דילוג לתוכן

די להיות תמימים! על 'סלבס' שוק ההון במגזר החרדי

שוק ההון והשקעות
15 4 283 5
  • כמה שהאמת מרה ושרי המעוררים שמעתי מאחד האברכים אצלינו בכולל שהלך להתייעץ עם דיין מוכר מאוד בתחום ההשקעות שהפיל אותו בפח ואמר לו להשקיע במטרו שיהיה...... ואם זה יצא ברווחיות ספק גדול אם יקבל משהו לכן מאוד מומלץ לא ללכת אחרי אנשים שכאילו לא מקבלים כסף אבל הם לא כ"כ צדיקים שמוכנים להפסיד כזה הרבה כסף במסירות נפש ואשרי המעוררים

@האמת-נצחה said:

כמה שהאמת מרה ושרי המעוררים שמעתי מאחד האברכים אצלינו בכולל שהלך להתייעץ עם דיין מוכר מאוד בתחום ההשקעות שהפיל אותו בפח ואמר לו להשקיע במטרו שיהיה...... ואם זה יצא ברווחיות ספק גדול אם יקבל משהו לכן מאוד מומלץ לא ללכת אחרי אנשים שכאילו לא מקבלים כסף אבל הם לא כ"כ צדיקים שמוכנים להפסיד כזה הרבה כסף במסירות נפש ואשרי המעוררים

נראה לי שבכלל לא תפסת את הנקודה שדיברתי עליה
    האם אותו דיין קיבל בהסתר כספים ממישהו, על מנת לשווק את ההשקעה לאברכים תמימים בניגוד לטובתם?

אני מדבר על אנשים שקיבלו כספים על מנת לשווק ולעשות יח"צ

• אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

• אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

@האמת-נצחה said:

אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

יש הבדל בין מי שאינו מתמצא בהשקעות וממליץ לאנשים על השקעות שאינן מתאימות להם (שזה לכשעצמו גרוע ביותר)
    לבין מי שמקבל כספים תמורת ההמלצה הלא נכונה

כמו שאמרת, אין לך ראיות (מלבד הטענה 'גם הוא צריך להתפרנס') וזה חשד חמור מאד.

• אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

• אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

@האמת-נצחה said:

אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

אם זה נכון, זה נורא.
    לכולם המליץ על אותה השקעה?
    יש דרך לפנות אליו ולבקש ממנו לכל הפחות להצהיר האם יש לו איזו טובת הנאה מההמלצות האלה?
    (אפילו אם הוא מושקע בזה בעצמו ייתכן וזו טובת הנאה...)

• לא יודע אם לכולם אותה השקעה אבל לרבים וודאי שכן
    הוא אמר מפורש שהוא משקיע שם
    אין אפשרות ליפנות אליו כי יש לו כח רב ביד והוא מלכלך על מי שמדבר עליו
    סיפור עצוב שליכורע אין איך לטפל בזה אא"כ כל מי שנפל יצא החוצה אבל צריך הרבה אומץ לזה

• לא יודע אם לכולם אותה השקעה אבל לרבים וודאי שכן
    הוא אמר מפורש שהוא משקיע שם
    אין אפשרות ליפנות אליו כי יש לו כח רב ביד והוא מלכלך על מי שמדבר עליו
    סיפור עצוב שליכורע אין איך לטפל בזה אא"כ כל מי שנפל יצא החוצה אבל צריך הרבה אומץ לזה

פוסט זה נמחק!
  • אני חושב שממש לא

• פוסט זה נמחק!

said:

אני מציע להיזהר בגחלתם
    זכיתי להכיר אחד מן הרבנים שהיה בעד (בהתחלה) ההשקעה במכרות הזהב באתיופיה (לא המשווק)
    והוא אדם גדול, ירא שמיים מרבים, משכמו ומעלה, שלא חשוד על הכשלת יהודים תמורת בצע כסף... וחוץ מהכל יהודי פיקח מאד. ואיך קרה מה שקרה?! לאלוקים הפיתרונים.

אבל בואו לא נגלוש כאן לסיפור האתיופי יש אשכול שלם המיוחד לכך מי שרוצה להתווכח שילך לשם

• said:

אני מציע להיזהר בגחלתם
    זכיתי להכיר אחד מן הרבנים שהיה בעד (בהתחלה) ההשקעה במכרות הזהב באתיופיה (לא המשווק)
    והוא אדם גדול, ירא שמיים מרבים, משכמו ומעלה, שלא חשוד על הכשלת יהודים תמורת בצע כסף... וחוץ מהכל יהודי פיקח מאד. ואיך קרה מה שקרה?! לאלוקים הפיתרונים.

