השקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב
-
@שמיל-שמיל
אפשרויות השקעה שאינן בעייתיות לאזרח ארה"ב הן: נדל״ן, אג״ח ומניות בודדות. אם אתה מעוניין בהשקעה פסיבית רגילה - קרנות סל מחקות מדדים, האפשרות היחידה היא לקנות קרנות אמריקאיות.
חשוב להדגיש - אתה לא חייב בשביל זה לפתוח חשבון בבית השקעות אמריקאי, אלא אתה פותח חשבון רגיל בבית השקעות ישראלי כמו מיטב או איביאי, מבקש מהם הרשאה למסחר בבורסה האמריקאית, ושם אתה מחפש את הנייר לפי "טיקר" שזה 2-4 אותיות שמהוות את סמל המניה שרוצים לרכוש, לדוג' על SP500 יש את VOO (שהוא אגב מאוד זול יחסית) או IVV וכן SPY, מדד כלל עולמי יש את VT, ויש עוד הרבה. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.@שמיל-שמיל כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
יש להם יכולת כל שהיא לוודא שאכן היא משקיעה בקרנות לא אמריקאיות [אם היא מעבירה את הכסף דרך חשבון פרטי שלה]?
לא חושב ששווה לך לקחת כזה סיכון, בסוף אין הבדל בין האיריות לאמריקאיות חוץ מזה שהאמריקאיות מחלקות דיבידנדים במקום לצבור אותם, והמס PFIC על האיריות אם יתפסו אותך יכול להגיע אחרי כמה שנים לכדי כמעט כל הרווח ואפי' לנגוס בקרן. (בקצרה - במס הזה פורסים את הרווח על כל השנים בהם המשקיע החזיק את הקרן, ממסים את הרווח לכל שנה לפי המדרגה הגבוהה ביותר שהייתה קיימת לאותה שנה, שנכון להיום עומד על 39.6% (משנת 2013), והיות והמס היה אמור להיות משולם בשנים ההן, צריך לחשב ריבית פיגורים על אותו מס – ריבית דריבית – לפי ריבית הפד).
זו דעתי בלבד, לא בא לייעץ ולא כלום.
-
@שמיל-שמיל כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
הדבר המעניין ביותר שסוכני ביטוח יש מאות וכולם חוזרים עם אותם הצעות על השקעות בקופות גמל וכו'
בו בזמן שאחוז גדול מאוד מהאוכלוסיה לא יכולה להשקיע בדברים האלו [ורוב סוכני הביטוח אפי' לא מציינים לך את זה]אכן, הרבה אמריקאים פותחים קופ"ג להשקעה מחוסר ידע, ואח"כ כשהם עולים על הבעיתיות בזה הם מוכרחים להפטר ממנה מיד ולשלם מס. סיפור לא נעים, ובאמת חבל שהסוכנים לא טורחים ליידע על כך.
ואני מתקשה מאוד למצוא רואה חשבון שמבין היטב במיסוי הישראלי והאמריקא שיכול להסביר לי [תמורת תשלום כמובן] מה בדיוק ניתן לעשות מה ברור ומה לא ברור
מה ברור: קרן שגם המעסיק מפקיד אליה כמו פנסיה וקרן השתלמות מוחרגת ממס PFIC ואין בה בעיה.
מה עוד ברור: קרן שלא קשורה למעסיק כמו קופת גמל להשקעה או חשבון עצמאי עם ני"ע שלא הונפקו בארה"ב כלולים במס PFIC ומאוד לא מומלץ לאמריקאי להחזיק בהם כפי שנתבאר לעיל.
מה לא ברור: מה דינם של פנסיה וקה"ש של עובד עצמאי.
מה עוד לא ברור: האם חסכון לכל ילד נכלל במס PFIC או לא.
מקווה שהועלתי@שמיל-שמיל כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
איך בדיוק פותחים את החשבונות העצמאיים הללו ומקשיעים,
בדיוק כמו ישראלי, אין הבדל, רק שיש לקנות קרנות אמריקאיות, כנ"ל בהודעה הקודמת.
-
@סייעתא-דשמיא
לי ידוע שגם חל"י נכלל במס, אא"כ זה בבנק. -
@סייעתא-דשמיא כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
חשוב להדגיש - אתה לא חייב בשביל זה לפתוח חשבון בבית השקעות אמריקאי, אלא אתה פותח חשבון רגיל בבית השקעות ישראלי כמו מיטב או איביאי,
אבל מבחינת עמלות, זה סיפור יקר.
עדיף כבר ללכת על IB -
@סייעתא-דשמיא
קודם כל תודה רבה על תגובתך המפורטת
אעיר את מספר ההערות שיש לי על מה שברור ומה שלא ברור
א' קרן פנסיה והשתלמות הם לא PFIC ככל הנראה אך הם עדיין מחוייבים במיסוי, והשאלה מתחלקת לשנים איך לדווח על הכנסה כזו בכל שנה או בשעת המשיכה, מה יקרה בשעת המשיכה עצמה האם אחוייב במס נוסף.
