לקיחת הלוואות כנגד הקרן בקופת גמל
-
@איציק-התותח כתב בטבלאות של הרב גוטמן על תכנון נכון של חתונות הילדים:
הבאתי אותה רק כדי להמחיש את הרעיון של לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה במקום משיכה, וכך לדחות את אירוע המס.
האם זו עצה מקובלת והוגנת ?
האם זה מקובל אצל יועצים מתוחכמים ובציבור הסולידית ?
-
@איציק-התותח כתב בטבלאות של הרב גוטמן על תכנון נכון של חתונות הילדים:
הבאתי אותה רק כדי להמחיש את הרעיון של לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה במקום משיכה, וכך לדחות את אירוע המס.
האם זו עצה מקובלת והוגנת ?
האם זה מקובל אצל יועצים מתוחכמים ובציבור הסולידית ?
-
@טריידר
מבחינת הלכה לא כל הבד"צים מאפשרים את זה
אני יודע שגלאט הון לא מאשרים את זה כי זה בעצם לקחת הלוואה מכל מי שיש לו קופת גמל באותו חברה ולהם אין היתר עיסקא.. -
אני יודע שבהרבה קהילות מדברים על הרעיון של לקיחת הלוואה מהקופה בזמן החתונה, במקום לבצע משיכה . לא חשבתי שיכולה להיות בזה בעיה הלכתית,
הבעיה היא לא עצם הרעיון הזה, אלא בלקחת הלוואות מכל הקרנות, כולל קרנות הפנסיה.
מה שמעניין אותי זה מה עמדת המחלקות ההלכתיות בבד"צים. כי הרי כשאני לוקח הלוואה מהבנק, אני לא לווה מהלקוחות אלא מהבנק עצמו. כנ"ל אצלנו אני לווה מהקופה, לא ממש מהאנשים שהפקידו שם.
-
אני יודע שבהרבה קהילות מדברים על הרעיון של לקיחת הלוואה מהקופה בזמן החתונה, במקום לבצע משיכה . לא חשבתי שיכולה להיות בזה בעיה הלכתית,
הבעיה היא לא עצם הרעיון הזה, אלא בלקחת הלוואות מכל הקרנות, כולל קרנות הפנסיה.
מה שמעניין אותי זה מה עמדת המחלקות ההלכתיות בבד"צים. כי הרי כשאני לוקח הלוואה מהבנק, אני לא לווה מהלקוחות אלא מהבנק עצמו. כנ"ל אצלנו אני לווה מהקופה, לא ממש מהאנשים שהפקידו שם.
@איציק-התותח
צורף כאן מסמך של גלאט הון בעבר מצטט לך מתוכו
-
@איציק-התותח
צורף כאן מסמך של גלאט הון בעבר מצטט לך מתוכו
למען האמת לא מבין לעומקואת הנימוק שלהם
מי אמר שהם מלווים את הכסף בשליחותם, הכספים מושקעים במסלולים ספציפיים לא זכור לי שיש מסלול המכונה הלוואות לעמיתים
החלטת החברה לתת הלוואות לעמיתים מהכספים שבידיהם זו החלטה שלהם
מה גם שהם סוברים שיש חשש שלאחד מהעמיתים אין נכסים, אם כל הקרנות יהיו מושקעות במידת מה במניות לכל המשקיעים יהיו נכסים, לכה"פ ניתן לפתור את זה שההלוואות יוגדרו מכאלו שיש להם נכסים בבבעלותם -
@ia90990
האמן לי תוך כמה שנים גלאט הון ימצאו פתרון גם לבעיה הזאת, לא הייתי חושש להשקיע בגלל הבעיה הזאת@שמיל-שמיל
לפי מה שתיארו זה בעיה בכל המבנה של החברות וזה אין פיתרון
אא"כ יחתימו את כולם מכאן ולהבא ולמפרע על איזה נוסח מסוים..
וקשה להאמין שזה יקרה..
נ.ב
לגלאט הון יש אינטרס שהציבור "יצרוך" אותם בנוסף להכל..
ואם הם מחמירים "חומרות" רחוקות אז זה שיקול האם עמדתם תיחלש בעיני הציבור
[כי שונה הענין של כשרות האוכל לכשרות הממון ששם אין כ"כ ידיעה והבדל בעיני הציבור הרחב להבדלים בבד"צים כמו באוכל..]
לעומת זאת יש "חומרה" שהיא עקרונית ועליה מושתת כל הבסיס של הכשרות - כמו שפירטו שם שבגלל שהם נותנים מענה גם למי שפוסק כר' ניסים קרליץ זצ"ל א"כ את זה הם לא ישנו גם בעד כל הון שבעולם..ושוב יכול להיות שזה שטויות הטענה הזאת.. אבל כך נראה לי..
