דילוג לתוכן

האם תוכנית שוק ההון של הגמ"ח המרכזי - 'משיאים / לובסט' אכן רווחית לציבור? בדיקת עומק

שוק ההון והשקעות
36 20 2.1k 19
  • @מ.-יפה

איני יודע את הפרטים המדויקים של תוכנית משיאים, וחבל שהעורך של הקבצים שצירפת, שהשקיע הרבה בהצגת הנתונים, לא כתב במדויק את הפרטים, רק הסתפק באמירה סתמית שהאופציה של השקעה בשוק ההון בלבד מבוסס על המספרים של תוכנית משיאים.

בכל אופן, לפי הנתונים בקבצים הנ"ל אכן משתלם יותר לא להפקיד בתכנית משיאים אלא רק בשוק ההון.
    בדקתי לעצמי אפשרויות אחרות של שילוב עם תוכניות הגמ"ח המרכזי, ועדיין משתלם יותר רק שוק ההון.

במקום אחר כתבתי בנוגע לתכנית אפריון של חסידי ויזניץ שהיא משתלמת יותר מהשקעה בשוק ההון בלבד, כיון ששם מקבלים הלוואה של פי 16 מההפקדה, ובפריסת תשלומים ארוכה במיוחד.

מישהו יכול להסביר מה הרעיון לצאת בפרסומת של משהו שאין עליו עדיין שום פרטים?

• מישהו יכול להסביר מה הרעיון לצאת בפרסומת של משהו שאין עליו עדיין שום פרטים?

@סייעתא-דשמיא

כדי להחזיק בגרון את חסידיו ויזניץ ובעלזא שלא יצטרפו עדיין לתוכנית של הקהילה

אבל בפועל
    החלק של הגמח נשאר אותו דבר אותם הפקדות הלוואת החזרים
    לא משתנה מבחינת הגמח המרכזי כלום

• @חיים-חי
    אני מחר פותח מכולת שמחירי המוצרים בה יהיו מעט יותר זולים מהמכולת ליד, אני מבטיח שאם תקנה אצלי אוכל להמשיך במחירי הזולים לעזור לעוד משפחות נזקקות לקנות את מוצריהם במכולת הזולה שלי.
    זה סיבה להתיר מכספי מעשרות?
    מאי שנא מהגמ''ח?
    (נא לא לענות תגובות כגון 'אבל רבנים התירו')

@משקיע-וסולידי כתב בהאם תוכנית שוק ההון של הגמ"ח המרכזי - 'משיאים / לובסט' אכן רווחית לציבור? בדיקת עומק:

@חיים-חי
    אני מחר פותח מכולת שמחירי המוצרים בה יהיו מעט יותר זולים מהמכולת ליד, אני מבטיח שאם תקנה אצלי אוכל להמשיך במחירי הזולים לעזור לעוד משפחות נזקקות לקנות את מוצריהם במכולת הזולה שלי.
    מאי שנא מהגמ''ח?

לפי מה שהבנתי מהגמח לפני כ-15 שנים שבשביל שלא יהיה ריבית אין התחייבות כלל שתקבל הלוואה

• @משקיע-וסולידי כתב בהאם תוכנית שוק ההון של הגמ"ח המרכזי - 'משיאים / לובסט' אכן רווחית לציבור? בדיקת עומק:

@חיים-חי
    מאי שנא מהגמ''ח?

לפי מה שהבנתי מהגמח לפני כ-15 שנים שבשביל שלא יהיה ריבית אין התחייבות כלל שתקבל הלוואה

@בן-עליה
    בסדר.
    אז גם אני לא מבטיח...

• מ מחשב מסלול מחדש התייחס לנושא זה ב
  • יש איזה מחשבן שיכול להשוות שוק ההון אל מול משיאים/אושר בכבוד?

• מה רע באקסלים בתחילת האשכול.
    מאד מאד ברור.

• מה רע באקסלים בתחילת האשכול.
    מאד מאד ברור.

@צדיק-יסוד-עולם said:

מה רע באקסלים בתחילת האשכול.
    מאד מאד ברור.

אם אני רוצה להכניס נתונים משלי

• @מ.-יפה שלום, עברתי על המודל שבנית וניכר שהשקעת מחשבה רבה. עם זאת, זיהיתי שתי נקודות מהותיות בסימולציה שגורמות לה להציג תמונה אופטימית מדי, וכדאי לעדכן אותן כדי להגיע לתוצאות מדויקות יותר:

