דילוג לתוכן

עצות להשכרת דירה

נדל"ן ומשכנתאות
12 3 70 3
  • ערב טוב!
    אני עומד להשכיר דירה בעזהי"ת רציתי לשמוע את עצותיכם ודעותיכם מה מקובל ורצוי
    א. מה השאלות שאני אמור לשאול אותו בטלפון לפני שאני מביא אותו לראות לדעת שבכלל יש כיוון...
    ב. איזה בטחונות מקובל לדרוש שיבטיחו שאכן אקבל את כל הכסף המגיע לי ולא אנזק חלילה (ערבויות צק'ים מזומן וכו')

• ערב טוב!
    אני עומד להשכיר דירה בעזהי"ת רציתי לשמוע את עצותיכם ודעותיכם מה מקובל ורצוי
    א. מה השאלות שאני אמור לשאול אותו בטלפון לפני שאני מביא אותו לראות לדעת שבכלל יש כיוון...
    ב. איזה בטחונות מקובל לדרוש שיבטיחו שאכן אקבל את כל הכסף המגיע לי ולא אנזק חלילה (ערבויות צק'ים מזומן וכו')

@בסיעתא לאיזה אוכלוסיה זה מיועד חרדית או חילונית ואיזה מעמד סוציו אקונמי מדובר?

• הבניין רובו חרדי אבל הוא מעורב אז תכלס זה יכול לפנות לכל המגזרים
    מעמד סוציו אקונמי לא גבוה

• הבניין רובו חרדי אבל הוא מעורב אז תכלס זה יכול לפנות לכל המגזרים
    מעמד סוציו אקונמי לא גבוה

@בסיעתא תשאל מה כל אחד מבני הזוג עובד רצוי ששניהם יעבדו (הכוונה שגם האשה אם הבעל אברך עוד יותר טוב) כמה ילדים הם ותעשה חשבון
    באופן גס אם זה ראלי שיהיה להם לשלם את השכירות.
    מקובל לבקש דפי חשבון בנק מהחודשים האחרונים במיוחד מהמגזר הכללי ותראה שאין דברים מוזרים ויש באמת הכנסות.
    תבקש 12 צקים ועוד צק ביטחון על נזקים בסכום של בין חודש לחודשים אתה יכול לסכם שיעשו העברה ותקרע את הצק אבל יום קבוע בחודש ולא יעבור.
    ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה (פעם השכרתי דירה במקום לא משהו ובגלל שחמותה של השוכרת חתמה ערבות זה היה איום יותר גדול על השוכרת מאשר בית משפט וזה עבר בשלום...) תסמוך על תחושת בטן בכדי לפסול אם משפחה לא באה טוב בעין לא כדאי להשכיר להם.
    תשיג חוזה טוב שמשרת את האינטרסים שלך במיוחד בעניני תיקונים. בהצלחה.

• אני מנחש נכון שהדירה ממוקמת בקרית יובל?

• אם אני צודק דבר איתי באישי יש לי מה להחכים אותך

• @בסיעתא תשאל מה כל אחד מבני הזוג עובד רצוי ששניהם יעבדו (הכוונה שגם האשה אם הבעל אברך עוד יותר טוב) כמה ילדים הם ותעשה חשבון
    באופן גס אם זה ראלי שיהיה להם לשלם את השכירות.
    מקובל לבקש דפי חשבון בנק מהחודשים האחרונים במיוחד מהמגזר הכללי ותראה שאין דברים מוזרים ויש באמת הכנסות.
    תבקש 12 צקים ועוד צק ביטחון על נזקים בסכום של בין חודש לחודשים אתה יכול לסכם שיעשו העברה ותקרע את הצק אבל יום קבוע בחודש ולא יעבור.
    ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה (פעם השכרתי דירה במקום לא משהו ובגלל שחמותה של השוכרת חתמה ערבות זה היה איום יותר גדול על השוכרת מאשר בית משפט וזה עבר בשלום...) תסמוך על תחושת בטן בכדי לפסול אם משפחה לא באה טוב בעין לא כדאי להשכיר להם.
    תשיג חוזה טוב שמשרת את האינטרסים שלך במיוחד בעניני תיקונים. בהצלחה.

@השומר תודה רבה על התשובה המפורטת!

@השומר כתב:

צק ביטחון על נזקים

זה צ'ק רגיל או בנקאי

ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה

תוכל לפרט יותר איך לזהות מתי מקובל לקבל

@המסתפק כתב:

אני מנחש נכון שהדירה ממוקמת בקרית יובל?

דווקא לא...
    (אם זה מעניין אותך - נתיבות)

• @השומר תודה רבה על התשובה המפורטת!

@השומר כתב:

צק ביטחון על נזקים

זה צ'ק רגיל או בנקאי

ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה

תוכל לפרט יותר איך לזהות מתי מקובל לקבל

@המסתפק כתב:

אני מנחש נכון שהדירה ממוקמת בקרית יובל?

דווקא לא...
    (אם זה מעניין אותך - נתיבות)

@בסיעתא צ'ק רגיל
    שערב יחתום על החוזה זה בקשה לגיטימית מכולם יש מקומות שמבני תורה הייתי מוותר אבל זה בסדר לבקש ותמיד טוב.

• @בסיעתא צ'ק רגיל
    שערב יחתום על החוזה זה בקשה לגיטימית מכולם יש מקומות שמבני תורה הייתי מוותר אבל זה בסדר לבקש ותמיד טוב.

@השומר כתב:

צ'ק רגיל

אבל תכלס אין בטחון אמיתי כי צ'ק יכול לחזור או להתבטל (בקרה שח"ו יש צורך לפרוע אותו - אם השוכר הזיק ולא רוצה לשלם וכו' הוא יכול לבטל מיד...)

• @השומר כתב:

צ'ק רגיל

אבל תכלס אין בטחון אמיתי כי צ'ק יכול לחזור או להתבטל (בקרה שח"ו יש צורך לפרוע אותו - אם השוכר הזיק ולא רוצה לשלם וכו' הוא יכול לבטל מיד...)

@בסיעתא נכון אבל זה גם לא חוקי לבטל וגם אם צ'ק אפשר לפנות להוצאה לפועל גם אין לו כיסוי.

• @בסיעתא נכון אבל זה גם לא חוקי לבטל וגם אם צ'ק אפשר לפנות להוצאה לפועל גם אין לו כיסוי.

@השומר נשמע לי כמו "זוטו של ים"...
    לא מקובל לבקש פקדון (חודשיים) מזומן או צ'ק בנקאי (כמובן שאני יכול לבקש מה שאני רוצה אבל מאידך אני רוצה להשכיר למישהו אז אני מחפש את המקובל וההגיוני)

• @השומר נשמע לי כמו "זוטו של ים"...
    לא מקובל לבקש פקדון (חודשיים) מזומן או צ'ק בנקאי (כמובן שאני יכול לבקש מה שאני רוצה אבל מאידך אני רוצה להשכיר למישהו אז אני מחפש את המקובל וההגיוני)

@בסיעתא לא בקשתי מעולם ולא נראה לי מקובל בסוף יש עניין של אמון ולקיחת סיכונים בחיים כמו בכל דבר אם יש לך כזה חוסר אמון במישהו באמת אל תשכיר לו לבקש מזומן תחשוב שהוא גם צריך להאמין בך וגם להשכיב סתם כסף יש פתרונות גם כשיש בעיות פשוט תנסה יותר להשקיע בלהשכיר למשפחה נורמטיבית עם הכנסות מסודרות ואז אין סיבה שלא ישלמו.
    אגב חלק מהברורים אפשר לשאול בעדינות למה עוברים ולבדוק שהם לא עוברים סדרתיים אנשים שפויים ששוכרים דירה מעדיפים כמה שפחות לעבור ואפשר לבקש גם מספר טלפון של המשכיר הקודם.

