דילוג לתוכן

שאלה על אסטרטגיה באופציות שנוגעת לתקופתינו

שוק ההון והשקעות
3 2 26 2
  • בתקופה האחרונה רבו הדיבורים שפיצוץ בועה בסקטור האי איי קרב...
    תחזיות על משבר קרוב בדומה לדוט קום...
    תיקון... מימושים וכו' כל אחד בסגנונו, אני לא בא לדון אם או כמה הם נכונים.
    מה שאני כן רוצה להציע, לפחות לעצמי (אישית אני מאמין שיתכן תיקון בזמן הקרוב. לא שזה כזה מפחיד עבור משקיע פאסיבי אבל קצת כן...)
    היא לגדר את זה עם אופציות.
    ואקדים: אין לי נסיון ממשי באופציות ואף פעם לא סחרתי בהן, אבל ראש כן יש לי
    וחשבתי על רעיון ואשמח שהמבינים באופציות אבל אנא רק מי שבאמת מבין יעזרו לי ויענו לי האם יש בעיה באסטרטגיה הזאת והאם יש בה בשורה.
    והרעיון הוא לכתוב ולקנות במקביל אופציית פוט על הסנופי עם סטרייק על הכסף, שניהם עם סטרייק זהה ושניהם עם אותו מועד פקיעה- הכי רחוק שיש,
    אם אני לא נוגע עד לפקיעה לא הרווחתי ולא הפסדתי, כי מה שלא יהיה המימושים יתקזזו.
    והיה אם תהיה קריסה נניח של 30% אני סוגר את פוזיציית הלונג פוט ומשאיר רק את השורט , כאן ניתן לעצור את האסטרטגיה באופן כזה שנמתין ונחכה עד לפקיעת השורט- סביר להניח שעד לסיום התקופה- להזכירכם לקחנו את מועד הפקיעה הכי ארוך שיש- הוא יחזור לעצמו מתישהו או לפחות יעלה בחלק אבל פחות מסתבר שעד סוף התקופה הוא רק ירד עוד יותר- שזה התרחיש היחיד של ההפסד.
    אבל כיון שאנחנו לא אוהבים סיכונים אז אפשר להמשיך את האסטרגיה- ושימו לב מכאן צריך קצת יותר ריכוז- במקביל לסגירת הלונג לבצע זוג נוסף של קניה וכתיבה חדשה של פוט גכ עם אותו סטרייק על הכסף (של כמה שזה יהיה אז) למועד הפקיעה הכי ארוך שיש אז,
    מה שזה יוצר בעצם שגם אם תהיה עוד ירידה אנחנו מוגנים עי הלונג החדש ואם ירד שוב- אז שוב לבצע סגירה של הלונג החדש וביצוע זוג חדש כנל ואחכ כשהמדד יחזור לעצמו לסגור את כל הפוזיציות ותמיד זה יהיה ברווח,
    כמובן שצריך להגדיר אחרי ירידה של כמה אחוזים לבצע את סגירת הלונג וביצוע הזוג החדש, כי אם הוא יהיה קטן מדי והוא ירד הרבה פעמים עם הרבה זוגות אז אולי כן יתכן הפסד גם אחרי שהוא יחזור לעצמו, אבל באופן נורמלי, מה שאני בדקתי, תמיד הוא מסיים ברווח, ואדרבה תבדקו אתם, אשמח אם תמצאו תרחיש של הפסד!
    דבר נוסף, ברור שכל זה בהנחה שבסוף מתישהו הוא יחזור לעצמו (גם אם זה יקח 20 שנה) אבל בזה בכל מקרה אנחנו מאמינים אם אנחנו מושקעים בסנופי בצורה פאסיבית (ומקווה שכך).
    מה שכן, הקטע של הבטחונות.
    אז קודם כל זה ברור שכל כסף שאתה מקבל על השורטים ועל מימוש הלונגים אתה מכניס לבטחונות.
    אבל עדיין אני לא מספיק יודע כמה בטחונות צריך (כדי לא להגיע למרג'ין קול)
    וצריך לוודא שבכל שלב לא חסר לי בטחונות לפי מבנה האסטרטגיה.
    כמובן שיש גם הפרשי נזילות ועמלות אבל מאמין שזה קטן לעומת הרווח והתועלת, רק הבטחונות יכול להיות בעיה
    אשמח אם מישהו יידע לעזור לי אם אני צודק ברעיון או לא ומה עם הבטחונות
    לסיום: מה שמיוחד באסטרטגיה הזאת אם היא נכונה שלא צריך להוציא שקל מהכיס הכל מתגלגל מהשורט ללונג.
    יש לאסטרטגיה הזאת עוד כמה שדרוגים שלא כתבתי עדיין אני חושב שזה מספיק כבד בשלב זה.
    @עומק-הסיכוי ?
    @ה.-שלמה ?
    מי עוד באופציות?
    תודה.

