דילוג לתוכן

המדריך למשקיע המתחיל

הועבר שוק ההון והשקעות
3 2 474 3
  • הפגישה הראשונה שלי עם שוק ההון הגיעה מפרסומת, 
    פרסומת נוצצת ומושכת שבישרה לי על הכנסות של 20,000 ₪ בחודש, בשעתיים עבודה יומיות, 
    האמת הסתנוורתי, פעמוני גאולה הדהדו באוזניי, וחיכיתי בכליון עיניים לוובינר המובטח. 
    את הציפייה העברתי בשיטוטים ברשת, שכללו את מילת החיפוש שוק ההון. 
    הזמן חלף וההתלהבות שככה, כבר הבנתי שאני לא עומד לפגוש את ממציא הגלגל או את קולומבוס, אך התקווה עוד בערה בי, 
    כך מצאתי את עצמי מכלה את מעותי הבודדות, על שלל קורסים ממגוון מרצים ונוכלים, ועוד לא מצאתי את הבשורה. 
    ניסיתי לסחור מעט, אך בהתאם לכספים שהשקעתי, הרווחים לכשהיו, היו דלים. 
    עד שביום אחד, התגלגל לידי משמים ספר שנקרא המדריך למשקיע המתחיל, כתב אותו גוי אחד ג'ון בוגל שמו,
    אותו בוגל היה הראשון להקים קרן נאמנות מחקת מדדים, ובעצם אבי שיטת ההשקעה הפסיבית,
    כל כך נהניתי מהספר, ואני רוצה להגיש לכם סיכום שכתבתי בעבר של פרקי הספר.

• לטווח הרחוק, הסיכויים שלנו להרוויח הם בדיוק אותם אחוזים שהשוק כולו יעלה. בקצרה, שוק ההון הוא כמו בריכה, אם באזור מסוים המים יעלו, בהכרח שבאזור אחר הם ירדו, כך שבטווח הארוך, סיכויי הרווח הם כשיעור עליית השוק.
    • במסחר יומי או סווינג, על כל פעולה של ק/מ אני נדרש לשלם עמלה ומס רווחי הון, מה שאוטומטית נוגס לי משמעותית ברווח, בשונה מהשקעה לטווח ארוך, שבה אני לא משלם כלל עמלות מכירה, וגם הכסף שיגיע למדינה בסוף, (יש גם דרכים לצמצם את זה, שידוברו כאן בעז"ה רבות) יצבור עבורי ריבית דריבית, למשך כל התקופה.
    • מחקרים שהוא ערך, הוכיחו שלמשך זמן, דווקא מנהלי תיקי השקעות אקטיביים, (שאם יש פה מישהו עם נסיון וידע כזה, אני ממש אשמח להיות חבר שלו.) שהשיאו תשואה עודפת על תשואת המדד, נטו להפסיד בשנים הבאות יותר, מה שאומר שאם אתם ברווחים נאים כדאי לכם לדאוג...
    • ההשקעה לטווח ארוך נהנית מיתרון עצום של אפקט ריבית דריבית, מה שאומר שהכסף שהרווחתי השנה ימשיך לעבוד בשבילי שנה הבאה ויצבור רווחים שגם הם ירוויחו וכן הלאה, אני מניח שכולם מכירים את המושג הזה, אבל למי שלא מומלץ להשתעשע מעט במחשבון ריבית דריבית ולחוות את זה מעט.

לסיום, אני רוצה לחדד, שכל האמור כאן מיועד אך ורק למשקיעים שלמדו ברצינות את הנושא, וניגשים למסחר מתוך הבנה וידיעה לקראת מה הם באים.
    ברור לי שאברך שמחפש להרוויח הון ממסחר בין הסדרים, אחרי קורס חובבן, לדעתי מאבד את מעותיו בצורה כמעט וודאית.

• הפגישה הראשונה שלי עם שוק ההון הגיעה מפרסומת, 
    פרסומת נוצצת ומושכת שבישרה לי על הכנסות של 20,000 ₪ בחודש, בשעתיים עבודה יומיות, 
    האמת הסתנוורתי, פעמוני גאולה הדהדו באוזניי, וחיכיתי בכליון עיניים לוובינר המובטח. 
    את הציפייה העברתי בשיטוטים ברשת, שכללו את מילת החיפוש שוק ההון. 
    הזמן חלף וההתלהבות שככה, כבר הבנתי שאני לא עומד לפגוש את ממציא הגלגל או את קולומבוס, אך התקווה עוד בערה בי, 
    כך מצאתי את עצמי מכלה את מעותי הבודדות, על שלל קורסים ממגוון מרצים ונוכלים, ועוד לא מצאתי את הבשורה. 
    ניסיתי לסחור מעט, אך בהתאם לכספים שהשקעתי, הרווחים לכשהיו, היו דלים. 
    עד שביום אחד, התגלגל לידי משמים ספר שנקרא המדריך למשקיע המתחיל, כתב אותו גוי אחד ג'ון בוגל שמו,
    אותו בוגל היה הראשון להקים קרן נאמנות מחקת מדדים, ובעצם אבי שיטת ההשקעה הפסיבית,
    כל כך נהניתי מהספר, ואני רוצה להגיש לכם סיכום שכתבתי בעבר של פרקי הספר.

