קובץ הדרכה עבור פתיחת עוסק זעיר לצורך פתיחת קרן השתלמות - אשכול מתעדכן
-
מצורף כאן קובץ מיוחד בו מפורט בהרחבה על פתיחת עוסק זעיר עבור מי שפותח אותו לצורך קרן השתלמות,
בקובץ מובאים כל התהליכים הנדרשים החל מפתיחת העסק ועד הגשת הדוחות, כולל קישורים ישירים לכל מה שנדרש
למעשה זה תהליך פשוט וניתן לעשותו לבד ללא צורך ברואה חשבון כללכל מי שיש לו הערות הארות השגות וכדו', נא לציין לתועלת כולם
פתיחת עוסק זעיר לצורך פתיחת קרן השתלמות.pdfחשוב לי להדגיש שאין לי אחריות על הנכתב וכל אחד יבדוק זאת עם מומחים, אספתי את המידע מניסיון וממידע רב שאספתי מהציבור. וכל תיקון שלכם, אתקן בתוך הקובץ בשביל שזה יהיה לעזר לציבור.
@556788 זה חוקי לפתוח אם אין לי הכנסות?
-
@רוצה-לדעת-3
לא -
-
כמו שכתוב בקובץ, הסכום המינימלי השנתי הוא 1000 ש"ח, שזה אומר 83.3 לחודש,
מה הבעיה לחשוב על הרעיון של עסק אמיתי בסכום פעוט זה
לדוגמא הוצאת ילד של חבר מהתלמוד תורה, גיהוץ חולצות, קיפול בגדים, ועוד... -
אבל מה הבעיה שלך לפתוח עסק להחלפת נורות אצל ההורים שלך בבית ולגבות על זה 20₪ בכל פעם? ולעשות את זה כמובן.
אבל מה הבעיה שלך לפתוח עסק להחלפת נורות אצל ההורים שלך בבית ולגבות על זה 20₪ בכל פעם? ולעשות את זה כמובן.
נראה לי שאמרו שיש איזה מגבלה על עסק שקשור למשפחה
או אולי לא מגבלה אבל פחות נשמע טוב -
או אולי לא מגבלה אבל פחות נשמע טוב@בן-עליה
אכן יש בעיה וכמו שכבר מופיע בקובץ
מצורף כאן ציטוט מאתר כל זכות בשאלה ל AI:
בהסתמך על המידע באתר, עוסק זעיר יכול לעבוד אצל בן משפחה, אך הגדרתו כ"בעל עסק זעיר" לצורך הקלות במס הכנסה תלויה באחוז ההכנסות המתקבלות מקרוב.
עוסק לא יוכר כבעל עסק זעיר ולא יוכל לזכות בניכוי אוטומטי של 30% מהכנסותיו, אם יותר מ-25% מהכנסות העסק התקבלו מקרוב של העוסק (או ממי שהיה מעסיקו בשלוש שנות המס הקודמות), גם אם מחזור הכנסותיו נמוך מ-122,833 ש"ח (נכון לשנת 2026). -
או אולי לא מגבלה אבל פחות נשמע טוב@556788 זה חוקי לפתוח אם אין לי הכנסות?
או אולי לא מגבלה אבל פחות נשמע טובאז זה יכול להיות אצל החברים שלך מהכולל, ולקרוא לזה מתחזק דירות או כל שום חניכא דאית ליה.
הרעיון הובן, ומצד שני כדאי מאוד להתייעץ עם יועץ מס או רו"ח לפני פתיחה ובמהלך השנה. -
@העץ-הרענן
אני לא חולק על הרעיון ואני הצעתי גם לחברים מהכולל לעשות דברים חוקיים
כתבתי לגופה של עצה לעבוד אצל משפחה
ד"א מה המינימום
רק לשים לב לכל המכלול
מצד אחד מרוויחים מעונות צהרונים נראה לי גם מחיר למשתכן ואני מאמין שיש עוד דברים
וכן מקבלים מענק עבודה רק צריך לבדוק את הסכומים אפשר לשאול את GPT
אבל צריך לחשבן עם הנחות בארנונה ובמעונות -
@העץ-הרענן
אני לא חולק על הרעיון ואני הצעתי גם לחברים מהכולל לעשות דברים חוקיים
כתבתי לגופה של עצה לעבוד אצל משפחה
ד"א מה המינימום
רק לשים לב לכל המכלול
מצד אחד מרוויחים מעונות צהרונים נראה לי גם מחיר למשתכן ואני מאמין שיש עוד דברים
וכן מקבלים מענק עבודה רק צריך לבדוק את הסכומים אפשר לשאול את GPT
אבל צריך לחשבן עם הנחות בארנונה ובמעונות@בן-עליה
מה כוונתך, מענק עבודה?עוסק זעיר שאינו עונה להגדרה עדיין נחשב כמעמד לא עובד, וממילא אין ע"ז לא מענק עבודה לא אבטלה, לא דמי לידה וכו', כלומר לדברים אלו זה לא נחשב כלל כהכנסה וכמו שכתוב בקובץ
ומצד שני יתכן שזה יחשב הכנסה לעניין ארנונה או למי שמובטל יקזזו לו הכנסה זו וכו' [כלומר זה הכנסה רק לגריעותא]
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות