עצות להשכרת דירה
-
@השומר נשמע לי כמו "זוטו של ים"...
לא מקובל לבקש פקדון (חודשיים) מזומן או צ'ק בנקאי (כמובן שאני יכול לבקש מה שאני רוצה אבל מאידך אני רוצה להשכיר למישהו אז אני מחפש את המקובל וההגיוני)@בסיעתא לא בקשתי מעולם ולא נראה לי מקובל בסוף יש עניין של אמון ולקיחת סיכונים בחיים כמו בכל דבר אם יש לך כזה חוסר אמון במישהו באמת אל תשכיר לו לבקש מזומן תחשוב שהוא גם צריך להאמין בך וגם להשכיב סתם כסף יש פתרונות גם כשיש בעיות פשוט תנסה יותר להשקיע בלהשכיר למשפחה נורמטיבית עם הכנסות מסודרות ואז אין סיבה שלא ישלמו.
אגב חלק מהברורים אפשר לשאול בעדינות למה עוברים ולבדוק שהם לא עוברים סדרתיים אנשים שפויים ששוכרים דירה מעדיפים כמה שפחות לעבור ואפשר לבקש גם מספר טלפון של המשכיר הקודם. -
@בסיעתא לא בקשתי מעולם ולא נראה לי מקובל בסוף יש עניין של אמון ולקיחת סיכונים בחיים כמו בכל דבר אם יש לך כזה חוסר אמון במישהו באמת אל תשכיר לו לבקש מזומן תחשוב שהוא גם צריך להאמין בך וגם להשכיב סתם כסף יש פתרונות גם כשיש בעיות פשוט תנסה יותר להשקיע בלהשכיר למשפחה נורמטיבית עם הכנסות מסודרות ואז אין סיבה שלא ישלמו.
אגב חלק מהברורים אפשר לשאול בעדינות למה עוברים ולבדוק שהם לא עוברים סדרתיים אנשים שפויים ששוכרים דירה מעדיפים כמה שפחות לעבור ואפשר לבקש גם מספר טלפון של המשכיר הקודם. -
מקובל 12 שיקים +שיק פתוח. במקומות אמידים אפשר לדרוש גם מזומן של 2-3 חודשים שכירות. פחות מקובל ברוב הארץ. חובה ולא הוזכר פה - לראות את השיק לפני חתימת החוזה ולבדוק באתר בנק ישראל (או בטלפון) האם החשבון מוגבל והאם האדם ע"פ ת.ז. מוגבל.
לא להתפתות ל'שטר חוב' במקום שיק. זה בטחון רק לתביעה בבית משפט בשונה משיק שאפשר לגשת ישירות להוצאה לפועל לגבייה. -
אפשר לבקש שיראו לך דירוג אשראי, אפשר בקפטן קרדיט.
תכלס זה המדד שהכי משקף את מוסר התשלומים של השוכר. -
יש כל מיני אפשרויות של לחפור לשוכרים לא כל דבר נהוג ולא כל דבר הגיוני יש חברות שמבטחות שכר דירה תמורת אחוזים מסוימים והם עושים את הבדיקות שלהם לאנשים סולדים במיוחד זה מתאים. צריך לזכור שהחיים מלאים בסיכונים שצריך לדעת איך לנהל אותם.
מנסיוני האישי אחרי מספר שנים לא מועט של השכרות דירות לא בעיר אחת ישנם לעיתים רחוקות בעיות אם משכירים לפי הכללים שכתבתי לעיל בשרשור. -
מקובל 12 שיקים +שיק פתוח. במקומות אמידים אפשר לדרוש גם מזומן של 2-3 חודשים שכירות. פחות מקובל ברוב הארץ. חובה ולא הוזכר פה - לראות את השיק לפני חתימת החוזה ולבדוק באתר בנק ישראל (או בטלפון) האם החשבון מוגבל והאם האדם ע"פ ת.ז. מוגבל.
לא להתפתות ל'שטר חוב' במקום שיק. זה בטחון רק לתביעה בבית משפט בשונה משיק שאפשר לגשת ישירות להוצאה לפועל לגבייה. -
גוגל אח https://www.boi.org.il/information/restricted_accounts/
תבדוק גם חשבון וגם לפי ת.ז. יש שם את שניהם -
-
אפשר לבקש שיראו לך דירוג אשראי, אפשר בקפטן קרדיט.
תכלס זה המדד שהכי משקף את מוסר התשלומים של השוכר.אפשר לבקש שיראו לך דירוג אשראי, אפשר בקפטן קרדיט.
תכלס זה המדד שהכי משקף את מוסר התשלומים של השוכר.קפטן קרדיט לא בהכרח משקף, הייתה תקופה שהיה לי שם דירוג מאוד נמוך (וגם שילמתי להם כדי להוציא דו"ח מפורט) ובמערכת נתוני האשראי היה לי דירוג נקי.
-
דווקא במקרים בעיתיים,
המשכיר האחרון עלול לרצות לשבח ולהלל כדי שהשוכר יעבור ממנו....
כדאי לבקש טלפונים של יותר ממשכיר אחד (כאילו אם מישהו לא יהיה זמין)לא באמת צריך לדבר עם השוכר, מספיק לראות את התגובה של הלקוח ע"ז, ואם מהסס...
קפטן קרדיט לא בהכרח משקף, הייתה תקופה שהיה לי שם דירוג מאוד נמוך (וגם שילמתי להם כדי להוציא דו"ח מפורט) ובמערכת נתוני האשראי היה לי דירוג נקי.
אפשר בהחלט לבקש שימסור לך דו"ח נתוני אשראי של בנק ישראל.
-
ומהניסיון שלי:
פעם קיבלתי שיקים מחשבון קודם של השוכר...
ולא מחייב בכלל הנושא של היכן עובדים וכמה מרווחים, כיון שהאברכים משלמים הכי טוב,
הכל תלוי במוסר תשלומים, שאת זה ניתן לראות בדו"ח נתוני אשראי.חושב שחשוב להחתים ערבים וכנ"ל.
וכן לדעתי כדאי לקחת ביטוח שכירות יחסית זה לא עולה הרבה כסף, והם גם בודקים קודם את השוכר בכל מה שצריך כדי לאשר אותו, כך שאם לא נעים לך לבקש ממנו עו"ש וכד' אתה פשוט יכול לומר לו אני לא לוקח סיכונים לכן אני תמיד עושה ביטוח והחברת ביטוח צריכה לברר כמה פרטים,
וגם כאן ניתן לראות לפי התשובה שלו מה הוא.אם אין ריהוט לא חושב שכדאי להשקיע את זה א. בגלל הבלאי, ב. כשהשוכר מביא ריהוט הוא לא יצא מהדירה כ"כ מהר וודאי שלא בתוך זמן השכירות.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות