דילוג לתוכן

מבוא למשקיע המתחיל, חסר כל ידע בסיסי

הועבר שוק ההון והשקעות
1 1 417
  • אני מזהה אותך מקילומטרים, כן אתה, ששמעת על שוק ההון מהלחשושים בשכונה על ההוא שהתעשר, ובעיקר על ההוא שנעלם והשמועות אומרות שברח לחו"ל עם מלא נושים, נעבאך על המשפחה, שוק ההון הזה מסתבר הוא גוש גדול ומפחיד בחייך.

הגיע היום, והנייעס בחדר קפה החל לסבוב סביבך, מושגים כמו אגחי"ם, קרן סל מחקה מדד, מנוטרל מט"ח, סולידי ופסיבי, החלו להסתובב סביבך, ונדמים בעיניך כגוש שחור גדול ומאיים.

מה לעשות השמועות אומרות שזה הדרך הנכונה ביותר לחתן את הילדים.
    שמועות נכונות אגב, ובשביל זה הוקם הארגון המיוחד 'בנקל' שמציע מגוון רעיונות מדהימים ומומלצים.

אבל בחרת לנסות להבין יותר, ללמוד ולדעת לחקור ולהשכיל מה באמת מתרחש שם בשוק התגרים הגדול בעולם, הלא הוא שוק ההון.

בשלב הזה בטח נחשפת לפרסומים על קורסים מפותלים רק 290 כפול 30 תשלומים שיסלילו את דרכך אל עברי ההשקעה הבטוחה, יש מצב שהצטיידת בערימת ספרים מכובדת כדי להבין ללמוד ולנתח את סוגיית 'שוק ההון', מן הסתם צררת לך ערימות של פודקאסטים בנגן, כדי לשמוע מכל מומחה אפשרי לענין איך עושים את זה.

אז זהו שאין צורך.

בפורום זה, על פי בקשת הנהלת הפורום, נעלה בעזרת השם מאמרים לאט לאט שיביאו אותנו אל הדרך הקלה המהירה והבטוחה להשקיע בשוק ההון, בלי מושגים מלחיצים, בלי קורסים מעיקים, ובלי הרצאות משמימות, כאן אשתדל לתת לכם מפעם לפעם את הדברים בצורה מאירת עינים, קליטה וברורה.

הודעות אלו יהיו נעולות לתגובות, למען הסדר, תוכלו לפתוח עליהם דיונים בפורום הכללי תחת הקטגוריה 'מסחר עצמאי' אותה אני מנהל.

מי שמגיע לשלב פתיחת התיק, מוזמן לפנות אלי למייל שבחתימה ובשמחה רבה אעזור לו ככל שאוכל.

גילוי נאות חשוב מאד, אינני יועץ, אין לי רשיון יעוץ, וכל הדברים שאני כותב הם בגדר שיחת חברים בעלמא.

• ניסן עציונינ ניסן עציוני התייחס לנושא זה ב
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מאמרים ב-
  • ניסן עציונינ ניסן עציוני התייחס לנושא זה ב

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    137 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 5 הצבעות
    57 פוסטים
    586 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @צמיחה כל אחד וההחלטה שלו יש הרבה שכן שמים גילוי נאות בחתימה.
  • 0 הצבעות
    36 פוסטים
    344 צפיות
    שמש מרפאש
    למעשה, מי שרוצה למנף בלי הבעיות הנ"ל (ובלי לשלם ריבית) יכול להשקיע בתחום ספקולטיביים ותנודתיים יותר, כמו מדד השבבים, שבע המופלאות או אפילו מחשוב קוואנטי.
  • 4 הצבעות
    317 פוסטים
    7k צפיות
    יושב בגניםי
    @שמח-לעזור אני מאמין שאין כאן אחד שסומך על @איצ-ה-דז-אלובסקי במאה אחוז, הנושא הוא רק איזה דברים נכרים כאמת ואיזה דברים לא, ועל כך היו הדיונים. @שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: שיש סיבה טובה למה לא לפרסם מסקנות ברורות איש לא פרסם מסקנות כאלו מלבד אדם אחד שטען בוודאות שאין זהב. רוב אלו ש"הסיקו מסקנות" היו דווקא אלו שקבעו בנחרצות שיש זהב, מבלי להציג לכך סימוכין כלשהם. @שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: שכו״ע מסכימים שכל עוד אין משקיעים חדשים אפשר לחכות מי שעוקב מקרוב אחר הפרשה ורואה את תרבות ההסתרה והשתקת המידע – כולל הבטחות חוזרות ונשנות על מכתבי תמיכה שעתידים להתפרסם (כמו הטענה המופרכת שהרב ברוורמן חזר בו) – מבין שישנם בעלי עניין שמעוניינים בטיוח הסיפור. החשד מתחזק נוכח העובדה שעל אף הניסיון להציג מצב של "המתנה", נודע לי על אברכים שקיבלו הצעה להשקעה רק לפני שבועיים. @שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: אבל אם הם לא סומכים על כל הרבנים שבדקו ועדיין לא מפרסמים הנושא המרכזי אינו עצם הפרסום, אלא היכולת של הרבנים להתערב בנעשה. לשם כך נדרשים משקיעים שיבינו שיש כאן בעיה ממשית, ובמקום להיכנע ל"שטיפת המוח" המופעלת עליהם, יקומו ויפנו לבית הדין כדי להציל את כספם. כרגע, הדיסאינפורמציה מונעת מהם לפעול, ובינתיים סכומי עתק ממשיכים להישפך באפריקה, ככל הנראה ללא תועלת.
  • 2 הצבעות
    212 פוסטים
    7k צפיות
    ש
    @אבי-ר. יש יחס מינוף על נכס מסוים ויש יחס מינוף לאדם עצמו שבודקים סיכון במינוף היחס הנכון הוא מינוף של האדם עצמו מי שבבעלותו דירה בשווי מיליון ולוקח משכנתא של חצי מיליון אם הוא משאיר את הכסף בבנק - הוא לא ממונף בכלל אם הוא קונה דירה בכסף הזה - הוא ממונף חצי מיליון מתוך מיליון וחצי ואם הוא יקנה עם זה סנפ בחצי מיליון - היחס מינוף נשאר כנ״ל כנ״ל מי שלווה בהלוואת עמיתים כנגד התיק שלו זה לא משנה אם הוא יקנה עם זה דירה או מניות המינוף הוא ביחס לסכום השקעה הכולל אבל מי שלווה הלוואה שלא כנגד אף נכס או שלוקח את ההלוואה וקונה עם זה אוכל או מחזיר הלוואה אחרת אז המינוף שלו הרבה יותר גבוה כי אין לו נכס כנגד ההלוואה… ולכן אם אדם חייב לבנק מיליון משכנתא וקונה כל חודש באלף ש״ח מדדים במקום להחזיר למשכנתא הוא ממנף כל חודש מחדש את התיק שלו המקום היחיד שנכון למדוד מינוף רק ביחס לנכס הממונף זה שהסיכון עצמו ממונף כמו בקרן ממונפת