-
למען האמת לא מבין לעומקואת הנימוק שלהם
מי אמר שהם מלווים את הכסף בשליחותם, הכספים מושקעים במסלולים ספציפיים לא זכור לי שיש מסלול המכונה הלוואות לעמיתים
החלטת החברה לתת הלוואות לעמיתים מהכספים שבידיהם זו החלטה שלהם
מה גם שהם סוברים שיש חשש שלאחד מהעמיתים אין נכסים, אם כל הקרנות יהיו מושקעות במידת מה במניות לכל המשקיעים יהיו נכסים, לכה"פ ניתן לפתור את זה שההלוואות יוגדרו מכאלו שיש להם נכסים בבבעלותם@שמיל-שמיל
תוכל לראות בתמהילי ההשקעה שחלק מהכסף נמצא במניות וחלק מהכסף בהלוואות עמיתים, אין שום מסלול שכל הכסף נמצא באפיק אחד, אלא בכל המסלולים הוא נמצא בכמה אפיקים כולל הלוואות בריבית. -
@שמיל-שמיל
תוכל לראות בתמהילי ההשקעה שחלק מהכסף נמצא במניות וחלק מהכסף בהלוואות עמיתים, אין שום מסלול שכל הכסף נמצא באפיק אחד, אלא בכל המסלולים הוא נמצא בכמה אפיקים כולל הלוואות בריבית.@צמיחה כתב בלקיחת הלוואות כנגד הקרן בקופת גמל:
תוכל לראות בתמהילי ההשקעה שחלק מהכסף נמצא במניות וחלק מהכסף בהלוואות עמיתים
קיבלתי
אך תסכים איתי ששזו בעיה שניתן לפתור אותה
ברור שלחברות האלו יש כסף נזיל ההלוואות יכולות להינתן מהחברות עצמם [מקסימום החברה תיטול הלוואה מאותם עמיתים שלא בהיתר עסקא] -
@שמיל-שמיל
תוכל לראות בתמהילי ההשקעה שחלק מהכסף נמצא במניות וחלק מהכסף בהלוואות עמיתים, אין שום מסלול שכל הכסף נמצא באפיק אחד, אלא בכל המסלולים הוא נמצא בכמה אפיקים כולל הלוואות בריבית.@צמיחה כתב בלקיחת הלוואות כנגד הקרן בקופת גמל:
אין שום מסלול שכל הכסף נמצא באפיק אחד, אלא בכל המסלולים הוא נמצא בכמה אפיקים כולל הלוואות בריבית.
למיטב ידעתי, במסלולים מחקה מדד אין שום כסף המופנה להלוואות עמיתים
-
@צמיחה כתב בלקיחת הלוואות כנגד הקרן בקופת גמל:
אין שום מסלול שכל הכסף נמצא באפיק אחד, אלא בכל המסלולים הוא נמצא בכמה אפיקים כולל הלוואות בריבית.
למיטב ידעתי, במסלולים מחקה מדד אין שום כסף המופנה להלוואות עמיתים
@שואף-ליותר
הבעיה היא המלווה לא הלווה
אתה לווה מעמיתים אחרים שמושקעים במסלולים לא מנייתיים -
@שואף-ליותר
הבעיה היא המלווה לא הלווה
אתה לווה מעמיתים אחרים שמושקעים במסלולים לא מנייתיים@שמיל-שמיל
אכן, רק רציתי שאנשים לא יחששו שכספם משמש להלואות [למי שלא סומך על היתר עסקא] -
@שמיל-שמיל
אכן, רק רציתי שאנשים לא יחששו שכספם משמש להלואות [למי שלא סומך על היתר עסקא]@שואף-ליותר
לא ברור לי,
סתם פתחתי את מרכיבי התשואה בהפניקס גמל להשקעה מחקה מדד S&P500 עם כשרות.
והשורה למטה שכתוב הלוואות היא לא עומדת על 0...
אז כנראה שכן יש קצת הלוואות עמיתים.
-
@שואף-ליותר
לא ברור לי,
סתם פתחתי את מרכיבי התשואה בהפניקס גמל להשקעה מחקה מדד S&P500 עם כשרות.
והשורה למטה שכתוב הלוואות היא לא עומדת על 0...
אז כנראה שכן יש קצת הלוואות עמיתים.
@צמיחה
כך שמעתי היום בשיעור מהרב אברהם ישראל לבקוביץ מראשי מערכת הכשרות תשואה כהלכה
אגב, לדעתו לא כדאי להשתמש בהיתרים של לקיחת הלואות עמיתים -
@צמיחה
כך שמעתי היום בשיעור מהרב אברהם ישראל לבקוביץ מראשי מערכת הכשרות תשואה כהלכה
אגב, לדעתו לא כדאי להשתמש בהיתרים של לקיחת הלואות עמיתים@שואף-ליותר
א"כ זה עוד יותר מעניין, כי המסלול הנ"ל בכשרות תשואה כהלכה [וגם בד"ץ העד"ח].
דרך אגב, זה שיעור שפתוח לכולם? -
@שואף-ליותר
א"כ זה עוד יותר מעניין, כי המסלול הנ"ל בכשרות תשואה כהלכה [וגם בד"ץ העד"ח].
דרך אגב, זה שיעור שפתוח לכולם?@צמיחה כתב בלקיחת הלוואות כנגד הקרן בקופת גמל:
דרך אגב, זה שיעור שפתוח לכולם?
לא, זה שיעור שהוא מסר בקורס שערים לשוק ההון שע"י קו אור עולם