פרק א', האם אני המשקיע הנכון?
-
בהמשך לפוסט הקודם שכתבתי, https://forum.benakel.org/topic/57/מבוא-למשקיע-המתחיל-חסר-כל-ידע-בסיסי אכתוב כאן בעזרת השם, סדרת מאמרים בדרך לפתיחה עצמאית של חשבון מסחר בשוק ההון, בלי עזרים של קופות גמל, השתלמות או שאר האפשרויות שהשוק מציע, פשוט לסחור עצמאית.
את דרכי כמשקיע, התחלתי ללא קורס מקדים, ללא הבנה יתר על המידה, קראתי ספר אחד בנושא 'השקעות לעצלנים' שגם לא מפרט יתר על המידה על איך עושים את זה, ובעיקר בעזרת ידיד שכבר משקיע תקופה, עכשיו אני הידיד שמלווה אתכם בדרך להשקעה.
צורת ההשקעה שלי, בדומה לצורות המוצעות על ידי בנקל, או קופות הגמל, ההשתלמות, ושאר הפלטפורמות, היא פסיבית, משמע, מניחים את הכסף, ושוכחים ממנו, גם בעליות וגם בירידות, יש לי חברים רבים שסוחרים בצורה אקטיבית, כלומר רוכשים ומוכרים מניות לפני הענין, אני אישית נמנע מזה לחלוטין, למעשה עד היום מעולם לא מכרתי מניה שרכשתי.
למה אני לא מוכר וקונה? קודם כל אין לי זמן לזה, אני נכנסתי לשוק ההון בשביל להרויח לא בשביל להתעסק, שנית, יש בעולם אנליסטים בסדר גודל בינלאומי, אני מאמין שהכח שלהם לזהות עליות וירידות עצום ממני, אם היה אפשרות לתזמן ולשער מתי השוק עתיד לפרוח הרי שהם כבר היו אמורים להיות עשירים בינלאומיים.
בנוסף מחקרים מראים כי ככל ותשמור על שלשת הכללים שציין ידידי ורעי הרב @ביזנייעס במאמר המעולה שלו, השקעה לטווח הארוך, לכמה שיותר שנים, (מי שמעונין להפקיד למספר שנים בודדות שימצא אפיק אחר להשקיע בו), פיזור במדדים, ולא להוציא בשעות משבר, מי שיש לו לב חלש, זה לא מתאים לו, וכבר שמעתי מאדם חכם, כשיש מבצע אני ממהר למלאות את העגלה ולרכוש עוד, לא עסוק בלמכור את המוצרים שהצטברו אצלי.
מה היתרון בלסחור עצמאית? המחיר זול בהרבה, העמלות נמוכות משמעותית משאר צורות המסחר, בחשבון של ריבית דריבית זה יכול להיות גם פער של מאות אלפים.
מה החסרונות? ובכן הם רבים, אבל חשוב לשים לב שפערי העמלות שווים כנראה את המאמץ.
הזמינות היא סכנה גדולה למעבר למסחר אקטיבי ופעיל, בכל רגע תוכלו למכור ולקנות, בשונה משאר אפיקי ההשקעה.
משבר בשעת נפילות, אתם חשופים לעליות וירידות, ורואים בכל רגע נתון אם התיק שלכם קורס או עולה, מה שמגביר את החשש שתברחו בשעת נפילה ותפסידו הרבה מאד כסף.
מינמום לפתיחת תיק מסחר, ממוצע ההשקעה המינמלית בין בתי המסחר השונים נע בין עשר לעשרים אלף שקל, בשונה משאר אפיקי ההשקעה שם אין מינמום לפתיחה.
עלויות מס בעת פדיית התיק, שיעלו לכם 25 אחוז מהרווח, בשונה מקרן השתלמות או מקופת גמל בגיל הפנסיה, שם יש פטור ממס.
ולסיום, בתיק עצמאי, תצטרכו להכנס ולרכוש בכל פעם שתפקידו כסף, את המניות או הקרנות סל בעצמכם, בשונה מאפיקי ההשקעה האחרים, שם החברה מבצעת זאת עבורכם.
כמה שזה נשמע מעצבן, זה לא ממש, ענין פרוצדורלי פשוט, שאחרי שבחרם במה להשקיע לא יקח יותר מ2 דקות.
להזכירכם, אני לא יועץ, ואין לי רשיון יעוץ, כל מה שאני כותב הוא בגדר שיחת חברים בעלמא, ואין לקחתו למעשה.
אם תרצו להתייעץ בכל נושא תוכלו לפנות אלי למייל שבחתימה
-