• לטווח הרחוק, הסיכויים שלנו להרוויח הם בדיוק אותם אחוזים שהשוק כולו יעלה. בקצרה, שוק ההון הוא כמו בריכה, אם באזור מסוים המים יעלו, בהכרח שבאזור אחר הם ירדו, כך שבטווח הארוך, סיכויי הרווח הם כשיעור עליית השוק.
    • במסחר יומי או סווינג, על כל פעולה של ק/מ אני נדרש לשלם עמלה ומס רווחי הון, מה שאוטומטית נוגס לי משמעותית ברווח, בשונה מהשקעה לטווח ארוך, שבה אני לא משלם כלל עמלות מכירה, וגם הכסף שיגיע למדינה בסוף, (יש גם דרכים לצמצם את זה, שידוברו כאן בעז"ה רבות) יצבור עבורי ריבית דריבית, למשך כל התקופה.
    • מחקרים שהוא ערך, הוכיחו שלמשך זמן, דווקא מנהלי תיקי השקעות אקטיביים, (שאם יש פה מישהו עם נסיון וידע כזה, אני ממש אשמח להיות חבר שלו.) שהשיאו תשואה עודפת על תשואת המדד, נטו להפסיד בשנים הבאות יותר, מה שאומר שאם אתם ברווחים נאים כדאי לכם לדאוג...
    • ההשקעה לטווח ארוך נהנית מיתרון עצום של אפקט ריבית דריבית, מה שאומר שהכסף שהרווחתי השנה ימשיך לעבוד בשבילי שנה הבאה ויצבור רווחים שגם הם ירוויחו וכן הלאה, אני מניח שכולם מכירים את המושג הזה, אבל למי שלא מומלץ להשתעשע מעט במחשבון ריבית דריבית ולחוות את זה מעט.

לסיום, אני רוצה לחדד, שכל האמור כאן מיועד אך ורק למשקיעים שלמדו ברצינות את הנושא, וניגשים למסחר מתוך הבנה וידיעה לקראת מה הם באים.
    ברור לי שאברך שמחפש להרוויח הון ממסחר בין הסדרים, אחרי קורס חובבן, לדעתי מאבד את מעותיו בצורה כמעט וודאית.

@ביזנייעס
    אמת.
    ראה כאן סיכום יותר ארוך אבל מתומצת של פרקי הספר.

• @ביזנייעס
    אמת.
    ראה כאן סיכום יותר ארוך אבל מתומצת של פרקי הספר.

@סייעתא-דשמיא אם אני מבין נכון, מדובר על שם ספר אחר.

• מונטיפיורימ מונטיפיורי התייחס לנושא זה ב
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מאמרים ב-

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    57 פוסטים
    588 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @צמיחה כל אחד וההחלטה שלו יש הרבה שכן שמים גילוי נאות בחתימה.
  • 1 הצבעות
    29 פוסטים
    163 צפיות
    נ
    אני רוצה לשאול דבר אחר למה העיתונים מפרסמים כאלו דברים אין אדם שלא ידע שבסדנו לא חלק.......בשביל כמה שקלים להכשיל אברכים וכי חסר מי שיפרסם ביתד
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    110 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    @משקיע-זהיר-מידי כתב בהאם שווה להשקיע בקרן כספית לטווח של 4 שנים?: אם הבנק מוכן לתת לך עכשיו ריבית יותר גבוהה מהריבית בנק ישראל של כרגע והצפי הוא להורדת ריבית אז מה הסברה לא להכניס כרגע לפק"ם לא בטוח שהבנק יתן כעת כזו ריבית על פק"מ
  • 16 הצבעות
    37 פוסטים
    921 צפיות
    נ
    תודה רבה מאוד רק אם שמתה לב שבשלוחת החדשות הרבה פעמים זה אומר כפול ובכללי אם אפשר יותר חדשות וכן עוד פודקאסטים [יש לפחות 80 סוגים בשוק]
  • 2 הצבעות
    212 פוסטים
    7k צפיות
    ש
    @אבי-ר. יש יחס מינוף על נכס מסוים ויש יחס מינוף לאדם עצמו שבודקים סיכון במינוף היחס הנכון הוא מינוף של האדם עצמו מי שבבעלותו דירה בשווי מיליון ולוקח משכנתא של חצי מיליון אם הוא משאיר את הכסף בבנק - הוא לא ממונף בכלל אם הוא קונה דירה בכסף הזה - הוא ממונף חצי מיליון מתוך מיליון וחצי ואם הוא יקנה עם זה סנפ בחצי מיליון - היחס מינוף נשאר כנ״ל כנ״ל מי שלווה בהלוואת עמיתים כנגד התיק שלו זה לא משנה אם הוא יקנה עם זה דירה או מניות המינוף הוא ביחס לסכום השקעה הכולל אבל מי שלווה הלוואה שלא כנגד אף נכס או שלוקח את ההלוואה וקונה עם זה אוכל או מחזיר הלוואה אחרת אז המינוף שלו הרבה יותר גבוה כי אין לו נכס כנגד ההלוואה… ולכן אם אדם חייב לבנק מיליון משכנתא וקונה כל חודש באלף ש״ח מדדים במקום להחזיר למשכנתא הוא ממנף כל חודש מחדש את התיק שלו המקום היחיד שנכון למדוד מינוף רק ביחס לנכס הממונף זה שהסיכון עצמו ממונף כמו בקרן ממונפת