נושאים מוצעים

• השכרת דירה לעובדים זרים

נדל"ן ומשכנתאות עובדים זרים
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    246 צפיות
    ה
    אני אכתוב קצת מנסיון למי לדעתי זה מתאים וכדאי דירות שנמצאות בפריפריה או אפילו בערים מרכזיות אבל מדובר בשכונה ישנה ומעמד סוציו אקונומי נמוך (שבדרך כלל יש שם עוד דירות כאלה) הדירה לא מיעדת למגורים שלי וכנראה גם לא לשומרי מצוות.יש לי נכס בשכונה חרדית שהציעו לי בשביל כמה מנקים למוסדות ולא לקחתי לא כי אני צדיק אלא משתדל להיות הוגן ולהימנע ממריבות עם שכנים. מהבלאי של הדירה אני לא חושש כי הם בין כך לא משופצות ואני עושה חוזה טוב שהם מחזירים לי את הדירה במצב טוב וזה עובד לי, פעם אחת אפילו החזירו לי את הדירה במצב הרבה יותר טוב. אסכם את המעלות 1.שכר דירה גבוה יותר משוכרים רגילים באזור 30% יותר 2.אין חשש כמעט של עיכוב תשלום משכירים לתאגיד כח אדם שאין להם בעיה תזרימית. 3.אין בקשות לתיקונים שונים ומשונים לפועלים זרים אין מושגים מינמלים כמובן חוץ מבעיות מהותיות בתשתיות. חסרונות או יותר נכון למי זה לא מתאים. 1.יש שחיקה לדירה אבל עם חוזה טוב זה חוזר לקדמותו כמובן דירה חדשה או משופצת טוב עדיין לא כדאי. 2.רק באזורים חלשים גם בשביל ההוגנות וגם בשביל לא לקבל תלונות. 3.החוזים לא לשנה אלא הודעה של כל אחד מהצדדים 30 יום מראש. בהצלחה ואשמח לענות על שאלות אשמח עם יש למישהו מספרים של מתווכים שמתעסקים עם זה. זה יקל עלי בהשכרות.
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    169 צפיות
    א
    הוקם אתר חדש! להשכרת יחידות דיור בציבור החרדי כמענה לצורך הגדול במידע עדכני אמין ומפורט של יחידות דיור בארץ הכתובת שלו היא https://kolhayechidot.com [image: כל היחידות.jpg]
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    286 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @מבין-עניין said: בקיצור החישוב לא מדוייק. לגמרי. במחשבונים אחרים שלהם בנדל''ן ידעתי לזהות את זה לבד, בשוק ההון לא. @פושט-רגל-מרמה-ד said: א. הבדיקה מתבססת על נתוני עבר בעוד שהסיכוי שהעבר ישכפל את עצמו אפסי. התכוונתי גם למחירי השכירות. הסיכוי שמחירי השכירות יישארו כפי שהם אפסי לגמרי.
  • 5 הצבעות
    24 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @מגשש-באפילה נשמח רק אם הוא באמת עזר ולא עזר לך להסתדר לבד
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    354 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר כתב בבכמה מעלים את השכירות בחידוש חוזה?: אגב, כדאי לזכור שחודש חודשיים שהדירה ריקה עקב עזיבת השוכרים, כבר 'מכסה' את ההנחנה החודשית של שנים רבות ! זה אמור להיות פשוט, אך נוכחתי כמה פעמים להיתקל בבעלי דירה שלא הסכימו להוריד אפילו 200 ש"ח מ5000 ש"ח, והעדיפו להשאיר את הדירה ריקה למשך חצי שנה ויותר, העיקר שהשוכר המיוחל ישלם את מבוקשתם.... זה מאוד נכון ופלא לראות אנשים שנוהגים אחרת. אמנם גם לזה יש גבול. אם שוכריי יתעקשו שלא אעלה להם כלום, יהיה לי שווה להפסיד חודש ואולי גם קצת יותר כדי להעלות להם את השכירות ב1000.