הייטק למתחילים ולוותיקים...
-
אני ממש חושש מפיטורים נרחבים בתקופה הלא רחוקה בכלל.(באופן ממוקד בעיקר על הייטק)
אשמח שמישהו ירגיע אותי יחלוק עלי יתקן אותי
אני מדבר על הוותיקים, על המתחילים אני אפי' לא מדבר כיוון שרואים בחוש שרוב מוחלט של מסיימות הלימודים בסמינרים במסלולים של תכנות לא מוצאות עבודה נורמלית או בכלל לא. -
תחום התכנות הוא התחום הכי חזק והכי אמין של הבינה מלאכותית,
בתחום הזה היא כבר עכשיו מחליפה ומייתרת המון המון משרות בתחום,
בפרט בתחום המתחילים (ג'וניורים) שתקפידם היה להכין את בסיס הקודים,
לדוגמה בעלמא, המרת שפת תוכנה של הקוד, איתור באגים, לוקח לו כמה שניות במקום שעה אנושית.זה ידוע ומפורסם, לא סתם אמרה וצפי, זה מציאות קיימת שאין עליו עוררין !
-
אני מדבר על הוותיקים, על המתחילים אני אפי' לא מדבר כיוון שרואים בחוש שרוב מוחלט של מסיימות הלימודים בסמינרים במסלולים של תכנות לא מוצאות עבודה נורמלית או בכלל לא.@הגיוני ברוך ה' דווקא בתקופה האחרונה נראה שיש קצת התאוששות בקבלה של עובדות חדשות להייטק, אחרי תקופה של כשנתיים של ירידה.
הAI בהחלט יכול להזיק אבל גם יכול לשפר ע"י תחרות וקבלה של עוד עובדות
רק יצטרכו להתאים את הלימודים קצת לAI אבל שמעתי על הרבה שהתקבלו לאחרונה -
אני מדבר על הוותיקים, על המתחילים אני אפי' לא מדבר כיוון שרואים בחוש שרוב מוחלט של מסיימות הלימודים בסמינרים במסלולים של תכנות לא מוצאות עבודה נורמלית או בכלל לא.@הגיוני כתב בהייטק למתחילים ולוותיקים...:
אני מדבר על הוותיקים, על המתחילים אני אפי' לא מדבר כיוון שרואים בחוש שרוב מוחלט של מסיימות הלימודים בסמינרים במסלולים של תכנות לא מוצאות עבודה נורמלית או בכלל לא.בכל מה שנוגע לכלל השוק יש ויכוח מאוד גדול (כל שבוע יוצאת כותרת של מנכ"ל חברת X שאומר שאנחנו לפני משבר, ואחרי שבוע מנכ"ל חברת Y אומר להפך)
יש למטבע שני צדדים, מצד אחד הAI מייתר הרבה מהעובדים, אבל מצד שני זה מוסיף הרבה אפשריות, כלומר, לכל חברה יש את השיקולים של עלות ביחס לתועלת מה שווה לה לפתח ומה לא, וככל שעלויות הפיתוח ירדו דרסטית יוכלו לפתח עוד הרבה דברים שעד היום לא היה שווה לפתח.
זה חוץ מהמשרות שהAI עצמו הוסיף לשוק עם אין סוף פיתוחים חדשים מבוססי AI.
יתכן מאוד שתפקידי ניהול ישרדו הרבה יותר, אותם לAI ייקח הרבה יותר זמן להחליף.
הAI מבוסס על הסתברויות כך שבמבנה הנוכחי אין אפשרות שיהיה אפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות מה שדורש הרבה עבודה של מנהלים.מה שנוגע לג'וניורים באמת יש משבר כבר היום כיון שהAI לקח את מה שעושים במשרות האלו, אבל בחברות ההייטק לאט לאט מחלחלת ההבנה שאם אין גדיים אין תיישים, מה שיגרום כנראה לתופעה של חברות שיעסיקו ג'וניורים בשכר מאוד נמוך עם מניות נעולות לכמה שנים (RSU), או כל פתרון אחר שיאפשר לחברות להנות מהג'וניורים שהם מגייסים גם כשהם כבר לא יהיו כאלו.
-
אני מדבר על הוותיקים, על המתחילים אני אפי' לא מדבר כיוון שרואים בחוש שרוב מוחלט של מסיימות הלימודים בסמינרים במסלולים של תכנות לא מוצאות עבודה נורמלית או בכלל לא.@הגיוני
אשתי בגרפיקה והמצב שם פחות או יותר תזוזתי
זאת אומרת שהמון אנשים שאפ' לא למדו גרפיקה מתחילים להיות מעצבים ע"י הai
ולעומת זאת עדיין יש שם המון המון באגים שבעיקר גרפיקאים יכולים לתקן כרגע..
אז זה כרגע חצי עומד...
אבל אולי שתהיה לבינה פחות פשלות אז אולי השוק יתחיל לזוז.. -
@הגיוני ברוך ה' דווקא בתקופה האחרונה נראה שיש קצת התאוששות בקבלה של עובדות חדשות להייטק, אחרי תקופה של כשנתיים של ירידה.
הAI בהחלט יכול להזיק אבל גם יכול לשפר ע"י תחרות וקבלה של עוד עובדות
רק יצטרכו להתאים את הלימודים קצת לAI אבל שמעתי על הרבה שהתקבלו לאחרונה -
@מזומנים כתב בהייטק למתחילים ולוותיקים...:
@שששששש יש לך פרטים על מקומות עבודה כאלו,
ואיזה ניסיון נדרש?יש את כל הסוגים והמינים, ברור שעדיין חסר הרבה מקומות עבודה אבל לאט לאט שומעים על עוד ועוד עובדות שהתקבלו, בחצי שנה האחרונה קיבלו 7 חברות של אשתי (שנה שניה בחוץ) ועוד 2 בנות דודות
-
ואיזה ניסיון נדרש?יש את כל הסוגים והמינים, ברור שעדיין חסר הרבה מקומות עבודה אבל לאט לאט שומעים על עוד ועוד עובדות שהתקבלו, בחצי שנה האחרונה קיבלו 7 חברות של אשתי (שנה שניה בחוץ) ועוד 2 בנות דודות
-
@שששששש כתב בהייטק למתחילים ולוותיקים...:
המשבר מאוד רחוק מפתרון,
שמעתי על אחד הסמינרים הטובים בירושלים שכיום לאחר קרוב לשנה בחוץ, מתוך 150 עובדות בערך 50 (חלקם בחינם אם אני זוכר נכון) ורק 10 מתוכם עובדות בחברות מובילות. -
@שששששש ,תוכל לתת לי פרטים או שאתה עדיין באספקת עבודה למשפחה....?
מה אתה רוצה לדעת?
פרטים על מה? -
מ מונטיפיורי פיצל נושא זה