1. חוסר התחשבות במס רווחי הון:
      המודל מחשב משיכה של סכום ה"נטו" הנדרש (200 אלף ₪), אך מתעלם מכך שבעת המשיכה מהתיק יש לשלם מס של 25% על הרווח הריאלי. בתיק השקעות שמבשיל לאורך 15-20 שנה, חלק ניכר מהסכום הוא רווח, ולכן כדי להגיע ל-200 אלף ₪ נטו, עליך למשוך בפועל כ-240 אלף ₪ "ברוטו". לאורך 8 חתונות, מדובר במאות אלפי שקלים של הוצאת מס שלא נלקחה בחשבון, דבר שמקטין משמעותית את כוח השרידות של הקרן.
    2. תזמון משיכות "סטרילי" (חודש ינואר):
      המודל מקבע את כל המשיכות לחודש ינואר בכל שנה. בפועל, "תזמון" זה מאפשר למודל להימנע מהפסדי הקצה של שנות המשבר (כמו 2000 או 2008), שבהן השוק ירד בצורה חדה במהלך השנה. אם המשיכה הייתה מתבצעת לאחר ירידה של 30% בערך התיק, היית נאלץ למכור נתח גדול הרבה יותר מהקרן כדי להגיע לאותו סכום, מה שפוגע אנושות ביכולת ההתאוששות של התיק. סימולציה ריאלית חייבת לשקלל משיכה גם בתקופות של שפל בשוק.
      בשורה התחתונה: אם תכניס את שני המשתנים האלו (מס + משיכה בשפל), הפער לטובת מסלול שוק ההון יצטמצם דרמטית, וזה ייתן תמונה הרבה יותר שמרנית ומדויקת למשתמשים.
  • @מ.-יפה שלום, עברתי על המודל שבנית וניכר שהשקעת מחשבה רבה. עם זאת, זיהיתי שתי נקודות מהותיות בסימולציה שגורמות לה להציג תמונה אופטימית מדי, וכדאי לעדכן אותן כדי להגיע לתוצאות מדויקות יותר:

1. חוסר התחשבות במס רווחי הון:
      המודל מחשב משיכה של סכום ה"נטו" הנדרש (200 אלף ₪), אך מתעלם מכך שבעת המשיכה מהתיק יש לשלם מס של 25% על הרווח הריאלי. בתיק השקעות שמבשיל לאורך 15-20 שנה, חלק ניכר מהסכום הוא רווח, ולכן כדי להגיע ל-200 אלף ₪ נטו, עליך למשוך בפועל כ-240 אלף ₪ "ברוטו". לאורך 8 חתונות, מדובר במאות אלפי שקלים של הוצאת מס שלא נלקחה בחשבון, דבר שמקטין משמעותית את כוח השרידות של הקרן.
    2. תזמון משיכות "סטרילי" (חודש ינואר):
      המודל מקבע את כל המשיכות לחודש ינואר בכל שנה. בפועל, "תזמון" זה מאפשר למודל להימנע מהפסדי הקצה של שנות המשבר (כמו 2000 או 2008), שבהן השוק ירד בצורה חדה במהלך השנה. אם המשיכה הייתה מתבצעת לאחר ירידה של 30% בערך התיק, היית נאלץ למכור נתח גדול הרבה יותר מהקרן כדי להגיע לאותו סכום, מה שפוגע אנושות ביכולת ההתאוששות של התיק. סימולציה ריאלית חייבת לשקלל משיכה גם בתקופות של שפל בשוק.
      בשורה התחתונה: אם תכניס את שני המשתנים האלו (מס + משיכה בשפל), הפער לטובת מסלול שוק ההון יצטמצם דרמטית, וזה ייתן תמונה הרבה יותר שמרנית ומדויקת למשתמשים.

@yehuda123 said:

הפער לטובת מסלול שוק ההון יצטמצם דרמטית,

בגלל שרוב האנשים שיכנסו לתכנית הזו עושים את זה על מנת לחתן את הילדים בכבוד, ולא באמת בשביל להיות מליונרים -
    הקביעה צריכה להיות: האם תכנית 'משיאים' אכן משיגה את היעוד שלה - שהוא לחתן את הילדים ללא חובות והחזרים מעיקים - או שלא, ולא אופציות לרווח (שאמנם וודאי שאף אחד לא מתנגד להרויח אך לא זו הייתה הכוונה בהקמת התכנית וגם לא של אלו החברים בה).

• @yehuda123 said:

הפער לטובת מסלול שוק ההון יצטמצם דרמטית,

בגלל שרוב האנשים שיכנסו לתכנית הזו עושים את זה על מנת לחתן את הילדים בכבוד, ולא באמת בשביל להיות מליונרים -
    הקביעה צריכה להיות: האם תכנית 'משיאים' אכן משיגה את היעוד שלה - שהוא לחתן את הילדים ללא חובות והחזרים מעיקים - או שלא, ולא אופציות לרווח (שאמנם וודאי שאף אחד לא מתנגד להרויח אך לא זו הייתה הכוונה בהקמת התכנית וגם לא של אלו החברים בה).

@שמואל
    הבדיקה צריכה להיות האם המודל יעיל או שהפקדת כל הסכומים ישירות לחשבון מסחר ללא גמ''ח תרומות ומשכורות בדרך תהיה יעילה יותר
    המטרה לא רלוונטית.

נושאים מוצעים