ב נניח וחיסכון לכל ילד נקרא PFIC האם ישנה אפשרות למזער בצורה מסוימת את הנזק, האם עדיף להורה לא להכניס כסף נוסף או לחילופין פשוט להעביר את זה לבנק להפקדה.
ג אם אני מצרף את אשתי לדיווחים [היא לא אזרחית] האם במועד הפנסיה או משיכת קרן ההשתלמות ניתן לנתק אותה מהדיווחים מכאן והלאה ולמשוך את הכסף בצורה פשוטה.
ד בחשובנות הפרטיים איך הולך הדיווח למס בארץ וארצות הברית, האם החברות מסדרות לך את כל הנתונים או שאתה צריך לעבוד על כך לבד. -
@אמת-מארץ-תצמח כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
עדיף כבר ללכת על IBמבחינת עמלות ודאי עדיף IB, אלא ששם צריך אפליקציה וכן צריך לדעת לקרוא אנגלית בצורה סבירה, לכן כתבתי שאפשר לפתוח גם במיטב ואיביאי, עם פלאפון כשר והכל בעברית.
(לפני שיתקיפו אותי, אני לא מדבר על אינטראקטיב ישראל - או לשם דיוק אינטראקטיב קפריסין - שכבר דנו כאן בפורום אם יש/אין עליהם רגולציה נורמלית). -
א' קרן פנסיה והשתלמות הם לא PFIC ככל הנראה אך הם עדיין מחוייבים במיסוי, והשאלה מתחלקת לשנים איך לדווח על הכנסה כזו בכל שנה או בשעת המשיכה, מה יקרה בשעת המשיכה עצמה האם אחוייב במס נוסף.
נראה לי שעל פנסיה אין מס כי אתה משלם כבר מס בארץ על הפנסיה ואין כפל מס בין המדינות, אבל על קרן השתלמות בשעת המשיכה תהיה חייב מס לארה"ב מאחר שבארץ אין מס על קה"ש, אם כי אחוזי מס רווח הון נמוכים יותר באמריקה מאשר בארץ לכן עדיין רווחי לפתוח קה"ש גם לאזרחים אמריקאים.
ב נניח וחיסכון לכל ילד נקרא PFIC האם ישנה אפשרות למזער בצורה מסוימת את הנזק, האם עדיף להורה לא להכניס כסף נוסף או לחילופין פשוט להעביר את זה לבנק להפקדה.
יש שיטה מסויימת של דיווח שנקראת קיבוע שוק שיכול למזער את חבות מס PFIC, ויעקב רוטמן היה בעבר ממליץ על השיטה הזאת, אבל לאחרונה הוא חזר בו וההמלצה שלו - למי שרוצה רוגע להפקיד בבנק, ולמי שמוכן לקחת סיכון להפקיד בקופ"ג ולדווח על זה בשעת המשיכה כריבית רגילה, תראה כאן.
משיחה עם כמה רו"ח עלה שעד היום לא ידוע על מקרה שהIRS אכף את מס PFIC על חסכון לכל ילד, אבל אכן בהפקדה בבנק יש אפס סיכונים (וגם כמעט אפס רווח...).
בכל מקרה ודאי עדיף שלא להוסיף את החמישים שקל הנוספים לחסכון לכל ילד, ממנ"פ, אם בחרת בבנק אז את החמישים ש"ח האלו תעביר לחשבון העצמאי שלך ותשקיע אותם במניות, ואם בחרת בקופ"ג אין סיבה להכניס עוד כסף לסיכון של PFIC גם אם הוא סיכון רחוק ועדיף להעביר אותם ג"כ לחשבון העצמאי לקרנות אמריקאיות.@שמיל-שמיל כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
אם אני מצרף את אשתי לדיווחים [היא לא אזרחית] האם במועד הפנסיה או משיכת קרן ההשתלמות ניתן לנתק אותה מהדיווחים מכאן והלאה ולמשוך את הכסף בצורה פשוטה.
לא יודע, אשמח גם לתשובה על זה... (כלפי קרן השתלמות, על פנסיה אין מס אאל"ט). @ה.שלמה מה דעתך?
ד בחשובנות הפרטיים איך הולך הדיווח למס בארץ וארצות הברית, האם החברות מסדרות לך את כל הנתונים או שאתה צריך לעבוד על כך לבד.
בחברה אמריקאית אין ניכוי מס במקור לארץ אז תהיה חייב לעשות את זה לבד על פי טופס שישלחו לך בסוף שנה, וחברה ישראלית עושה ניכוי מס במקור מה שחוסך לך כאב ראש.