• אין דבר כזה לקנות ולכתוב פוט עם אותו סטרייק ואותו תאריך אתה פשוט נשאר על אפס . האסטרטגיה שלך היא במילים אחרות למכור פוטים אחרי הירידות! או שפספסתי משהו?

• אין דבר כזה לקנות ולכתוב פוט עם אותו סטרייק ואותו תאריך אתה פשוט נשאר על אפס . האסטרטגיה שלך היא במילים אחרות למכור פוטים אחרי הירידות! או שפספסתי משהו?

@סיכון-מחושב
    פספסת...
    תקרא בעיון שוב.
    למכור פוט אחרי ירידות זה דבר נחמד, אבל יש סיכון שימשיך לרדת ויפקע בהפסד מה שאני מנעתי.
    וגם למכור פוטים אחרי ירידות זה דבר אחד ולקנות פוט לפני ירידות ולממש אחרי שהם מתרחשות זה דבר אחר ואפשר לומר שזה עיקר הרווח שלי באסטרטגיה הנל וכפי שציינתי עיקר האסטרטגיה היא כדי לגדר את ה"נפילה הצפויה" של הסנופי בה אני מחזיק באופן ישיר ופאסיבי.
    מקווה שהובנתי יותר.
    יישכ על ההתייחסות.

נושאים מוצעים

• 16 הצבעות
    22 פוסטים
    1k צפיות
    אבי ר.א
    @מחשב-מסלול-מחדש באמת לא ברור לי למה. @מונטיפיורי לעיונך. לאחרונה שמתי לב שכבר לא נותן לי התראות על שהזכירו אותי, וחשבתי שזה שינוי שנהיה בפורום, עכשיו אני מבין. תודה על תשומת הלב.
  • 4 הצבעות
    14 פוסטים
    588 צפיות
    עומק הסיכויע
    @מחוץ-לקופסא תשלח לי מייל
  • 1 הצבעות
    22 פוסטים
    686 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: על החלק הראשון בדבריך לדעתך מותר הלכתית לסחור באופציות על החברה שמעסיקה אותך למרות שבחוזה הם אומרים שאסור? אם אוסרים בחוזה זה שאלה של גזל (אני עובד אצל גוי אבל גזל עכו"ם אסור על פי הלכה) אני חשבתי שאתה מתכוון שעצם הפעולה גוזלת מהחברה. @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: מוודא שהבנתי את הדוגמא שלך .... אלא מה, תמכור את האופציה ששווה בסוף השנה בעצם 40 אם הבנתי נכון ואז תישאר עם מניות (שעדיין אצל הנאמן) ששווים 6,000 + 4,000 תמורת האופציה וגידרת את ההפסד למחיר הפרמיה אני בכיוון? כן אבל כיוון שאני אישית לא מספיק בקי באופציות אמרתי שיותר נכון ללמד את @עומק-הסיכוי את כללי הRSU שהם די פשוטים ולקבל ממנו ייעוץ בהתאם לצרכים הספציפיים.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    433 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    909 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.