הצבעות
    11 פוסטים
    2k צפיות
    דוד קד
    למשהו יש את הפרטים שלהם מייל או מס פל' לקבל פרטיים או שכל זה כבר שייך להיסטוריה וסתם שיגעו אותנו
  • 5 הצבעות
    28 פוסטים
    1k צפיות
    אסתר קונינסקיא
    @556788 אם הגשת דוח לשנת 2025 אתה אמור לקבל שומה אבל כעוסק זעיר לא מגישים דוח שנתי ולכן אין לך שומה. אולי תנסה בכל זאת להגיש פניה למס הכנסה ולבקש מהם לשלוח לך שומה אבל לפי איך שאני יודעת אין שומה לעוסק זעיר ואז האופציה היחידה היא להביא אשיור רואה חשבון/יועץ מס. אם אתה רוצה אני יכולה להכין לך אישור כזה תפנה אלי בפרטי ואתן לך הצעת מחיר. בהצלחה!