אמנם על דיבידנדים תהיה חייב בכל מקרה לדווח ולשלם לארה"ב (אם אתה עושה בכל מקרה דו"ח שנתי אז זה לא משנה באמת, רק עוד טופס לשלוח לרו"ח), ואז לבקש החזר מס ממס ההכנסה הישראלי על המס שנוכה כבר במקור על הדיבידנדים.כל האמור זו דעתי בלבד, ולא לוקח אחריות.
-
@אמת-מארץ-תצמח כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
עדיף כבר ללכת על IBמבחינת עמלות ודאי עדיף IB, אלא ששם צריך אפליקציה וכן צריך לדעת לקרוא אנגלית בצורה סבירה, לכן כתבתי שאפשר לפתוח גם במיטב ואיביאי, עם פלאפון כשר והכל בעברית.
אפליקציה שעובדת חלק על אימולטור - הוי אומר כמעט על כל מחשב מה 5 שנים האחרונות.
אין צורך באנגלית, אני גם לא יודע אנגלית.
גם באתר וגם באפליקציה יש עברית (עילגת, באפליקציה יותר טובה). -
@שמיל-שמיל
אפשרויות השקעה שאינן בעייתיות לאזרח ארה"ב הן: נדל״ן, אג״ח ומניות בודדות.נדל"ן עלול להיות בעייתי כי יש מקרים שאין חובת מס לישראל ויש לארה"ב
וכן על שכירות בישראל אין חובת מס מתחת לסכום מסוים ובארה"ב יש -
@אמת-מארץ-תצמח
לא צריך SMS כדי להכנס לחשבון? -
@אמת-מארץ-תצמח
לא צריך SMS כדי להכנס לחשבון?ניתן לבחור אימות דרך האפליקציה במקום מסרון.
-
@moshe39 כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
נדל"ן עלול להיות בעייתי כי יש מקרים שאין חובת מס לישראל ויש לארה"ב
וכן על שכירות בישראל אין חובת מס מתחת לסכום מסוים ובארה"ב ישנכון, אני דיברתי רק על מס PFIC.
ההבדל במס בין ישראל לארה"ב על נדל"ן הוא רק במכירת נכס מגורים עיקרי בישראל,
שארה"ב ממסה גם מכירת דירה עיקרית בישראל למרות שאין עוד דירה בבעלות המוכר, בשונה מישראל שפוטרת דירה ראשונה ממס. אבל אם המוכר התגורר בדירה במשך שנתיים מתוך חמש השנים שקדמו למכירה (לא חייב להיות רצוף), פטור ממס. -
@סייעתא-דשמיא
בשניהם (איני זוכר האם מוכרחים מסרון עבור התחברות ראשונה...) -
@סייעתא-דשמיא כתב בהשקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב:
לא יודע,
אוקיי, אז שאלתי את יעקב רוטמן על כך,
זה השאלה:
לאשתי יש מספר ITIN והיא תושבת ארה"ב לצורך מס (אנחנו מגישים במשותף דו"ח שנתי), יש לה עכשיו קרן השתלמות על שמה, האם במועד משיכת קרן ההשתלמות יהיה ניתן לנתק אותה מהדיווחים מכאן והלאה ולמשוך את הכסף בלי צורך לשלם מס לארה"ב?
וזו תשובתו:
אם היא תושבת לצרכי מס מבחירה, אכן היא יכולה לבחור להפסיק להיות תושבת ובכך לא לדווח על הכנסותיה יותר.
החלטה זו הינה סופית, היא לא תוכל שוב לבחור להיות תושבת ארה"ב לצרכי מס. -
אם אני זוכר נכון, כי ברירת המחדל היא הזדהות במסרון, ורק אחרי ההזדהות ניתן לשנות את ההגדרות להזדהות דרך אפליקציה.
יש אפשרות לקבלת מסרונים באופן וירטואלי דרך אתר כמו לחץ כאן,
אך יש חברות (כמו גוגל) שאינם מאשרות מספרים המשוכיים לאתרים כאלו,
לא בדקתי את זה עם IB.(אם זה עבור התחברות ראשונה חד פעמי בלבד, בדרך כלל לבעלי אזרחות ארה"ב יש אפשרות (דרך קרובים) לקבל מסרון בודד...)
-
@moshe39 כתב בהשקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב:
נדל"ן עלול להיות בעייתי כי יש מקרים שאין חובת מס לישראל ויש לארה"ב
וכן על שכירות בישראל אין חובת מס מתחת לסכום מסוים ובארה"ב ישהאם למישהו יש פרטים נוספים לגבי נדל"ן?
-
האם מישהו עבר תהליך של ויתור על אזרחות אמריקאית ויכול לשתף בניסיונו?