אבל בואו לא נגלוש כאן לסיפור האתיופי יש אשכול שלם המיוחד לכך מי שרוצה להתווכח שילך לשם

@אפ_על_פי_כן מחקתי את ההודעה. שלא ישמע ח"ו זלזול מאחד מרבני ישראל.

• כל הכבוד הצדק איתכם היזהרו בגחלתם לא יכול ליהות רק סיסמה אבל שמעתי בשם הרב סילמן ועוד שקצת מפקפק על הדיין הנ"ל אבל אשרי המעורר

נושאים מוצעים

• קרן השתלמות

שוק ההון והשקעות שוק ההון והשקעות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    162 צפיות
    רואה את הנולדר
    @דל-גאה said: [שואל ממש למעיישה, האם לפתוח עוסק פטור או לא, האם עדיף לחכות לחוק.] בכל מצב כדאי לך לפתוח כי קרן השתלמות שלעצמאי היא לא על החשבון של קרן השתלמות של שכיר.
  • 1 הצבעות
    3 פוסטים
    122 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה said: א. אשמח לשמוע באיזה בנק ומה הסיבה שקיבלת הלוואה במחיר כזה? (האם לקחת ג"כ משכנתא מאותו בנק באותו זמן? פאג"י, אכן בגלל משכנתא, פלוס המלצה שהיתה לי על החשבון בגלל התנהלות תקינה במשך שנים רבות. ב.כתבת שאתה לא מאמין במדד S&P500, ע"פ מה האמון שלך בנוי? על אנשים אנונימים שכותבים תגובות בפורומים? כי אם אתה שואל כאן מה לעשות אם הכסף אז מסתמא לא עברת קורסים כל שהם... יש די והותר נידונים על זה בכל פורום ותת פורום אפשרי, ובכל פינת קפה מאולתרת, אין ענין גם כאן... בוא נניח שזו תחושת כרס אישית שלי, וזו בעיה שלי. עכ"פ זה הנתון. ג. הפריים ב12 שנה יכול להשתנות הרבה מאוד. ואתה מסתמא מחפש השקעה לתווך ארוך, לכן מי אמר שה"ריבית האטקרטיבית" תשאר גם עוד 3 שנים ממש לאו דווקא לטווח ארוך, אפילו פיקדון עם תחנות יציאה נוחות כדי לברוח ברגע שזה כבר לא ישתלם. או להפך - תשואה שמבוססת גם היא על הפריים או ריבית בנק ישראל והנגזרים ממנה, וכך זה ימשיך להיות משתלם תמיד. ד. בהלוואת שיעבוד נכס במשכנתא שמוצערת עבור שיפוץ וכדו' אפשר להשיג ריביות נמוכות יותר יכול להיות, אבל לא שווה לי את ההתעסקות. גם ההלוואה הנ"ל - כל השאלה שלי מתחילה אחרי שכבר יש לי את הכסף ביד והשאלה היא האם להחזיר או להשקיע אותו. אני לא מאלה שלוקחים הלוואות בשביל להשקיע, לא בשלב זה של החיים.
  • 15 הצבעות
    23 פוסטים
    911 צפיות
    מ
    @בואו-חשבון. תודה רבה! כיף לשמוע. יש עוד כאן וכאן
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    1k צפיות
    מונטיפיורימ
    נא לדווח על כל דבר דומה בפורום. כדי שלא נכשל ח"ו.
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    17
    7 הצבעות
    17 פוסטים
    638 צפיות
    מ
    @דל-גאה said: מה השטות הזו? קרנות מחקות מדדים זה השקעה סולידית? הוא התכוון לקרנות כספיות. משום מה הוא קרא להן מחקות מדדים. כמובן שמחקות מדדים זה לא השקעה סולידית. @פלוס said: שוק ההון (מניות, [קרנות נאמנות], אג"ח) פוטנציאל לרווחים גבוהים לאורך זמן ניתן להתחיל גם עם סכומים קטנים דורש סבלנות – השוק עולה ויורד בטווח הקצר השקעות סולידיות (אג"ח ממשלתי, קרנות מחקות מדדים) מסוכן פחות ממניות מניב תשואה טובה יותר מחסכון בנקאי הרווחים נמוכים יותר מהשקעה במניות